adıyamanlı olan varmı adetleriniz nelerdir

Ben izmirliyim hiçbir zaman nişanda takı takılmaz kv veya işte o çekirdek aile set vs yapar.Dügündede herkes takı takar bu böyledir bence.Siz istiyosunuz ki hem düğünde hem nişanda taksınlar,yani çeyrek alan 2 tane alacak vs..Valla bilmiyorum bana çok ilginç geldi.Nişanda genelde takı takılmaz çünkü nişanlanıp da nişan atan o kadar insan var ki..:) Tabi tüm bunlar yörelere görr degişir ama ben en çok sizin takılacaz biz de adet böyle tarzı kesin tavrınıza takıldım.Orta yakınlıkta bir akrabam evlense ve onların hem nişanda hem dügünde baya teferruatlı takı merasimi yapacağını duysam nişana gitmez dügüne giderdim sanırım.

Yakında sende evleneceksin diye biliyorumSizin nişan nasıl olacak bakalım Türkiye'de mi Bulgaristan'da mı?
Konu içinse tabi ki kayınvalide ve kayınpeder takı takar nişanda maddi durumları var ise.

Bende sonradan gördüm canım,kayınpeder ve kayınvalide de takmıyacakmış.

Yakında sende evleneceksin diye biliyorumSizin nişan nasıl olacak bakalım Türkiye'de mi Bulgaristan'da mı?
Konu içinse tabi ki kayınvalide ve kayınpeder takı takar nişanda maddi durumları var ise.
Ayyy Allah mi soylettirdii yaaa Allahim duysun sesini ama daha ufukta hic bir sey yok...
Bir de anamin beni veresi yok
Erkek tarafinin totosundan ter akitmaya niyetli
Nisan olayinida ben iki ulkedede yapcam valla Allahin izniyle..
Buraya konu acsam vallahi topa tutar beni kk nin hatunlari

ooo ben böyle seylere cok deger veririm diger amcamın kızı istemeey gelirke kendimi bastan asagı düzdüm kuaföre gittim topuzumu yaptırdım kı bıu evdeydi nisan salonda dügünd eöyle 2 kıyafet 2 tane bagzen insanlara degerindne fazla özen gössteriyorum diyroum

eş adayım adıyamanlı. :) fakat sizin yazdığınızı görünce şaşırdım. çünkü daha aile tanışmasında hemen ne istiyorsanız biz ona göre takarız dediler. üstelik öyle çok zengin gibi bir durum da yok. he ama aile çevreleri kalabalık olur, o ayrı. mesela ben de çok duymuşumdur. düğüne yüzlerce kişi gider, yerler içerler ama yakın akraba olmadıkça bir şey takmazlar tarzında. sanırım bu biraz da ailenin bakış açısına bağlı.

Demek ki onlarda da boyle. Takilmazsa takilmaz. Hem belki insanlarin durumu yok? Evliligi alisverise cevirmeyin. Altinla, bohcayla mutluluk olmuyor. Zorla aldirdigi mallarla, altinlarla, mallarla kizlarin halini de goruyoruz burda.

canım birde adıyamnın neresinden ?

iste bend eonu diyroum ya benim bildigim dogu anadolularda bizden fazla olması lazım takı vs özen kadının bide ilk cocugu evleniyo insna biraz heves eder

hevesle ne alakası var ya.belki insanların durumu yok.benim de ilk ve tek çocuğum.nişanda bir bilezik,bir kelepçe,bir kolye taktım.bence yeterli bir hediye. adı üstünde ""hediye"...karşı taraf sizin gibi düşünse buz gibi soğurdum bu evlilikten.

Bizde de kız tarafı nişanda bir şey takmaz erkek tarafı isterse takar.
İnsanların hepsi zengin değil malum hem nişanda hem düğünde takı taksınlar.

Abla nisan atilirsa takilar geri veriliyor dugunden sinra kadina ait olur dava acip geri alabilirlerdi diye biliyorum banada nisanda tapildi tum takilarim nisan oldu kaynanama geri verdim ben insanlar ne uyanik ya

Ben adıyamanlıyım
Evet kayınvalıde dogru soylemıs nısanda altın takılmaz
Oglan tarafını aldıgı set vs. Sadece o takılır
Yanı sızın tahmın ettıgınız gıbı uyanık olma durumu yok

ah canımm sızın kız dogulu dıye kucumsedıgın adıyamanlıyla degıl fransanın gobegınde yetısmıs bırıyle yıne yapamaz moreeee sızın kız zıra cok sımarık ve saygısız yetısmıs su ustte anlattıklarınızdan bunu anladım
ayrıca benım yegenımde nısanlandı oglan tarafı samsunluydu onlarda hazırlıklı gelmıs nısanda altın takılır dıye bız kızımıda da taktırmadık nısanda takılmaz dıye

Aaaa benim eşimde nevşehir li uyanık kaynanamlar nişanda ne taktılarsa düğünde hepsini geri istediler efendim onlarda adet öyleymiş nişanda takılır aynı bilezikler düğünde tekrar takılırmış.
Dayısı falan bilezik takmıştı hepsini geri istediler aldılar düğünde bir daha aynılarını taktılar.
Sonrada o altınlar bizim diyip hepsini elimizden geri aldılar.
Kayınpederim o altınları bozdurdu kendi altına araba aldı!...
Gel de sev sen şimdi bu aileyi.
Ah benim eşimin ailesi de sülalesi de acayip uyanıklar.
Seni suya götürür susuz getirirler!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…