adıyamanlı olan varmı adetleriniz nelerdir

Bunun uyaniklikla baglantisi ne anlayamadm. Hem kuzeniniz mi artik herkimse evlenmek zorunda değil madem bu durumlar hosuna gitmiyorsa....

bizim kızdıgımız parası varken yapmaması istemede bi anlatıyo surda 1000 dönüm arsam var surda 2000 dönüm ciftlik arazım var ulan adama demezlermi magdem var ne takmıyon durumu olmasa tamam
açık değil mi,istemiyorlarrr,zorla mı:KK66:

halamda biraz gururlu bizim ben istemem diyo kuzenım cocuk sormus sizde ne yapılır sözde diye oda arkadasları evlendi yeni 2 bilezik takıldı demis mesela gecen sene kuzenımin sözündede bizde anlasılsın diye kalı bi kelepce yada kalın bilezklerden 1 tane takılır yani gelin gezdirmesi var bizde kolu bos olmasın hesabıı yani kuzenim demis 2 bilezik takılır diye ama söz gececi bisey takmadlar bi ince kolye taktılar o komedi gibi

Valla bırsey söyleleyımmı? adetlerınızı konusun bence sonuçta kız alıyorlar herseyden kısarsanız yüz bulurlar sonra hıc bırseyı takmamaya başlıyorlar maddiyatçılık demısler yahu kıza yardımdır bu ..Sonucta kolay degıl evlenmek cok masraflı ..Emın ol bunlar kızı dahada degerlı yapar

kız zaten anne babadan bahsediyorum yani kaynanan kaynata bisey takmadı dım dızlık bohcasnını bilet anlattım ya 1 havlu 1 parfum ucuz yollu bide resim cercevesi bizde erkegın cüzdanına bile altın konur

Bende bohça bile yoktu iyi yapmışlar yine okadar :))) bi düğünde bizde okadar masraf taptık ama eşimin tarafı bohçayı bırak poşetin içinde bi iç çamaşırı vardı aileye çıkarılan fiyatlarda üzerinde yazıyordu :)) şükredin yinede daha kötüleride var :))

biz trakyalıyız moreeeee altın vardır bizdee :))

Ben trakyada okudum
Gercekten erkek bile evlendirirken aile herseyini yaparlar
Dugune,altina onem verirlet
Arazisininsatipta ogluna dort dortluk dugun yapanlari biliyorum
Konu sahibesinin defigi cok mantikli
Eger aile ovunuyorsa su kadar arsam var buyum var diye yapacak o zaman sallamayacak
Tabiki bunun degerle alakadi var kiz aliyo
Kendi sanindandir bu
Hee durumu olmax dersinki durumu yok ama cabasi var amenna
Bu tiplet jendi kizlari evlenirken kenfi donlarini bile aldiryir erkek tarafina bizde adettir diye
Vallahi sinir oluyorum bu tipninsanlara
Konu sahibide cok hakli
Goruyoruz aldiranlarin kiymeti biliniyor biz buna cok madraf yaptik deyip...

Valla bırsey söyleleyımmı? adetlerınızı konusun bence sonuçta kız alıyorlar herseyden kısarsanız yüz bulurlar sonra hıc bırseyı takmamaya başlıyorlar maddiyatçılık demısler yahu kıza yardımdır bu ..Sonucta kolay degıl evlenmek cok masraflı ..Emın ol bunlar kızı dahada degerlı yapar
aynen katılıyorum canım istemeynleri gördüm sonrada ahh keske isteseydim diyolar kuzenım cocuga demis ite sözde arkadasıma 2 bileizik taktılar anlasın diye demis ama takmadılar nısana bakalım napıcaklar

Ben trakyada okudum
Eger aile ovunuyorsa su kadar arsam var buyum var diye yapacak o zaman sallamayacak
Kendi sanindandir bu
Bu tiplet jendi kizlari evlenirken kenfi donlarini bile aldiryir erkek tarafina bizde adettir diye
Konu sahibide cok hakli
valla ben kacarak evlendim ama kayınpeder 1 yılda 2 dügün yapmıstı biri diger oglu biri kızı düsünün 3üncü bendim adam genede 60 binlik masraf yaptı tarlasını sattı mesela evi 0 dösedik 22 bin eve gitti bunlar olsa ev var nasılsa girin oturun derdi kaynanam esim daha askerken 2 tane kalın bilezik yapmıs sözünde asarım gelinlerme diye yanı insan da merak olucak gercş o bilezikleri calmıslar ben göremedim ama yani kız tarafı ister bırakın bu istmeme onlar yaparsa yapsın laflarını yapana valla görümceme 5 tane tel bilezik yaptı oda kocası yani 1 sene nisanlı kaldılar adam kendi ödedi elti aldılar kız demis 10 tane burma isterim valla mecbur yaptılar babası kredi cekti cocugun yani istemeynce tel isteyince burma

Bende bohça bile yoktu iyi yapmışlar yine okadar :))) bi düğünde bizde okadar masraf taptık ama eşimin tarafı bohçayı bırak poşetin içinde bi iç çamaşırı vardı aileye çıkarılan fiyatlarda üzerinde yazıyordu :)) şükredin yinede daha kötüleride var :))
yuhhh onlarda ne yüzsüs seyler mis bee

kızlar simdi kuzenım adıyamanlı biriyle sözlendi insanların durumu iyi ama biraz uyanıklar sanırım halam büyük nisan yapıcam dedi kaynanaya oda demis ki bizde nısanda bisey takılmaz ne onlar nede gelenler takmazmıs eglenceye gelirmis uyanıga bak sen kimse gördüm dügüns salonunda nisan olucak ta bisey takmıcaksın merak ettim adıyamanlı olup böyle uyanık olan varmı
Benim bulunduğum şehirdede nişanda kimse takı getirmez.Uyanıklık değil belki gerçekten addettir.

Erkek tarafinin nisanda hic bir sey takmamasini ve bunu "bizde boyle bir adet yoktur" adi altinda yapmasini ilk defa duyuyorum..
Bizde kizin anasi bile kendi oz kizina nisanda bilezik fln takarken erkek tarafi takmayacakmiss pehh..

kızlar simdi kuzenım adıyamanlı biriyle sözlendi insanların durumu iyi ama biraz uyanıklar sanırım halam büyük nisan yapıcam dedi kaynanaya oda demis ki bizde nısanda bisey takılmaz ne onlar nede gelenler takmazmıs eglenceye gelirmis uyanıga bak sen kimse gördüm dügüns salonunda nisan olucak ta bisey takmıcaksın merak ettim adıyamanlı olup böyle uyanık olan varmı
1 kg et tak :KK70:

Erkek tarafinin nisanda hic bir sey takmamasini ve bunu "bizde boyle bir adet yoktur" adi altinda yapmasini ilk defa duyuyorum..
Bizde kizin anasi bile kendi oz kizina nisanda bilezik fln takarken erkek tarafi takmayacakmiss pehh..
Bazı yörelerde erkek tarafından sadece kayınpeder ve kayınvalide takar,nişana gelen misafirler takmaz,eğer nişan salonda yapılıyorsa düğün gibi takı töreni olur ama fazla takı yada para toplanmaz çünkü gerçekten bazı bölgelerde nişanda takı takma adeti yoktur.

sükür sonnda beni anlayan biri cıktı

Bazı yörelerde erkek tarafından sadece kayınpeder ve kayınvalide takar,nişana gelen misafirler takmaz,eğer nişan salonda yapılıyorsa düğün gibi takı töreni olur ama fazla takı yada para toplanmaz çünkü gerçekten bazı bölgelerde nişanda takı takma adeti yoktur.
Misafirleri bilemem canim ama zaten konuda kv ve kp dn bahsediyoruz..
Onlar bizde adet degil takmicaz demisler..
Ben boylesini hic gormedim yani..
Kaldi ki kiz evi naz evi diye bosuna demiyolar sozde kiz ne isterse erkek elinden geldigince yapmak zorunda...
Simdiki erkek aileleri cok cakallasti valla(kimse alinmasin gucenmesin), calisan gelin ister evde oturmasin der, kizi alirken ozenmez hic bir seye altinini yapmaz fln..
Bir kac yil sonra erkekler icin baslik parasi isticek hale gelcekler valla nerdeyse..
Zaten ben erkek dogurdumm ohh diye kasim kasim kasiliyolar sanki dunyanin sahibi onlar gibi :))))
Ammada doluymusum haaa :KK70:
Gerci benim boyle durumlarim daha yok sagdan soldan nasil doldurdularsa artik :))

Ben trakyada okudum
Kendi sanindandir bu
Konu sahibide cok hakli
Kız alınan veya verilen bir şey değildir.

X