Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hiç bir memlekette erkek tarafı nişanda takı takmaya mecbur değildir.kızlar simdi kuzenım adıyamanlı biriyle sözlendi insanların durumu iyi ama biraz uyanıklar sanırım halam büyük nisan yapıcam dedi kaynanaya oda demis ki bizde nısanda bisey takılmaz ne onlar nede gelenler takmazmıs eglenceye gelirmis uyanıga bak sen kimse gördüm dügüns salonunda nisan olucak ta bisey takmıcaksın merak ettim adıyamanlı olup böyle uyanık olan varmı
düğünde takılanları vermeseydiniz siz de .Aaaa benim eşimde nevşehir li uyanık kaynanamlar nişanda ne taktılarsa düğünde hepsini geri istediler efendim onlarda adet öyleymiş nişanda takılır aynı bilezikler düğünde tekrar takılırmış.
Dayısı falan bilezik takmıştı hepsini geri istediler aldılar düğünde bir daha aynılarını taktılar.
Sonrada o altınlar bizim diyip hepsini elimizden geri aldılar.
Kayınpederim o altınları bozdurdu kendi altına araba aldı!...
Gel de sev sen şimdi bu aileyi.
Ah benim eşimin ailesi de sülalesi de acayip uyanıklar.
Seni suya götürür susuz getirirler!
düğünde takılanları vermeseydiniz siz de .
Hem verdiniz o dayının kızı oğlu evlenince bir şey takmayın .Layık değillermiş ,
canım kaynana kaynatada dahıl yani hani evde olsa tamam bizde hatta nisanta takılır kücük altın amca hala dayı tezye kı kıza kalsın diye bunlarda koca nisana 300 kisi gelicek ama hic biri bisey takmıcak ben böyle bisey hayatımd ane duydum ne gördüm
kız bizde önemli olmaz olurmu gözünü seviyim edirnemin git dügünlere valla lirali kolye set 10 tane bi tarafta bilezik diger tarafta künyeler kelepcelerDoğuda altın önemlidir,durumu orta olan bile altınını hazırlar öyle kız istemeye gider olmazsa olmaz yani,ama şunu gördüm ; yabancı bî kız istiyorlarsa zaten batıda altın önemli değil biz de yırtarız havalarına giriyorlar
Altının ne kadar ve neler takılacağını yazıp karşı tarafa vermenin adetten olduğu yerler var adıyaman da bu konuya çok uzak değil
Takılacak deyin bitmiştir
canım bizde 10 bileizk taksın demedik nisanda usulden bi iki bilezik takılır yani bizde sözde bile takılar 1 bilezik yada kelepceki kızı gezdirmeye götürürler aile tasnıstırması gibi kızın kolu bos kalmasın dalga gecerler mazallahhBizde de kız tarafı nişanda bir şey takmaz erkek tarafı isterse takar.
İnsanların hepsi zengin değil malum hem nişanda hem düğünde takı taksınlar.
eee napcan ben canım parasız hayat olmuyo ask mesk tabıkı lazım ama parasız ac kapıdan kacarkonu sahibi nişanda asıl kuzene takı takılır bizim orada hadi gene yaşadın
her 10 mesajının 7 tanesi parayla ilgili..