kızlar simdi kuzenım adıyamanlı biriyle sözlendi insanların durumu iyi ama biraz uyanıklar sanırım halam büyük nisan yapıcam dedi kaynanaya oda demis ki bizde nısanda bisey takılmaz ne onlar nede gelenler takmazmıs eglenceye gelirmis uyanıga bak sen kimse gördüm dügüns salonunda nisan olucak ta bisey takmıcaksın merak ettim adıyamanlı olup böyle uyanık olan varmı
canım kaynana kaynatada dahıl yani hani evde olsa tamam bizde hatta nisanta takılır kücük altın amca hala dayı tezye kı kıza kalsın diye bunlarda koca nisana 300 kisi gelicek ama hic biri bisey takmıcak ben böyle bisey hayatımd ane duydum ne gördümcanım uyanıklık değil
nişanda takı takmayan bölgeler var
yalnızca damat ve kv takar
canım kaynana kaynatada dahıl yani hani evde olsa tamam bizde hatta nisanta takılır kücük altın amca hala dayı tezye kı kıza kalsın diye bunlarda koca nisana 300 kisi gelicek ama hic biri bisey takmıcak ben böyle bisey hayatımd ane duydum ne gördüm
zaten öyle halam baan bilezik taktıgı icin babam kuzenime bilezik takıcak ama damata gene takıcam diye bos gecemem ben dedi bizde kızdık onlar bizim kızımıza es geciyolar ama diye bende kücük altın takcam bide dügünde takıcam altın yeteramaan sizde geline takarsiniz damat bey kuru kuru kalsin öyle.. kendi ayiplari
normalde kiz tarafinin adetlerine uyum saglanir benim bildigim
biz trakyalıyız moreeeee altın vardır bizdee :))kuzenin nereli? takmayan yerlerde varmış ben yenı duydum
halamın sırf sözde yaptıgı masrafı görseniz anlarsınız bizde herkeze istendgi gün havlu tülbent erkege corap koyulur mesela halam 60 kisiye bunu yaptı pogcalar börekler sarmaları saymıyorum cünkü isteme 2 kere oldu aynı hazırlık 2 kere mesela kaynananın yaptıgı bohca komedi ya kuzemim yurt dısına gitti gelirken nısanlısının bohcasına koymaya 300 tl lık parfum aldı kı indirimdeyken yakalamas noral fiyatı 500 falan onların bohcasında cecil 20 tl lik parfum 1tane dantelli havlu resimlik cerceve ve atlet inann sok olduk ya bu yüzden iyiki diyorum kendi tarafımdan biriyle evlenmisim kardesimin kide bizim taraflı ananem hep der bilmedigin otle poponu silmicen diyee cok dogru vall
iste bend eonu diyroum ya benim bildigim dogu anadolularda bizden fazla olması lazım takı vs özen kadının bide ilk cocugu evleniyo insna biraz heves ederuf şiştim okurken . Adetler farklıdır, başa kakcaksanız ve burda dırdır edecekseniz yaptırmasaydınız. Konuyu açmak sizin mi kuzeninizin fikri miydi? Adıyamanlı tanıdıklarım var çok bonkörlerdir hele ki aşiretlerse off...inanılmaz derecede.
Nişanda sırf sizin masrafınız çıksın diye adetlerinde olmayan bir şeyi insanlar neden yapsın?! Onu bunu geçtim, dolmalara kadar saymışsınız. Çok ayıp.