adıyamanlı olan varmı adetleriniz nelerdir

Ben de karadenizliyim. Bizde de söz ve nişanda altın takılmaz. Kayınvalide ve damat takar. Zaten nişanda gelinin altın alışverişine gidilir ve takılan da odur. Eğer sizin aileniz buna önem veriyorsa, konuşulur. Karşılıklı bir yol bulunur. Ben sizin tavrınızı da olumlu bulmadım. O takılacak, bu takılacak, şu kadar bohça, parfüm 500'lük. Olmazsa uyanıklık falan. Ben de adetleri uygulamayı çok severim, gelinimiz de çok istekli bu konuda, keyif alıyoruz hazırlamaktan her şeyi ama bir tek bunların üzerine odaklanıp erkek tarafını hor görmemeniz gerek. Önemli olan kalpler kırılmadan gelin ve damada mutlu mesut bir yuva yapmak. Siz de zaten farklı düşünmüyorsunuzdur. Sanırım adetler farklı geldiği için yadırgadınız biraz ama erkek tarafının dediği de pek çok yerde olan bir şey.
valla ne yalan söyliyim bizde pek farklı tarafla evlenen olmaz o yüzden de bilmiyorum bizde hep takıldıgı ıcın cok garip geldi bu yüzden paylastım acana tüm adıyamanlılar böyle mi diye bizdede cok önem verilir davullu zurnalı anlı sanlı nısan dügün yapılır kına gecesinde bile salon tutuldu ki öyle dandik bi yer degil koktey menü verilcek kınadada mesela onuda halam karsılycak hani bizim bu kadar özenimize karsın o ailenen bu rahat tavrı com garip geldi mesela kardesimin sevgilisi var oda bizim taraflı yaza istetmeyi düsünüyolar o bile deis insan bi 5 bilezik takar yani diye kızın kolu bos mı dururmus cok ayıp kacar bizde

halamın sırf sözde yaptıgı masrafı görseniz anlarsınız bizde herkeze istendgi gün havlu tülbent erkege corap koyulur mesela halam 60 kisiye bunu yaptı pogcalar börekler sarmaları saymıyorum cünkü isteme 2 kere oldu aynı hazırlık 2 kere mesela kaynananın yaptıgı bohca komedi ya kuzemim yurt dısına gitti gelirken nısanlısının bohcasına koymaya 300 tl lık parfum aldı kı indirimdeyken yakalamas noral fiyatı 500 falan onların bohcasında cecil 20 tl lik parfum 1tane dantelli havlu resimlik cerceve ve atlet inann sok olduk ya bu yüzden iyiki diyorum kendi tarafımdan biriyle evlenmisim kardesimin kide bizim taraflı ananem hep der bilmedigin otle poponu silmicen diyee cok dogru vall

kusura bakma ama şu söylediklerin çok itici hem sana neden dert oldu bu kadar insanlar bir yola girmiş size desteklemek düşer ha ille sorun olacaksa 20 liralık parfüm vs sorun olmaz kültür çatışması sorun olur

arkadaşım oğlunu nişanlamıştı.adetleri olmadığı halde kız tarafı bizde takılır diye tutturunca düğünde takacakları tüm takıyı nişanda taktılar..aradan bir süre geçince olmadık bir şeyi sorun edip nişanı attı kız ve duyduk ki takıları satıp kendine araba almış.şu anda arkadaşım herkese düğün öncesi takı takmayın diye öğüt veriyor:KK51:

yorumlarını tekrar bi okusan dicem ama sana doğal gelecek okuyan diğer arkadaşlara takdiri bırakıyorum görgüsüzlük yaka paça
sen niye bu kadar benim her yazıma yazma cvp verme cabasındansın bence sende takıntı olmusum ben
kuzenum degerli ve ona deger verilmesini istiytorm bızımkıler gururundan bisey istemiyo hala ben takarım diyor ama sonrada c ok görüyoruz ah vah diyenleri haa ayrıca ailecek zaten dogulu olması büyük sorun cünkü kuzenım evde kimseyi takmaz anne baba dahil gece 12 de eve gelen biridir kaynanayla altlı üstü oturcaklar ve nısanlısı simdiden demis bizimkiler icki dıslı olmayı sever cat kapı gelir rahatsız olma sakınd emis bizimkide asık ya bisey dememis normalde halamın agzıan sıcıyo tabiri caizse odasında toz istemez eslarını sildimi aynı yerine koy der gecen annem yanlıslıkla onun pazılını devirdi halamın ödü patladı görmesin de bagrınmasın diye yani bizim kız cok rahat kaynanayla altlı üstü hele böyle cat kapı gelen bi aileyle anlasamıcak bence cünkü uygun degiller kaynanan bile eskiden cocuga demis ki ben trakyalı kız istemiyroum bize uymaz cocukta saflıkta agzındna kacırmıs mesela

sen niye bu kadar benim her yazıma yazma cvp verme cabasındansın bence sende takıntı olmusum ben
kuzenum degerli ve ona deger verilmesini istiytorm bızımkıler gururundan bisey istemiyo hala ben takarım diyor ama sonrada c ok görüyoruz ah vah diyenleri haa ayrıca ailecek zaten dogulu olması büyük sorun cünkü kuzenım evde kimseyi takmaz anne baba dahil gece 12 de eve gelen biridir kaynanayla altlı üstü oturcaklar ve nısanlısı simdiden demis bizimkiler icki dıslı olmayı sever cat kapı gelir rahatsız olma sakınd emis bizimkide asık ya bisey dememis normalde halamın agzıan sıcıyo tabiri caizse odasında toz istemez eslarını sildimi aynı yerine koy der gecen annem yanlıslıkla onun pazılını devirdi halamın ödü patladı görmesin de bagrınmasın diye yani bizim kız cok rahat kaynanayla altlı üstü hele böyle cat kapı gelen bi aileyle anlasamıcak bence cünkü uygun degiller kaynanan bile eskiden cocuga demis ki ben trakyalı kız istemiyroum bize uymaz cocukta saflıkta agzındna kacırmıs mesela
hımmmm kaynana bu işin olmayacağını anlamış.takılar boşa gitmesin istiyor:KK66:

Bende karadenizliyim nisanda kayinvalide falan takar ama bazilari uyaniklik yapip konuyu bile acmaz bendede öyle oldu ve aile büyügümüz olaya el koydu ve alindi biseyler .. Bazilari uyaniklik yapiyor benim kina sacimi bile yaptirmadilar öyle bisey yok bizde deyip gectiler ama sonradan yalan cikti tabi :)))))

Bu ne maddiyatçılık yaw. Yok kuzeni yurt dışından 500 Tl lik parfüm almış, halası iki kere börekler sarmalar yapmış, 60 kişiye bohça hazırlamış bla bla...

Halana söyle yaptıklarının faturasını hesaplayıp karşı tarafa yollasın onlarda nişanda o bedel kadar altın taksınlar...

canım benimkilerde takmamıştı nişanda sorunda etmemiştim sevdim ya gözüme gelmedi hiç ama tabi eski nişanlım

Nisanda takı olması gerekiyor bence ..Sonucta okadar masraf yapılacak hem nişanda takılar önemli kızın ceyızı için yardım olur bu ..Bunu konuşsunlar bence
kızın çeyizinden kaynanaya ne,o çeyizi kaynanaya verecek değil ya,herkes kendi çeyizini kendi yapsın:KK14:

Nisanda takı olması gerekiyor bence ..Sonucta okadar masraf yapılacak hem nişanda takılar önemli kızın ceyızı için yardım olur bu ..Bunu konuşsunlar bence
halamda biraz gururlu bizim ben istemem diyo kuzenım cocuk sormus sizde ne yapılır sözde diye oda arkadasları evlendi yeni 2 bilezik takıldı demis mesela gecen sene kuzenımin sözündede bizde anlasılsın diye kalı bi kelepce yada kalın bilezklerden 1 tane takılır yani gelin gezdirmesi var bizde kolu bos olmasın hesabıı yani kuzenim demis 2 bilezik takılır diye ama söz gececi bisey takmadlar bi ince kolye taktılar o komedi gibi

Bu ne maddiyatçılık yaw. Yok kuzeni yurt dışından 500 Tl lik parfüm almış, halası iki kere börekler sarmalar yapmış, 60 kişiye bohça hazırlamış bla bla...

Halana söyle yaptıklarının faturasını hesaplayıp karşı tarafa yollasın onlarda nişanda o bedel kadar altın taksınlar...
keske taksalar ama herkezin şanı bizim gibi degil demekki

Evet takı önemli ama abartılmayacak kadar .. Nışan yüzüğü, tek taş, kol saati, küpe falan gönlünden kopanında 1-2 bilezik takıyor aynı şekilde kız tarafıda erkeğe yapıyor.. Ama gelenler takmak zorunda değil sadece anne baba ben böyle biliyorum :))

Evet takı önemli ama abartılmayacak kadar .. Nışan yüzüğü, tek taş, kol saati, küpe falan gönlünden kopanında 1-2 bilezik takıyor aynı şekilde kız tarafıda erkeğe yapıyor.. Ama gelenler takmak zorunda değil sadece anne baba ben böyle biliyorum :))
kız zaten anne babadan bahsediyorum yani kaynanan kaynata bisey takmadı dım dızlık bohcasnını bilet anlattım ya 1 havlu 1 parfum ucuz yollu bide resim cercevesi bizde erkegın cüzdanına bile altın konur

şan parayla mı oluyo, işçi çocuğu asgari. ücretli çocuğu olanlar var bu insanlar da çocuk evlendiriyo herkes eti budu kadar parası az olan şerefsiz mi
bizim kızdıgımız parası varken yapmaması istemede bi anlatıyo surda 1000 dönüm arsam var surda 2000 dönüm ciftlik arazım var ulan adama demezlermi magdem var ne takmıyon durumu olmasa tamam

X