Adıma açılan sahte hesap

Aslında çok da korkak biri, bana bir kere şey demişti evli bir kadın bana asıldı ama kocası beni döverse diye görüşmedim, yani etik ahlak vs değil de kocasından korkuyor

Benimde birkaç sefer theards da başıma gelmişti ben görmemiştim arkadaşlar atmiştı bende hesabı kendi duvarımda paylaşıp (adları erkekti) foto koymakla kadın olamazsınız gidip kestirmeniz lazım bebeklerim yazmıştım kaldırmışlardı hatta tercihlerin bizi ilgilendirmez aramızda para toplayıp kestirmene yardımcı oluruz demiştim ne günlerdi be

Ben artik yuzumun net gorundugu fotolari post olarak paylasmiyorum. Hikayeye ekliyorum siliyorum sonra ha calacak oyle de calar da en azindan devamli profilde kabak gibi durmuyor.
Bi sürü utanc dolu fotom varmıs kaldırdım onları
Sagol Allah razı olsun Sımdı cesıtlı programlarla fotolarımı gorebılırler no problem

Aslında çok da korkak biri, bana bir kere şey demişti evli bir kadın bana asıldı ama kocası beni döverse diye görüşmedim, yani etik ahlak vs değil de kocasından korkuyor
Yani bilemiyoruz ki ic dünyalarini. Bir bakiyorsun aslan kesiliyorlar. O memurdu bir de düşün onu kaybetmekten bile korkmuyordu. Ve biz birlikte bile degildik. Olmayacagini anladm ve hayir demistim. Tüm tuslara basiyordu kisacasi.

Sizin fotoğraflarınızı ve adınızı kullanarak, bur hesap açsa şikayette bulunabilirdiniz.

Ancak şu anda ortada bir suç unsuru yok ki. Aynı ad soyada sahip yüzlerce insan var.

Sizin hem hesabı açan kişinin eski flörtünüz olduğu hem de size takıntısı olduğu için isminizi kullanarak bir hesap açtığı iddianız mevcut. Bu iddiayı nasıl kanıtlayacaksınız ?

bu kişi bana zaten kendi söylemişti zamanında x benim stalk hesabım diye, aradab geçti 2 yıl ben onu zaten engelledim, dün engellediklerime bakarken x hesabıyla aynı profil fotodaki hesabın benim adımla değiştirildiğini gördüm
Ek olarak o kişi bu sahte hesaptan bir fotoğraf paylaşıyor, altına kendi gerçek hesabınu etiketleyip adı Ahmet olsun Ahmet şehzadem hediye için teşekkürler gibi bsy yazıuor

Peki beni taklit ediyor diye instaya şikayette bulundum mu

Adam normal değil, sizinle sevgiliymiş gibi davranıyor o fake hesapla
Şikayetten bir şey çıkmaz, çok büyük bir olay olmalı ki müdahale etsinler.
Eşimin 10 bin kadar takipçili insta hesabı vardı, bir gece hesabı birileri ele geçirmiş profile de çekici bir hatun koymuşlar, valla yalan olmasın 2 gün sonra mı ne fark etmişti eşim, takipçi bir anda 3’e 5’e katlanmış vs neyse instaya yazdı şikayette bulundu hiçbir şey yapmadılar, bizimki de kızdı bir daha hesap açmadı, instanın da çok umurundaydı ama işte bireysel şeyleri pek sallamıyorlar, önemli birine saydır anında aksiyon

Eşinize de çok geçmiş olsun
Bu konu ileri aşamalara gelirse ben suç duyurusunda bulunurum mecburen, kişisel verileri saklama kaydetme yayınlama gibi suçlardan umarım cezası vardır

O konuyu maalesef bende biliyorum şikayetten birsey çıkmıyor ama bu direk beni taklit ediyor ya ondan dedim belki birşey yapar insta, yoksa benide 2 seneyi geçti biri rahatsız ediyor arkadaslarima kadar yazdı artik fake hesap kabak gibi belli ve ne 10b üzeri kişiler bile şikayet ettik gene de kapatmadilar hesabi bu konuda çok yetersiz instagram sıfır güvenlik

Eşinize de çok geçmiş olsun
Bu konu ileri aşamalara gelirse ben suç duyurusunda bulunurum mecburen, kişisel verileri saklama kaydetme yayınlama gibi suçlardan umarım cezası vardır
Hesabın görüntüsünü alıp bu kişi bana saplantılı, adımı kullanarak asılsız şeyler yazıyor, ileride bu hesapla yasadışı işlere kalkışırsa sorumluluğu bana ait değildir gibi şeylerden girerek suç duyurusunda bulunabilirsiniz belki savcılığa, insta sizin şikayetinizi dikkate alıp hiçbir şey yapmaz ama savcılıkta şikayet kaydı oluşturmanızın ileride bir yararı olabilir belki.

X’de yapamıyorlar çünkü X başkasının adına açılmış fake hesapları adına hesap açılmış kişinin şikayeti durumunda kaldırıyor ama instanın umurunda olmuyor.

Son düzenleme:
Bir dönem facebook'ta benim adım ve fotograflarimla pesi sira sahte hesap aciliyordu, facebook her sikayetimi ciddiye aldi, ama oyle sikayet et butonuyla yapmadim ben bunlari, simdi var mi bilmiyorum da ekibe ulaş gibi bir secenek vardi oradan duzgun bir ingilizceyle derdimi paylaşmıştim, hatta bana geri donuslerinde ip adresinin tespit edilip bloke edildigini iletmislerdi, sonra hesap acamadi o kişi.

Insta'da facebook'un markasi olduguna gore buna benzer bir sikayet maili vardir illaki, bakindiniz mi?

Evet arkadaşlarımda bulundu ama birşey olmadı
Ortada taklit olarak nitelenebilecek bir durum yok ki düz mantık bakarsak. Mesela özge isimli bir hesaba sahipsiniz, aynı isimli yüz hesap daha olabilir. Hesap ismi aynı olsa da fotoğraflar size ait değil.

Başka isim senim fotoğrafların olsa anlarım da isim senin fotoğraf başkalarının bir şey çıkacağını sanmıyorum özge

Defalarca fake hesapla uğraştım. Birkaç kez tanıdığım kişiler tarafından yapıldığını da tespit ettim, dava etmekle tehdit ederek. Bu konuda insanlar ileri düzeyde hadsiz ve rahat.

Insta'da facebook'un markasi olduguna gore buna benzer bir sikayet maili vardir illaki, bakindiniz mi?
Var, mail atıyorsunuz cevap da veriyorlar ama hiçbir şey yapmıyorlar, en azından bundan 5 sene kadar önce mail de atsan hiçbir sonuç alamıyordun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…