• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ADIM ADIM DEPRESYONA

Benim etrafım beşpara etmez erkeklerle evli kişilerle dolu.geri kalanı da bekar zaten.bence siz olayları abartıp algıda seçicilik yapıyorsunuz.aynı ülkede yaşıyoruz yani ne kadar kaliteli bir erkek denk gelebilir çevrenize.? Çok iyi görünenin de cinsel sorunu oluyor mesela.kocam dışarıdan herkesin kıskandığı biriydi falan diye anlatıp duruyorlar.bu ülkede ideal erkek olduğunu da düşünmüyorum.iyi niyetli hemcinslerimiz ballandıra ballandıra anlatmayı pek bir seviyor.kendini kandırmayı seviyor yani insanlar.bu forumda bile bakıyorsun 1 gün önce ballandıra ballandıra herkesi kıskandırmış, ertesi gün neyin konusunu açıyor.ben de alışamıyorum bu ülkedeki kalitesizliğe ama çevre de öyle değildir yani.her kadına yapışıp kalan da seviyor demek değil ki.etraf takıntılı adam kaynıyor.
Mesela erkeğin çok iyi olması değil ama sorumluluğunu bilmesi evine zaman ayırması. Bende bunlardan hiçbiri yoktu her zaman sorumsuz bi adamdı.

Öncelikle bu yeniden nasıl evlenicem düşüncesini kafandan at.Hatta birkaç yıl boyunca yenilişki düşüncesini at kafandan kendini topla kafanı topla kendine odaklan.Sen illaki bir erkeğe veya bir kadına herhangi bir insana muhtaç değilsin.Tek başına bir biirey olarakta hayatını sürdürebilirsin.Eğlenebileceğin şeylere odaklan kafanı dağıtabileceğin aktivitelerde bulun.Bunları yaparken ilk başta isteksiz olabilirsin fakat zamanla zevk aldığını göreceksin.İllaki evliliğe veya bir ilişkiye muhtaç değilsin.Ayrıca özellikle bu dönemde bir ilişkiden kaçın hassas dönemden geçiyorsun kolay kandırılabilirsin.Su an için kimseye ilişki anlamında güvenme arkadaşlarınla vakit geçir.Kendini dinle beyninin ve kalbinin dinlenmeye ihtiyacı var.
Öyle yapıyorum arkadaşlarımla vakit geçiriyorum sosyal hayatım aktif şuan.

Yaklaşık 3 4 ay önce eşimden boşandım. İlk ayrıldığım dönemlerde iyiyken terapi alıyor olmama rağmen şimdi daha mutsuz umutsuz hissediyorum kendimi. Kendimi insanlarla kıyaslamaya başladım. Tabii kimsenin evliliği mükemmel değil bunu biliyorum ama içimden de şunu düşünüyorum hiç mi çabalamaz bi insan hiç mi değişmeye değer değildi bizim ilişkimiz. Evli çocuklu insanlara bakıyorum şimdi bir daha ne zaman biriyle tanışıp evleneceğim diyorum sanki treni kaçırmış gibi hissediyorum.
Yaşım 27 daha bu yaşta insanlar evlenmemiş bile oluyorlar ama ben bi kere evlenip boşandığım için nedense her şeyin daha zor olacağını düşünüyorum. Karşıma hep amacı cinsellik olan adamlar çıkıyor daha şimdiden böyle ben nasıl bu adamların arasında düzgün insanı bulacağım ki diyorum. Biliyorum her şey için çok erken çok yeni daha ama ben bu düşüncelerden kurtulamıyorum hayatım hep böyle mi geçecek arkadaşlarımın çocuklarını görüyorum düzgün bi evllilğim olsa benimde olurdu diyorum.
Bu psikolojiden çıkmak için ne yapmak gerek? Bu arada çok sosyalim geziyorum, çalışıyorum ama günün sonunda eve gittiğimde bu düşünceler boğuyor artık beni.
Kimsenin hayatı dışarıdan göründüğü gibi değil emin ol. Ya da yansıttıkları gibi değil

Yaklaşık 3 4 ay önce eşimden boşandım. İlk ayrıldığım dönemlerde iyiyken terapi alıyor olmama rağmen şimdi daha mutsuz umutsuz hissediyorum kendimi. Kendimi insanlarla kıyaslamaya başladım. Tabii kimsenin evliliği mükemmel değil bunu biliyorum ama içimden de şunu düşünüyorum hiç mi çabalamaz bi insan hiç mi değişmeye değer değildi bizim ilişkimiz. Evli çocuklu insanlara bakıyorum şimdi bir daha ne zaman biriyle tanışıp evleneceğim diyorum sanki treni kaçırmış gibi hissediyorum.
Yaşım 27 daha bu yaşta insanlar evlenmemiş bile oluyorlar ama ben bi kere evlenip boşandığım için nedense her şeyin daha zor olacağını düşünüyorum. Karşıma hep amacı cinsellik olan adamlar çıkıyor daha şimdiden böyle ben nasıl bu adamların arasında düzgün insanı bulacağım ki diyorum. Biliyorum her şey için çok erken çok yeni daha ama ben bu düşüncelerden kurtulamıyorum hayatım hep böyle mi geçecek arkadaşlarımın çocuklarını görüyorum düzgün bi evllilğim olsa benimde olurdu diyorum.
Bu psikolojiden çıkmak için ne yapmak gerek? Bu arada çok sosyalim geziyorum, çalışıyorum ama günün sonunda eve gittiğimde bu düşünceler boğuyor artık beni.
Yaşınız daha 27 neden böyle düşünüyorsunuz önce siz kendinizi sevin ki başkalarıda sizi sevebilsin. Çok umutsuz düşünüyorsunuz. Başkalarını bırakın sadece kendinizle ilgilenin herkesin hayatıda dışardan göründüğü kadar mutlu felan değil sadece öyle gözükmek istiyorlar kim derdini mutsuzluğunu yansıtır içlerinde ne yaşadıklarını bilemeyiz. O yüzden tek dert sizdeymiş gibi düşünmeyin. Bu bir süreç ve ben bunuda atlatıcam ve hayatıma daha iyi insanlar çıkıcak mutlu olmayı çok hakediyorum. Bunları deyin kendinize sürekli olumlu şeyler söyleyin olumsuz olan şeyleri çok fazla dile getirmeyin. Zaten bir zaman sonra siz olumlu düşündükce hayatınıza olumlu insanları olumlu şeyleri çekiyorsunuz. Ama önce kendinizi değiştirmeniz lazım siz kendinizi değiştirmezseniz hayatınızdaki o mutsuz depresif döngünüzü her daim yaşarsınız. Çünkü hayatınızın size bu bir sınavı ve atlatıp atlatamayacağınıza bakılıyor yaradan tarafından eğer hala aynı yerinde sayarsan ve devamlı olumsuz şekilde düşünürsen hep aynı noktadan sınanıcaksın belkide... çünkü sen hayatına buna çekiyorsun. Bende sizin gibiydim aldatılan bir kadınım kendimi hiç sevmezdim bu yüzden kimsede beni sevemezdi hep yarı yolda bırakılırdım ama şu an o kadar olumlu düşünmeye başladım ki çok şükür bu süreci atlatıyorum. Olayların nedenini artık sorgulamıyorum oldu ve bitti ben sevilmeye layık bir insanım ve daha güzel bir hayatta mutlaka yaşıcam diyorum çünkü daha çok genciz... zamanın ne getireceğinide bilemezsin. Olumlu düşün ki olumlu şeyler getirsin zaman sana

Özenme bacım herkes geçim derdinde çocukların geleceğini düşünmekten koşuşturmaca dan bir hal oluyorlar ne güzel gezen birisin çalışıyorsun yaşın genç elbet bir gün evlilik yaparsın bekarken bir tek şeye takılırken evlendikten sonra elli şeye takılıyorsun hayatını yaşa

Kendinizi severseniz boşanmanın dünyanın sonu olmadığını farkedersiniz terapi yeterli gelmemiş yeterli gelseydi böyle düşünmezdiniz. Akşam olduğunda eve döndüğünüzde kalitesiz bir evliliğinizin olmasındansa yalnızlığın kıymetini bilip elinize kitabınızı alıp bir keyif kahvesi ile kendinizle vakit geçirirdiniz.

Kendinizi severseniz boşanmanın dünyanın sonu olmadığını farkedersiniz terapi yeterli gelmemiş yeterli gelseydi böyle düşünmezdiniz. Akşam olduğunda eve döndüğünüzde kalitesiz bir evliliğinizin olmasındansa yalnızlığın kıymetini bilip elinize kitabınızı alıp bir keyif kahvesi ile kendinizle vakit geçirirdiniz.
Evet haklısınız yeterli gelmiyor daha sık görüşmeye başlayacağım sanırım. Kötü olduğunu bile bile 3 4 ay sonra neden bu düşüncelere kapıldım onu da anlayamıyorum.

Evet haklısınız yeterli gelmiyor daha sık görüşmeye başlayacağım sanırım. Kötü olduğunu bile bile 3 4 ay sonra neden bu düşüncelere kapıldım onu da anlayamıyorum.
Yalnızlık öyle sanıldığı gibi korkunç değildir belki hayatınızın demlenme sırası gelmiştir vaktinizi değerlendirmenizi tavsiye ederim

Yalnızlık öyle sanıldığı gibi korkunç değildir belki hayatınızın demlenme sırası gelmiştir vaktinizi değerlendirmenizi tavsiye ederim
Haklısınız bunun farkındayım fakat bu düşüncelere yine de engel olamıyorum. Sevip sevilmek istiyorum ama artık şansım yokmuş gibi karşıma kimse çıkmayacak diye oturup düşünüyorum bunları. Bundan seneler sonrasını hayal ediyorum hala yalnız olarak çocuklarım olmayacak mı sevilmeyeceğim mi diyorum.

Haklısınız bunun farkındayım fakat bu düşüncelere yine de engel olamıyorum. Sevip sevilmek istiyorum ama artık şansım yokmuş gibi karşıma kimse çıkmayacak diye oturup düşünüyorum bunları. Bundan seneler sonrasını hayal ediyorum hala yalnız olarak çocuklarım olmayacak mı sevilmeyeceğim mi diyorum.
Aşamıyorsanız destek alın şu süreçte sokak hayvanlarını beslemek de çok iyi gelir mutlaka tavsiye ederim iyiliğin gücü şifa oluyor motive ediyor insanı umut her daim var unutmayın

Aşamıyorsanız destek alın şu süreçte sokak hayvanlarını beslemek de çok iyi gelir mutlaka tavsiye ederim iyiliğin gücü şifa oluyor motive ediyor insanı umut her daim var unutmayın
Sokak hayvanlarına bakıyorum hatta evde de sokaktan sahiplendiğim bir kedim de var bu süreçte çok iyi geliyor bana. Destek alıyorum her hafta görüşüyorum terapistimle.

Bundan beş sene önce ağır depresyon panik atak geçirmiştim hayattimin kabus dolu günleriydi.ustune üstük lohusa depresyon u eşim beni hamileyken aldatmisti.ölürmüyüm kalirimiyim derken üç sene çok ağır ilaçlar kulandim yan etkileri çocuklarım ilaçları kulandim diyemi bilmem çoğu yeri silindi beynimden şimdiki aklım olsa hiç bir şeyi kendime dert etmezdim.cevren ailen böyle durumlarda çok önemli eğer anlayışlı ailen varsa sana sahip çıkıyorlarsa bir sıfır ondesin.ben malesef bir sıfır önde olamadım Allah'a sığındım kendi kendimi teselli ettim ay önce stres tetikledi anksiyete bozukluğum tekrarladı ilaç kullanmıyorum kendi kendimi telkin ediyorum baya hafifledi çünkü ilaçlardan çok tiksindim yan etkilerinden bıktım Allah inşallah yardım ederde ilaca mecbur kalmam ilerki günlerde kendinizin kıymetini bilin birdaha sizden yok hiç Bir şey sizden önemli değil hayat çok kısa

Back
X