adım adım birikim

Merhaba arkadaşlar.. Sizlere çok özeniyorum. Birikim yapmak çok güzel.. Malesef eşim biraz müsrif birisi, birikim yapamıyor.. Dolaylı yoldan bende yapamıyorum..
Şimdi hamileyim, 16 haftalık. Bebeğimiz de yolda.. Onun için birikim yapmak istiyorum. Her ay onun için gram altın alsam diyorum, ne dersiniz?

Altın uzun vadede olunca iyi bir yatırım oluyor, bu parayı çocuğunuz büyüyene kadar tutmak niyetindeyseniz doğru adım
Ama doğum, bebeğim masrafları vs.. için düşünüyorsanız ayrı bir hesapta tutmanız yeterli bence, altından zarar edebilirsiniz

Merhaba arkadaşlar.. Sizlere çok özeniyorum. Birikim yapmak çok güzel.. Malesef eşim biraz müsrif birisi, birikim yapamıyor.. Dolaylı yoldan bende yapamıyorum..
Şimdi hamileyim, 16 haftalık. Bebeğimiz de yolda.. Onun için birikim yapmak istiyorum. Her ay onun için gram altın alsam diyorum, ne dersiniz?
Bende attranteye katılıyorum. En azından doğum sonrasında da bir kaç ay nakit kalın. Ekstra masraf gibi olasılıkları düşündüğünde altından zarar da edebilirsiniz. Ama harcarım endişeniz varsa bir ay gram alıp bir ay nakit kalabilirsiniz. Her ay altın değil de hani o ay altının tutarı kadar miktarı yine altın alıcskmış gibi tutabilirsiniz

Altın uzun vadede olunca iyi bir yatırım oluyor, bu parayı çocuğunuz büyüyene kadar tutmak niyetindeyseniz doğru adım
Ama doğum, bebeğim masrafları vs.. için düşünüyorsanız ayrı bir hesapta tutmanız yeterli bence, altından zarar edebilirsiniz
Ben daha uzun vadeli düşünüyorum. Bankaların vadeli, yahutta vadesiz gram altın hesapları oluyormuş. Bunlar için ne düşünüyor sunuz?
Gönül istiyor ki, altını fiziki olarak biriktirelim. Ama korkuyorum. Eve hırsız girer, altınlarımız puf olur diye..
Hırsızlar da o kadar çok kurnazlar ki, elleriyle koymuş gibi de buluyorlar..

Hayırlı, bereketli olsun =))
Hep birikim nereye kadar =)) arada aksar tabi takma kafana =))
Yani arada oluyor oyle... Birde arkadaşımla yarışıyoruz yani olan birikimimi elimde tutmaya çalışıyorum. Yoksa ben kendimi biliyorum direk kitap alırım yani.. Hiç sakınmam alırım :KK70:

Ben daha uzun vadeli düşünüyorum. Bankaların vadeli, yahutta vadesiz gram altın hesapları oluyormuş. Bunlar için ne düşünüyor sunuz?
Gönül istiyor ki, altını fiziki olarak biriktirelim. Ama korkuyorum. Eve hırsız girer, altınlarımız puf olur diye..
İlk zamanlar belki evde tutulabilir ama sonrası endişelendirir...

Konuda epey yazıştık bunun için, banka en sağlam yol

Kızlar bizim eve de 2800-3000 arası para giriyor. Üç ayda bir de 5 bine yakın oluyor. Şimdi ocaktaki ikramiyeli maaşla borçları kapatıcaz ama ondan sonra nasıl bi yol izlemeliyim bilmiyorum
Öncelikle bir hedef koymalısınız. Aylık ne kadar kenara koyacaksınız maaşı alır almaz onu birikime ayırmak gerekiyor. Kalan parayı da faturaları ödedikten sonra 4 e boluyoruz biz. Ben toplu alışveriş yapmıyorum. Ne eksikse her hafta onu alıyorum. Pazardan da sadece o hafta pisireceklerimi alıyorum. Yoksa bozuluyor maalesef. Ben kendimce böyle bir çözüm buldum. Ayrıca kredi kartı da kullanmıyoruz. Paramız kadar harcariz

İyi akşamlar hanımlar. . Altın hesabı açtım sonunda :KK9: önümüzdeki ay bebisim gelio her ay ona 150 liralık altın almayı hedefliyorum. . Üstüne bide bes başlıyor. . 2017 birikimlerim bunlar olacak inşallah :nazar: tekrardan eşimden gizli birikim yapmaya başladım 3 ltlik kavanozun kapağını yapıştırdım ve 50 TL attım :nazar: eşimin haberi olunca başımın etini yiyo parayı şöyle yapalım böyle yapalım diye durdurmuyo :KK67: en güzeli gizli biriktirmek sonra cup hesaba :KK200:

İyi akşamlar hanımlar. . Altın hesabı açtım sonunda :KK9: önümüzdeki ay bebisim gelio her ay ona 150 liralık altın almayı hedefliyorum. . Üstüne bide bes başlıyor. . 2017 birikimlerim bunlar olacak inşallah :nazar: tekrardan eşimden gizli birikim yapmaya başladım 3 ltlik kavanozun kapağını yapıştırdım ve 50 TL attım :nazar: eşimin haberi olunca başımın etini yiyo parayı şöyle yapalım böyle yapalım diye durdurmuyo :KK67: en güzeli gizli biriktirmek sonra cup hesaba :KK200:
Hayırlı olsun canım.. :)

Yok kızlar ben birikim yapamayacağım sanırım artık tam niyet ediyorum hesapta olmayan birsürü şey çıkıyor geçen hafta kombim bozuldu , sonra hastalandım doktor masrafı , saç kurutmam bozuldu, bugünde eşim işten bi geldi botu yırtılmış daha yeniydi resmen altı çıkmış görünce şok geçirdim ayağı bişeylerin altında falan kaldı sandım o derece oysaki depodaki işçi arkadaşlarının yanına inmiş o sırada olmuş hayret napcam ben ya yine bu ayda birikim yapamadım bir altın haricinde:KK20:

Yok kızlar ben birikim yapamayacağım sanırım artık tam niyet ediyorum hesapta olmayan birsürü şey çıkıyor geçen hafta kombim bozuldu , sonra hastalandım doktor masrafı , saç kurutmam bozuldu, bugünde eşim işten bi geldi botu yırtılmış daha yeniydi resmen altı çıkmış görünce şok geçirdim ayağı bişeylerin altında falan kaldı sandım o derece oysaki depodaki işçi arkadaşlarının yanına inmiş o sırada olmuş hayret napcam ben ya yine bu ayda birikim yapamadım bir altın haricinde:KK20:
Yaparsın canım bazen öyle olur. Ocakta da arabanin vergisi var şimdi. Bu dünya masrafı var arabanin

canım vazgeçersen yenilirsin... şuan masrafların çıkması ileride de çıkacağı anlamına gelmez. belki bu ay yapamamış olabilirsin ama ilerleyen aylarda daha iyi birikim yaparsın.

X