Adım Adım 60'a (Başlangıç 3 Haziran 2015)

goldenheart

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
2.653
4.146
Hep zayıf hatta zapzayıftım doğal yapımdı, işe başlayınca 55 falan oldum biraz kilo aldım, 27' imde evlenince 56-57 kiloları gördüm ilk defa.. Sonra hamilelik 74 kilo olup şiştim.. Tabii ki saat sınırı olmamacasına yediğim pastalar börekler poğaçalarda hiç suç yoktu İkinci hamilelik 5 yıl sonra 70 kg. ile başladı, 84 kg. ile doğuma gidildi. Doğum sonrası 84'den düşülemedi.. "O eski halimden eser yok şimdiiii" dilimde, bi gayret su içmek ve yeşil çay tüketmek hayatıma girince c.tesi pazar sabahları yürüyüşle ehh 69'a kadar inebildim.

Arkadaşlar, şimdi 69 u da koruyamadım 72'yim.. Gayretim 3 yıldır sürmekte, 3 sene önce 84'düm. Şimdi 72..
Hedef 60 kg.

An be an kendimi takip için, kararlılığımı perçinlememe yardım olsun diye açıyorum bu başlığı..

04 Temmuz 2015 1 ay sonrası itibariyle durum güncellemesi:
3 Haziran... 72.6
8 Haziran..71.2
17 Haziran...71.3
24 Haziran 70.8
30 Haziran 70.4
04 Temmuz -1 ay sonra - 70.2
11 Temmuz 69.5 :) Nihayet 6'lı rakamlardayım..

3 Ağustos Pazartesi 70.7 yim (Tatil bana hiç yaramadı, kilo alıp döndüm, ama tekrar devam ediyorum, durmak yok!)

09 Eylül Çarşamba 71.5 'im.. Geçen zamanda istikrarlı davranamadım. Durmak yok! Verdiğim 1 kilo 100 gr. var, en azından kilo almadım.. Serüvenim devam ediyor.

15 Eylül Salı 71,5'im. değişiklik yok, hırs yapmam lazım hırs! Gelecek günler gösterecek bunu!

29 Eylül Salı 2015 Spora başladım 71.6 ile
9 Ekim Cuma 70.3 (-1,3)
23 Ekim Cuma 69.5 (-0,8)
13 Kasım Cuma 69.7 (+0,2)
27 Kasım Cuma 68.6 (-1,1)

04 Aralık Cuma 68.3 (-0,3)
11 Aralık Cuma 68.8 (+0,5)
18 Aralık Cuma 67.2 (-1,6)
25 Aralık Cuma 68.2 (+ 1 kilo)

2016

25 Ocak Pazartesi 68.8 (+1.60)
29 Ocak Cuma 68.5 (-0,3)
12 Şubat Cuma 68.3 (-0,2)
19 Şubat Cuma 67.8 (-0,5)

4 Mart Cuma 68.4 (+0,6)
11 Mart Cuma 68.4 (---)
18 Mart Cuma 68.8(+0,4)

Oooo neler olmuuuş neler canım günlüğümmm senden ayrılalı
18 Mart 2016 cuma günü 68.8'de hem sporu hem de iradeyi elden bırakmışım
Ocak 2017 ---- 74.9 öyle ki tam 7 kilo alabilmişim.
Ocak 2018 ---- 67.7

GÜNCEL ----- 67.5
Durmak yok! Kilo üstüne kilo almak yok! 60'ı görmeden "tamam oldu" demek yok!
:)

Son düzenleme:
Düzenli Olarak Yapılacaklar Listesi:
  • Her sabah 0,5 litre limonlu su içilecek..
  • Her gün yürümek için bahaneler yaratılacak ve iş yerinde gün içinde toplam 45dk. yürüyüş tamamlanacak..
  • Her gün 2,5 lt. su garanti içilecek...
  • Yaz geldiğine göre her hafta üç gün düzenli yürüyüş yapılacak (1 saat)
  • Davetmiş, düğünmüş, dernekmiş.. kafaya takılmadan az miktarlarda ve sağlıklı seçimlerle atlatılacak..

5 Haziran 2015 Cuma sabahı tartıda 71 kg. yi görmek ümidiyle..

Basarılar canım...
Yaz geldi mi diyet yapılmaz düsüncesinde biri olarak,yeni açılan diyet topikleri ayri bi şevk veriyor bana...
Az cok benzer bi hikayemiz var...dogumlarda alinan kilolari vermeye cabalama konusundayoksa ben hic zayif bi genc kizlik gecirmedim...
55-58 arasinda dolanirdim..
evlenirken..52-53 olmustum ...
Bu yaz gecen yaz gibi kendimi salmayı dusunmuyorum..
umarım birlikte güzel kilolar veririz

İnşallah.. dediğin gibi olur! Tüm gayretimizle.. Sağlıklı beslenme ve akşam 18:30 itibariyle şu boğazı tutma olayı alışkanlığa dönüşebilirse hiç sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum. Diyet Günlüğü içinde ne kadar çok başlık var.. off başım döndü bakınca :)
Desteğin için çok teşekkür ederim

bende 67 kiloyum 60 olsam yetecek geçen sene 63 olmuştum kuş gibi çok rahattı
Nevam, peki kaç kiloydun 63 e düştün? sadece 4 kilo almışsın, onu da kolayca halledersin, birbirimizi takip edelim, akşam en sağlıklı ve az miktarlı seçeneklerle kapatmayı alışkanlığa çevirirsek olur bu iş! Tebrik ederim, şu an 67 bile bana en yakın en güzel hedef kilo!

Arkadaşlar, evde iki çocuk var, eşim de çocuklar da işimi zorlaştırıyor. Çocuklar makarna, pilav istiyorlar haliyle.. Bu bi azmin hikayesi olacak.. Ramazan ayı da yaklaşıyor, yeni taktikler belirlemek gerek ama önümüzdeki 15 günü çok iyi değerlendireceğim nasipse.

taktiklerinden bende faydalanmak isterim
şimdilik başlangıçtayız.. nasıl kilo verileceğini öğrenmiş bulunmaktayım, iş devam ettirip azmetmekte.. bir de hiç bir şey yememek değil asla, elbette ki yeri gelince bir dilim börek, günlük 2-3 parçacık bitter çikolata.. bunlar olacaktır. Sen de kilo alıp vermişsin sence de olay akşam yemelerini aşırı abartmaktan ve aşırı hareketsizlikten gelmiyor mu? Naçizane ama şimdilik:
  • Her sabah 0,5 litre limonlu su içilecek.. (metabolizma hızlandırıcı, sabah işe gelirken tapper şişeme koyup 750 ml. yolda içebiliyorum)
  • Her gün yürümek için bahaneler yaratılacak ve iş yerinde gün içinde toplam 45dk. yürüyüş tamamlanacak..
  • Her gün 2,5 lt. su garanti içilecek...
  • Yaz geldiğine göre her hafta üç gün düzenli yürüyüş yapılacak (1 saat)
  • Akşam 6,30 dan sonra bişey yenmeyecek ama akşama aç da girilmeyecek, et, salata / yulaflı omlet / sebze yoğurt vs.
  • Davetmiş, düğünmüş, dernekmiş.. kafaya takılmadan az miktarlarda ve sağlıklı seçimlerle atlatılacak..

ramazanda ne yapacağız kii
Nevam ramazanda (18 Haziran) ben oruç tutacağım inşallah, normal düzen şaşıyor ister istemez.. o yüzden bilemiyorum 15 günü bi takip edelim de hayırlısı ile 69 kilo ile ramazan ayına giriş yapmak istiyorum.. şaşan düzeni de bi şekilde yine dengelemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…