Adı üstünde eşim ve eşimin ailesi

arkadaşım sen bi kendi annene bi kayınvalıdene git.en fazla bir ay sonra kayınvaliden pes ededcek.hatta sık sık gitt.öyle kolaymı evin içinde çocuk.arkadaşım valla bak zaten yorulacak ve hemen pes edecek eskisi gibi çağırıp durmayacak..merek etmee.alışmış tek yaşamaya çocuk sesi evde insanlar zor gelecek.ya biz bile ne kadar dayanabilioruz evin içinde en yakın misafirimize.sen beni dinle arkadaşımm..valla kalp de kırma sakınn cnm.şimdi oda siz yanındayken iyiydi ama yalnız kalmış olabilir.bunu da düşün arkadaşım.tek başına yaşamak çok zor cnmm...

Niye yapıyorsunuz bunu anlamıyorum..
Konu sahibine yardımcı olmak yerine anlamsız eleştirilerde bulunuyorsunuz.
"çekyat" mevzusuna takılmış olan hanımlar, kaçınız k.validenize eşya hediye ettiniz acaba?
Veya mecbur mu ask2009 k.validesinin eşyasını yenilemeye? Böyle bir görevi mi var? Paraya ihtiyacı olmasa çalışmaz zaten farkındaysanız.

Çalışan bir anne, zaten yoruluyor. Gece rahat edemeyeceği bir yerde tabi ki yatıya kalmak istemez. Biraz empati lütfen..

Ayrıca "haftada 1 gece k.valide de kal ne var" demişsiniz. bunu diyenler k.validesine ayda kaç defa uğruyor acaba, cidden merak ettim..

Bence birçoğunuz çalışan anne olmadığınız için empati yapamıyorsunuz. Farkındaysanız kendi annesinde de keyfinden kalmıyor yatıya. "Yeni evimde daha birkaç gece kalabildim, doyamadım" diyor. İmkanı olsa annesinde de yatıya kalmayacak. Ben çok bilirim kızımdan dolayı babamlarda yatmak zorunda kaldığımı, sabaha kadar uyuyamadığımı. Evlat için katlanılıyor bunlara. Ama k.valideyi hoş tutmak için gidip haftada 1 gece orada kalmak diye bir evlilik modeli olamaz.

Zaten evladı biraz büyüsün, kreşe falan gider ve kendi annesinde de kalmaz. Doğalı bu değil mi? Doğal olan kendi evinde kocası ile, yavrusu ile kalması. Ne anne de ne k.valide yatıya kalmak kimsenin yapmak zorunda olduğu birşey değil.

Ayrıca şunu düşünün. İşten gelecek ask2009, çocuğunu almak için önce annesine gidecek, sonra çocuğu ile k.validesine gidecek. Gece orada kalacak. Sonra sabahın köründe çocuğunu uyandırıp, giydirecek ve annesine bırakacak. Bunu belki otobüsle yapacak, belki arabayla. Kaçınız yaşadı bunu ömründe? Kaçınız sabahın köründe minik bir yavruyu uyandırıp, giydirip başka bir eve götürüp, sonra ağladığını izleye izleye işe gitme tecrübesine sahip?? Annesinde uyuyan çocuğu bırakıp, rahatça (hem bedenen hem psikolojik olarak) işe gitmek başka, şu yukarıda yazdığımı yaşamak başka.

Allah aşkına yorum yaparken bir düşünün, siz hiç o anlatılan durumu yaşadınız mı veya en azından empati kurabiliyor musunuz? Yoksa çok kolay "çekyat hediye et, git haftada 1 k.validende yat" demek. Ben de derim, lafla peynir gemisi yürüseydi keşke..

Sırf polemik olsun diye bana cevap yazacak olanlar lütfen yormasın parmaklarını. Ama konu sahibine yazılanlar o kadar mantıksız ve acımasız olmuş ki, tutmadım kendimi..

diğer kısımlarda haklı ya da haksız bilemem yasayan bilir. ama çekyat kısmı düşündürücü. ne yani kendi annesinin çekyatları eski olsa kalmayacak mı? maddeye bu kadar önem vermeyelim. yenilemek istemezse yenilemez o onun problemi

Kendi annesinin çekyatları eski olsa da kalacak, arkadaşım..
Çünkü MECBUR..
Yazdıklarından anlaşılan şu ki, kendi annesinde kaldığı için de memnun değil. Ama tüm kış annesi onda kalmış, fedakarlık yapmış. Şimdi havalar ısınınca da kendisi annesinde kalıyor. Çocuğu olmasa yeni aldığı evinde kalır ve kendi annesine de k.validesine de sadece oturmaya giderdi. Baksana evine doyamadığını söylüyor.

Çekyat olayı da çalışan insan için kesinlikle önemli. Biz de babamlarda kalmak zorunda olduğumuzda (kızımı soğuk havalarda oradan oraya taşımamak için) çekyatta yatardık. Sabah uyanır uyanmaz kas gevşetici içerdik, aksi takdirde ağrıya dayanamazdık.

K.validenin imkanı varken çekyat almıyormuş, neden konu sahibi alsın ki bu durumda. Zaten yeni ev almış, para lazım olmasa çalışır mı sence minik yavrusu varken?

ipek çok güzel açıklamışsın, sonuna kadar katılıyorum, üzerine yapacak yorum bile bulamadım.

Çok teşekkür ederim ipektuncer,duygularımı yaşadıklarımı aynen aktarmışsın.Bu topikte beni anlayan birkaç kişi oldu zaten.Diğerlerine laf yetiştirmek anlatmak çok zor.Kaç defa aynı şeyleri yazdım.Anlatamadım.İsteyen istediğini düşünsün.

ipek çok güzel açıklamışsın, sonuna kadar katılıyorum, üzerine yapacak yorum bile bulamadım.

Ben de yaşadım aynı şeyleri tatlım, o yüzden ask2009'u ve benzerini yaşayan tüm anneleri çok iyi anlıyorum.
Çalışınca maddi koşullar daha iyi oluyor, ama bunun bedeli de bir şekilde ödeniyor.
Sen bir bedel öderken, bir taraftan da kalkıp "bende de kal" denmesi hoş değil. Torunun iyiliğini istese zaten bunu teklif etmez.
Malesef kocalarda anneleri tarafındna kolayca dolduruşa gelebiliyorlar, anneler onların yumuşak karnı haliyle, çok da doğal.
Böyle olunca çalışan kadın bir de eşiyle problem yaşıyor.
Anlatmıştım başka başlıklarda, kısaca özetleyeyim.
Ben ameliyat olurken sevgili k.validem yarım gün (sadece 4 saat) bakmadı kızıma. Ben küçük çocukla uğraşamam, sabrım yok dedi.
Şimdi öz oğlundan torunu oldu, haftanın 5 günü ve gecesi oğlunda kalıyor, kocayı bile bıraktı yalnız.
Bana da geçenlerde mevlitte diyor ki herkesin ortasında "sen hata ettin, uzağa taşınmakla, seninkine de bakardım buralarda otursan"..
Haaa tabi tabi bakardın, evet..
Ask2009'un k.validesi de, ask2009 ona yakın otururken torununa baksaymış da, anneanne tüm kış ask2009'un evinde kalmak zorunda olmasaymış. ama k.validesi 15 günde 1 ancak geliyormuş torununu görmeye, o da eğer gelini özel davet ederse.

Yorum yaparken bütünü görmek gerek, yoksa yapılan yorumun konu sahibine yararı olmuyor.

Tüm çalışan anneleri hedef alan, son derece kırıcı bir yorumda bulunduğunuzun farkındasınızdır umarım.
İster çalışırız, ister çalışmayız. Çocuğumuza ister kendimiz bakarız, ister elaleme baktırırız.
Anadolu lisesi kazanacağım diye, üniversitede istediğim bölümü kazanacağım diye gençliğimi verdim ben. Altın bileziğim mesleğim var, ne diye soğan ekmek yedireyim çocuğuma, delirdim mi?

Başka hayatlara, başka tercihlere saygı duymalısınız.
Zaten konu sahibi de size "çalışayım mı, soğan ekmek mi yiyeyim" diye sormamış..

bu olay bundan güzel açıklanamazdı ...
damdan düşenin halini anca damdan düşen anlar heralde..:97:

Şu an havalar sıcak olduğu,annemde biraz kendi evini özlediği için(bütün kış bana geldi) evinde oğluma bakması iyi oldu diye düşünüyorum.Ama havalar soğuyunca annem yine fedakarlık yaparak bana gelecek bende bakacak oğluma.Zaten 3 yaşını doldursun tuvaletini falan öğrensin kreşe vereceğim.Kimse üzülmeyecek.Hem orda burda kalma derdi olmayacak hemde oğlum daha iyi vakit geçirecek buna inanıyorum.Bende meraklı değilim göçebe hayatına.Evime haftasonu gideceğim ütü çamaşır vb.işlerle uğraşacağım ya bunun bile hayalini kuruyorum..

Kayınvalidenin gönlü olacak diye minicik evladımı ordan oraya sepet gibi çanta gibi taşıyamam. ipektuncer arkadaşımızın da üzerine basarak belirttiği gibi sıcak yatağında mışıl mışıl uyuyan çocuğu yataktan kaldır, giydir önce onu annenin evine bırak sonra işe git olacak işmi yaaa ne gerek var ki yazık günah değilmi o minicik yavruya. Yakın otururlarken k.valide hazretleri özleyip gelmiyormuş bile torurunun yanına şimdi de banada gelin kalın diyormuş niye çünkü kıskançlık var işin içinde, annesine gidecek kalacak banada gelsin kalsın hesabı. Gelini torunu düşünen yok ki burada. Özlüyormuş torurunu küllahıma anlatsın bunu 15 gün görmeyince özlemeyen babanne değilmiydi bu şimdi ne olmuş da özleme damarları kabarmış.

K.valide hem yaşlı değilmiş hemde durumu iyiymiş niye evini temiz tutmuyormuş, torununu özlüyormuşta torunu geleceği zaman niye kalkıp iki kap yemek birde torunun sevdiği bir çeşidi yapmıyormuş, niye gelinim-oğlum-torunum gelecek deyip de evi temizlemiyormuş ve bütün bunları yapması için akşam gelinin işten çıkıp, önce annesine uğrayıp yavrusunu almasını ardından da kendi evine gelmesini bekliyormuş allahınızaşkına söylermisiniz masumiyet bunun neresinde, iyi niyet bunun neresinde. Hem niye gelin kaynanaya çekyat alacakmış hediye olarak varmış işte kadının parası alsın evine iki çekyat kanape. Kadın o kanepelerde gelininin rahat etmediğini bilmiyormu sanıyorsunuz bal gibi de herşeyin farkında ama almaz ki niye alsın gelin rahat ederse ya sonra aaaa olurmu ayol...

Bu konuda ben k.validede iyiniyet göremedim kusura bakmayın.

Sana tamamen katılıyorum arkadaşım.Kayınvalidemi kötülemek değil amacım.Konu biraz daha genişlediği için yazıyorum.Kayınvalidem gezmeden tozmadan geri kalmaz.Evi kendisinin kira değil.Maaşı gayet iyi.Ama titiz değil içinden gelmiyor yapmıyor.Yada biz öyle görmediğimiz için alışmadığımızdan bana temiz gelmiyor.Yemek yapma konusunda iyi değil.Normal günleri geçtim bayramlarda bile bir çeşit yemek yapmaz ya kızı yapar yada eltim.Hiçbirşeye elini sürmez.Torunum geliyor d,iye önceden hazırlık yaptığını hiç görmedim.Akşamın 9 unda donmuş tavukları buzluktan çıkarıp bunu pişirelim diyen bir insan.Ama ben bundan şikayetçimiyim hayır onun yapısı öyle .Onu öyle kabul ettik biz.Değiştirememki bu saatten sonra.yakın otururken huyunu bildiğimden hazırlıklı giderdim hep evine.Konu bu olsaydı zaten direk kayınvalidemin titiz olmamasından falan yakınırdım.Ama şimdi işler değişti.Haliyle ondada kalacağımız için ara sıra ben rahatsız olucam yukarda yazdıklarımdan.Ama çare varmı yok.Yine hazırlıklı gideceğim yemek vb.her konuda.Yine o birşey yapmayacak herşeye ben koşacağım onun evindeykende.Ama sorun bu değil.Sorun bunların ona çok normal gelmesi ve bizi sık sık çağırıp baskı yapması.Benim derdim bu.Çağırma beni zaten yeni ev taşıdım daha yorgunluğunu üzerimden atamadım.Mutlaka gidip kalacağım ama şu ara değil çom erken daha.
Çekyatlarda rahat edemediğimizide defalarca söyledim parası var alabilir ama oralı değil.madem bu kadar çok istiyorsun kalmamızı 1 tane baza alsam ne olur??

Torununu ya da sizleri özlediğinde o gelse size. Herkes için daha kolay olur o zaman

konu sahibi arkadasımızın üzerine gidilince bırden benım konum geldi aklıma.
aynen ben derdimi anlatamamıştım.
benımde çok üstüme gelmişlerdi.

haklıısn arkadaşım kayınvalıdelerın işi kıskançlık çekemememzlik sırf inatlık.
önceleri sana uğramayan kadın kıskançlıgından sırt iş olsun diye bana gelin kalın
bütün hepsi aynı...

sen nasıl istiyorsan öyle büyüt bebegını.
tabıkıde kayınvalıdenıde ıhmal etme.
onada uğra akşamları gidin gelın oturun beraber
ancak bu böyle olur.
yoksa başın ağrır vallahi.
evının özlemini çekmeni çok iyi anlıyorum...

Kimse sizi düşünmüyorsa, siz de aman yaşlı insanlar diye hayatınızı tüketecek değilsiniz.
Hele de bu kayınvalidelerin saçma sapan kıskançlıkları için insan kendi düzeninden, çocuğunun düzeninden neden vazgeçsin.
Ben de de var bundan bir tane, aklıma gelince deli oluyorum hala, bizim daha çocuğumuz bile yoktu o zamanlar, yakında olacak Allahın izniyle başıma gelecekleri tahmin edebiliyorum şimdiden.
Ben başka bir şehire gelin geldim, evliliğimizin ilk senesi sağolsun eşim gayet anlayışlı şekilde 2 ayda 3 ayda bir ailemin yanına gönderiyordu beni, eşimin ailesi ise benim ailemin yanına her gitmem de bana göre saçma sapan kıskançlıklara giriyordu.
Örneğin; akşam otobüse bineceğim ailemin yanına gitmek için, arıyorum kayınvalidemi, telefonda ne dese beğenirsiniz, anneni emmeye mi gidiyorsun. Allah aşkına bu söylenecek laf mı.
Bir keresinde yine ailemin yanındayım, aradım konuşmak için, açar açmaz ,ben de inat ettim aramadım seni bakalım ne zaman arayacaksın diye, dedi, sanki ondan aramasını bekleyen var.
Yine ailemin yanındayken aradılar bir kere, neymiş ,ben annemin yanından ayrılmak istemezmişim doğal olarak ama eşimle çıkıp gezecekmişiz, eşim istanbulu görecekmiş :) Ki eşim ist benden daha iyi bilir, kendi oturdukları şehiri ben hiç bilmem, birkere de gelinizim geldi bir gün gezdirelim dememişlerdir, onların oturduğu yerin hiç biryerini bilmem ben. Ki zaten gezmek için onlardan izin alacağız sanki. Dertleri annemin yanında olmam heralde.
Kaynanam yaşlı mı, valla 16 yaşında lise çocukları gibi, böyle insanları idare etmenin kolay olduğunu mu sanıyorsunuz. Herkes kendi evladına geldi mi yanından ayırmıyor, başkasına geldi mi yapmadığı saçmalığı bırakmıyor. Ben bunları henüz çocuğum yokken yaşıyorum, çocuğum olsa da hiç katlanmam kusura bakmasınlar.

büyüklerin gereksiz kaprislerine hiç anlam veremiyorum

arkadaşımın k.validesi bu tipten biri. sürekli kızcağızı zorda bıraksın. ama yardım etmek, çocuk bakmak söz konusu olunca hiç ortalıkta görünmez. hasta ve yaşlı bir kadın olur

arkadaşım böyle bir baskıyla karşılaşınca düşündük taşındık, dedik ki tamam de ama şartını da koy. madem öyle hafta sonları annem dinlensin çocuk da sen de kalsın. inanın anında çark etti. yok canım olur mu çocuk ananeye alışık onun usulünü ananesi biliyor aman kızım çocuğun düzenini hiç bozmayın

Torununu ya da sizleri özlediğinde o gelse size. Herkes için daha kolay olur o zaman

Gelmiyor canım eşimde çok istiyor annesinin gelip kalmasını.zaten hergün arabayla işe gidip geliyoruz.İstediği zaman gelebilir her zaman teklif ediyoruz.Ama ben rahat edemem gelmem siz gelin diyor.Asıl biz rahat edemiyoruz onun evinde ama anlamıyor işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…