diğer kısımlarda haklı ya da haksız bilemem yasayan bilir. ama çekyat kısmı düşündürücü. ne yani kendi annesinin çekyatları eski olsa kalmayacak mı? maddeye bu kadar önem vermeyelim. yenilemek istemezse yenilemez o onun problemi
Niye yapıyorsunuz bunu anlamıyorum..
Konu sahibine yardımcı olmak yerine anlamsız eleştirilerde bulunuyorsunuz.
"çekyat" mevzusuna takılmış olan hanımlar, kaçınız k.validenize eşya hediye ettiniz acaba?
Veya mecbur mu ask2009 k.validesinin eşyasını yenilemeye? Böyle bir görevi mi var? Paraya ihtiyacı olmasa çalışmaz zaten farkındaysanız.
Çalışan bir anne, zaten yoruluyor. Gece rahat edemeyeceği bir yerde tabi ki yatıya kalmak istemez. Biraz empati lütfen..
Ayrıca "haftada 1 gece k.valide de kal ne var" demişsiniz. bunu diyenler k.validesine ayda kaç defa uğruyor acaba, cidden merak ettim..
Bence birçoğunuz çalışan anne olmadığınız için empati yapamıyorsunuz. Farkındaysanız kendi annesinde de keyfinden kalmıyor yatıya. "Yeni evimde daha birkaç gece kalabildim, doyamadım" diyor. İmkanı olsa annesinde de yatıya kalmayacak. Ben çok bilirim kızımdan dolayı babamlarda yatmak zorunda kaldığımı, sabaha kadar uyuyamadığımı. Evlat için katlanılıyor bunlara. Ama k.valideyi hoş tutmak için gidip haftada 1 gece orada kalmak diye bir evlilik modeli olamaz.
Zaten evladı biraz büyüsün, kreşe falan gider ve kendi annesinde de kalmaz. Doğalı bu değil mi? Doğal olan kendi evinde kocası ile, yavrusu ile kalması. Ne anne de ne k.valide yatıya kalmak kimsenin yapmak zorunda olduğu birşey değil.
Ayrıca şunu düşünün. İşten gelecek ask2009, çocuğunu almak için önce annesine gidecek, sonra çocuğu ile k.validesine gidecek. Gece orada kalacak. Sonra sabahın köründe çocuğunu uyandırıp, giydirecek ve annesine bırakacak. Bunu belki otobüsle yapacak, belki arabayla. Kaçınız yaşadı bunu ömründe? Kaçınız sabahın köründe minik bir yavruyu uyandırıp, giydirip başka bir eve götürüp, sonra ağladığını izleye izleye işe gitme tecrübesine sahip?? Annesinde uyuyan çocuğu bırakıp, rahatça (hem bedenen hem psikolojik olarak) işe gitmek başka, şu yukarıda yazdığımı yaşamak başka.
Allah aşkına yorum yaparken bir düşünün, siz hiç o anlatılan durumu yaşadınız mı veya en azından empati kurabiliyor musunuz? Yoksa çok kolay "çekyat hediye et, git haftada 1 k.validende yat" demek. Ben de derim, lafla peynir gemisi yürüseydi keşke..
Sırf polemik olsun diye bana cevap yazacak olanlar lütfen yormasın parmaklarını. Ama konu sahibine yazılanlar o kadar mantıksız ve acımasız olmuş ki, tutmadım kendimi..
ipek çok güzel açıklamışsın, sonuna kadar katılıyorum, üzerine yapacak yorum bile bulamadım.
Sizin gibi bir gelin düşman başına. Kadın size kötü bir şey mi diyor? Arada da gelin bende kalın diyor. Neymiş evi tozluymuş, koltukları eskiymiş.. Kuş tüyü yataklarda son model koltuklarda geçti değil mi ömrünüz? Madem çocuğunuzun psikolojisini bu kadar düşünüyosunuz. Çalışmayın soğan ekmek yemeğe razı olun oturun evinizde kendiniz bakın çocuğunuza. Çünkü çocuğunuzun psikolojisi eğer bozulacaksa illede üç ayrı eğitim ve terbiye ile değil iki tanesiyle de bozulabilir..
Niye yapıyorsunuz bunu anlamıyorum..
Konu sahibine yardımcı olmak yerine anlamsız eleştirilerde bulunuyorsunuz.
"çekyat" mevzusuna takılmış olan hanımlar, kaçınız k.validenize eşya hediye ettiniz acaba?
Veya mecbur mu ask2009 k.validesinin eşyasını yenilemeye? Böyle bir görevi mi var? Paraya ihtiyacı olmasa çalışmaz zaten farkındaysanız.
Çalışan bir anne, zaten yoruluyor. Gece rahat edemeyeceği bir yerde tabi ki yatıya kalmak istemez. Biraz empati lütfen..
Ayrıca "haftada 1 gece k.valide de kal ne var" demişsiniz. bunu diyenler k.validesine ayda kaç defa uğruyor acaba, cidden merak ettim..
Bence birçoğunuz çalışan anne olmadığınız için empati yapamıyorsunuz. Farkındaysanız kendi annesinde de keyfinden kalmıyor yatıya. "Yeni evimde daha birkaç gece kalabildim, doyamadım" diyor. İmkanı olsa annesinde de yatıya kalmayacak. Ben çok bilirim kızımdan dolayı babamlarda yatmak zorunda kaldığımı, sabaha kadar uyuyamadığımı. Evlat için katlanılıyor bunlara. Ama k.valideyi hoş tutmak için gidip haftada 1 gece orada kalmak diye bir evlilik modeli olamaz.
Zaten evladı biraz büyüsün, kreşe falan gider ve kendi annesinde de kalmaz. Doğalı bu değil mi? Doğal olan kendi evinde kocası ile, yavrusu ile kalması. Ne anne de ne k.valide yatıya kalmak kimsenin yapmak zorunda olduğu birşey değil.
Ayrıca şunu düşünün. İşten gelecek ask2009, çocuğunu almak için önce annesine gidecek, sonra çocuğu ile k.validesine gidecek. Gece orada kalacak. Sonra sabahın köründe çocuğunu uyandırıp, giydirecek ve annesine bırakacak. Bunu belki otobüsle yapacak, belki arabayla. Kaçınız yaşadı bunu ömründe? Kaçınız sabahın köründe minik bir yavruyu uyandırıp, giydirip başka bir eve götürüp, sonra ağladığını izleye izleye işe gitme tecrübesine sahip?? Annesinde uyuyan çocuğu bırakıp, rahatça (hem bedenen hem psikolojik olarak) işe gitmek başka, şu yukarıda yazdığımı yaşamak başka.
Allah aşkına yorum yaparken bir düşünün, siz hiç o anlatılan durumu yaşadınız mı veya en azından empati kurabiliyor musunuz? Yoksa çok kolay "çekyat hediye et, git haftada 1 k.validende yat" demek. Ben de derim, lafla peynir gemisi yürüseydi keşke..
Sırf polemik olsun diye bana cevap yazacak olanlar lütfen yormasın parmaklarını. Ama konu sahibine yazılanlar o kadar mantıksız ve acımasız olmuş ki, tutmadım kendimi..
Kayınvalidenin gönlü olacak diye minicik evladımı ordan oraya sepet gibi çanta gibi taşıyamam. ipektuncer arkadaşımızın da üzerine basarak belirttiği gibi sıcak yatağında mışıl mışıl uyuyan çocuğu yataktan kaldır, giydir önce onu annenin evine bırak sonra işe git olacak işmi yaaa ne gerek var ki yazık günah değilmi o minicik yavruya. Yakın otururlarken k.valide hazretleri özleyip gelmiyormuş bile torurunun yanına şimdi de banada gelin kalın diyormuş niye çünkü kıskançlık var işin içinde, annesine gidecek kalacak banada gelsin kalsın hesabı. Gelini torunu düşünen yok ki burada. Özlüyormuş torurunu küllahıma anlatsın bunu 15 gün görmeyince özlemeyen babanne değilmiydi bu şimdi ne olmuş da özleme damarları kabarmış.
K.valide hem yaşlı değilmiş hemde durumu iyiymiş niye evini temiz tutmuyormuş, torununu özlüyormuşta torunu geleceği zaman niye kalkıp iki kap yemek birde torunun sevdiği bir çeşidi yapmıyormuş, niye gelinim-oğlum-torunum gelecek deyip de evi temizlemiyormuş ve bütün bunları yapması için akşam gelinin işten çıkıp, önce annesine uğrayıp yavrusunu almasını ardından da kendi evine gelmesini bekliyormuş allahınızaşkına söylermisiniz masumiyet bunun neresinde, iyi niyet bunun neresinde. Hem niye gelin kaynanaya çekyat alacakmış hediye olarak varmış işte kadının parası alsın evine iki çekyat kanape. Kadın o kanepelerde gelininin rahat etmediğini bilmiyormu sanıyorsunuz bal gibi de herşeyin farkında ama almaz ki niye alsın gelin rahat ederse ya sonra aaaa olurmu ayol...
Bu konuda ben k.validede iyiniyet göremedim kusura bakmayın.
Tüm çalışan anneleri hedef alan, son derece kırıcı bir yorumda bulunduğunuzun farkındasınızdır umarım.
İster çalışırız, ister çalışmayız. Çocuğumuza ister kendimiz bakarız, ister elaleme baktırırız.
Anadolu lisesi kazanacağım diye, üniversitede istediğim bölümü kazanacağım diye gençliğimi verdim ben. Altın bileziğim mesleğim var, ne diye soğan ekmek yedireyim çocuğuma, delirdim mi?
Başka hayatlara, başka tercihlere saygı duymalısınız.
Zaten konu sahibi de size "çalışayım mı, soğan ekmek mi yiyeyim" diye sormamış..
Torununu ya da sizleri özlediğinde o gelse size. Herkes için daha kolay olur o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?