Adı üstünde eşim ve eşimin ailesi

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Merhabalar biraz uzun olacak ama lütfen okuyup fikir vermenizi bekliyorum bayanlar. 4 yıllık evli ve 2 yaşında bir çocuğum var.Eşimle her ailede olduğu gibi tartışmalarımız oluyor ama genel anlamda uyumlu bir çiftiz.İkimizde çalışıyoruz.Oğluma kendi annem bakıyor.Bu zamana kadar şehir merkezinde kirada oturuyorduk.Annemin evi sobalı olduğu için haftaiçi bize gelip kalıp bakıyordu.Haftasonu ise evine gidiyordu.Buraya kadar bir sorun yok.Bu arada kayınvalidemde dul ve karşı apartmanda oturuyor.Ama biz kendi evimizi aldık ve geçen hafta merkezden yarım saat uzaklıkta bir ilçeye taşındık.Yakın olduğu için gidiş geliş sorunumuz olmayacağını düşündük.Annem yine haftaiçi bizde kalıp oğluma bakacak,istediği zamanlarda ise biz oğlumu anneme bırakıcağız ve kendi evindede bakacak.Oğlum annem,in evinede alışık ve oradada hiç canı sıkılmıyor geziyorlar falan.Şimsi sorun ne diyeceksiniz...Sorun kayınvalidem..karşı karşıya otururken zorla çağırmakla gelen,10-15 gün geçse bile çocuğu sevmek için b,ile gelmeyen kayınvalide şimdide ben torunumu çok özlüyorum nasıl görücem, bendede kalın buraya geldiğinizde derdine düştü.Eşimde tabi annesi olduğu için arada annemdede kalırız havalarında.Daha taşınalı bir hafta olmadı banada gelin banada gelin diyerek psikolojik baskı yapıyor.Annem dün oğluma kendi evinde baktı akşmada geç olduğu için orada kaldık.Oğlum halinden gayet memnun.Yarın sabahta annem doktora gidecek o yüzden bu akşamda annemde kalacağız.Kayınvalidem ise sürekli bende kalın diye ısrar ediyor.Ama ben orada kalmak istemiyorum.Nedenine gelince çocuk bu sefer bir babannede bir ananede,bir kendi evinde düzen diye birşey kalmayacak.Kayınvalidem çok temizliğe düşkün biri değil.evi sürekli dağınık tozlu.Yatacak düzgün bir yer yok.Çekyatları eski.Hadi kendimi geçtim çocuk rahat edemiyor.Ayrıca babannesiyle hiç anlaşamıyor.Çocuğun huyuna gitmiyor sürekli tersliyor inatlaşıyor kızdırıyor çocuğu.
Durum bundan ibaret.Eşimde hiç düşünmüyor.O bu kadar ince düşünceli değil.Annesi olduğu için gözüne herşey tozpembe görünüyor.Taşındığıma pişman edecek galiba kayınvalidem beni.Pazar günü kayınvalidede yattık.Eski eşyalar vardı kiradaki evde.Onları toplamak için gelmiştik.Heryerim ağrıdı.Kanepeleri çok eski.Dünde iş çıkışı çarşıda karşılaştık.Annemde kalacağımızı söyledim doktora gideceği için.Suratı değişti banada gelin diye ısrar ediyor sinir oldum...

Kendi annenizde keyfinizden kalmıyormuşsunuz ki, oğlunuz orada olduğu için mecburen kalıyorsunuz.
Tercih hakkınız olsa zaten ne annenizde ne k.validenizde kalırdınız, kendi evinizi tercih ederdiniz, öyle değil mi.

Gece k.validede kalsanız, sabah çocuğunuzu yeniden annenize mi bırakacaksınız? Veya çocuğu annenizde bırakıp, siz ve eşiniz mi k.valide de kalcaksınız?
Veya k.validede kaldığınız gecenin ertesi günü çocuğa k.valide mi bakacak?

yapacağın çok basit..kaynanayla konuşacaksın oğlu yokken..anne biz sendede kalmayı çok isteriz ama çocuk annemin evine alışkın huzursuz oluyor düzeni bozuluyor kusura bakma diceksin..sen özlediğinde gel gör kapımız açık diceksin..bikere kızmaya hakkı yok çocuğuna annen bakıyor kaynanan değil.eşinle de ayrı konuşacaksın sakince

ben bu senin annen benim annem olayına sinir oluyorum. illa eşit mi gidilecek gelinecek? böyle bi kural mı var anlamıyorum. çocuk anneannesinde rahatsa orda kalıcak tabi ki, burada kayınvalidenn egosundan daha önemli bi durum var o da bir çocuk. bence eşinize güzelce durumu anlatırsanız anlayaaktır, "çocuğun düzenini bozmayalım, annemde kalmaya da çok hevesli değilim ama mecburiyetten kalıyoruz biliyorsun.annene de sık sık oturmaya gideriz ihmal etmeyiz" şeklinde.

Bu arada annemde dul yani ikimizinde babası yok.Eşimde annemde her açıdan daha çok rahat ediyor.Çünkü annem hem çocuğa bakıyor,akşam yemeğini yapıyor.Beraber yaptığımızda oluyor.Kanepeleri yeni temiz titiz.Yanlış anlamayın annem diye değil.Kayınvalidem çocuğuma baksa aynı şekilde evi yer, düzgün tertipli olsa ondada kalırım.Kayınvalidemlede iyi anlaşıyorum.Yanında oturur sigara bile içerim bişey demez o kadar yani..Ama yemek yapmayı bilmez işine gelmez daha doğrusu.Oraya gidince akşam yemek bulaşık herşey üstüme kalıyor.Şimdi diyeceksiniz ki evde olsan yapmayacakmısın?evet yapacağım ama evimde herşey yerli yerinde evimde iş yapmak kolay..
Kayınvalidede kalsak sabah çocuğu tabiki anneme bırakacağız yinede.Ayrıca annem bütün kış bize geldi gitti yeri geldi kaldı.Evi sobalı olduğu için.Bu yazda biz kalalım haftada 2 gün diyorum enazından.Yada eşim bazen erken bazen geç geliyor yerine göre akşam lçocuğumuda alır otobüsle evimede giderim.Sabah nasılolsa işe geleceğiz yine arabayla.Çocuğumu yine anneme bırakır akşam alırıaz yada kalırız ne biliyim ayarlarız işte.

Çalışan annenin işi yeterince zor zaten, bir de böyle gereksiz kaprislerle iyice zorlaştırıyorlar.
Yani sanki keyfinizden gidip annenizde kalıyorsunuz ailece, k.valide alaksız şekilde "bende de kal" diyor
"çocuğumuz orada olduğu için hafta içi sende kalma şansımız yok, h.sonları da kendi evimizde kalmak istiyoruz." diyeceksin, o da zırt pırt gündeme getirmeyecek konuyu.

Ama eşinin desteği şart işte, eşin de bir yandan "annemde kalalım" derse zor.

Çalışan bir anne olarak, senden yemek-bulaşık gibi işlerin beklenmeyeceği yerde kalmayı tercih etmene yerden göğe kadar hak veririm. Zaten çocuğunla geçireceğin süre kısıtlı, o sürede de k.valideye gelinlik yapacak halin yok. Durumdan fırsatlar mı yaratmaya çalışıyor nedir..
Eşin de çalışan bir hanıma sahip olduğunu idrak edip, ona göre davranacak ve annesine cevabı kendisi verecek. Erkeklerin aradan çekilmesine oldum olası sinir oluyorum zaten, kendi annen, kendin muhatap olsana, hayret bişey. Canım sen boşver k.validenin isteklerini. Çocuğun ve senin için hangi seçenecek daha konforluysa onu seç, kimseyi memnun etmek zorunda değilsin. Zaten çocuğunu bırakıp çalışıyorsun, bir de naz-niyaz mı çekeceksin.

Önceden görmek için bile uğramayan kayınvalide ,şimdi neden derdine bu kadar düşmüş ki.
Şartlarınız onu gösteriyormuş, anneniz çocuğunuza bakıyormuş, tabi ki kalabilirsiniz, bunun yarışına girmenin anlamı yok. Ayrıca insan kayınvalidenin yanında malesef rahat edemiyor. Şimdi denecek ki eşitlik olmalı, ama kayınvalide evinde gelinin kalmasıyla, damadın kayınvalidesinin evinde kalması arasında bile dağlar kadar fark var.
Eşinizle bu konuyu açık açık konuşun, umarım bir çözüm bulursunuz.

Malesef eşimde hiç düşünmüyor anneside çağırınca kalmaya gönlü oluyor onunda.Ama kayınvalidemle en kısa zamanda konuşacağım başka çarem yok.Haftaiçi zaten biz hergün annemde kalmayacağız gidip geleceğiz evimize.Annem canı istediği zaman havalarda ısındı zaten ilçede çocuğunda herzaman canı sıkılır.Kendi evimdede mesela perş-cuma günleri bakarım dolaştırrım diyor.Buda en doğal hakkı.Zaten çocuğa bakıyor oğlumda biraz yaramaz hareketli bir çocuk.Yoruluyor kadıncağız.İstediği yerde gönlünce bakma hakkına sahip.Oda kendi evinde rahat ediyor hem.Bütün kış bize geldi gitti.Haftasonları tabiki evimde olacağım.Benimde çamaşırım ütüm olacak.Oğlumla başbaşa yeni evimde sakince dinlenmek istiyorum..
İpektucer dediğiniz gibi kayınvalidem tamamen kendini düşünüyor.Çocuğu falan değil.Hayır senin yatacak düzgün bir kanepen yokken ne diye çağırıyorsun?*Üstelik 4 yıl aynı sokakta oturduk çağırmasam 15 gün uğramazdı valla..En çokta buna kızıyorum..

kusura bakmayın ama yazınızı dikkatlice okudum bence kayınvalidenize karşı bir soğukluk var. burada da gitmemek orada kalmamak için kanepelrin bile eski olduğunu dile getirmişsiniz. o bayanda yaşlı tek başına kalıyor..onunda mutluluğa ihtiyacı var..kalbini kırmadan onda da kalsanız..belki bir süre sonra o sıkılacak.
empati kurmayıda unutmayın sizinde evladınız var...beni yanlış anlamayın kesinlikle haklısınız rahat etmek istiyorsunuz ama..o kadını da dışlamayın ..yaşlı ve tek başına yaşıyor...bilmiyorum başka evlatları var mı ama...o da hevesleniyor demek ki

Zaten ben böyle olacağını biraz kestiriyordum.Çünkü taşınmamız yaklaştıkça k.valide ben torunumu özlerim sizi görmesemde olur ama torunumu nasıl görücem diye baskı yapmaya başlamıştı.Bende diyordumki konu açıldığı zamanlar.IAnneme gel gör otur akşama kadar.Çok uzak bir yer değil.İstediği zaman heryere gidiyor.Yada biz ilçeye evimize gidip geleceğimiz zamanlar akşam senide alırız bizde kalırsın. ertesi gün istersen beraber işe gelirken senide getiririz diyorduk eşimde öyle diyordu.O zaman sesini çıkarmıyordu.Tamam gelirim kalırım demiyordu.Bir kişin gelmesimi mantıklı 3 kişinin elinde çantalarla sürekli ordan oraya dolaşmasımı mantıklı hayret ya.Ben daha evimin tadını çıkaramadım daha 2 gün yattık evimde.Ondada ev yerleştirmek için..

Hayır canım soğukluk falan yok normalde çok iyi anlaşırız.Hiç çekinmem yanında.Sık sıkta görüşürüz.Bahane değil bunlar.Gerçekten çocuk 3 ev arasında kalacak.İyi olurmu bu durum sence?Ben tamamen hiç kalmayalım demiyorum nadirde olsa onunda gönlünü yaparız ama daha taşınalı bir hafta olmadan ben evimde doğrudüzgün kalmadan bu ısrar baskı niye??

eşin kayınvalidenin tek çocuğumu?

2 evladı daha var..kafayı sana takmış durumda..sabırlı ol canım ya ne diyeyim başka sana...ama bence burada eşine görev düşüyor...alacak anasını karşısına...anne biz zevkimize gezmiyoruz..zaten "ask" çok yoruluyor birde böyle yaparak yorma onu üzme desin ya..ama nerde erkeklerr

konu sahibi arkadasın konusunu okuyunca bırden benımkiyle çok örtüştüğünü anladım.

benimde tek kaynanam var ve dul.
oda temiz ve titiz değil.
yani güvenip çocugumu bırakamam ona.
gözüm arkadas kalır.
eşimde bende çalısıyoruz.annem şehir dışında..
artık ayda 2 hafta annem 2 haftada o bakacak heralde bilmiyorum yani..
annem temelli bakamaz cunku bende sureklı kalmak istemiyor.

bence siz çocugunuz nerde mutluysa siz nasıl mutluysanız onu yapın.
ama kesinlikle kayınvalıdenızı ihmal etmeyin.
onada ugrayın arada nadırde olsa kalın..
akşamları oturmaya gidin biraz oturun geri gelin.
kendini yanlız hissetmesin.
yaşlılar maalesef çok alıngan olablıyorlar.
süreki ona gidilsin sorulsun hep onla ilgilenilsin istıyolar.
siz zaten çalısansınız birde bu şekılde sorunlar sizi iiice gerıyor.
allah kolaylık versin...

ilk zamanlar kayınvalıdeyle oturup sonramı kendi evınızı aldını???

Eşiniz aynısını yapsaydı çok üzülürdünüz eminim. Yani kayınvalidenizle o düzeni kursaydınız da anneniz arada bir bana da gelin dediğinde şu tavrı sergileseydiniz.
Kayınvalidenizi sevmek zorunda değilsiniz. Sonuçta eşinizin annesi. Çok büyük sorun çıkarmadıkça kayınvalidenizi eşinizin annesi olarak değerlendirseniz daha az sinir olur, daha az mı üzülürsünüz acaba

Yok kayınvalidemle beraber oturmuyorduk ama evlerimiz çok yakındı.Aramızda bir cadde vardı sadece.

aslında karışmak istemiyodum ama yazıcam eşyalar eski demişsiniz ,herkes atlasta samurda oturmuyor kadın yapayanlız arada bi gitseniz..çocuk psikolojisi falan diyosunuz ama bilmiyorum ya bana biraz abartı geldi..bu kadar kendinizi sakınırsanız yarın bigün beraber oturmak ister....yine de siz bilirsiniz..arada gitmekle ayağınız aşınmaz ....saygılar:44:

kaynananda kalmak istemiyosun çünkü çocugun kafası karışacak bi kendi evi bi annane bi babane öylemi bide koltukları eski bilmem ne kusura bakmayın ama bu nasıl bir mantık nasıl bi düşünce tarzı ben anlayamadım ki artı kaynanaızla aranızın iyi oldugunu yazmışsınız bazı insanlar sevgisini belli edemeyebilir yani karşılıklı otururken gelip gitmeyebilir ee tabi bide annen sizdeymiş ondanda rahatsızlık vermemek içinde gelmemeiş olbilir ama şu düşünce tarzınız çok ama çok yanlış kim ne kadar kötü olursa olsun ne yaparsa yapsın sizin eşiniz onun oglu gidip bi gecede onda kalsanız hiç bi sorun olmaz heralde bi gecede yemegi dışardan söyleyin yada girin yapın 5 dk lık iş evinizdede yapıyosunuz sonuçta hem bi gece kalmayla koltuklar eski diye çocugunuz mikrop kapmaz artı evinizde daha 2 gün yattıgınızı belirtmişsiniz annenizde kalmasaydınız o gün için rapor alıp hem çocugunuzla vakiyt geçirirdiniz hemde yeni evinizde kalırdınız.artı kaynananız annenizde kalmanızı kıskanmışta olabilir yani yaşlı insanlar bunlar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…