!!!Adetiniz geçti ve negatif çıktıysa hemen adet söktürücü kullanmayın!!!

tebrik ederim canım.Allah sağlıkla doğurmak nasip eder inşallah.
Ben de bir kaç gündür yaşadığım sıkıntıları paylaşmak istiyorum.Çok moralim bozuk.
Adetlerim genelde 28-29 günder bir oluyor.Yani 1-2 gün ileri veye geri şeklinde değişiyor.
SAT 7 mart ve ben adetimin 25. günü evde 2 tane test yaptım 2 si de farklı markalardı ve silik çıktılar ama belliydi çizgiler.
ancak dun yani 29.gün yine 2 test yaptım 2 sinde de hiçbirşey çıkmadı.bugün kan testi yaptırdım emin olmak adına 1.20 çıktı.çok umutlanarak gitmemiştim aslında çünkü adet olacağım gibi bel kasık ağrılarım başladı bu sabah.
bu tarif kimyasal gebeliğe uyuyormuş buradan öğrendim .daha önce yaşamamıştım.bir oğlum var.ona da hamile kalırken onlarca test yaptım bir kere bile çift çizgi görmedim taki ilk hamileliğime kadar:KK43:(erken idrar testi yapmak ta iyi bi fikir değil heralde.durduk yerde gerildim.
stresten de adetim gecikiyor sanırım.((
geç döllenme desem bu tanım benim adet dönemlerime uyumlu değil.benim için bi umut yok aslında ama ne bileyim işte.adet başlamadığı sürece de insan emin olamıyo.
yarın dişçi randevularımı iptal ettim ne olur ne olmaz diye.emin olamamak ta kötü.

iyi yapmışsın canım yine de tedbirli olmakta fayda var. kimyasal gebelik yaşayanların bi sonraki ay sağlıklı bi şekilde hamile kaldıklarını okudum çok yerde. umarım bu ay adet görürsen bi dahakini görmezsin inşallahhh..

Merhaba
Konunuza tarllusalla ilgili bilgi arattığımda rastladım.Ozamandan beri okuyorumve içimden sürekli sağlıklı bir bebek sahibi olmanızı diliyorum.Ben ocak ayında kürtaj oldum.lk adetimi gördüm fakat ikincisi bir türlü olmayınca doktora gittim.Baştan hamileyim sandı :) ama kan tahlilleri negatif çıkınca tarlusal verdi şuanda ilacı içiyorum.Kürtaj sonrası gebelik beklemediğim için bir hayli endişelendim.Umarım dahada uzamadan adet olurum.İnşaallah pazartesi günü hayırlı haberler alırsınız.Allaha emanet olun.

Merhaba
Konunuza tarllusalla ilgili bilgi arattığımda rastladım.Ozamandan beri okuyorumve içimden sürekli sağlıklı bir bebek sahibi olmanızı diliyorum.Ben ocak ayında kürtaj oldum.lk adetimi gördüm fakat ikincisi bir türlü olmayınca doktora gittim.Baştan hamileyim sandı :) ama kan tahlilleri negatif çıkınca tarlusal verdi şuanda ilacı içiyorum.Kürtaj sonrası gebelik beklemediğim için bir hayli endişelendim.Umarım dahada uzamadan adet olurum.İnşaallah pazartesi günü hayırlı haberler alırsınız.Allaha emanet olun.

çok teşekkürler iyi dileklerin için. umarım istediğin zamanda tekrar hamile kalır ve bebeğini kucağına alırsın. umarım hayırlı haberlerle gelirim tekrar. siz de allaha emanet olun..

Merhaba bayanlar, kendi yaşadığım bir şeyi buraya yazmak istiyorum, belki birilerine faydalı olurum...
Adetimi bir hafta geçtikten sonraya kadar evde neredeyse her gün test yaptım ama hep negatifti. En sonunda doktora gittim, ultrasoda bişey göremedi ve kan verdim. Ancak kan sonucum Bhcg=0,23'tü yani negatif. Doktor stresten veya mevsim dönüşünden kaynaklanabileceğini söyleyerek tarlusal adlı adet söktürücüyü verdi. Ben gene de emin olamadım ve kendiliğinden adet olurum nasılsa diye ilacı kullanmadım.
Kan verdiğimin üzerinden 13 gün daha geçmişti ama ne adet olmuştum ne de evde yaptığım testler pozitif çıkıştı. Acaba başka bir rahatsızlığım olabilir mi diye bile telaşlanmaya başlamıştım. Sat'ımın üzerinden 58, bat'ımın üzerinden ise 20 gün geçtiği gün tekrar evde test yaptım ve negatifi görünce artık başka türlü adet olamıcam diye tarlusalı kullanmaya başladım.
Gene de içim rahat değildi, acaba mı diye düşünmeden duramıyordum ve ertesi gün doktora gittim. Bu arada 2 gündür midem bulanmaya başlamıştı ama ben psikolojiktir diye üstünde durmadım, çünkü adetim geçtiğinden beri hamilelik belirtileri yaşadığımı sanıp test yapıyordum, tabi sonu hüsran :KK43:
Doktor, ilacın bitti mi dedi, hayır kendiliğinden adet görürüm diye hemen kullanmak istemedim, daha dün başladım ilaca dedim. Ultrasonla baktı, kist yok ama gebelik de yok ilacını kullanmaya devam et dedi. Ama midem bulanıyor ilacı içince dedim, önemli değil sen kullan, ilaç bittikten on gün sonra yine adet görmezsen gel dedi.
Eve dönüş yolunda kendi kendime ya hamileysem, ilaç bebeğe zararlı diye düşünüp içim içimi yiyordum. Doktor değilsin diyordu, testler negatif çıkıyordu ama ben içten içe "ya hamileysem" demekten geri duramıyordum. Son bir kararla yol üzerindeki devlet hatanesine uğrayıp kan verdim. O akşam ve ertesi sabah da ilacı kullanarak toplamda dört adet tarlusal hap içmiş oldum.
Ertesi gün öğleye doğru internetten kan sonucumu gördüğümde şok yaşadım resmen. Bhcg=17,6, sonuç pozitifti. Nasıl olabilir diye aklım almıyordu ama çok sevinmiştim. Tek endişem İlacın bebeğe zarar verip vermeyeceğiydi. Öğleden sonra devlet hastanesine gittim ve doktor değerimin düşük olduğunu, ancak geç döllenme olabileceğini söyledi. Sonucu alıp derhal ilk doktorun yanında aldım soluğu. Bana bu değerin çok düşük olduğunu, sağlıklı bi gebelik olmadığını söyledi. Nasıl yani sonuç pozitif, ilaçtan da 4 tane içmiş oldum deyince de, sen ilaca devam et onun gebeliğe zararı yok, muhtemelen kimyasal gebelik bu, düşük yapacaksın dedi. Ben ağzım açık bi iki laf daha ettim ve tamam ilaca ara ver o zaman cumartesi(3 gün sonra) tekrar kan testi yapalım, sağlıklı bi gebelik olması için değerin 100'ün üzerinde olması lazım, bu kimyasal gebelik zaten o zamana kadar adet görebilirsin, yani düşük yaparsın dedi.
Moralim yerlere indi tabi söylememe gerek yok. Aklımdaki tek düşünce ilacı kullanmıcaktım ve o doktora da birdaha asla gitmicektim. 2 gün önce yaptığım idrar testinin aynısından evde bi kutu daha vardı. Akşam yaptım testi ve ikinci çizgiyi gördüm. Yani idrarda 2 gün önce olmayan bebek ertesi gün kanda, sonraki gün ise idrarda çıkmıştı. Mucize gibi!
Bugün ise dün gördüğüm ikinci çizginin heyecanı ile uyandım. Sabah kan varmı, düşük yaptım mı diye kontrol ettim ama çamaşırım tertemizdi. Bebeğim hala benimle. Bugün kan vericem öğleden sonra, bakalım iki gün içinde değerim yükselmiş mi, ne kadar yükselmiş, bebeğim bana tutunacak mı? Hepsini yaşadıkça görücem tabi buraya da yazıcam.
Bu konuyu negatif çıkınca hemen ümitsizliğe kapılmayın, hemen ilaç kullanmayın ve moralinizi bozmayın diye yazıyorum. Belki sizin de mucizeniz içinizdedir dikkat edesiniz diye yazıyorum. Allah isteyen herkese sağlıklı bebekler, hayırlı evlatlar versin. Her şey nasip kısmet tabi. Bebeğim benimle olacaksa da olmayacaksa da her şey Allah'tan...
canım benimde olmadı adetim.zaten düzensizdide en son 17 şubatta oldum.farlutal içiyorum.

mrb arkadaslar bnmde öyle bideneyimim oldu malesef:KK43: ayın 14 dünde adet olamadım diye doktora gittiğimde kan sonucum negetif çıkmıstı idrar testleri zaten hiç çift çizgi çıkmadı,bnde pko hastası oldugum için yine geçikti yine sinir olcam diye dr gittim farlutal ilacı içtim,ilaç bitti ama ben hala adet olamadım ayın 30 unda tekrar doktora gittğimde bthcg 870 çıktı:S ama ben ilacı kullanmıstım bile şok olduk sonuç pozitif çıkınca ultrasondada gördü doktor hatta..sevinçle geen 2 haftanın sonunda düşük yaptım:KK43: bnmde sizlere tavsiyem hemen ilaç kullanmayın:KK43:

canım benimde olmadı adetim.zaten düzensizdide en son 17 şubatta oldum.farlutal içiyorum.
canım eminsin di mi hamile olmadığına? yoksa düzensiz ve sürekli ilaçla olabiliosan o başkadır tabi..

mrb arkadaslar bnmde öyle bideneyimim oldu malesef:KK43: ayın 14 dünde adet olamadım diye doktora gittiğimde kan sonucum negetif çıkmıstı idrar testleri zaten hiç çift çizgi çıkmadı,bnde pko hastası oldugum için yine geçikti yine sinir olcam diye dr gittim farlutal ilacı içtim,ilaç bitti ama ben hala adet olamadım ayın 30 unda tekrar doktora gittğimde bthcg 870 çıktı:S ama ben ilacı kullanmıstım bile şok olduk sonuç pozitif çıkınca ultrasondada gördü doktor hatta..sevinçle geen 2 haftanın sonunda düşük yaptım:KK43: bnmde sizlere tavsiyem hemen ilaç kullanmayın:KK43:

canım çok üzüldüm gerçekten. ama ben doktora sorduğumda ilacın hiç bi zararı olmayacağını söyledi hatta progesteron içerdiğini ve bebeğin daha iyi tutunacağını söyledi. çok araştırdım ben de. ilacın bebeğin düşmesiyle ilgili hiç bir etkisi yok. sadece doğduktan sonraki zihinsel ve bedensel anomallikler için kesin bişey denemeyeceği yazıyor. senin düşüğün sebebi belli oldu mu peki?

kan testi 0.100 :KK43: adetim 40 güne yakın kendilinden oluyodu.bu ay olmadı.hapım 2 tane kaldı.bildiğim kadarıyla hamile kalsanda zararı olmuyo bu hapın.bende bi mucize bekliyorum.sen ne yaptın canım.gittinmi dr a.

canım kendini suçlama.pko lularda bazen düşük olabiliyo.bence haptan kaynaklı değil senin düşüğün.

kan testi 0.100 :KK43: adetim 40 güne yakın kendilinden oluyodu.bu ay olmadı.hapım 2 tane kaldı.bildiğim kadarıyla hamile kalsanda zararı olmuyo bu hapın.bende bi mucize bekliyorum.sen ne yaptın canım.gittinmi dr a.

yok canım daha gitmedim. yarın gidicem. inşallah sorun yoktur. sabırsızlıkla bekliyorum..bi ara tekrarlasana testi. çünkü hap bittikten sonra hala olmayıp hamile olduğunu öğrenen çok var. benim 44. günde 0,23 çıkmıştı. 57. günde 17 ve 61. günde 147 çıktı.

evet evet canım ben senin yazdıklarının hepsini okudum. hatta dün mesaj atmaya çalıştım ama site yönetimi hatası çıktı :)
hamileleiğin nasıl gidiyor? Doğum ne zmn? ilaçtan dolayı bi sıkıntı yaşamadığına da ayrıca çokkk sevindim. Sağlıkla alırsın inşallah kucağına da..

cnm bn daha yapmadım dogum beklıyorum her an olabılır normal oldugu ıcın sorun olup olmadıgı dogunca daha net bellı olucak ama ıcımde hala bır korku var bakalım sen kac aylıksın mutlaka testlerının hepsını yaptır yazarım yıne sende yaz alıntı ıle cvpladan yazabılırsın

Merhaba arkadaşım ben aranıza yeni katıldım...benim sat 14 mart ama çok az oldum ve sşimdi ise göğüslerde şişlik kasıkda ağrı oluyo...dün ıdrar testi yaptım 2.cizgi bariz bir şekilde çıktı yaklaşık 1 saat sonra ama ...nasıl olduysa çizgi sonra kendiliğinden kayboldu gölge şeklinde kaldı sizce ne olabilir kızlar anlamadım ....yardııııııııııııııımmmmmmmmmmmmmm..........

Merhaba arkadaşım ben aranıza yeni katıldım...benim sat 14 mart ama çok az oldum ve sşimdi ise göğüslerde şişlik kasıkda ağrı oluyo...dün ıdrar testi yaptım 2.cizgi bariz bir şekilde çıktı yaklaşık 1 saat sonra ama ...nasıl olduysa çizgi sonra kendiliğinden kayboldu gölge şeklinde kaldı sizce ne olabilir kızlar anlamadım ....yardııııııııııııııımmmmmmmmmmmmmm..........

canım evdeki idrar testinde ilk 10 dakikadan sonra çıkan çizgilere güvenme yanıltıcı olabilir. ve en güvenilir olanı kan testi. isteresen tekrar bi idrar testi yap ama 1 saat sonra çıkan çizgiler gerçeği yansıtmıyor.

Cnm cok gcms olsun uzulme. Bnde en son subat24 de oldum nisan 2 de gttm banada tarlusal vrdi . İciyrm 4 gun oldu hap bittikten 10 gun snr adet olunuyomus . Bnmde 44.gunum bklm hyrlsi olsun. Rbbm ins evlat vrr hpmize

canım eminsin di mi hamile olmadığına? yoksa düzensiz ve sürekli ilaçla olabiliosan o başkadır tabi..

canım çok üzüldüm gerçekten. ama ben doktora sorduğumda ilacın hiç bi zararı olmayacağını söyledi hatta progesteron içerdiğini ve bebeğin daha iyi tutunacağını söyledi. çok araştırdım ben de. ilacın bebeğin düşmesiyle ilgili hiç bir etkisi yok. sadece doğduktan sonraki zihinsel ve bedensel anomallikler için kesin bişey denemeyeceği yazıyor. senin düşüğün sebebi belli oldu mu peki?

yoo artık bunlar normal yasanan seylermiş 5 hamileliktn 4 ü düşüyomus tekrar düşük yaparsan gl dedi dr ama bn zaten aradan 1,5 yıl geçtikten sonra şimdilerde yeni yeni düşünmeye başladım bebek inş. hayırlısıyla olur:) sen ne zamandır istiyosun bebek işini?

canım kendini suçlama.pko lularda bazen düşük olabiliyo.bence haptan kaynaklı değil senin düşüğün.

tabi cnm nasipte yokmus olmadı,herseyin hayırlısı bu ay 13 yada 17 de adet olma zamanım bakalım ne bekliyo bizi:) bu ay bn bide soğan kürünü denedim inş. faydası olmustur... deneyen varmı aramızda?

şimdi doktordan geliyorum. kesemizi gördük allahıma şükürler olsun. üzüm tanesi kadar dedi dr. :KK16: şu anda bebek görünmez dedi daha çok küçük olduğundan. satına göre kesinlikle çok geç yumurtlamışsın dedi. normalde 10 haftalık olması gerekirdiz zaten ama kesen yeni oluşmuş dedi. tam olarak ne kadarlık olduğunu bebeği gördükten sonra söyleyebiliriz ama tahminen 5 haftalık falandır dedi. herşey normal gidiyor di mi diye sordum. evet bi problem gözükmüyo zaten bhcg değerin 1000'in üzerine yükselmiş ki keseyi görebildik dedi. keseyi ölçtü 8,5 milimmiş daha ve ultrason görüntüsünü verdi bize. :KK16: iki hafta sonra çağırdı tekrar, o zaman bebeği de görürüz dedi. midye, sakatat, çiğ et, çiğ yumurta yemek yok folik asite de devam dedi. allahım sana şükürler olsunnn, isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın inşallahhh..

canım tessekkur ederim bugun kan tessti yaptırıcam bakalıum ne cıkıcak...
canım buraya da yaz sonucunu, biz de merak ederiz.

yoo artık bunlar normal yasanan seylermiş 5 hamileliktn 4 ü düşüyomus tekrar düşük yaparsan gl dedi dr ama bn zaten aradan 1,5 yıl geçtikten sonra şimdilerde yeni yeni düşünmeye başladım bebek inş. hayırlısıyla olur:) sen ne zamandır istiyosun bebek işini?
canım biz daha yeni evlendik sayılır. 6 ay oldu daha. ama şans mı kader mi diyelim artık hemen hamile kaldım. ancak sonu hüsran bebeğin kalbi atmadı ve 2 aylıkken kürtaj oldum. şimdi tekrar hamileyim allaha şükürler olsun ve her şey yolunda şimdilik :nazar:

cnm bn daha yapmadım dogum beklıyorum her an olabılır normal oldugu ıcın sorun olup olmadıgı dogunca daha net bellı olucak ama ıcımde hala bır korku var bakalım sen kac aylıksın mutlaka testlerının hepsını yaptır yazarım yıne sende yaz alıntı ıle cvpladan yazabılırsın

ayyy canım ya inanılmaz heyecanlı günlerdir bu zamanlar. allahın izniyle çok yakında sağlıkla doğurduğun bebeğini kucağına alıcaksın. benim daha çok yeni. keseyi bugün gördük daha. doktorun istediği tüm testleri yapıcam buraya da yazarım takip edersen. allah bi solukta kurtarsın canım.

kızlar internette bakınırken şöyle bişey okudum:
"Gebelik kesesinin çapı günde ortalama 1 milimetre büyür. Gebelik kesesinin çapına 30 rakamı eklenip 7'ye bölünerek yaklaşık gebelik haftası hesaplanabilir. Bu hesaplama 8. gebelik haftasına kadar oldukça doğru sonuçlar verirken daha ileri haftalarda hatalı sonuçlar verme olasılığı artar. "
buna göre ben de hesap yaptım ve 5+5 çıktım. zaten doktor da beş haftalıktır demişti. buna göre de takvimimi yaptım. bebek göründüğünde doktor başka bişey söylerse ona göre değiştiririm artık. bu takvimi hep yapmak istiyodum ama sata göre yapamıyodum tabi. buna göre de doğacağı muhtemel tarih 05 aralık 2013 çıktı :KK16:

canım buraya da yaz sonucunu, biz de merak ederiz.

canım biz daha yeni evlendik sayılır. 6 ay oldu daha. ama şans mı kader mi diyelim artık hemen hamile kaldım. ancak sonu hüsran bebeğin kalbi atmadı ve 2 aylıkken kürtaj oldum. şimdi tekrar hamileyim allaha şükürler olsun ve her şey yolunda şimdilik :nazar:

ayyy canım ya inanılmaz heyecanlı günlerdir bu zamanlar. allahın izniyle çok yakında sağlıkla doğurduğun bebeğini kucağına alıcaksın. benim daha çok yeni. keseyi bugün gördük daha. doktorun istediği tüm testleri yapıcam buraya da yazarım takip edersen. allah bi solukta kurtarsın canım.

canım çok ama çok tebrik ederim çok mutlu oldum öncelikle bebişini tez zamanda kucağına alırsın inş...ben kan testi yaptıramadım iş yerinden çıkamadım henüz yarın inş...

X