- 30 Nisan 2012
- 1.544
- 2.282
- Konu Sahibi serapbebekistiyo
meraba cnm benim benimde konularımı felan okuduysan aynısını bende yaşadım...benim adetlerim en fazla 3-5 gün geçer..ben ilk bebeğimi 5.5 aylıkken kaybettim folik asit eksikliğinden bebeğimin omuriliği oluşmadı..gebeliğim sonlandı...neler yaşadım..ve folbiol içmeye başladım tam 10 ay olmuştu artık eşim bebek istiyordu ama ben korkuyordum aynı şeyleri yaşarım diye...ve eşime bu aydan sonra dedim ve aralıkta korunmayı bıraktık..sat tarihim 03 aralıktı..ve adetim gecikti..5 gün tabi bende bir heyecan sağlık ocağına gittim..kan verdim negatif...evdede sürekli yapıyorum ama hem negatif..sonra doktor dediki bir kaç gün daha bekle sonra kadın doğumcuya gidersin...tam 13 gün geçti..ama içimden hamile olduğumu hissediyorum internette araştırıyorum kan tahlilinin kesin sonuç verdiğini söylüyorlar..etrafımdakilerde..sonra 13 günden sonra kendi doktoruma randevu alamadım devlet hastanesine gittim ordaki doktor baktı rahim tertemiz bebek felan yok kiste yok...stresten olmuyorsundur..tarlusal verdi...ama ben doktordan tekrar test yapmasını istedim yok ama için rahat olsun dedi...yaptık yine negatif..kesin yok diyerekten ilacı aldım ve bir kutuyu içtim 6 gün sürüyor zaten..sonra hala olmadım 5 gün bekledim ve işten eve giderken eczaneden aldım ve yine çıkmaz diye bir yaptım bir baktımki çift çizgi hemde koyu bayagı bir belli..ağlayarak eşimi uyandırdım hem seviniyorum hem üzülüyorum çünkü ilaç içmiştim..ve ilk yaşadığım bebeğimin acısı çünkü benim içim hiç rahat olmayacak ilk bebeğimin sorununu 20 haftalıkken öğrendim o zaman ayrıntılıda belli oluyormuş..ben tekrar edermi derken birde ilaç olayı çıktı resmen yıkıldım...sonra hemen doktorumu aradım ve beni çağırdı gittim baktı kanda ultrasyonda keseyi gördü inanamadı..tarlusal için senin dediğini dedi progestanla aynı degerde birşeycik olmaz dedi..içimi rahatlattı ve 15 gün snra gel bebeğide görürüz dedi..ve bana progestan verdi...ve benim lekelenmelerim oldu...progestanı 9.haftaya kadar içtim kalp atışlaırnıda duydum doktoruma sürekli soruyorum ama bu gibi durumlarda ya hep ya hiç kuralı vardır..bebeğin sana tutunmuş dedi. sonra devlet hastanesinde bir doktora gittim..oda aynısını dedi fakat yinede bir fakülte hastanesine git..sonuçta ilaç kullandın dedi..sonra gözlerim doldu tabi..üzülme benim eşimde kullandı şuan 8 yaşında kızım var dedi doktor..sonra burda araştırdım..tutinz diye bir arkadaş var..o 2 kutu içmiş ve nisandada doğumu var..o arkadaşm kadın hormon ilacı olduğu için bebeğin cinsel organında sorun oluyor dedi...doktoruma ikili test için gittiğimde sordum tekrar içinde ostrojen maddesi olsa tamam dedi..ama tarlusalın için de o madde yok dedi..şimdidlik sorun yok cnm..ikili testlerim normal çıktıbir dahaki randevum 17 nisanda...o kadar çok merak ediyorum ki...anlatamam eşim başka doktorada gitmemi istemiyor kafam karışıyor diye..hayırlısı diyorum ama üzülme bebeğin seninle cnm sen az içmişsin birde ama doktorun progestan neden vermedi anlamadım...gittiğinde sor lekelenme olursa doktorunu ara...ağır birşeyler kaldırma haberlerini bekliyorum cnm...bu başlıkta herkese ders olsun...ben ah kafama edim korunmayı bırakmışsın.daha ne ilacı içiyorsun işte olacakla öleceğe çare yok..Arkadaşım Allahım sağ sağlim bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin...