• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adetin 3.günü olan muayene hakkında!!

biskuvi

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2009
73
0
286
39
İstanbul
kızlar yumurtalıkların çalışıp çalışmadığını bakmak için adetin 3.günümü çağırıyorlar?eğer değilse adetin 3.günü neden çağırıyor doktorlar.bu arada ablam çocuk isityor 1 senedir olmuyor bazı tahlilleri oldu bi sorun yok.şimdi adetin 3.günü gidecek acaba neye bakacaklar bilgisi olan varmı?şimdiden teşekkürler

adetin 3.günü FSH hormon testi var. yumurtlama durumuna bakılıyor bu testle.

arkdaşın söylediği gibi fsh hormonuna bakılıyor bu da yumurta rezervlerini yani ne kadar yumurtan olduğunu, yumurtlama durmunu gösteriyor...

birde muayene ediyorlar adetin 3.günü yumurtalıkların durumu kist olup olmadığı çapı boyutu adetin 3.günü daha net görünüyormuş bana öyle demişti doktorum

aşılama tedavisinde adetin 2. günü gittim ben muayenem oldu.ilaçlara başlandı.

benimde bugün 3. günüm ve bugün çağırdı doktorum..
ultrason ile muayene ve testlerim oldu...

adetin 3.günü
yumurtlama olmuşmu olmamışmı
yumurta sayısına
kist varmı yokmu
gelişmeye doğru giden kaç yumurta olduğuna ultrasnla bakılıyor.

kızlar teşekkür ederim cevapladığınız için.ablam 3.günü gitti muayne oldu yumurtalıkları çalışıyor.hormonlarıda iyi çıktı.ama rahim duvarında kalınlaşma olduğunu söledi dr.17 mm imiş.bu kalınlık gebeliğe engel mi?adetli diyemi kalınlık bu kadar çok.adetinden 1 hafta sonra tekrar gitmeyi düşünüyor.sizce rahim duvarı incelir mi ozamana kadar?

Prolaktin 20,65 4 - 25 ng/mL
TSH 1,78 0,4 - 4,5 uIU/mL
FSH 5,13 mIU/mL
Erkek 1.5 - 12.4
Follicular 3.5 - 12.5
Luteal 1.7 - 7.7
Ovulaton 4.7 - 21.5
Postmenapoz 26- 135
LH 6,69 mIU/mL
Erkek 1.7 - 8.6
Follicular 2.4 - 12.6
Luteal 1 - 11.4
Ovulaton 14 - 96
Postmenapoz 7.7 - 59
[H]

benimde bugün adetimin 3. günü bugün gittim doktora, ama benim sadece kolumdan kan aldılar arkadaşlar muayene felan olmadım. tahlil sonuçlarınıda pazartesi alacağım. eksik mi olmuş yani :14:

başka muayene olmaz zaten adet dönemindesin. benimde kanla hormonlara bakıldı. ultrasonla daha sonra bakılabilir

Back