• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Adetin 3. Günü muayene

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
canım bu değerlerde anormallik varsa hepsine bakılır zaman tsh ile tiroide yani hipofiz bezinden salgınan hormona da bakılıyor. bir de regl dönemi oluşup regl ile yok olan kist olduğunu biliyorum, tabii senin ki öyle mi bilemem.. smear testi her kadının yaptırması gereken bir şey ben evlenir evlenmez yaptırdım ve çok basit zaten ama regl iken yapılır mı bilmiyorum çünkü alttan muayenede minicik bir parça alıyorlar. hiç bir sonuç için hemen üzülme ve sevinme çünkü ilk tepkin yanlış olur iyice bakmak araştırmak lazım, zamanla öğreniyorsun zaten.
Bakalim o zaman canim sonuclara gore degerlendirme yapilir yazarim yine allah hepimizin yardimcisi olsun...kullanmam gereken vitamin vs var mi doktora soyleyim..

Bakalim o zaman canim sonuclara gore degerlendirme yapilir yazarim yine allah hepimizin yardimcisi olsun...kullanmam gereken vitamin vs var mi doktora soyleyim..
Amin inş, folic asiti önerecektir zaten kendisi onun dışında kan değerlerine dahiliye den baktırabilirsin, b12 eksikliği yani kansızlık ta gebelik etkili diye biliyorum.. benim çok düşük b12 iğnesi vuruluyorum mesela.

Amin inş, folic asiti önerecektir zaten kendisi onun dışında kan değerlerine dahiliye den baktırabilirsin, b12 eksikliği yani kansızlık ta gebelik etkili diye biliyorum.. benim çok düşük b12 iğnesi vuruluyorum mesela.
Sonuclar bu sekilde canim bi yoeumla istersen bilgin varsa..bi yoeum yaomadi 2 ay sonra gel dedi

Eklentiler

• 20170727_172403.jpg
    20170727_172403.jpg
    27,6 KB · Görüntüleme: 118
Kızlar bu ay da olmadi büyük ihtimal.Kimyasal gebelik yaşadığımda kadın dogumcuya gitmistim ams ağzından cimbizla laf aldim hic yardımcı olmamıştı.Bilmedigim icin soruyorum 3.gun gittiğimizde sadece hormon testi mi yapiyor yoksa alttan muayene filan var mi

Sonuclar bu sekilde canim bi yoeumla istersen bilgin varsa..bi yoeum yaomadi 2 ay sonra gel dedi
Cnm sen bu sonucu hemen başka doktora da göster. Ptolaktin biraz yüksek, süt hormonu yani gebeliğe engel olabilir. Ama bu estradiol kafamı karıştırdı benim ki 45 di normaldi. Ama yumurtlama döneminde yüksek olabilir belki. Niloya123 Niloya123 da baksın o daha bilgili. Cnm sen de bakar mısın.

Benimde soniclarim lh: 11.19 prolaktin: 16.95 progestron:0.051 fsh:6.95 estradiol:54.74 acaba yorumlar misiniz.Doktor soyle bi yuzden bakti bisey yok normal dedi kilo al dedi kilom da az degil 160 boyum kilom 50 yani

Benimde soniclarim lh: 11.19 prolaktin: 16.95 progestron:0.051 fsh:6.95 estradiol:54.74 acaba yorumlar misiniz.Doktor soyle bi yuzden bakti bisey yok normal dedi kilo al dedi kilom da az degil 160 boyum kilom 50 yani
Aman cnm ya ver diyorlar ya al :KK43: masallah ideal kilodasin. progesteron hakkında bilgim yok ama normal diğerleri sanki, referans aralıklarada bak. Bunlar regl döneminde ise e2 elli altında bekliyorlar sanırım öyle bir şey okumuştum.

Kızlar bu ay da olmadi büyük ihtimal.Kimyasal gebelik yaşadığımda kadın dogumcuya gitmistim ams ağzından cimbizla laf aldim hic yardımcı olmamıştı.Bilmedigim icin soruyorum 3.gun gittiğimizde sadece hormon testi mi yapiyor yoksa alttan muayene filan var mi
Sadece karından ultrason ile bakıp hormon testi yapıldı cnm.

Canim ben hem.hormon testi yaptirmistim.hem de alttan muayene etti yumurtaliklara bakti miyom kist var mi diye iltihap fln
Aman cnm ya ver diyorlar ya al :KK43: masallah ideal kilodasin. progesteron hakkında bilgim yok ama normal diğerleri sanki, referans aralıklarada bak. Bunlar regl döneminde ise e2 elli altında bekliyorlar sanırım öyle bir şey okumuştum.
Lh en as 14 ten baslama araliginda o dusuk birde progestron 0.2 en dusuk degeri.adetin 3.gununde baktirmistim.ya bi de ilgilenirler diye ozele gittim ama hic insan halinden anlamiyo bazi doktorlar.hic moral verici guven kazandirici cumleler de kurmuyolar.Senin de kafani sisirdim canim aksam aksam :( iyi aksamlar

S Sekermatik alttan muayene zor mu peki.Ben bi kez operasyon gecirdim cok zorlanmistim muayenede o yüzden tedirgin oldum bağırtmıslardı.:(

Cnm sen bu sonucu hemen başka doktora da göster. Ptolaktin biraz yüksek, süt hormonu yani gebeliğe engel olabilir. Ama bu estradiol kafamı karıştırdı benim ki 45 di normaldi. Ama yumurtlama döneminde yüksek olabilir belki. Niloya123 Niloya123 da baksın o daha bilgili. Cnm sen de bakar mısın.
Canim isin gqribi hicbir sey vermedi ilac vs sadece folik kullan 2 ay sonra gel dedi cok enteresan prolaktin i dedim yuksek dehil mi diye normal dedi isaretledigi hormonlqr dengelenmeliymis ama ilac vs bise vermedi hic

Canim isin gqribi hicbir sey vermedi ilac vs sadece folik kullan 2 ay sonra gel dedi cok enteresan prolaktin i dedim yuksek dehil mi diye normal dedi isaretledigi hormonlqr dengelenmeliymis ama ilac vs bise vermedi hic
Ya nasil doktorlar var vallahi aklim duruyor. Canim zaten sende ki prolaktin yuksekligi ile fsh okdr dusmus yumurtlama durmus. Estradiol da fshdan etkilenip degisir. Kesinlkle en azndan dostinex vermeliydi ki prolaktin dussun o duserse digerleri duzelir. Cok mu hizli kilo verdin veyahut cok mu zayifsin peki? Beyindeki hipofiz beziyle alakali bi sorun prolaktin. Ancak cok stres yasadysan da o okdr yukselir

S Sekermatik alttan muayene zor mu peki.Ben bi kez operasyon gecirdim cok zorlanmistim muayenede o yüzden tedirgin oldum bağırtmıslardı.:KK43:
Hayir canim hic zor degil.Hic canim acimafi benim uc kez muayene olmustum farkli seyler icin ucunde de canim hic acimad bartholin apsesi fln mi bosalttilar canim gecmis olsun

Ya nasil doktorlar var vallahi aklim duruyor. Canim zaten sende ki prolaktin yuksekligi ile fsh okdr dusmus yumurtlama durmus. Estradiol da fshdan etkilenip degisir. Kesinlkle en azndan dostinex vermeliydi ki prolaktin dussun o duserse digerleri duzelir. Cok mu hizli kilo verdin veyahut cok mu zayifsin peki? Beyindeki hipofiz beziyle alakali bi sorun prolaktin. Ancak cok stres yasadysan da o okdr yukselir
teşekkür ederim cnm yorumladığın için sana sonuna kadar katılıyorum ben bile farkettim değerlerdeki oynamayı ve prolaktinin önemini doktor nasıl ilaç vermez ki?

teşekkür ederim cnm yorumladığın için sana sonuna kadar katılıyorum ben bile farkettim değerlerdeki oynamayı ve prolaktinin önemini doktor nasıl ilaç vermez ki?
Ne demek tatlim tabiki gebelige engel olacak ve hatta bi hormon yuzunden diger ikisi bozulacak kadar onemli bi hormon bozuklgu var yani. Ya bide oyle zor bisey de degil prolaktini dusurmek. Ben 2 haftada baya dusurmustum. Hatta dostinexin bi hapi bile baya tesirli. Niye boyle vurdumduymaz doktorlar var anlamiyorum

Hayir canim hic zor degil.Hic canim acimafi benim uc kez muayene olmustum farkli seyler icin ucunde de canim hic acimad bartholin apsesi fln mi bosalttilar canim gecmis olsun
Sagol canim yol anesteziyle bi operasyon gecirdim canim perde vardi

İnşallah herşey gönlünce olur canım seni de bekliyorum 4 gözle hamiş olda bebeklerimizi beraber büyütelim. Eger istanbuldysan dr. Bana 3 ay içinde olur dedi tabiii allahın izniyle önce dedi gerçekten de dedigi gibi oldu. Eger istersen benm dr yönlendireyim. Kadın ne sorunlular geldi çok şükür hepsi hamiş olarak döndü inşallah sende olcaksın dedi. Çok tatlı bi dr
hangi doktora gittiniz acaba doktor arayisindayim tedaviye baslarken hsg istedimi sizden buarada hayirli olsun hamilesiniz neguzel bizede nasip olur insallah☺

hangi doktora gittiniz acaba doktor arayisindayim tedaviye baslarken hsg istedimi sizden buarada hayirli olsun hamilesiniz neguzel bizede nasip olur insallah☺
İnşallah canım sizlere de nasip olur. Ben dr gittigimde bana eger 3 ay içinde hamile kalamzsan rahim filmi çektrcez dedi çok şükür 2.ay hamile kaldım gerek kalmadı çok şükür.

Sseerraayy Sseerraayy canim hayirli olsun bebisin cok mutlu oldm bende gebelik oncesi icin dr a gttim ilac verdi icip gttim erimemis tekrar verdi ic 2 kere adet ol ve 2.de adetin 3.gunu gel ddi.gelince hormonlara bakariz ve yumurta buyutme ilaci verrm ddi seninde surecin boyle oldu galiba dmi hapii kullandigin ay mi hamile kaldin senin surecini yazarmisin rica etsem

Back