• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Adetin 3. Günü muayene

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kizlar bende doktora gittim adetin 3. Gunu gel dedi sol da kist cikti 4 cm kan verdim simdi hormon testi istediler... Daha cok yeniyim 6 aydir deniyoruz korunmasiz olarak ...hormon testinde ne cikar prolaktin bat filan diyorsunuz o nedir ne kadar olmali deggerler.hormon testi istedilerya onlar da cikar mi ben daha hicbir seye baktirmadim...nasil tedavi onerirler sizin tavsiyeleriniz nneler. Deneyimlisiniz bana da yardimci olur musunuz...
Öncelikle canım dr iyi sec güvendigin bir ş dr git yoksa tamamen zaman kaybı. Dr gittginde sana söler ztn hormonlsrının nası oldugunu yüksek mi düşük mü?

Sseerraayy Sseerraayy canim hayirli olsun bebisin cok mutlu oldm bende gebelik oncesi icin dr a gttim ilac verdi icip gttim erimemis tekrar verdi ic 2 kere adet ol ve 2.de adetin 3.gunu gel ddi.gelince hormonlara bakariz ve yumurta buyutme ilaci verrm ddi seninde surecin boyle oldu galiba dmi hapii kullandigin ay mi hamile kaldin senin surecini yazarmisin rica etsem
Teşekkür ederim canım darısı sana olsun inşallah. Öncelikle dr gittim prolktınm yksekti.! Dr muayene etti ymrtalıkların tmz dedi o gün bi tane igne verdi şu gün gel dedi o gün gttimde yumrtan çatlmş dedi döllenmesini bekliycez dedi o ay malesef döllenmedi sonra bana adet günü gel dedi o gün ymrtalara baktı yumurtam kalitesizmiş prl ymrtları kalitesizleştirio dedi prl düşsğn dye ilç verdi hemde ymurtalar için klomen verdi snra gün verdi gittgim gün igne yaptı döllenir gelirsin inşallah dedi ha bu arada şu günlerde ilşki dedi öle de yaptık çok şükür o aya hamile kaldım. İnşallah sizdr yaşarsınız bu anı. Çok güzel bi duygu insan öyle bi rahatlıyo ki çift çizgiyi görünce bile üstümden o kdr büyük yük kalktı ki size anlatamam

Teşekkür ederim canım darısı sana olsun inşallah. Öncelikle dr gittim prolktınm yksekti.! Dr muayene etti ymrtalıkların tmz dedi o gün bi tane igne verdi şu gün gel dedi o gün gttimde yumrtan çatlmş dedi döllenmesini bekliycez dedi o ay malesef döllenmedi sonra bana adet günü gel dedi o gün ymrtalara baktı yumurtam kalitesizmiş prl ymrtları kalitesizleştirio dedi prl düşsğn dye ilç verdi hemde ymurtalar için klomen verdi snra gün verdi gittgim gün igne yaptı döllenir gelirsin inşallah dedi ha bu arada şu günlerde ilşki dedi öle de yaptık çok şükür o aya hamile kaldım. İnşallah sizdr yaşarsınız bu anı. Çok güzel bi duygu insan öyle bi rahatlıyo ki çift çizgiyi görünce bile üstümden o kdr büyük yük kalktı ki size anlatamam
cok tesekkur ederim bilgiler icin ben dr a yumurtlama takvimini takip edimmi dedim kistinden dolayi yumurtalarin duzeni yumurtlamiyodur suanda ddi ins gidince bakalm ne dicek kistim ne alemde belkide kist hallolunca digerlerine gecer bilmiyorum gebelige engel degil ama ihtimali azaltir ddi ilk ayimiz ama insan heves ediyo iste gecen ayi degerlendirememistik hayirlisi olsn insAllah

cok tesekkur ederim bilgiler icin ben dr a yumurtlama takvimini takip edimmi dedim kistinden dolayi yumurtalarin duzeni yumurtlamiyodur suanda ddi ins gidince bakalm ne dicek kistim ne alemde belkide kist hallolunca digerlerine gecer bilmiyorum gebelige engel degil ama ihtimali azaltir ddi ilk ayimiz ama insan heves ediyo iste gecen ayi degerlendirememistik hayirlisi olsn insAllah
Bazı kistler gebeliğe engel degik canım bebilin gelcegi zamanı biliyordur merak etme daha ilk ayınmş inşallah bi an önce olur. Hiç kendini kasma çok fazla olcak mı olmuycakmıyı düşünme keyfine bak

Kızlar bu ay da olmadi büyük ihtimal.Kimyasal gebelik yaşadığımda kadın dogumcuya gitmistim ams ağzından cimbizla laf aldim hic yardımcı olmamıştı.Bilmedigim icin soruyorum 3.gun gittiğimizde sadece hormon testi mi yapiyor yoksa alttan muayene filan var mi
Adetin 3. Günü alttan muayenr yumrtalarına bakıyolar canım

Ya nasil doktorlar var vallahi aklim duruyor. Canim zaten sende ki prolaktin yuksekligi ile fsh okdr dusmus yumurtlama durmus. Estradiol da fshdan etkilenip degisir. Kesinlkle en azndan dostinex vermeliydi ki prolaktin dussun o duserse digerleri duzelir. Cok mu hizli kilo verdin veyahut cok mu zayifsin peki? Beyindeki hipofiz beziyle alakali bi sorun prolaktin. Ancak cok stres yasadysan da o okdr yukselir
Ya korkuttun beni simdi bende anlamadim cok mi ciddi bir sey simdi canim soyle bir sey var erkili olur mu bilmiyorum 3. Gun kanama azalirya normalde benim artri aon gun daha fazla ilk gun kanama olmadi 3. Gune denk gelince kanamam cogaldi ve o sekilde test yaptirdim acaba o etkilemis okur mu degerlerimi... Sonucta doktor yani baya da ovuyolar ama bana ne ilac verdi ne de bir sey cok canim skildi zaten...sagol aciklama yapmışsın iyiki burasi var ya streste cok yotim ben 7 aydir ugrasiyoruz e2 cok yuksek 350 ne demek ben de arastirdim desifin yirumlar dogru yani doktoe ne dusunerek boyle yapti 2 ay sonra kontrole gel dedi anlamadim...prolaktin normal dedi valla

Ya nasil doktorlar var vallahi aklim duruyor. Canim zaten sende ki prolaktin yuksekligi ile fsh okdr dusmus yumurtlama durmus. Estradiol da fshdan etkilenip degisir. Kesinlkle en azndan dostinex vermeliydi ki prolaktin dussun o duserse digerleri duzelir. Cok mu hizli kilo verdin veyahut cok mu zayifsin peki? Beyindeki hipofiz beziyle alakali bi sorun prolaktin. Ancak cok stres yasadysan da o okdr yukselir
Kilom 63 boyum 1.63 normal degil mi...yasim da 25...dedi ki aderin 3. Gunu degil mi dedi evet dedim ama ben olmam gerekn tarihten 1 gun sonra adet okdum ve ilk gun hic kanamam olmadi tam test yaotiracahim kan verecegim gun kanamam cok oldu bir de 4cm sol da kist cikti bunlar da etkilemis olabilir mi degerleri...

Prolaktin degerleri ayrica 20 nin alti olmasi ideal asiri yuksek degil beni emtradiol korkuttu daha cok bir de fsh ole o kadar zit ki hic anlamadim dengelenmesi lazim biri minimum digeri max.

Prolaktin degerleri ayrica 20 nin alti olmasi ideal asiri yuksek degil beni emtradiol korkuttu daha cok bir de fsh ole o kadar zit ki hic anlamadim dengelenmesi lazim biri minimum digeri max.
Canim prolaktin fshi etkilio iste.. Fsh da estradiolu etkileyince sikinti. Prolaktin kendi basina bile yukseldilce zaten gebelgi erteler. O duzelirse digerleri de zamanla duzelir. Estradiol icin dogum kontrol verio doktorlar ostrojen icerdigi icin. Ayrica e2 degeri yumurtlama zamani yukselmeli adet zamanindaki degeri ile gebe kalma durumu belirlemez. Fsh cok onemli adetin 2.gunu cikan testte. Iyi bi doktora gorun bence

Kilom 63 boyum 1.63 normal degil mi...yasim da 25...dedi ki aderin 3. Gunu degil mi dedi evet dedim ama ben olmam gerekn tarihten 1 gun sonra adet okdum ve ilk gun hic kanamam olmadi tam test yaotiracahim kan verecegim gun kanamam cok oldu bir de 4cm sol da kist cikti bunlar da etkilemis olabilir mi degerleri...
Yok canim adet basladiysa etkilemez. Kist te etkilemez onlar catlamayan yumurtlar basit kist yani. Adette atiliyo

Canim prolaktin fshi etkilio iste.. Fsh da estradiolu etkileyince sikinti. Prolaktin kendi basina bile yukseldilce zaten gebelgi erteler. O duzelirse digerleri de zamanla duzelir. Estradiol icin dogum kontrol verio doktorlar ostrojen icerdigi icin. Ayrica e2 degeri yumurtlama zamani yukselmeli adet zamanindaki degeri ile gebe kalma durumu belirlemez. Fsh cok onemli adetin 2.gunu cikan testte. Iyi bi doktora gorun bence
O orkide_17 Cnm sen doktoruna git yine onu da dinle ama FSH için testere dişli aslan pençesi kürü yap etkili oluyor.

Gunaydin arkadaslar benimde dun adetin 3. Gunuydu dr.a gittim kendi doktorum yoktu baska dr. Vardi hic muayene etmeden hormon testi yazdi sonuclarim
Tsh 2.64
Fsh 6.37
Lh 6.39
Prolaktin 29.73
Total testesteron 0.24
Dehidroepiandrosteron sulfat (DHEA-SO4) 135.30

Gunaydin arkadaslar benimde dun adetin 3. Gunuydu dr.a gittim kendi doktorum yoktu baska dr. Vardi hic muayene etmeden hormon testi yazdi sonuclarim
Tsh 2.64
Fsh 6.37
Lh 6.39
Prolaktin 29.73
Total testesteron 0.24
Dehidroepiandrosteron sulfat (DHEA-SO4) 135.30
Prolaktin yüksek cnm düşürmen lazım bunu, süt hormonu oluyor kendisi gebeliğe engel. Bitkisel yollar deneyebilirsin önce. Son ikisini bilmiyorum onlara bakılmaz genelde.

Prolaktin yüksek cnm düşürmen lazım bunu, süt hormonu oluyor kendisi gebeliğe engel. Bitkisel yollar deneyebilirsin önce. Son ikisini bilmiyorum onlara bakılmaz genelde.
Canim sol yumurtalikta 4.5 cm lik bir kistte vardi o yuzden kendi kendime birswy denemek istemiyorum muayeneye gidicem kistede bakicak adetle akmismi diye prolaktin ve kistle ilgili bir ilac yazar sanirim cunku kistte agri yapiyor diye gitmistim prolaktin yuksek cikmasaydi sogan kuru yapicaktim kist icin ama bitkisel seylerle birini indireyim derken digerinide kaldirmamtan krkuyorm

Canim sol yumurtalikta 4.5 cm lik bir kistte vardi o yuzden kendi kendime birswy denemek istemiyorum muayeneye gidicem kistede bakicak adetle akmismi diye prolaktin ve kistle ilgili bir ilac yazar sanirim cunku kistte agri yapiyor diye gitmistim prolaktin yuksek cikmasaydi sogan kuru yapicaktim kist icin ama bitkisel seylerle birini indireyim derken digerinide kaldirmamtan krkuyorm
haklısın tabi cnm dikkatli ol ama saraçoğlunun videolarını izle bir de sitesine değerlerini yaz sana yol gösteriyorlar çünkü ilaç ile hormon alıyorsun ve gerçekten çoğu insanda işe yaramıyor. incirden uzak dur prolaktini yükseltir.

Kızlar meraba beni hatrladınız mı bilmiyorum ama geçen hafta boş gebelikten dolayı kürtaj oldum.. Sizler nasılsınız hamile olanınz var mı?

Back