- 20 Haziran 2017
- 1.118
- 4.240
- 133
- Konu Sahibi streshanim
-
Yanıma kimse yaklaşmıyor desem yeridir normalde çok sakin bir insanim ama bu adet ve öncesi beni de mahvediyor . Adet sancısını zaten yazmıyorum bile. Bazen diyorum keşke hiç böyle bir sey olmasaEskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(
26 yaşında yaşıyorum bu durumu. Ağrılar nedeniyle asabiyetim artıyor aynı şekilde. Bitki çayı, çorba ve su tüketmek gibi yöntemler sadece fiziksel olarak doyuruyor beni. B6 vitaminini ve magnezyumu tüketin diyorlar. Kahve ve sigara tüketiminiz varsa onları azaltabilirsiniz. Hareket etmeye çalışın, mümkünse fiziksel aktivitelerle uğraşın evde. Bir de burada ayıp kaçmasını istemem; ama önyargınız varsa uygulamak zorunda değilsiniz... Bekarsanız mastürbasyon da önerilen yollardan biri, evliyseniz cinsel hayatınızın düzenli olması gerekiyor. Çünkü seks esnasında oksitosin (aşk hormonu) salgılanıyor, bu da adet sancınızı azaltıyor... diyor yabancı kaynaklar.Eskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(
O günlerde ne kadar tatlı(!) olduğumu eşime sorun bir deYa çok komik ve tatlısınız
Sanırım kaynaklar bana cidden yabancı26 yaşında yaşıyorum bu durumu. Ağrılar nedeniyle asabiyetim artıyor aynı şekilde. Bitki çayı, çorba ve su tüketmek gibi yöntemler sadece fiziksel olarak doyuruyor beni. B6 vitaminini ve magnezyumu tüketin diyorlar. Kahve ve sigara tüketiminiz varsa onları azaltabilirsiniz. Hareket etmeye çalışın, mümkünse fiziksel aktivitelerle uğraşın evde. Bir de burada ayıp kaçmasını istemem; ama önyargınız varsa uygulamak zorunda değilsiniz... Bekarsanız mastürbasyon da önerilen yollardan biri, evliyseniz cinsel hayatınızın düzenli olması gerekiyor. Çünkü seks esnasında oksitosin (aşk hormonu) salgılanıyor, bu da adet sancınızı azaltıyor... diyor yabancı kaynaklar.
Zaten Türkçe sayfalarda da benzer bilgiler var, ama belki İngilizce sayfalarda ek bir şeyler vardır umuduyla bakmıştım.Sanırım kaynaklar bana cidden yabancı
Hepsi birbirinin diline çeviriyor zatenZaten Türkçe sayfalarda da benzer bilgiler var, ama belki İngilizce sayfalarda ek bir şeyler vardır umuduyla bakmıştım.Daha bakalım tıpta nasıl ilerlemeler kaydedeceğiz... (!)
Hahahaha doğru söylüyorsunuz. Zaten tıp dediğiniz bazı durumlarda aksi ispatlanan bir bilim dalı aslında.Hepsi birbirinin diline çeviriyor zaten
Yaş ilerledikçe tıp geriliyor artık bundan eminim..
20li yaşlarda derlerdi yok evlenince geçer yok yaş ilerledikçe geçer diye..
Külliyen yalan. Daha beter oluyor.
Biz taşı zaten basıyoruz da bağrımıza değilHahahaha doğru söylüyorsunuz. Zaten tıp dediğiniz bazı durumlarda aksi ispatlanan bir bilim dalı aslında. ☺ Ne diyeyim, sanırım çözüm bulamayan bir güruh olarak bağrımıza taş basacağız.
Biz taşı zaten basıyoruz da bağrımıza değil
Çözüm bulunana dek torunlarımız menapoza girer bu gidişle..
Bencede etkisi var.Ama cinsel hayatım duzenlıykende aynı şeyler olurdu .Bence cinselliğin de etkisi var
Gerginliğin bir şekilde atılması lazım
Düzenli cinsellik döngünün de düzenli olmasını sağlıyor
Öyle komik fotoğraflar hoşuma gidiyor. Komik bulduklarımı ss alıp saklıyorum hatta, istersem sosyal medyada profil fotoğrafı yapıyorum.Profil fotoğrafı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?