• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet öncesi sendrom

Adet öncesi sendromda psikolojik bulgularınız şiddetliyse hafif bir antidepresan veya fiziksel bulgularınız şiddetliyse doğum kontrol hapı öneriyorlar. İsterseniz deneyebilirsiniz ikisi de herhangi bir yan etkisi olmayan ilaçlar

Eskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(
Ben normal demlediğim çayıma karanfil bal ve limon atıyorum şekersiz içiyorum acayip rahatlatıp dinginlesiyorum o anki moduna göre 4 bardak içtiğim bile oluyor benimde regl öncesi ruh hallerim berbat herşeye sinirlenip ağlıyorum havada neden bulut var diye bile sinirlenirim ahahhahaha :D

38 yaştan bildiriyorum,doğumdan sonra iyice arttı,antidepresan kullandığım halde aynı durumdayım.Bi de kullanmasam ne halde olurum acaba..

Ben de 34 den bildiriyorum,çok yoğun geçiriyorum ,kavga ediyorum ,esim olur annem olur iş arkadaşlarım olur ,artık gözüme kim fazla gelirse ,uyku duzenim bozulur ,kabuslar peşpeşe ,depresyona giriyorum ,intihar dusuuncelerim oluyor ,hani daha da kötüsü bı tik ötesi birilerini öldüreceğim,bu sene iki defa bu dönemde ağlayarak psikiyatriste randevu aldım,ama adetim bitince normale donuyorum.hicbiseyim yok gibi.Sonu nereye varır bilmiyorum
Aynı ben..mutsuzluk, sinir, depresyon off. Üstüne bir de astımımı tetikliyor. Astım hastasıyım , 1 hafta önceden başlıyor şikayetlerim..

Spiral taktırdım, daha sancılı geçmeye başladı. Zaten biliyordum böyle olacağını okumuştum ama belki olmaz diye düşünüyordum. Psikolojik durum da , ben unutuyorum adet öncesinde olduğumu ve olan bitenler çevreden kaynaklanıyor sanıyorum, başkalarının suçu yani 😂 normal doğumlardan sonra birkaç ay pek sarsmadı ama sonra yine eskiye döndü. Düzenli cinsel hayatın etkisini görmedim, gören varsa bilmem. 37 yaştan bildirdim gençler...

Ay aynı ben. Ben doğum yaptıktan sonra adet sancılarım gitti fakat yerine bu saydıklarınız geldi ayrıca ben de 30’a girdim bu sene.

Yirmili yaşların sonlarına geldiğimde bende büyük etkiler göstermeye başladı. Baş ağrısı nedir bilmezdim artık öncesinde de sonrasında da hiçbir ilaç etki etmiyor.bunun bekarlikla ilgili olduğunu düşünüyorum.

Eskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(

ben de öyle, bayılacak gibi ağrı çekiyorum. hastaneye gitmeyi düşündüm, bir tablet ağrı kesici içiyorum. Psikolojik olarak sizin gibi deprosyon değil ama aşırı öfkeli oluyorum. İnanmayacaksını ama kendime bir kum torbası aldım yumruklamak için. otuzdan sonra böyle dengesizlik de olmaz diyordum hepten sapıttı vucut. Bir erken oluyor, bir geç, bir çok sürüyor bir az. Dengesiz gidiyoruz, çözümü var mı acaba?

Yalnız değilsiniz... o_O
Bir hafta kala inanılmaz gergin oluyorum. Sanki dünyanın tüm yükünü bana vermişler de kalanı karşımda halay çekiyor gibi geliyor. Herkese ayrı sinir oluyorum.

30dan sonra bir de fiziksel etkiler arttı. Insan regl zamanınin geldiğini boyun ve baş ağrısıyla anlar mı ya?:kızgın:

Ben 15 de de böyleydim 25 yaşında da böyleyim galiba hiç geçmeyecek. Adetten bir hafta önce pms 1 hafta adet geri kalan 2 haftada iyiyim sonra yeniden başa dönüş :(

eskiden baş ağrısı olmuyodu 28den sonrada o başladı özellikle son günü kafamı duvarlara vurmak istiyorum 😫
Bende de 30da başladı baş ağrısı. Gitgide zorlaşıyor sanki. O değil de bu dertten muzdarip ne kadar kadin varmış ya :( tıp buna bi çare bulmalı. Bi hap içelim hic etkisiz geçirelim:(

20li yaslarda da karnim agrirdi ama ilk gün sadece. Simdi adeti. 1. 2. 3. günü inanilmaz siddetli agrim oluyor her ay 7 8 e yakin agri kesici aliyorum. Caylar karna sicak su falan fayda etmiyor dayanamiyorum agriya. Adet takvimi tuttugum icin dikkat ettim erkek arkadasimla büyük kavgalari ve en sonunda ayriligi adetten bir iki gün önce etmisim:( nasil bir illetse ayda toplamda iki hafta falan huzur var.

Ben de 34 den bildiriyorum,çok yoğun geçiriyorum ,kavga ediyorum ,esim olur annem olur iş arkadaşlarım olur ,artık gözüme kim fazla gelirse ,uyku duzenim bozulur ,kabuslar peşpeşe ,depresyona giriyorum ,intihar dusuuncelerim oluyor ,hani daha da kötüsü bı tik ötesi birilerini öldüreceğim,bu sene iki defa bu dönemde ağlayarak psikiyatriste randevu aldım,ama adetim bitince normale donuyorum.hicbiseyim yok gibi.Sonu nereye varır bilmiyorum
Of aynı. Adetten 1 hafta önce başlıyor ve adet donemini de eklersek nerden baksan 10 gün dünya başıma yıkılmış gibi mutsuzum. O mutsuzluğu atamiyorum. Bir de halsizlik ekleniyor. Yatayim kimse dokunmasın istiyorum. Adet geçiyo dünyaya yeniden geliyorum sanki. Bi enerji bi mutluluk. Ya valla ben her ayin 10 gününü böyle geçirmekten çok bıktım. O 10 gün sanki hiç geçmeyecek ömrüm bitmiş gibi hissediyorum. O kadar gerçekçi ki geçecek gibi gelmiyor o an. Valla yoruldum ya. Kadınların çekeceği çile varmış.. en azindan yalnız olmadığımı pek çok kadinin benim gibi hissettiğini anladım bu başlıkta. Bana sadece ben bu kadar ağır geçiriyormusum gibi geliyordu. Ağrıyı belki çoğu kadın yaşıyor ama ağrıdan çok psikoloji daha beter bitiriyor beni.

Bendede var. Doktorum bana hormonlar almayi önerdi..henpz gidip almadim. Ama gelecek kontrolde yazdiracagim artik. Beni de en cok sinirli hallerim deli ediyor. Elimde degil cünkü. Bende ikinci dogumdan sonra basladi bu durum
Iki doğumdan sonra da mi oluyor bunlar. Ay menopoza kadar kurtulamayacak mıyız biz bundan :(

Merhaba kardesim Allah kurtarsin bende de var ayni sikintilar ise konsantre olamiyorum, aksamlari sanki dunya yikilmis da altinda kalmisim gibi bi ic sikintisi cokuyor, spor yapasim saglikli beslenesim gelmiyor surekli igrenc seyler yemek istiyorum sabahlari uyanamiyorum cok yorgun oluyorum neden boyle bilmiyorum ben vitamin takviyesi almaya ve gunde 3 litre su icmeye basladim belki ise yarar.
İşe yararsa haber verir misiniz?

Bendede oluyo adetten 5 gün önce sinirli huzursuz birde cok halsiz oluyorum hep uykum oluyo

Neden testere disli aslanpençesi cayini denemiyorsunuz? Surekli yaziyorum bunu

20li yaslarda da karnim agrirdi ama ilk gün sadece. Simdi adeti. 1. 2. 3. günü inanilmaz siddetli agrim oluyor her ay 7 8 e yakin agri kesici aliyorum. Caylar karna sicak su falan fayda etmiyor dayanamiyorum agriya. Adet takvimi tuttugum icin dikkat ettim erkek arkadasimla büyük kavgalari ve en sonunda ayriligi adetten bir iki gün önce etmisim:KK43: nasil bir illetse ayda toplamda iki hafta falan huzur var.
Evet benim de bu dönem biten iliskilerim olmuştu. Şimdikiyle de kafamda yüz kere ayrılıyorum 😂 ama artık hormonal kendine gel diyip ona yansıtmamaya çalışıp kendi beynimi yiyorum 😂 gerçekten bir ayın yarısı mutsuzluga mahkum muyuz biz ya...

Back