• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet öncesi sendrom

ay bende çok kavga ediyorum eşimle niye bana bağırdın deyip kıyameti koparıyorum (aşkım ışığı kapat demiştir sadece diğer odadan) :KK45:ve 3-4 senedir neredeyse böyle bütün büyük kavgalarımız bu dönemde oluyor :sinirli: şikayet etmedim böyle devam nereye kadar çekecek beni bakalım :KK53:

Hele ben her seyle kavga edıyorum.Butun yasadıklarım gozumun onune gelıyor.Kaşıntı oluo birde şişlik .Acaba duzenlı cınsel hayatı olanlar yaşıyormu bu durumu.Ben boşandım duzenlı cınsellık yok bunun etkısı var mıdır dıye dusunuorum.Beler dusunmuyorum.Aklımdan neler gevıyor.Antideprasanlar bile fayda etmıyor.

Bence cinselliğin de etkisi var

Gerginliğin bir şekilde atılması lazım

Düzenli cinsellik döngünün de düzenli olmasını sağlıyor

Offf bende oyleyim
Adet olmadan once baslar ve adetin 3.gunune kdr devam eder.
Stres, gerginlik, sinirlenme, herseye uzulme aglama krizleri.. ustune bide bitmek bilmeyen agrilar ve kimse benim ustume gelmesin istiyorum bu donemde.
Ust uste sıkı sıkı giyinme (cunku adetliyken asiri usuyorum ve karnim agriyo usuyunce)
Bi yere gitsemde bu ust uste giyinme isi ayni.okdr yoruldumki. Her ay gene agriycak ben napcam demekden gergin yasamakdan yoruldum.
Insanin gercenden psikolojisi bozuluyo cok iyi anliyrm sizi.
Bagzi insanlar adet oldugunu anlamiyo bile bense bi kac gun oncesinden hafif hafif giren sancilar yuzunden nezaman adet olcagimi cok iyi biliyrm
Valla yoruyo insani ya

Eskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(
eksik dilek dilemeyin yumurtalıklarımı mı aldırayım demıssınız allah korusun ınanın cok daha zor benım dogumdan once regl cok hafıf gecerdı hıc anlamazdım bıle 3 gun surerdı cok az ve agrısız olurdu hamıleyken yumurtalık kistim oldu sag yumurtalıgım alındı yumurtalık alınınca dıgerı alınanın da yerıne 2 kat fazla calısırmıs dengelemek ıcın sımdı o kadar agır agrılı ve yogun gecıyor kı 7 gun suruyor hasta bezı kullanmak zorunda kalıyorum bazı gunler . ve ınanılmaz agrı depresyon halsızlık sinir cok kotu

bu donemlerde bıtkı cayları tarcın cayı ıhlamur falan ıcıyorum c vıtamınını magnezyumu eksık etmıyorum ve uzanmak yerıne daha fazla yurume seklındeyım yattıkca agrı cogalıyor farkettım bol yurumek gerekıyor daha hafıf atlatmak ıcın

Bende de düzensiz uyku , kabus görme, 5 dk üşüyüp 5 dk sıcak basması , karın ve bel ağrısı , anksiyete oluyo dayanılmaz derecede , hemen olsam da bitse diye bekliyorum son 2 yıldır böyleyim... odaklanamıyorum uyumak istiyorum . Regl olunca zaten o ayrı bi durum yatalak gibi kalıyorum ağrıdan .

Doğum yapanlarda ya da seks hayatı olanlarda acaba geçiyor mu bu pms ?

Hayati sorguladigim, bunalima girdigim herkese bagirma egiliminde oldugum, sevgilimle kavgalar ettigim asiri duygusal oldugum donem hep adet oncesinde oluyor. Yani evet ben de yogun bi sekilde yasiyorum pmsi. 🙈

Bende de düzensiz uyku , kabus görme, 5 dk üşüyüp 5 dk sıcak basması , karın ve bel ağrısı , anksiyete oluyo dayanılmaz derecede , hemen olsam da bitse diye bekliyorum son 2 yıldır böyleyim... odaklanamıyorum uyumak istiyorum . Regl olunca zaten o ayrı bi durum yatalak gibi kalıyorum ağrıdan .

Doğum yapanlarda ya da seks hayatı olanlarda acaba geçiyor mu bu pms ?
Henüz doğum yapmak kısmet olmadı ama düzenli cinsel hayata rağmen ı-ıh.. Geçmiyor 🤷‍♀️

Ben de 34 den bildiriyorum,çok yoğun geçiriyorum ,kavga ediyorum ,esim olur annem olur iş arkadaşlarım olur ,artık gözüme kim fazla gelirse ,uyku duzenim bozulur ,kabuslar peşpeşe ,depresyona giriyorum ,intihar dusuuncelerim oluyor ,hani daha da kötüsü bı tik ötesi birilerini öldüreceğim,bu sene iki defa bu dönemde ağlayarak psikiyatriste randevu aldım,ama adetim bitince normale donuyorum.hicbiseyim yok gibi.Sonu nereye varır bilmiyorum

Bendede var. Doktorum bana hormonlar almayi önerdi..henpz gidip almadim. Ama gelecek kontrolde yazdiracagim artik. Beni de en cok sinirli hallerim deli ediyor. Elimde degil cünkü. Bende ikinci dogumdan sonra basladi bu durum

Eskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(

Merhaba kardesim Allah kurtarsin bende de var ayni sikintilar ise konsantre olamiyorum, aksamlari sanki dunya yikilmis da altinda kalmisim gibi bi ic sikintisi cokuyor, spor yapasim saglikli beslenesim gelmiyor surekli igrenc seyler yemek istiyorum sabahlari uyanamiyorum cok yorgun oluyorum neden boyle bilmiyorum ben vitamin takviyesi almaya ve gunde 3 litre su icmeye basladim belki ise yarar.

Kendimi bildim bileli hep böyleydi fakat şunu farkettim, evde düzenli olarak basit egzersizler yapınca ve ayağımı sıcak tutunca hiç regl olduğumu hissetmiyorum bile. Eğer bunlara dikkat etmezsem yerde kıvranıyorum 🥺

B
ay bende çok kavga ediyorum eşimle niye bana bağırdın deyip kıyameti koparıyorum (aşkım ışığı kapat demiştir sadece diğer odadan) :KK45:ve 3-4 senedir neredeyse böyle bütün büyük kavgalarımız bu dönemde oluyor :sinirli: şikayet etmedim böyle devam nereye kadar çekecek beni bakalım :KK53:
Bizim de tüm kavgalarımız bu dönemime denk geliyor. Artık regl olduğumda söylediklerimi ciddiye almıyor gereksiz şeylere takıldığım için :D

Bende çok sinirli oluyorum öncesinde , saçma sapan şeylere ağlarım . Genelde çoğu kadın bu durumda malesef. Of kadın olmak ne zor gerçekten 😑

Back