Adet öncesi pembemsi leke orucu bozar mı?Lütfen yardım edin

bilmediğimiz konularda,fikir beyan etmek,dini konularda fetva vermek, ne kadar yanlış.tutan tutar,tutmayan tutmaz.kabul eden de allah,etmeyen de.neyi kabul edip etmeyeceğini kim bilebilir ki?

yıllarca adetliyken de oruç tuttum.kendimi sağlıklı ve iyi hissediyordum.e okuduğum kuran da bunun tamamen yasak olduğunu,vurgulayan bir hüküm de bulamadım.
günahsa benim günahım,sevapsa benim.kime ne?

aynen iste demeye calıstıgım bu bir onceki sayfada bir videoda paylastım bununla ilgili ama yok insanlar cok meraklı gunah kabul olmaz demeye

Keske koymasaydiniz bunu aramak isteyen gayette arayip bulur, simdi sizin yolladiginiz adami begenmeyen birsuru kisi cikacak, simdilerde sarkici begenir gibi tv programlarinda hoca begeniyor millet. Ayy ben su hocayi cok severim, yok ama o hoca cok sinir ben onu dinlemem gibi...

Yani daha karisik degisik konulari anlarimda yil olmus 2016 artik bu soruda problemm olmamali bence ...

Wynonna ha ha hocanın örneği çok güzel, tenis oynuyor, neden oruç tutamasın.

ama yaz gününde regl çok zor geçer, tutmaya da zorlamamalı kişi kendini elbette.

aynen öyle allah akıl fikir vermiş.araştırın,uygulayın diye.şu hoca şöyle demiş,bu hoca böyle demiş.e hoca da senin benim gibi insan, o da kendi anladığı gibi yorumluyor.
senin okuma yazman yok mu?kuran'ı oku,uygula çok zor değil.diğer türlüsü kafa karışıklığı,bilgi kirliliği.her kafadan bir ses.

ama illa referans isteniyor, öyle olunca ben de link paylaştım, paylaştığım linkte sadece kurandan alıntılar vardı ama yine de kaale alınmadı.

ama yaz gününde regl çok zor geçer, tutmaya da zorlamamalı kişi kendini elbette.

zorlama yok zaten,mazeret olabilir tutmamak için. ama kendini iyi hisseden tutabilir. illaki tutacaksınız ya da tutmayacaksınız diye kesin hüküm göremedim ben.kişiye bırakılmış.hem dinimiz kolaylık dini değil mi?niye biz kendi kendimize zorlaştırıyoruz bu kadar.

agrısı olan gercekten zorlanır ama benim hic olmaz normal halim nasılsa oyle gecer oyuzden hep tutmusumdur..maun suresinde gecer..1. “Ey Muhammed! Dini yalan sayanı gördün mü? 2-3. Öksüzü kakıştıran, yoksulu doyurmağa yanaşmayan kimse işte odur. 4. Vay o namaz kılanların haline ki: 5. Onlar kıldıkları namazdan gafildirler. 6. Onlar gösteriş yaparlar. 7. Onlar (eğreti olarak) basit şeyleri dahi vermezler.”..
yapılan ibadetin hangi halde Allah tarafından kabul olmayacagının kanıtı..yoksa kalben yapılan hicbir ibadetin Allah tarafından kabul olmayacagına inanmıyorum..

isin acıkcası ay halinde oruc tutar veya tutmaz kadın onun bilecegi is benim hayret ettigim nokta cevremde de cok var boyle insanlar senin orucun kabul olmuyorki bosuna tuttun denmesi sen kimsin bunu diyebilcek kadar nasıl guveniyorsun kendine Allah kabul etsin diyecegine mubarek gunde daha cok gunaha giriyorsun

ama o zaman değişmedi bunlar diyemeyiz işte

değişmedi diyorsanız değişmeyen Kuran dır

yorum hele de kıyas girerse zaten görüş farklılığı çıkar ki

bir de bilenlere soralım adetli iken pis olduğu için mi oruç tutamaz namaz kılamadığı gibi, yoksa rahatsız olacağı bedenen kaldıramayacağı için mi

pis olduğu için ise evet tutmamak gerekir

ama rahatsız olduğu için ise tercihe kalır

zira iltihaplı akıntı varsa oruç tutulur dedi bir arkadaş

kişi hasta, iltihaplı akıntısı var ama isterse tutar dedik yani hastaya tanınan erteleme hakkını isterse kullanır isterse kullanmaz eğer adette de vücudu yorgun düşer diye tutulmuyor ise bu karşılaştırma ile tutabilir

ama pis kabul edildiği için olmaz bence deyip bir kıyas ve yorum da ben sunuyorum

Suan konu sahibiyle aynı yaşadığım durumdur.. Ama bozmadim.. Ne yapmalıyım hiçbir fikrim yok. Adetliyken de tutmazdim. Şimdi burayı okuyunca durum çok başka oldu.

Fetva hattini arayin hocalara sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…