Adet öncesi pembemsi leke orucu bozar mı?Lütfen yardım edin

Arkadaslar hepimizin inancı kendine kimse laf diyemez ama oruç tutan bir kisinin de Musluman oldugunu var sayiyorum ve ilk gunden bugune kadar kutsal kitapta yazan vahiyler değişmedi.
O gün neyse bugunde aynı.
Orda bayanin ozek gunlerinde tutmasi haram diye acikca yazılmış.
Oruç vakti olursa bile orucu bozup yiyip icebilir diye de acikca yazili.
Bizim dinimiz zorlaştırmaz kolaylastirir.

Iltihapli akinti durumu farklidir, orucu bozmaz..

net diyorsunuz ama sizin söylediğinizin aksini söyleyen insanlar var.

Bir Nihat Hatipoğlu degiliz..

Hap kullanirken lekelenme yaşıyorsun anladigim.
Boyle konularda hocamiz eger lekelenme pamugu gecmeyecek derecede ise gelen kan Özür mesabesindedir derdi. Yani adet kanaması değil. Ama yinede bence diyanete yada guvenilir fetva hattina sormalisin

İstersen ozelden numara verebilirim

kesin hüküm veremem ama adet öncesi/sonrası gelen akıntının yumurta akı gibi beyaz yada sarı olması lazım oruç tutmak için, pembemsi kırmızı olması kanamaya giriyor ve ibadet yapılamaz.

Ben iltihap disi ic organlarin hastaligindan kaynaklanan yogun yeşil renkli kokulu vs. Gibi durumlarda tutulmaz diye biliyordum. Normal beyaz akinti değil. Ama yanlisda biliyor olabilirim.
Iltihapli akintinin namazla ilgili ozel aciklamalari var ama oruca etkisi yoktur..
Adet donemindeki renkli akintilarin durumu baska..

çocuk musunuz? kurallar net. ister ispiyonlarım ister ispiyonlamam.
ben 2009 dan beri bu sitenin kullanıcısıyım.kuralları sizden daha net biliyorum.ama konuyu okur okumaz hemen bi dikkat çekeyim kazene bildireyim diye geçmedi içimdn.kız bişey sormuş.fikrin varsa ver ama yoksa aradan fırlama hemen.zaten editörler çalışıyorlar didik didik ediyorlar.bu anlamsız tavır ne anlamadım

kesin hüküm veremem ama adet öncesi/sonrası gelen akıntının yumurta akı gibi beyaz yada sarı olması lazım oruç tutmak için, pembemsi kırmızı olması kanamaya giriyor ve ibadet yapılamaz.

Aynen hap kullanirken ara kanama bu ama ara kanama dedigin 3 gun tas catlasin 5 gun olur.10 gundur devam ediyor.Kafam iyice karisti ve ikilemdeyim.Hadi bugum tamam da eger tutulmaz ise devam etmeyecegim..H.sonu en az 30 kez tuvalrte gitmisimdir kesildi mi diye ama hala ayni.
Arasam bilgilendirirler en azindan.Burda bile bilgi karmasasi oluyor 3 sayfada.Gonderirsen sevinirim numarayi.Sagolun kizlar.

10 günü geçerse tutabilirsin zaten, sen yinede iyi bilene sor günahına girmeyelim :)

sizi rahatsız eden ne? siz yapmazsınız ben yaparım. durup da madalya taksın sana bilmem ne diye saldırmak neden? anlamı yok yani.

sizi rahatsız eden ne? siz yapmazsınız ben yaparım. durup da madalya taksın sana bilmem ne diye saldırmak neden? anlamı yok yani.
hanımefendi amacım sizinle münakaşaya girmek değil.Burası bir derdim var köşesi kızın bi rahatsızlığı var kendisine dert etmiş danışmak istemiş.hemen kazeni etiket yapıp ispiyonlamak beni rahatsız etti.ben yaparım demişsiniz.demekki sizin varlığınız burada insanlara fikir vermek değil miletin açığını yakalayıp dedektiflik yapmak.nedenmi rahatsız oldum ispiyoncu insanlardan hazetmem de ondan

Hanımlar âdetli günlerinde namaz kılmadıkları gibi oruç da tutmazlar. Bugünlerde kılınamayan namazlar daha sonra kaza edilmezken, tutulamayan oruçların Ramazan sonrası kaza edilmesi gerekir. Bu hükmün kaynağı Peygamber Efendimizdir. Muaz (r.a.) anlatıyor: “Ben Hz. Aişe’ye hayızlı bir kadının sadece orucu kaza edip, namazı kaza etmediğinin sebebini sordum.

O şöyle cevap verdi: “Biz Resulullah ile beraber bulunduğumuzda, hayızlı iken sadece orucu kaza etmemizi söyler, namaz hakkında herhangi bir emirde bulunmazdı.” (Buhâri, Savm:14;Müslim, Sıyam: 21.) Bu açıdan oruç tutan bir hanım âdet gördüğünü öğrendiği andan itibaren orucu bozulmuş olur. Orucunu akşama kadar sürdürmemesi gerekir. O anda yiyip içebilir.

Verirseniz sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…