Adet öncesi pembemsi leke orucu bozar mı?Lütfen yardım edin

_AH_

AyŞe<3HaSaN
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2011
785
40
118
Kızlar biliyorsunuz bugün orucun ilk günü hormon bozukluğu olduğu için kadın doğum hapı kullanıyorum ve 21 günde bir adet oluyorum şuan hapim bitti adet olma zamanıma yaklaştım ama sadece çok az pembe bir leke gördüm orucum bozulur mu bu durum da yoksa çokça gelmesi mi lazım kafam çok karışık net de de birşey bulamadım

Son adet bitiminin uzerinden 15 gun gectiyse ve normal akintidan farkli (kahve, pembe) bi renk geldiyse adetin baslamistir..

adetin başlamış olabilir

ama tutarsın bugün sen tam adet oldum diyene kadar

kabul olursa olur olmazsa da zaten yapılabilecek bir şey yok

Kazen

dini konu ve yorum yasak.
Burdaki herkes senin kadar hoca demissin diger konu sahibine ama mesela ben ikinci universite olarak ilahiyat mezunuyum, benim gibi cok arkadas var burda.. Biraksan da bilgi versek.. Bu dini/siyasi yorum degil.. Ortaligi gerenler banlansin gerekirse..

sizin ilahiyet mezunu olduğunuz nerede yazıyor? ben nereden bilebilirim, konu sahibi nereden bilebilir? kaldı ki adet orucu bozar diyen de var bozmaz diyen de var hocalardan. bi fikir birliği yok. bana saçma geliyor dini bi konuda buraya akıl danışmak. konu sahibi inancında bu riski alıyorsa kendi bilir. ama almaması lazım bana göre.

ayrıca bu konu dini bi konu sizin yorumuzda dini bi yorum. yasak. kurallarda yazıyor.

Evet bu yonden sknti.. Hemen tarrisma cikiyor yalan yanlis bilgiler yuzunden.. Ama guzelce bilgi verilse yardim edilse (bilenelr tarafindan) problem cikmaz.. Ama nerdee..
işte herkes kendince en doğrusunu biliyor.. benim ünide ev arkadaşımda adetliyken tutardı hep. ne biz onu tutmamaya ikna ettik ne de o bizi tutmaya. saçma olan buraya dini konu açmak. din görevlileri forumu değil ki burası. aklında ne soru varsa gider güvendiğin kaynaktan açar okursun

Yalan yanlis fetva vermek buyuk gunahlardandir.. Kisiye kalmis yani..
Elbette bilemezsin nereden mezunum, ama genelleme yapip kim bilcek burda demek de yersiz.. Ben biliyorum'u kanitlamak degil derdim.. Ama bazen internet uzerinde cevap bulamiyor insanlar ve burda daha cabuk yanit alabiliyor..
Dini konularda cikan kavgalar ve yalan yanlis bilgiler yuzunden ben de acilmamasi taraftariyim.. Ama burda dogrudan dini bi konu degil, en azindan kurallarin net oldugu bi konu.. Neyse

Malesef bozar diye biliyorum ben arkadaşım. Eğer saglikli oldugun halde kokusuz normal (beyaz) akıntin olsaydı oruç bozulmazdi.
Ama eger normal akintin yeşil renkte koyu pis bir sekilde rahatsizligindan dolayi bile akiyorsa buda orucu bozar.
Aklinda bulunsun diye yazdim istersen arastir sende.

Simdi konu kritik.Madem boyle bir konu acildi kapanmadan aydinlatin beni.
Marttan beri adet olmuyodum.Hetirici kullandim ama damla damla gemisti.Doktor bunun adet kanamasi oldugunu hemen dogum kontrol hapina baslamami soyledi.Hapi 16 gundur kullaniyorum ama 10 gundur kahverengi,kirmizi,pembe gunluk pedde farkedilir sekilde heliyor ki doktor adet sokmedigi icin ara kanama,bu ay boyle gider normal dedi.Bu halde oruc tutulur mu? Konu kapanmadan cevap lutfeenn.

Verilen link sadece bir şahsın kendi yorumu.

Diyaneti arayıp sorun daha sağlıklı bir bilgi edinirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…