Son adet bitiminin uzerinden 15 gun gectiyse ve normal akintidan farkli (kahve, pembe) bi renk geldiyse adetin baslamistir..Kızlar biliyorsunuz bugün orucun ilk günü hormon bozukluğu olduğu için kadın doğum hapı kullanıyorum ve 21 günde bir adet oluyorum şuan hapim bitti adet olma zamanıma yaklaştım ama sadece çok az pembe bir leke gördüm orucum bozulur mu bu durum da yoksa çokça gelmesi mi lazım kafam çok karışık net de de birşey bulamadım
Adet orucu bozmaz mi?bozmaz.
zaten adet orucu bozmaz.
dini konu açmak boşuna yasak değilAdet orucu bozmaz mi?
Burdaki herkes senin kadar hoca demissin diger konu sahibine ama mesela ben ikinci universite olarak ilahiyat mezunuyum, benim gibi cok arkadas var burda.. Biraksan da bilgi versek.. Bu dini/siyasi yorum degil.. Ortaligi gerenler banlansin gerekirse..
Evet bu yonden sknti.. Hemen tartisma cikiyor yalan yanlis bilgiler yuzunden.. Ama guzelce bilgi verilse yardim edilse (bilenelr tarafindan) problem cikmaz.. Ama nerdee..dini konu açmak boşuna yasak değil
Adet orucu bozmaz mi?
bozmaz.
zaten adet orucu bozmaz.
Bazi konulardaki kurallar nettir ve kisisel gorus barindirmaz.. Ve yanlis fetva vermek cok buyuk gunahtir.. Kavga icin soylemiyorum bunlari..biliyorsunuz ki bir çok konuda değişik görüşler var, bu konuda da öyle,
aşağıdaki linki vaktiniz olursa okursunuz.
http://www.diniyazilar.com/2011/05/...halinde-oruc-tutabilir-ve-ibadet-edebilir-mi/
Burdaki herkes senin kadar hoca demissin diger konu sahibine ama mesela ben ikinci universite olarak ilahiyat mezunuyum, benim gibi cok arkadas var burda.. Biraksan da bilgi versek.. Bu dini/siyasi yorum degil.. Ortaligi gerenler banlansin gerekirse..
Yüz yıllık din kurallarını değiştirir bu yorum. Olağanüstü özgüvenle yazilmis ustelikbozmaz.
zaten adet orucu bozmaz.
işte herkes kendince en doğrusunu biliyor.. benim ünide ev arkadaşımda adetliyken tutardı hep. ne biz onu tutmamaya ikna ettik ne de o bizi tutmaya. saçma olan buraya dini konu açmak. din görevlileri forumu değil ki burası. aklında ne soru varsa gider güvendiğin kaynaktan açar okursunEvet bu yonden sknti.. Hemen tarrisma cikiyor yalan yanlis bilgiler yuzunden.. Ama guzelce bilgi verilse yardim edilse (bilenelr tarafindan) problem cikmaz.. Ama nerdee..
Yalan yanlis fetva vermek buyuk gunahlardandir.. Kisiye kalmis yani..sizin ilahiyet mezunu olduğunuz nerede yazıyor? ben nereden bilebilirim, konu sahibi nereden bilebilir? kaldı ki adet orucu bozar diyen de var bozmaz diyen de var hocalardan. bi fikir birliği yok. bana saçma geliyor dini bi konuda buraya akıl danışmak. konu sahibi inancında bu riski alıyorsa kendi bilir. ama almaması lazım bana göre.
ayrıca bu konu dini bi konu sizin yorumuzda dini bi yorum. yasak. kurallarda yazıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?