Adet öncesi pembemsi leke orucu bozar mı?Lütfen yardım edin

Evet bu yonden sknti.. Hemen tartisma cikiyor yalan yanlis bilgiler yuzunden.. Ama guzelce bilgi verilse yardim edilse (bilenelr tarafindan) problem cikmaz.. Ama nerdee..
Peki bilenle bilmeyeni nasıl ayırt edeceğiz? Karşıt fikirli kişi bende ilahiyat mezunuyum diyecek belki. Ben yasağı çok mantıklı buluyorum.

ek bilgi vereyim.gece uykuda iken ihtilam olan ya da birliktelikten dolayi cunup olan kisi hemen boy abdesti alip orucuna devam edebilir..

hanımefendi amacım sizinle münakaşaya girmek değil.Burası bir derdim var köşesi kızın bi rahatsızlığı var kendisine dert etmiş danışmak istemiş.hemen kazeni etiket yapıp ispiyonlamak beni rahatsız etti.ben yaparım demişsiniz.demekki sizin varlığınız burada insanlara fikir vermek değil miletin açığını yakalayıp dedektiflik yapmak.nedenmi rahatsız oldum ispiyoncu insanlardan hazetmem de ondan

yahu ispiyonculukla ne alakası var. sistem adamıyım belki ben. dini konu ve yorum yasak. görürsem söylerim. bu akdar basit. başka konularda yardımcı olıuyorum millete.

Adet orucu bozmaz neden bozsun ya orucu bozan seylerin ne oldugu bellidir kadinlara rahatsizliklari sebebiyle adet gunlerinde oruc tutmama hakki verilmistir ama benim adetim.sıkıntili gecmediginden hep tutardim..

Adet orucu bozmaz neden bozsun ya orucu bozan seylerin ne oldugu bellidir kadinlara rahatsizliklari sebebiyle adet gunlerinde oruc tutmama hakki verilmistir ama benim adetim.sıkıntili gecmediginden hep tutardim..
tovbeee iyi tut Allah kabul etsin etmiyecegi belli de..yazik bosuna ac susuz isin zor..

acaba mezhep farklılığımı var kesinlikle bozar

tovbeee iyi tut Allah kabul etsin etmiyecegi belli de..yazik bosuna ac susuz isin zor..
Siz boyle daha gunaha giriyorsunuz benim yaptigim ibadetin kabul olmayacagini soylerek kuranda bununla ilgili bir sey gecmez ay halinde kadinlar oruc tutamaz yoktur..izin verilmistir tipki yoculukta olan ve hasta olan insanlara taninan izin gibi ..ordan burdan hadis bulup gercek sayiyorsunuz

gunaha girme pahasina da olsa sizi bi gunahtan kurtarmaya calisiyorum.belki sevap bile isliyorum.Peygamberimiz ne diyor arkadasim.. siz Kurana ve sunnetlerime sımsıkı sarildiginiz surece sasirmassiniz.Kuranda olmayan sey hadislerde orda yoksa kiyas ordada yoksa icmaya bakilir..

Mezhep farklılığıyla ne alaka?
Din bir değil mi, hepimiz müslümanız ve adet olan insan oruç tutamaz.
Hala bu sorular soruluyor ya asıl ilginç olan bu.[/QUOTE
bende aynını düşündüm.mezheplerde bazen farklılıklar olabilir.ama bu konuda ki kannaat kesindir oruç tutulmaz.o kadar iddialı konuşmuşki bende bilmediğimiz bi mezhepmi var dedim.

acaba mezhep farklılığımı var kesinlikle bozar
yok yahu ne alaka..kuranda yazmaz bu kadına verilen izindir bu hatta derlerki birgun oruc tutmazsan 60 gun tutarsın hepsi yanlıs kuranda tutamadıgınız gunler sayınca oruc tutulur diye yazar cogu sey tanımadıgımız bilmedigimiz hadislerden gelme ben onlara inanmam asıl olan kurandır benim icin ve ben adet doneminde gayet saglıklıyım ibadet etmek istiyorsam kim cıkıpda kabul olmaz derse Allahın isine karısmıs olur daha buyuk gunah

yok yahu ne alaka..kuranda yazmaz bu kadına verilen izindir bu hatta derlerki birgun oruc tutmazsan 60 gun tutarsın hepsi yanlıs kuranda tutamadıgınız gunler sayınca oruc tutulur diye yazar cogu sey tanımadıgımız bilmedigimiz hadislerden gelme ben onlara inanmam asıl olan kurandır benim icin ve ben adet doneminde gayet saglıklıyım ibadet etmek istiyorsam kim cıkıpda kabul olmaz derse Allahın isine karısmıs olur daha buyuk gunah
iyi ozman size kolay gelsin

Kızlar biliyorsunuz bugün orucun ilk günü hormon bozukluğu olduğu için kadın doğum hapı kullanıyorum ve 21 günde bir adet oluyorum şuan hapim bitti adet olma zamanıma yaklaştım ama sadece çok az pembe bir leke gördüm orucum bozulur mu bu durum da yoksa çokça gelmesi mi lazım kafam çok karışık net de de birşey bulamadım

Arkadasim gidin arastirin dini kitaplardan kaynaklardan burda millete maskara olmayin sacma sapan fetva verenler cikmis.. mubarek gun tovbe tovbe..

Simdi konu kritik.Madem boyle bir konu acildi kapanmadan aydinlatin beni.
Marttan beri adet olmuyodum.Hetirici kullandim ama damla damla gemisti.Doktor bunun adet kanamasi oldugunu hemen dogum kontrol hapina baslamami soyledi.Hapi 16 gundur kullaniyorum ama 10 gundur kahverengi,kirmizi,pembe gunluk pedde farkedilir sekilde heliyor ki doktor adet sokmedigi icin ara kanama,bu ay boyle gider normal dedi.Bu halde oruc tutulur mu? Konu kapanmadan cevap lutfeenn.
Şimdi bu konuda mezhep te önemli mesela benim mezhebimde 10 günü geçen kan ay hali değil hastalıktadır o yüzden oruç tutulabilir tıpkı namaz kılındığı gibi

Back
X