- 4 Şubat 2015
- 6.170
- 12.474
- 448
ispiyonladın ne geçti eline.büyük bi başarı kazandınız afferin size.kazen hemen bildirir yaptığınız için madalya takmalı s,ze hemen

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ispiyonladın ne geçti eline.büyük bi başarı kazandınız afferin size.kazen hemen bildirir yaptığınız için madalya takmalı s,ze hemen
adetliyken ne kurandan bi ayet tutulur nede oruç tutlur.daha sonra kaza yapılır.linki açmaya bile gerek duymadımbiliyorsunuz ki bir çok konuda değişik görüşler var, bu konuda da öyle,
aşağıdaki linki vaktiniz olursa okursunuz.
http://www.diniyazilar.com/2011/05/...halinde-oruc-tutabilir-ve-ibadet-edebilir-mi/
Iltihapli akinti durumu farklidir, orucu bozmaz..Malesef bozar diye biliyorum ben arkadaşım. Eğer saglikli oldugun halde kokusuz normal (beyaz) akıntin olsaydı oruç bozulmazdi.
Ama eger normal akintin yeşil renkte koyu pis bir sekilde rahatsizligindan dolayi bile akiyorsa buda orucu bozar.
Aklinda bulunsun diye yazdim istersen arastir sende.
Yalan yanlis fetva vermek buyuk gunahlardandir.. Kisiye kalmis yani..
Elbette bilemezsin nereden mezunum, ama genelleme yapip kim bilcek burda demek de yersiz.. Ben biliyorum'u kanitlamak degil derdim.. Ama bazen internet uzerinde cevap bulamiyor insanlar ve burda daha cabuk yanit alabiliyor..
Dini konularda cikan kavgalar ve yalan yanlis bilgiler yuzunden ben de acilmamasi taraftariyim.. Ama burda dogrudan dini bi konu degil, en azindan kurallarin net oldugu bi konu.. Neyse
ispiyonladın ne geçti eline.büyük bi başarı kazandınız afferin size.kazen hemen bildirir yaptığınız için madalya takmalı s,ze hemen![]()
Simdi konu kritik.Madem boyle bir konu acildi kapanmadan aydinlatin beni.
Marttan beri adet olmuyodum.Hetirici kullandim ama damla damla gemisti.Doktor bunun adet kanamasi oldugunu hemen dogum kontrol hapina baslamami soyledi.Hapi 16 gundur kullaniyorum ama 10 gundur kahverengi,kirmizi,pembe gunluk pedde farkedilir sekilde heliyor ki doktor adet sokmedigi icin ara kanama,bu ay boyle gider normal dedi.Bu halde oruc tutulur mu? Konu kapanmadan cevap lutfeenn.
Iltihapli akinti durumu farklidir, orucu bozmaz..
kesin hüküm veremem ama adet öncesi/sonrası gelen akıntının yumurta akı gibi beyaz yada sarı olması lazım oruç tutmak için, pembemsi kırmızı olması kanamaya giriyor ve ibadet yapılamaz.Simdi konu kritik.Madem boyle bir konu acildi kapanmadan aydinlatin beni.
Marttan beri adet olmuyodum.Hetirici kullandim ama damla damla gemisti.Doktor bunun adet kanamasi oldugunu hemen dogum kontrol hapina baslamami soyledi.Hapi 16 gundur kullaniyorum ama 10 gundur kahverengi,kirmizi,pembe gunluk pedde farkedilir sekilde heliyor ki doktor adet sokmedigi icin ara kanama,bu ay boyle gider normal dedi.Bu halde oruc tutulur mu? Konu kapanmadan cevap lutfeenn.
Gerekli kaynaklarla ispat edebilirim, herkes bunu yapabilecekse fetva verse keske.. Problem burdan cikiyor zaten..net diyorsunuz ama sizin söylediğinizin aksini söyleyen insanlar var.
Iltihapli akintinin namazla ilgili ozel aciklamalari var ama oruca etkisi yoktur..Ben iltihap disi ic organlarin hastaligindan kaynaklanan yogun yeşil renkli kokulu vs. Gibi durumlarda tutulmaz diye biliyordum. Normal beyaz akinti değil. Ama yanlisda biliyor olabilirim.
ben 2009 dan beri bu sitenin kullanıcısıyım.kuralları sizden daha net biliyorum.ama konuyu okur okumaz hemen bi dikkat çekeyim kazene bildireyim diye geçmedi içimdn.kız bişey sormuş.fikrin varsa ver ama yoksa aradan fırlama hemen.zaten editörler çalışıyorlar didik didik ediyorlar.bu anlamsız tavır ne anlamadımçocuk musunuz? kurallar net. ister ispiyonlarım ister ispiyonlamam.
Hap kullanirken lekelenme yaşıyorsun anladigim.
Boyle konularda hocamiz eger lekelenme pamugu gecmeyecek derecede ise gelen kan Özür mesabesindedir derdi. Yani adet kanaması değil. Ama yinede bence diyanete yada guvenilir fetva hattina sormalisin
İstersen ozelden numara verebilirim
kesin hüküm veremem ama adet öncesi/sonrası gelen akıntının yumurta akı gibi beyaz yada sarı olması lazım oruç tutmak için, pembemsi kırmızı olması kanamaya giriyor ve ibadet yapılamaz.
10 günü geçerse tutabilirsin zaten, sen yinede iyi bilene sor günahına girmeyelim :)Aynen hap kullanirken ara kanama bu ama ara kanama dedigin 3 gun tas catlasin 5 gun olur.10 gundur devam ediyor.Kafam iyice karisti ve ikilemdeyim.Hadi bugum tamam da eger tutulmaz ise devam etmeyecegim..H.sonu en az 30 kez tuvalrte gitmisimdir kesildi mi diye ama hala ayni.
Arasam bilgilendirirler en azindan.Burda bile bilgi karmasasi oluyor 3 sayfada.Gonderirsen sevinirim numarayi.Sagolun kizlar.
ben 2009 dan beri bu sitenin kullanıcısıyım.kuralları sizden daha net biliyorum.ama konuyu okur okumaz hemen bi dikkat çekeyim kazene bildireyim diye geçmedi içimdn.kız bişey sormuş.fikrin varsa ver ama yoksa aradan fırlama hemen.zaten editörler çalışıyorlar didik didik ediyorlar.bu anlamsız tavır ne anlamadım
hanımefendi amacım sizinle münakaşaya girmek değil.Burası bir derdim var köşesi kızın bi rahatsızlığı var kendisine dert etmiş danışmak istemiş.hemen kazeni etiket yapıp ispiyonlamak beni rahatsız etti.ben yaparım demişsiniz.demekki sizin varlığınız burada insanlara fikir vermek değil miletin açığını yakalayıp dedektiflik yapmak.nedenmi rahatsız oldum ispiyoncu insanlardan hazetmem de ondansizi rahatsız eden ne? siz yapmazsınız ben yaparım. durup da madalya taksın sana bilmem ne diye saldırmak neden? anlamı yok yani.
Verirseniz sevinirimHap kullanirken lekelenme yaşıyorsun anladigim.
Boyle konularda hocamiz eger lekelenme pamugu gecmeyecek derecede ise gelen kan Özür mesabesindedir derdi. Yani adet kanaması değil. Ama yinede bence diyanete yada guvenilir fetva hattina sormalisin
İstersen ozelden numara verebilirim