Gebeliğe Hazırlık Adet mi gebelik mi? Belirtileri ayıralım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ay bide bi sey sorcam en merak ettigim sey hamile kaldiginiz ay ovulasyonla takip etmisiniz hangi gunleri degerlendirmistiniz ? tam kirmiziyi gordugumuz gun mu sonrasimi daha onemli onu cozmeye calisiyorum
ben testi instagramda birgebeningünlügü sayfasından aldım, msj attım gece gördü ebru hanım, yumurtlama bu bugün ve 3 gün daha deneyin dedi, o gün denedik ertesi gün tartıştık eşimle küstüm denemedim :D sonraki gün de denedik sonra bıraktık. ama ebru hanımdan öğrendiğim kadarıyla önemli olan yumurtlamayı gördükten sonra gene test yapmak lazım, bazılarında yumurta 72 saat sonra çatlıyo çünkü o çatlamayı yakalamak lazım. iki çizgiyi de koyu gördükten sonra ikinci çizgiyi silik gördüğünde yumurta çatlamış demek, yani sen eşinin sperm sorunu yoksa yumurtlama gördükten sonra hem o gün hem 3 gün daha denerseniz kaçırmamış oluyosunuz. ha sperm sorunu varsa 1 gün arayla tavsiye ediliyo.

• Beğen
Reactions: N8M
hayırlı olsun. testi ne zman yaptınız koyumuydu çizgi baya

Selamlar, çok koyu sayılmazdı aslında önemli olan ikisinin aynı renkte ya da t çizgisinin biraz daha koyu olmasıymış, 1. Resim yumurtlama, 2. Resim çatlama, 3. Yü de emin olmak için yaptım tamamen kaybolmuştu t çizgisi

Eklentiler

• IMG_20190709_144155.png
    IMG_20190709_144155.png
    872 KB · Görüntüleme: 62
2287053

bunlarda benimki canim 2 gun surer benim yumurtlamam hep catladigi gunden sonra degerlendirmedim daha hic ama adet oldum simdi bu ayda oyle deneyim. adetin 3. gunu aile hemimliginde hormon testi yaptircam sonucu kadin doguma gotururum esimde bende hic dr gorunmedik o yuzden hergunu degerlendirmistik yumurtlama oncesi 2 gun yumurtlama ve catladigi gun tutmadi iste yinede

benim t ler baya baya koyu cikiyor bilmiyorum ki ya bu yumurtlamayla ilgili sorun yemek dememtir aslinda :KK43: esimde sorun varsa diye odum kopuyo buda 2. ovulasyon birinde sadece catladigi gun birliktelik olmustutam yumurtlamayi denk getirirp tutmamasi beni cok korkutuyor

Eki Görüntüle 2287053
bunlarda benimki canim 2 gun surer benim yumurtlamam hep catladigi gunden sonra degerlendirmedim daha hic ama adet oldum simdi bu ayda oyle deneyim. adetin 3. gunu aile hemimliginde hormon testi yaptircam sonucu kadin doguma gotururum esimde bende hic dr gorunmedik o yuzden hergunu degerlendirmistik yumurtlama oncesi 2 gun yumurtlama ve catladigi gun tutmadi iste yinede

Bi de bir gün arayla deneyin, sperm sayısı azsa her gün yapınca yeterince sağlıklı sperm oluşmuyomuş 1 günde. Zaten 2-3 güne kadar canlı kalıyolar içerde. Birliktelikten sonra 15-20 dk kalkma, duşa wcye filan girme.

Bi de kafana takmamaya çalış, ben gebelikten bir önceki ay regl bitti ve o günden itibaren diğer regl tarihime kadar bir gün arayla denemeye başladık, bu sefer de olmazsa hiç olmaz diyodum şartlanmıştım, eşim stres ben stres. 😂 Yumurtlama gününü kaçırmış olmamız imkansız yani düşün. Ama olmadı. 😂 Ve doktor randevusu aldım o panikle, sonra bi video izledim, sağlıklı iki insanın ovulasyon gününde bile denemiş olsalar bebek olma olasılığı %25miş. Ondan sonra randevuyu iptal ettim. Bu ay denemeyelim dedim, zaten sürekli birlikte olmaktan sıkılmışız. Sonra iş arkadaşım hadi ovulasyon testi al dedi, bu ay geçmiştir artık dedim, bidahaki ay kullanırım diye aldım. Test gelince gene arkadaşım zorladı hadi gelmişken yap bi diye. Şans o gün yumurtlamayı gördüm. Ama çok da koyu olmadığı için emin de olamadım, yine de bir gün arayla 2 sefer denedik işte. Önceki aylarda sürekli denediğimiz zaman olmadı da o "aman bu ay geçti ama neyse hadi deneyelim" dediğimiz 2 seferde oldu bebek. Kafam daha rahattı çünkü "bu ay önemli değil önümüzdeki ay deneyelim" diye düşünüyodum. Psikoloji gerçekten çok etkili.

Ovulasyonda yumurtlama da görmüşsün ne güzel, 60-70 gün yumurtlama görmeyenler var :( silik çıkana kadar dene çatlama tam orası ama ondan önceki günler sürekli yapıyorsanız belki yeterince sperm kalmıyodur son güne kadar. Yumurtlamayı görünce 1 gün arayla dene bi de.

İnşallah gerek kalmaz tedaviye en yakın zamanda görürsün canım sen de 💕

Son düzenleme:
benim t ler baya baya koyu cikiyor bilmiyorum ki ya bu yumurtlamayla ilgili sorun yemek dememtir aslinda :KK43: esimde sorun varsa diye odum kopuyo buda 2. ovulasyon birinde sadece catladigi gun birliktelik olmustutam yumurtlamayi denk getirirp tutmamasi beni cok korkutuyor
Koyu çıkması hiç önemli değil ki daha koyularını da gördüm, ben de açık çıkıyo kesin hormonlarımda bişey var diye korkmuştum 😂

yani şöyle ben yumurtlama takip ettiğimde akıntıya dikkat ettim, sürekli akıntım var ara ara oluyo sanıyodum ama meğerse yumurta çağladığında oluyomuş sadece bunu gözlemledim. onun haricinde regle yakın kremsi kıvamdaydı ve normalde hiç öyle olmazdı benim, sürekli bi ıslaklık hissettim günlerce. tabi sizin normalde var mı onu bilemiyorum :/
Ben de aynı şekilde feci bir akıntı yaşadım. Hatta 2-3 kez regl mi oldum diye tuvalete falan gittim.

Ben de aynı şekilde feci bir akıntı yaşadım. Hatta 2-3 kez regl mi oldum diye tuvalete falan gittim.
Hadi bakalım inşallah olur 🙏🏻

Belirtilerime yazmayı unutmuşum ama bir de yüz üstü yatıp telefonla oynadığım zaman alt kasıklarımda batma olmuştu, rahatsız olup sırt üstü yatmıştım, o zaman da aklıma gebelik mi diye gelmişti çünkü normalde öyle bi batma yaşamam.

Belirtilerime yazmayı unutmuşum ama bir de yüz üstü yatıp telefonla oynadığım zaman alt kasıklarımda batma olmuştu, rahatsız olup sırt üstü yatmıştım, o zaman da aklıma gebelik mi diye gelmişti çünkü normalde öyle bi batma yaşamam.
Ben hamileyim canım 3+1 😍

Ben gecen hafta ishal oldum. Midem olmicak zamanlarda bulandi. Beklenen regle birkac gun Kala kahverengi lekelenmem oldu. Sonra regl gunu gecti akinti beyaza döndü. Kizimda da boyle olmustu. 34. Gun olunca dün evde test yaptim ve ogrendim. Oyle gogus hassasiyeti vs hicbirsey yok. Sadece en son iliskimizde gecen hafta ciglik atacak kadar canım acidi. Ve suan karnim asiri gergin

Bende aynisini kizimla oynarken yasadim. Rahatsiz olup sirtustu döndüm. Haberim yokken kizim karnimda hopladi tepindi :D

Bende aynisini kizimla oynarken yasadim. Rahatsiz olup sirtustu döndüm. Haberim yokken kizim karnimda hopladi tepindi :D
Benim de kedim alt karnımın üstünde zıpladı 😆 o korkuyla erken gebelik testi yaptım, dedim en azından bişey olursa, varsa bebek göreyim de sıkıntımız olmadığını anlayım 😆 çok şükür bişey olmadı henüz 😁

Benim de kedim alt karnımın üstünde zıpladı 😆 o korkuyla erken gebelik testi yaptım, dedim en azından bişey olursa, varsa bebek göreyim de sıkıntımız olmadığını anlayım 😆 çok şükür bişey olmadı henüz 😁
Hahahaha bende bir ayıcık 🐈 var 🤭😍 normalde çok gezer üstümde bakalım şimdi napacak

Teşekkür ederim 😍 Daha kese vs görmediğim için imza eklemek istemiyorum🙄
Ben 2 kere beta hcg testi yaptırdım, adetin -yani gecikmenin- ikinci günü 404dü, dördüncü günü 1308 di. Ondan sonra bekledim 7. Hafta gittim ilk randevuma, çünkü kese oluştu mu bevek var mı kalp atışını bekleme stresi. Ağrı sızı kanama olmayınca bekledim. Direk kalp atışını duyduk 🤗 doktorum da sabrım için teşekkür etti hatta 😅 bizim de yapacağımız bişey olmuyo ama yok yere strese giriyo anneler dedi, kaç muayeneyi atladık böylece dedi 😂

Sen de kalp atışı oluşana kadar bekle bence tabi sen bilirsin ama çok rahat oldu böyle 🤗

Ben 2 kere beta hcg testi yaptırdım, adetin -yani gecikmenin- ikinci günü 404dü, dördüncü günü 1308 di. Ondan sonra bekledim 7. Hafta gittim ilk randevuma, çünkü kese oluştu mu bevek var mı kalp atışını bekleme stresi. Ağrı sızı kanama olmayınca bekledim. Direk kalp atışını duyduk 🤗 doktorum da sabrım için teşekkür etti hatta 😅 bizim de yapacağımız bişey olmuyo ama yok yere strese giriyo anneler dedi, kaç muayeneyi atladık böylece dedi 😂

Sen de kalp atışı oluşana kadar bekle bence tabi sen bilirsin ama çok rahat oldu böyle 🤗
Ben pazar günü silik çizgi görünce yaptırdım 14 çıktı beta adete 4 gün kala. Sonra değer düşük olunca içim rahat etmedi ertesi gün bi daha verdim 51 olmuştu 3 gün kala. Şimdi yarın sabah kan vereceğim 1 kala sonra da aksi bir durum olmadıkça ben de beklemeyi düşünüyorum.

Ben gecen hafta ishal oldum. Midem olmicak zamanlarda bulandi. Beklenen regle birkac gun Kala kahverengi lekelenmem oldu. Sonra regl gunu gecti akinti beyaza döndü. Kizimda da boyle olmustu. 34. Gun olunca dün evde test yaptim ve ogrendim. Oyle gogus hassasiyeti vs hicbirsey yok. Sadece en son iliskimizde gecen hafta ciglik atacak kadar canım acidi. Ve suan karnim asiri gergin
tebrik ederim canim tesekkur ederim yorumun icin belirtileri bilmek benim icimi rahatlatiyo bu ay olmadi ama adet biter bitmez baslicam tekrar ovulasyona insallah bamada kismwt olur tum bekleyenlerle beraber

Koyu çıkması hiç önemli değil ki daha koyularını da gördüm, ben de açık çıkıyo kesin hormonlarımda bişey var diye korkmuştum 😂
catlamaya kadar 3 gun degerlendirmistik dedigin gibi belki spermlerle ilgilidir bu ay yumurtlamanin 2. gunu denemeye baslicam hayirlisi bakalim

Back