• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adet günlerinde ruhsal bunalıma girenler buraya:(((

dmr_eda06

nerdeysen bir haber gönder diğer yanım sende kaldı
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2011
123
41
298
selam kızlar adet dönemi ruhsal bunalım yaşanlar varmı aranızda okadar kötü hissediyorumki kendimi anlatamam acaba bu sorunu tek benmi yaşıorum:((:43::43:

ben de varım:3:adet öncesi ve ilk günü inanılmaz bi gerginlik,asabiyet hat safhaya ulaşır.uyduruktan bi sebepten saatlerce ağlayabilirim.o kadar yani...sonra yine ilk gün tansiyonum filan düşer,gözlerim kararır,dizlerim titrer.velhasıl o gün evden çıkamam.adet dönemiim yaklaştığında eşim bile gerginliğimden malum döneme yaklaştığımızı anlar:1:

ayyy aynı ben valla.. ben de öyle,1 hafta 10 gün önceden başlar, herkese herşeye sinirlenirim,ağlarım saçmasapan nedenlere,halsizleşirim,her yerim ağrır.. regl olduğumda da,ağrılar sancılar halsizlik titremeler bayılmalar.... :43: PMS deniyo buna.. ve bunun doğum kontrol haplarıyla azaltılabileceğini okudum.. bilgisi olan var mı ?? :ssz:

Benim de herkes gibi şişkinlik, buna bağlı olarak baş ağrısı, sıkıntı, sinir oluyor. Ağlama hissi de oluşuyor hormonlara bağlı olarak. Bunlar sorun değil de benim adetim çok yoğun oluyor ve evden çıkamıyorum kesinlikle. Rahat edemiyorum. Bu yüzden de bir işe girip çalışamıyorum.
Bu adet öncesi sıkıntı, gerginlik bende yaklaşık olarak 10 gün önceden başlar. Yani 10 gün önceden eve kapatırım kendimi, kötü hissederim. Adet olunca da en fazla 1 hafta kapanıyorum eve. Böylece hayatımın büyük kısmı evde sıkıntı içinde geçiyor. Yalnız keşfettiğim bir şey var onu paylaşmak istiyorum. Bu sitede adet gecikmeleri, düzensizlikleri konusunda çok sıkıntı yaşayan arkadaşlar için de faydalı olacaktır. 6 aydır düzenli olarak spor salonuna gidiyorum ve saatlerce spor yapıyorum orada. Çok ter atıyorum, çok da su içiyorum. Bir bakıyorum orada adet oluyorum. Adet günlerimi hiç bir zaman hatırlamam, şişkinlikten anlarım yaklaştığını. Ama spor yaptığım zamanlar en ufak bir şişkinlik ya da başka sıkıntılar yaşamıyorum. Her zaman adetten 10-15 gün önceden eve kapanan ben, artık dışarıda, hem de spor yaparken adet oluyorum. Bir de adet olunca yüzümüz gözümüz şişer, çirkin hissederiz kendimizi. Düzenli spor yapınca hiç de öyle olmuyor. Vücut fazla suyu ve toksinleri attığı için daha genç ve güzel hissediyorum kendimi. Ama spor yapmadığım zamanlar çirkin hissediyorum, aynada bariz belli bu.

Özetleyecek olursam : ) sistemli bir şekilde spor yapıp bolca ter atarsanız en ufak bir sıkıntı yaşamazsınız. Hatta adetliyken de yapabiliyorsanız yapın. Sancılara çok faydası olur. Gerginlik, sinir yerine mutluluk ve kendine güven gelir.

Son düzenleme:
adet olmama 1 hafta kala çok sıkıntılı günler geçiriyorum, aşırı bir şişlik hissi , aşırı sinirlilik , duygusallık, depresyon , ağlama, bazen ölme isteği bile oluyor..
ben bu günleri nasıl atlatabilirim ya ? bu aşırı sinirimi nasıl yenicem ?
eskiden yoktu ama yeni başladı bunlar :(
kullanılabilecek bir ilaç var mı acaba ?
adetim sancılı geçmiyor normal geçiyor ama belirtileri beni öldürücek :(((

Son düzenleme:
hıh tam benim konum aynı ben adet öncesi ruhsal bunalım vede ağlamalı geçen günler,erkekler bunu pek anlayamasa da

Benim de herkes gibi şişkinlik, buna bağlı olarak baş ağrısı, sıkıntı, sinir oluyor. Ağlama hissi de oluşuyor hormonlara bağlı olarak. Bunlar sorun değil de benim adetim çok yoğun oluyor ve evden çıkamıyorum kesinlikle. Rahat edemiyorum. Bu yüzden de bir işe girip çalışamıyorum.
Bu adet öncesi sıkıntı, gerginlik bende yaklaşık olarak 10 gün önceden başlar. Yani 10 gün önceden eve kapatırım kendimi, kötü hissederim. Adet olunca da en fazla 1 hafta kapanıyorum eve. Böylece hayatımın büyük kısmı evde sıkıntı içinde geçiyor. Yalnız keşfettiğim bir şey var onu paylaşmak istiyorum. Bu sitede adet gecikmeleri, düzensizlikleri konusunda çok sıkıntı yaşayan arkadaşlar için de faydalı olacaktır. 6 aydır düzenli olarak spor salonuna gidiyorum ve saatlerce spor yapıyorum orada. Çok ter atıyorum, çok da su içiyorum. Bir bakıyorum orada adet oluyorum. Adet günlerimi hiç bir zaman hatırlamam, şişkinlikten anlarım yaklaştığını. Ama spor yaptığım zamanlar en ufak bir şişkinlik ya da başka sıkıntılar yaşamıyorum. Her zaman adetten 10-15 gün önceden eve kapanan ben, artık dışarıda, hem de spor yaparken adet oluyorum. Bir de adet olunca yüzümüz gözümüz şişer, çirkin hissederiz kendimizi. Düzenli spor yapınca hiç de öyle olmuyor. Vücut fazla suyu ve toksinleri attığı için daha genç ve güzel hissediyorum kendimi. Ama spor yapmadığım zamanlar çirkin hissediyorum, aynada bariz belli bu.

Özetleyecek olursam : ) sistemli bir şekilde spor yapıp bolca ter atarsanız en ufak bir sıkıntı yaşamazsınız. Hatta adetliyken de yapabiliyorsanız yapın. Sancılara çok faydası olur. Gerginlik, sinir yerine mutluluk ve kendine güven gelir.

Ahh kızlar bana sorun bide bu pms denen şeyi.yaklasık 6,7 yıldır çekiyorum..ilk farkına vardığımda ne olduğunu anlayamamıştım..üni. zamanı yurtta kalıodum tahminimce beslenme alışkanlığı değişince pms belirtileri artı...regl olamamıştım günlerce baş dönmesi derken internetten pms nin ne oldugunu öğrenmiştim..o yıllardan beri her ay kimi farklı kimi aynı belirtilerle regl den yaklaşık 15 gün önce başlıyor..ehh regl de bi 4 gün sürüyor..çok zor bişey bende inanılmaz halsizlik yapıyor,kas ağrıları,hatta bu ay dişlerimde ki hassaiyeti de ona bağladım ve birde ayak topuğumda ki ağrı ve şişliği..çünkü reglden sonra epey bi düzelme oldu..birde sivilce ve uçuklar ya da burun içi yaraları..vücut direnci düştüğü için..ilk regl olmaya başladığım yıllardan hatırladığımsa sürekli regl öncesi nezle belirtileri olurdu bende şimdi düşünüyorumda aslında alerji belirtileri gibi..burun akması boğaz kaşınması..lise yıllarında yazın battaniye ve sıcak su torbasıyla yattığımı bilirim..tabii işin psikolojik boyutuna girmiyorum hiç..bunalmalar,anksiyeteler falan onlar ayrı bir konu ..hele o çıldıracakmış gibi olma hissi..:( konsantrasyon bozukluğu ders çalışamama..

Bende de var. asiri alinganlik, stres, ofke vs.

Reklamlara bile agladigim oluyor.

Allahtan esim anlayisli da hep alttan aliyor sagolsun :1:

her adet öncesi kişiliğim değişiyor resmen. bambaşka bir insan oluyorum. en ufak şeylere sinirlenip ortalığı birbirine katıyorum. komedi izlerken bile ağlayabiliyorum. yaklaşık 10 gün önce belirtiler başlıyor. adet olduğumda ilk gün zaten ağrı şokuna giriyorum bide üstüne mide bulantısı, baş dönmesi, üşüme... hem iğne hem hap ancak kendime getiriyor beni. birde bu halde çalışmak zorunda olmak var:( zaten o sancı insani halsiz bırakıyor, ilaçlarda uyuşturunca ruh gibi oluyorum. 2 aydır sporda yapıyorum ama henüz bu şikayetlerime bir faydasını göremedim. ağrısının sebeplerini bilenler var mı içinizde kızlar?

Giydiğim hiçbişey yakışmaz
Makyajım güzel olmaz
Dışarı çıkarken kendimi kötü hissederim..
Halsiz olurumm..mızmız olurum
Ama sadece ilk gün sonra herşey normal..

her adet öncesi kişiliğim değişiyor resmen. bambaşka bir insan oluyorum. en ufak şeylere sinirlenip ortalığı birbirine katıyorum. komedi izlerken bile ağlayabiliyorum. yaklaşık 10 gün önce belirtiler başlıyor. adet olduğumda ilk gün zaten ağrı şokuna giriyorum bide üstüne mide bulantısı, baş dönmesi, üşüme... hem iğne hem hap ancak kendime getiriyor beni. birde bu halde çalışmak zorunda olmak var:( zaten o sancı insani halsiz bırakıyor, ilaçlarda uyuşturunca ruh gibi oluyorum. 2 aydır sporda yapıyorum ama henüz bu şikayetlerime bir faydasını göremedim. ağrısının sebeplerini bilenler var mı içinizde kızlar?

Canım 10 gün önceden ne gibi belirtiler oluyor?nasıl anlıyorsun?benim de en az 10 gün önceden başlıyor :(

Back