Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim de herkes gibi şişkinlik, buna bağlı olarak baş ağrısı, sıkıntı, sinir oluyor. Ağlama hissi de oluşuyor hormonlara bağlı olarak. Bunlar sorun değil de benim adetim çok yoğun oluyor ve evden çıkamıyorum kesinlikle. Rahat edemiyorum. Bu yüzden de bir işe girip çalışamıyorum.
Bu adet öncesi sıkıntı, gerginlik bende yaklaşık olarak 10 gün önceden başlar. Yani 10 gün önceden eve kapatırım kendimi, kötü hissederim. Adet olunca da en fazla 1 hafta kapanıyorum eve. Böylece hayatımın büyük kısmı evde sıkıntı içinde geçiyor. Yalnız keşfettiğim bir şey var onu paylaşmak istiyorum. Bu sitede adet gecikmeleri, düzensizlikleri konusunda çok sıkıntı yaşayan arkadaşlar için de faydalı olacaktır. 6 aydır düzenli olarak spor salonuna gidiyorum ve saatlerce spor yapıyorum orada. Çok ter atıyorum, çok da su içiyorum. Bir bakıyorum orada adet oluyorum. Adet günlerimi hiç bir zaman hatırlamam, şişkinlikten anlarım yaklaştığını. Ama spor yaptığım zamanlar en ufak bir şişkinlik ya da başka sıkıntılar yaşamıyorum. Her zaman adetten 10-15 gün önceden eve kapanan ben, artık dışarıda, hem de spor yaparken adet oluyorum. Bir de adet olunca yüzümüz gözümüz şişer, çirkin hissederiz kendimizi. Düzenli spor yapınca hiç de öyle olmuyor. Vücut fazla suyu ve toksinleri attığı için daha genç ve güzel hissediyorum kendimi. Ama spor yapmadığım zamanlar çirkin hissediyorum, aynada bariz belli bu.
Özetleyecek olursam : ) sistemli bir şekilde spor yapıp bolca ter atarsanız en ufak bir sıkıntı yaşamazsınız. Hatta adetliyken de yapabiliyorsanız yapın. Sancılara çok faydası olur. Gerginlik, sinir yerine mutluluk ve kendine güven gelir.
her adet öncesi kişiliğim değişiyor resmen. bambaşka bir insan oluyorum. en ufak şeylere sinirlenip ortalığı birbirine katıyorum. komedi izlerken bile ağlayabiliyorum. yaklaşık 10 gün önce belirtiler başlıyor. adet olduğumda ilk gün zaten ağrı şokuna giriyorum bide üstüne mide bulantısı, baş dönmesi, üşüme... hem iğne hem hap ancak kendime getiriyor beni. birde bu halde çalışmak zorunda olmak var zaten o sancı insani halsiz bırakıyor, ilaçlarda uyuşturunca ruh gibi oluyorum. 2 aydır sporda yapıyorum ama henüz bu şikayetlerime bir faydasını göremedim. ağrısının sebeplerini bilenler var mı içinizde kızlar?