Adet düzensizliği

Kelebekk16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2015
336
195
103
Merhaba arkadaşlar benim bir derdim var. Kendimi bildim bileli adetim duzensizdi. 34 gunde 37 gunde gelirdi. Ama su son 3 yıldır aydan aya aralıklar uzadi. 35 gunde geliyorsa bi sonraki ay 40 sonraki aylarda 45 50 diye cikti. Suan 53 gun oldu adet olmadim. Pandemide devlet hastanesine gittim ve bu konuyu doktora danıştım. Oda cok gencsin hormon ilaclariyla kendi dengeni bozma demisti. Ama 50 gunu gecince cok tedirgin olmaya basladim. Neyden kaynaklidir. Herkeste olan birseymidir fikri olan soyleyebilirmi.
Dipnot. Halam 29 yaşında menopoza girdi acaba genetik olarak bendemi oyle olabilirim.

Kan testi yapildi mi hormonlara falan bakildi mi? Bi milyon tane sebebi olabilir adet gecikmesinin

Merhaba sanıyorum ki pko hastasısınız. Bekarsanız ve çocuk düşünmüyorsanız doktorlar genelde ilaç vermek istemiyorlar. Pko adet ve hormon düzensizliğine neden olabiliyor. Tam olarak emin değilim tabi bu benim öngörüm. Başka bir doktora daha görünün bence. Tavsiyem kilo sorununuz varsa biraz kilo verin. Besinlerinizi biraz daha sağlıklıya çevirin. Yürüyüş veya spor yapın. Zamanla düzelir inşallah.

Yasim 26 bir çocuğum var. Pko hastası değilim. Yani doktor degilsin demisti. Pko olma ihtimalini bende düşünmüştüm araştırdım. Ama şeker hastalığım yok. Kilom gayet normal.

Yasim 26 bir çocuğum var. Pko hastası değilim. Yani doktor degilsin demisti. Pko olma ihtimalini bende düşünmüştüm araştırdım. Ama şeker hastalığım yok. Kilom gayet normal.
Allah bağışlasın. Aynı durum bende de olmuştu o yüzden öyle düşündüm. Başka bir doktora görünmeyi deneyin bence. Adet olamama ve adet gecikmesinin başka bir sürü nedeni olabiliyor çünkü.

Allah bağışlasın. Aynı durum bende de olmuştu o yüzden öyle düşündüm. Başka bir doktora görünmeyi deneyin bence. Adet olamama ve adet gecikmesinin başka bir sürü nedeni olabiliyor çünkü.
Inşallah kolay çözülebilen bir sorundur. Yakin zamanda gidicem sanirim pandemi dinlemeyip.

Adetin 3. Gunu gelmemi soylediler ama o gunleri denk getiremiyorum randevuda. Cunku cok duzensiz.
Bilmiyorum hangi testler yapıldı ama trioit hormonlarina prolaktine falan bi baktirabilirsin. Anasaglikta da verebilirsin bu kan testini istedigin gun.zaten sorun cikarsa ona gore yonlendirir doktor.

Bilmiyorum hangi testler yapıldı ama trioit hormonlarina prolaktine falan bi baktirabilirsin. Anasaglikta da verebilirsin bu kan testini istedigin gun.zaten sorun cikarsa ona gore yonlendirir doktor.
Ana saglik dediginiz saglik ocagimi oluyor. Eger oyleyse beni hep kadij doğuma yonlendirdiler

Kist olabilir mi bende senin gibiyim kişiden kaunaklaniyormus

benim 60 gunde bir oluyor kizlar ama hep duzensizdi ilk oldugum gunden beri akliniza gelebilecek butun testleri oldum troide bagli iyot yapabilir dedi onu bile kullandim tum hormonlarim normal kist yok tupler acik dogum kontrol hapi kullandigimda duzenli biraktigimda eskiye dondu hep. her zaman bir sorun var sandim bi suru doktora gittim bende baya da arastirdim iyi beslendim egzersiz yaptim olamadim duzenli taa ki oylesine gittigim bi devlet hastanesindeki jinekologla konusana kadar doktor herkesin yumurta yapisi tup yapisi farkli dedi bu yapisal bir durummus kiminin saci saridir kiminin siyah oyle dusun dedi gec de olsa yumurtalayabiliyorsan korkma dedi mantikli gercekten cok kasmadim ama senin sonradan mi boyle oldu basta duzenli miydi o onemli

Ben her ay mutlaka adet olurum ama aralıklar sizin kadar olmasa da benim de düzensizdir. Zayıfım ve şeker problemi olmayan biriyim. Çocuğum da var. Ama bir yumurtalığım Pko görünümünde. Adet düzensizliği dışında Hiç belirti vermemesine rağmen. Yani Pko ihtimali üstünde durun bence, tek doktorla kalmayın ve hormon tahlili mutlaka yaptırın. Adet düzensizliğinde ultrasonds bişey yoksa Kesin tanı hormon tahlili ile konur genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…