- 12 Ocak 2022
- 1.498
- 918
- Konu Sahibi xDerinMavix
Bende olmuyordum prolaktinim yuksek cikti hipofiz bezimde tumordan dolayiymis misal ablamda olmuyordu troidi varmis ve birazda kilo verdi duzeldiHerkese merhaba kizlar.
Bu durum beni çok yordu. Eğer aynı sorunu yaşayıp çözüm bulabilen varsa lütfen bana da yardım etsin
Durumumdan bahsedecek olursam;
14 yaşında adet olmaya başladım. Asla düzenli olmuyordu ama zamanla oturur ilk aylar düzensizlik normal dedim.
Sonra 1 yil adet olmadim. 1 yil sonra 1 kez adet oldum ve yine 3 ay olmayınca doktora gittik. Lisedeydim. Doktor 3 ay dogum kontrol hapi verdi ve sonra kontrol etmemi söyledi. Hapi kullanirken 28.gunde tikir tikir adet oldum. Birakinca yine eskiye döndüm. Aylarca olmuyordum.
Neyse 20 yasinda evlendim hem korunmak hem adet olabilmek icin ilac kullandim yine. 27 yasinda artik cocuk istiyorum diye bıraktım ve klomen kullanimi ile hamile kaldim.
Dogum sonrası 48.gunde adet oldum. Kendi kendine olmaz sanıyordum ve 3 4 kez zamanında adet olup yine gecikmeye basladi.
Doktoruma gittim tekrar hap basladi. Ama artik cok fazla yan etki görüyordum ilactan.
Bu arada bütün hormonlarim normal, rahim ve yumurtaliklar da temiz. Sadece hipotiroidi hastasiyim 10 yildir ilac kullanıyorum.
2020 yili sonunda yan etkilere daha fazla tahammül edemeyip ani bir kararla ilaci bıraktım. Nasil olduysa 2021 yılında 2 ileri 1 geri şekilde olsa da adet gördüm. O kadar rahatlattı ki bu beni...
Yine 2021in sonuna dogru yine duzen bozulmaya basladi. Rahatlığım tam 1 sene surdu. 2021 aralikta adet olmadim. Gecikmeli sekilde ocak ayinin ortasinda olup bittikten sonra covid oldum ama diger adetimden 7 gun sonra covidle beraber tekrar adet oldum. Ve bu sondu...
Yine aylarca olmayip yine ilac aldim. Yine yan etki yine biraktim.
Suan adetim 7 gun gecmis durumda yine. Dokrora göre adet olmamam için bir sebep yok. Sebep yoksa neden ben 18 senedir hic duzenli ve ilacsiz adet olmuyorum?
Ne olur bir şeyler deyin. Ben bu durumdan artik cok yoruldum.
IIlac kullansam olmuyor, kullanmasam yine olmuyor... Daha ileri bir yasta olsam menopoz deyip bu konuyu unutucam ama daha 33 yasindayim ve hormonlarim normal.
Böyle bir sorun yaşayıp herhangi bir care bulabilen var mi?
@Kazen konumu bildirim atabilir misiniz? Gerçekten bu konudan cok muzdarip ve cok yorgunum. Bir careye cok ihtiyacım var