adet düzensizliği için progestan yardımcı olurmusunuz? (nedense hiç umudum yok) :((

• Konu Sahibi Konu Sahibi fb341
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
318
İstanbul
merhaba arkadaşlar. ben henüz 7 aylık evliyim ve eşimle birlikte bebek sahibi olmak istiyoruz. daha doğrusu bebek fikrinin aslında çok erken olduğunu düşünmeme rağmen bir yandan da ya çok geç olursa diye şimdiden korunmak istemiyorum korkuyorum. Ben bundan birkaç ay önce adet olamadığım gerekçesiyle doktora gittiğimde doktorum kist var dedi ve söktürücü verdi kullandıktan sonra kontrole gittiğimde kalmamıştı ama adet düzensizliği bende bekarken de hep vardı... doktora bende pko varmı? diye sorduğumda hayır herşey normal yumurtalıklarında öyle bir görüntü yok dedi.
ikinci kez adet olamayınca farklı bir doktora gittim ve bende pko olduğunu söyledi(zeten bende de kıl artışıkilo gibi sorun var kendimde şüpheleniyordum) ymurtalıklarımın şeklini tarif etti hatta pkolusun dedi senin gibi hastaların gebe kalması biraz uğraştırıcı olabilir dedi. bebek istediğim için de adetlerimi düzene sokmak için doğum kontrol hapı yerine progestan verdi ama nedense ben belkide okuduğum yorumlardan dolayı çok işe yarayacağını düşünmüyorum. 3-4 ay kullan dedi yine bir gebelik olmazsa o zaman tedaviye başlarız dedi şimdilik tedaviye başlamayalım yeni evlisin biraz izleyelim dedi. sanırım bi kaç ay içinde hamile kalmazsam 1 yılı aşkın evli olmuş olurum tedavilere de başlarız artık.

ARKADAŞLAR HORMONLARIM GAYET İYİ SORUN YOK DOKTORDA BU BAKIMDAN ŞANLISIN EN AZINDAN HORMONLARIN İYİ BİR DE ONLARI DÜZENE SOKMAKLA UĞRAŞMIYORUZ DEDİ. BENDEKİ TEK SORUN ADET DÜZENSİZLİĞİ. SİZCE PROGESTAN BU KONUDA BANA FAYDA SAĞLAR MI GERÇEKTEN BU İLACIN FAYDASINI GÖRENİNİZ VARMI? HER AY KENDİMİ HAMİLE HİSSETMEKTEN YORULDUM ALLAH İSTEYEN HERKESE VERSİN UMUT EDİP DE HÜSRANA UĞRAMAK ÇOK ZOR.

bu arada 2 ay oldu progestanı kullanalı bu ay da yine gününde adet oldum ilaç sayesinde belki olmam diye umut etmiştim ama oldum işte :)

canm bende sennle aynı durumdayım ama sen erken davranmışsın ben iki yıllık evliyken gittim doktora adet düzensizlşiği için bebek de düşünmüyorduk aslında pko var dedi doktor çocuğun olur ama denk getirmesi zaman alabilr dedi progestan verdi 6. ayım progestan kullanıyorum henüz bebek falan yok. bakşa bir doktora gittim o da rahim filmi falan istedi henüz cesaret edemedim çektirmeye 4 günüm var adet olmaya olursam bitince çektiricem rahim filmi de

bu durumiyi ki erken davranmışım çünkü görüyorsun zorluklarını. sen de 2 yıl iyi sabretmişsin. ben en çok da bebeğim olmasından korktuğum için üzerine titredim en azından başından beri kontrol altına olayım kimbilir rabbim ne zaman verecek. Sende benim gibi progestan kullanıyorsun ama 6 ay olmuş kullanalı doktor bana 3-4 ay kullan olmazsa yine gel demişti. bilmiyorum ya inşallah sende bir an önce bebeğine kavuşursun pko gerçekten çok sinir bozucu... doğru doktoru bulmak lazım ben sadece allaha sığınıyorum doktorum iyi mi yoksa boşuna mı yol katederim bilmiyorum zaman gösterir hayırlısı ne diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…