Adanalı veya eşi Adanalı olanlar bir bakabilir mi

yok yok turkiyeede boyle insanlar oldukcaa ulkedee huzur kalmaz en buyuk sorun ayrimcilikk dogudaki insanlari vahsi yobaz ve cahil goruyolar... herkesi bir kefeye koymak cok aptalca..

ben sadece şehir hakkında genel bilgiler almak istedim herkese çok teşekkür ederim Adana benim memleketimle gelenek görenek olarak çok benzer bir şehir o açıdan ne olduğunu az çok biliyorum beni bilgilendiren ve yardımcı olan herkese tekrar çok teşekkür ediyorum

Son düzenleme:
yok yok turkiyeede boyle insanlar oldukcaa ulkedee huzur kalmaz en buyuk sorun ayrimcilikk dogudaki insanlari vahsi yobaz ve cahil goruyolar... herkesi bir kefeye koymak cok aptalca..

ben bıtlıslıyım tatlım benım anlattığımdan çok anladığın payda olmuş daha çok. sana bunu düşündürdüysem üzüldüm özr dilerım konuya artık yorum yapmama kararı aldım

En ayıbı da ben öğretim görevlisiyim diyebilmek herhalde.

Bu ülkeye örnek olacak insanlar, hocalar, öğretmenler, yok bu il kötü yok şu ilde bunlar var yok din ayrımı ırk ayrımı. Yazıklar olsun.

Ben onca sene emek verip idealerimin peşinden koşup öğretim görevlisi olunca böyle insanlarla mı çalışacağım ya? Valla gelecekten soğuyor insan.

ben bıtlıslıyım tatlım benım anlattığımdan çok anladığın payda olmuş daha çok. sana bunu düşündürdüysem üzüldüm özr dilerım konuya artık yorum yapmama kararı aldım

canım bilimsel bir cevap vermişsin yorumun için teşekkür ederim ama her yerde kötü insan vardır bunu genelleme yapmayı bende çok yanlış buldum doğrusu

evet canim yazilarin beni oyle dusundurdu ..batidakiler kendilerini ne saniyorsaa artik avrupadan bakinca turkiyenin hepsinide doguda goruyolarr ..ama dogu bati diyee kendi icimizde ayrimcilik yapiyoruz arkadsmm herkesin yetisdirilme tarzi farklli olabilir ama biz hepimz ayni toprak parcasin uzerinde yasiyoruz ve yasamaya devam edecegizz.. icimizceki bu ayrimciligi kaybetmemmiz lazim... ben yurt disinda yasiyorum dusunuyorumda burda bana ayrimclik yapsalarda pekk onemli gormuyorum kendi ulkemizde bu mualemeyi goren cok ama cok insanmz varr ozur dilemene gerek sadece birz bole dusundun icin uzuldumm.. ve canim arkdsm kuplkurabiye inslh adanada cok mutlu olursunn sorun etmee biz ayni memleketin insani sayiliriz adana antep istanbul izmir farketmez yeterki evlendigin seni mutlu edsin olay buu

Eşim Adana'lı, ben ise anne tarafında Antep'liyim :)

Adana güzel yaşanacak şehirdir ah bir de su sıcagı olmasa :)

Her yerde vardır iyi veya kötü.
Genelleme yapmamak gerek...

canim en guzelini sen sooyledin cok haklisin .. arkdasin dusunceleri farkli.. neden kendi icimizden birilerine hep saldirganlasiyoruz.. canim merw burda lafim sana degil sen bole dusunuyosun bide ayrimcilik yapanlarin uygulamali halleri oluyo .. yaa sosyolog ogretim gorevlisisin arkadasm neden boyle dusnduruyorsun millete sizin gibi insanlar bole anlatirsa ulkenin halli nere gider hic dusenemiyorum

Sosyolog arkadaş olaylardan yola çıkarak konuyu ele almış.

Dogru, Adana'da olay eksik olmaz hatta en akıl almaz olaylar Adana'dan çıkar.

Fakat unutmamak gerekir ki Adana çok göç alan bir şehir ve oldukça karışık mahalleleri var.

Siz Mavi Bulvar'a gelecekmişsiniz rahat olun :)

polımık?
anelız?
herkez?
onemsızmi?

Ve bir de sosyolog olduğunuzu iddia etmişsiniz =) Hepimiz hata yapabiliriz ama bu kadar çok hata birarada bulunuyorsa sorun var demektir...

Son düzenleme:

Adanalıyım ve bundan da gurur duyuyorum.

Sende Adanalılara kurban ol bence...
Okumuşsun ama boşa okumuşsun bence. İnsanları memleketlerine göre ayırmamayı öğren.

Ha şunu da bil Adanalılar sana bayılıyorrrr.

Adanayla ilgili daha önceki mesajım...
Dünyanın hiçbiyerinde Adanalılar gibi yardımsever..canayakın insan bulamazsın.
Öyle GENmiş bilmem neymiş.saçma sapan şeylerle Adana halkı hakkında bilgi edinemezsiniz...çünkü yukarıda yazdığım gibi....nerdeyse %80i doğulu..hani derler ya nerde o eski istanbul beyefendileri...durumumuz aynen öyle..

arkadaş sosyolog ama analiz yerine aneliz yazıyor....bende genelleme yapayım bu sosyolog öğretim görevlilerinin de dilbilgisi gerçekten bozuk oluyor...

Öncelikle eczacı kimliğimle giriş yapayım. İlaçlar sizin yaptığınız o 100 kişiye sorduk testleri gibi kaba istatistiklerle piyasaya sürülmez. Basamak basamak anlatıp kimseyi sıkacak değilim ama sadece seri üretime geçmesi için bile değişik hasta gruplarından toplam (en az) 750bin kişi ile çalışılır. İkincisi gen haritası dediğiniz şeyle o ortamda yaşayan insanların ahlaki değerleri ve yaşam tarzları arasında nasıl bir sosyolojik bağ kurdunuz gerçekten merak ediyorum.

Devamında da araştırma görevlisi kimliğimle cevap vereyim. Yapılan çalışmalara saygım sonsuz ama anlamadığım bir şey var; çalışmanıza nasıl bir güven varsa, bir sosyal alanı çalışmanız sonunda komple mimleyebilmişsiniz. Merak ediyorum o il il yaptığınız çalışmalarda Adana ilinde kaç kişiyle çalıştınız? Ev ev herkesle konuştunuz mu da yaptığınız istatistiğe bu kadar güvendiniz? Ayrıca bir öğretim üyesi olarak bu kadar sığ bir üsluba sahip olmanız da insanı ayrıca düşündürmüyor değil. Bence eğer o kimlikle yorum yapacaksanız iyi düşünmelisiniz ki üstelik bir de sosyolog olduğunuzu söylüyorsunuz.

Son olarak sıradan bir öğrenci olarak cevap vereyim, koskoca öğretim üyesisin hocam. Sormak istiyorum hiç mi makale yazmadınız? Polimik değil, polemik. Aneliz değil, analiz. Canı yürekten değil, canı gönülden. Herkez değil, herkes.

Sizinle bir derdim yok ama yaptığınız, çok afedersiniz ama bence çok da geçerliliği olmayan, bir çalışmaya dayanarak, koskoca bir bölgede yaşayan her insan için bir genelleme yapabiliyorsanız, ben de sizin şuraya yazdığınız iki satır yazıyla size istediğim sıfatı yapıştırırım.

Konu sahibi arkadaşa gelince bildiğim kadarıyla Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu insanının kültürel yapısı ve yaşam tarzları az çok paralel. Bir kaç tanıdığınız yardımıyla ailesini ve çevresini soruşturmanızın yeterli olacağını düşünüyorum. Zamanla işler ilerledikçe de ailesini ve kendisini daha yakından tanıyacaksınız nasılsa. Umarım çok mutlu olursunuz.

Mersinli olarak cevabım, Adana iyidir hoştur severim.Anteple kıyaslanınca tabiki daha gelişmiş ve de daha modern. Sıkıntı çekmezsin, gideceğin semtte güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…