• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adana'da yaşam,yaşamak,yaşayanlar

Adana ile ilgili okuduğum haberlerde ve bir kısmı adanalı da olan arkadaşlarımın "neresiymiş tabiki Adana" tepkileri ile Adananın bende uyandırdığı izlenim teksas gibi bir yer olması. Böyle silahların konuştuğu. Tabi gitmedim haberlerin ve 3. kişilerin yalancısıyım.

her yeri öyle değil ancak insanlar özellikle yazın çok agresif oluyor
tahammülü çok az yaşayanların

hadi yaa ben de kozanliim:))
muhtemelen şehrin merkezini gezip güzel bir otelde konakladigi için öyle diyor
ailesiyle bağımsız yok demeyin bence Nerede oturdukları önemli
hiç olmazsa oturdukları mahalleye göre biraz fikir sahibi olabilirsiniz
kozanlilar fazla içli dislidir bizim aile öyle her şeyi maaile yapılır

Yok yok ailesi İstanbul'da yani kozanla bi ilgimiz Yok demek istedim :)

Adanaya yerleşme nedeni ne iş mi daha ucuz mu diye istiyor.

İstanbul'da yaşamak istemiyoruz ilerde. Kalabalığı, yoğunluğu, trafiği vs bizi boğuyor. Daha sakin daha uzak olmak istediğimiz için tercih sebebimiz. Ve istanbuldan sonra en iyi bildiği ikinci yer olduğu için

İstanbul'da yaşamak istemiyoruz ilerde. Kalabalığı, yoğunluğu, trafiği vs bizi boğuyor. Daha sakin daha uzak olmak istediğimiz için tercih sebebimiz. Ve istanbuldan sonra en iyi bildiği ikinci yer olduğu için

bence daha iyi bir yer bulabilirsiniz özellkile de mecburiyet olmadığı için

Istanbulun neresinden gidiceksiniz ?
Bu cok onemli gelismis bi yerden gidiceksiniz asla yapamazsiniz.

Ben birkere gittim tas catlasa 1hafta kaldim ama heryerini gordum hicbiryerini begenmedim bunun icinde enbuyuk sebepte cogu yer hic gelismemis birde suriyeliler heryeri sarmis durumda .

Adanaya karsi on yargi var cunku habeerde genelde adliyemizle un yaptik malesef ama gercek adanali degil o gorduklerinizin cogu.
Cok goc almis zamaninda gelip yerlesen ben adanaliyim diyor turkiyenin diger ucundan gelmis.
Yasam semte gore ve maddiyata gore degisir elbette.
Nisanlin kozanliymis kozanlilar iyi olur.cok disaridan insanda yoktur memur disinda.
Ogrenciyken disarida bir sehirde okudum bana hemsehrim diye sahip.cikan cogu arkadasin kimliginde baska sehir yaziyordu sadece adanada yasiyor aielsi diye adanaliyim diyorlar mesela.
Sen sehirede cok takilma evinde huzurluysan disarisi cokta knemli degil bence mutluluklar dilerim...

İstanbul'da yaşamak istemiyoruz ilerde. Kalabalığı, yoğunluğu, trafiği vs bizi boğuyor. Daha sakin daha uzak olmak istediğimiz için tercih sebebimiz
Istanbulun neresinden gidiceksiniz ?
Bu cok onemli gelismis bi yerden gidiceksiniz asla yapamazsiniz.

Ben birkere gittim tas catlasa 1hafta kaldim ama heryerini gordum hicbiryerini begenmedim bunun icinde enbuyuk sebepte cogu yer hic gelismemis birde suriyeliler heryeri sarmis durumda .

Ataşehir bölgesinde yaşıyorum. Ama kalabalık ve lüksten hoşlanmam. Şuan İstanbul'da yaşamaktan hoşnut değilim mesela

Bende Adanalıyım ve Adana dayım.

Öncelikle bu myn..t haber sayfası Adanaya takmış tüm fuhuş haberlerini ilk defada adana da fuhuş olmuş gibi yayınlıyor.

Adliye de sürekli sorun çıkmasının nedeni Adliye çarşı içinde ( ki yeni adliye binası şehre uzak bir yere yapıldı) suçluyla davacı çıkış yeri aynı yerden sıkıntılı bina o yüzden oluyor.

ARkadaşların dediği semtler güzel yerler, yeşillik te bulabilirsiniz, deniz havası da alabilirsiniz, şehirde su kenarına da gidebilirsiniz, şöyle gidip bir iki saat canlı müzik dinleyim diyeceğiniz yer de var, piknik yapılacak yer de var.

Adanayı çözmeniz uzun zaman almaz, 3 part olarak düşüne bilirsiniz.

Turgutözal- Süleyman Demirel bulvarları civarı. (kuzey adana)

eğlenecebileceğin nezih kafeler burada mevcut, kiralar yüksek.

barajyolu gürselpaşa yuvarlağı (orta adana)

Barajyolu öğrenci mekanı ucuz yemek, ortalama kiralar burada.
Gürselpaşa yeni kentleşiyor temiz evler, yeni caddeler kafeler burada.

çarşı ve güney mahalleler (güney adana) burada adana nın bebek caddesi ziyapaşa bulvarımız var :) hemen yanında barlar sokağı şinasi efendi cad. vardır. Çarşı kalabalık ve çok çeşitli insan var, az girmek, girince de işini hemen halledip çıkmak gerek.

Bende Adanalıyım ve Adana dayım.

Öncelikle bu myn..t haber sayfası Adanaya takmış tüm fuhuş haberlerini ilk defada adana da fuhuş olmuş gibi yayınlıyor.

Adliye de sürekli sorun çıkmasının nedeni Adliye çarşı içinde ( ki yeni adliye binası şehre uzak bir yere yapıldı) suçluyla davacı çıkış yeri aynı yerden sıkıntılı bina o yüzden oluyor.

ARkadaşların dediği semtler güzel yerler, yeşillik te bulabilirsiniz, deniz havası da alabilirsiniz, şehirde su kenarına da gidebilirsiniz, şöyle gidip bir iki saat canlı müzik dinleyim diyeceğiniz yer de var, piknik yapılacak yer de var.

Adanayı çözmeniz uzun zaman almaz, 3 part olarak düşüne bilirsiniz.

Turgutözal- Süleyman Demirel bulvarları civarı. (kuzey adana)

eğlenecebileceğin nezih kafeler burada mevcut, kiralar yüksek.

barajyolu gürselpaşa yuvarlağı (orta adana)

Barajyolu öğrenci mekanı ucuz yemek, ortalama kiralar burada.
Gürselpaşa yeni kentleşiyor temiz evler, yeni caddeler kafeler burada.

çarşı ve güney mahalleler (güney adana) burada adana nın bebek caddesi ziyapaşa bulvarımız var :) hemen yanında barlar sokağı şinasi efendi cad. vardır. Çarşı kalabalık ve çok çeşitli insan var, az girmek, girince de işini hemen halledip çıkmak gerek.

Valla çok güzel açıklamışsınız ellerinize sağlık baya faydalı oldu şuan :)

Kira konusu, Adana-Koop evlerinde oturuyorum, Carrefoursa civarında. Kaynım hemen karşı sitemizden ev tuttu: 165 m kare, 3+1 kombili 2 yaşındaki evi yıllık 12000 Tl'ye tuttu. Semte göre kiralar değişse de uçurumlar olmaz arada. Kirayı yıllık ya da aylık olarak anlaşabilirsiniz ev sahibiyle.

Evinizi Çukurova ilçesinden tutun. Özal, Demirel, Kenan Evren, Adana Koop. tercih edebilirsiniz.

Kira konusu, Adana-Koop evlerinde oturuyorum, Carrefoursa civarında. Kaynım hemen karşı sitemizden ev tuttu: 165 m kare, 3+1 kombili 2 yaşındaki evi yıllık 12000 Tl'ye tuttu. Semte göre kiralar değişse de uçurumlar olmaz arada. Kirayı yıllık ya da aylık olarak anlaşabilirsiniz ev sahibiyle.

Evinizi Çukurova ilçesinden tutun. Özal, Demirel, Kenan Evren, Adana Koop. tercih edebilirsiniz.

Yıllık olması biraz sıkıntılı ama inşallah hallolur

Yıllık olması biraz sıkıntılı ama inşallah hallolur
Yıllık olarak isteyenlerde var çoğunlukla öyleydi ama aylık verenlerde var bulursun illa ki evlenmeden yerleşeceksiniz değil mi yani evlendikten sonra değil,düğünden önce yerleşirsen daha iyi olur eşyalarıda oradan alırsınız.

Arkadaşım tiyatro oyuncusu bi oyun için gitmiş o gözleminden bahsetti. Nişanlım Kozanlı yani kimlikte öyle yazıyor :) bizim ailesiyle bi bağımız Yok zaten merkezde kendi istediğimiz bir yerde olacağız.
Nişanlın benim hemşerimmiş. Bende kozanlıyım

Bende Adanalıyım. Geldiğiniz yer İstanbul olduğundan dolayı Adana'ya gelmeniz size büyük bir şok etkisi yaratmaz bence. Küçük bir şehir değil. Güzel semtleri tercih ettiğiniz sürece elbette yaşaması güzel olan bir şehir. İstanbul'un kötü semtlerinde bile kiraların alıp başını gittiği düşünüldüğünde Adana'nın en iyi semtleri bile İstanbulla kıyaslandığında uygun kalacaktır. Trafik sorunu falan zaten yok. İstanbul'da tane ile aldığınız sebzeleri burada kiloyla alabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında. İstanbul'dan gelip maddi olarak Adana'da yaşamak sizi zorlamaz. Nezih semtlerini tercih ettiğiniz sürece kimse giyiminize, ne yiyip ne içtiğinize karışmaz. Akşam saatlerinde bile rahatlıkla bu yerlerde gezebilirsiniz. Turgut özal, ziya paşa buralar iyi semtler

Son düzenleme:
Bende Adanalıyım. Geldiğiniz yer İstanbul olduğundan dolayı Adana'ya gelmeniz size büyük bir şok etkisi yaratmaz bence. Küçük bir şehir değil. Güzel semtleri tercih ettiğiniz sürece elbette yaşaması güzel olan bir şehir. İstanbul'un kötü semtlerinde bile kiraların alıp başını gittiği düşünüldüğünde Adana'nın en iyi semtleri bile İstanbulla kıyaslandığında uygun kalacaktır. Trafik sorunu falan zaten yok. İstanbul'da tane ile aldığınız sebzeleri burada kiloyla alabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında. İstanbul'dan gelip maddi olarak Adana'da yaşamak sizi zorlamaz. Nezih semtlerini tercih ettiğiniz sürece kimse giyiminize, ne yiyip ne içtiğinize karışmaz. Akşam saatlerinde bile rahatlıkla bu yerlerde gezebilirsiniz. Turgut özal, ziya paşa buralar iyi semtler

Şuan Adana'yım. Baraj yolunda, şimdilik beğendim. Dediğiniz yerleri de gezdim bilgi için teşekkür ederim :)

Back
X