Tüp Bebek Merkezleri Adana'da tüp bebek doktoru ve merkezi

canım bu işler öyle olmuyor ne yazık ki. denemeden bir süreç yaşamadan neyin olup neyin olmadığını görmesi mümkün değil. her gelen hastaya bütün testleri anca özel klinikler dayıyor onlar da hemen sorunu bulmak için değil, bu tetkiklerden para aldıkları için tamamen kazanç sağlamak için yapıyorlar. benim tüp bebek yaptırmam biraz aceleye geldi aşılamadan dönüldü de yapıldı. o yüzden öncesinde hiçaraştırma imkanım olmadı.transferimden sonra okudukça pıhtılaşma diye bir şeyden haberdar oldum. neredeyse hamileliğimin son aylarına kadar ya bende pıhtılaşma varsa tahlil yapılmamış diye korktum. neredeyse her kontrolde ben ne olur ne olmaz asprin içeyim mi ya pıhtılaşma çıkarsa dedim. hamile kaldığımı öğrendikren sonra esra hanıma, gebelik boyunca tayfun beye ve gittiğim iki randevuda da ebru tarıma sordum ve hepsi de aynı cevabı verdi. zaten maddi bi yük altında olan hastalara bi işaret bi bulgu yokken böyle pahalı testleri rutin diyrek dayatamayız yaptıramayız. düşük yaşamadıysa ailesinde pıhtılaşma olan kimse yoksa peşin peşin isteyemiyoruz dedi. o yüzden tüp bebek öncesi çok araştırma yapan arkadaşlar bu tür tahlilleri dışarıdan labda yaptırıp doktora öyle gitmete başlıor ki zaten bu tahliller genelde hastanede yapılmıor özel lablar yapıor. örneğin SchonerDuft öyle yapmıştı diye hatırlıyorum.

ben kışlada esra hanımın hastasıydım hamile kaldıktan sonra da tayfun beye gittim yani ikisinin hastası da olmuş biri olarak şunu söyleyeyim esra hanımın da doktorluğundan çok memnun kaldım ama hastaya doğrudan ilgi konusunda tayfun bey çok çok daha önde. örneğün esra hanıma bir şey soracağımda telde hemşire iletişim sağlıyordu souyu sorunu esra hanıma aktarıp sonra dönüş yapıyorlardı. söylenen şeyle ilgili yeniden bi sorum olursa yine sorup dönelim diyorlardı. ama tayfun bey hastalarından tekefonkabul edior hatta şöyle bir şey oldu. istanbulda yaşayan bi arkadaşım adanada kalış süresini uzatınca ikili testini burda yaptırmak zorunda kaldı. tayfun beyden randevu aldım onun için. muayenede ensesi kalın çıktı kan sonucu bekleniordu. tayfun bey sonucunçıkacağı gün öğleye kadar kışladayım oraya gelin dedi. sonra kan verirken öğleden sonra çıksr dediler. o gün geldiğinde öğleden sonra tayfun bey arkadaşımı direkt kendi aramış sonuçla ilgili konuşmuş. daha sonra yanına gitmişler mi tam hstırlamıorum ama amniyosentez önermişti ana 3 hafta beklemesi gerekiordu istanbula döndü, geçen orada ne ysptıklsrını tahlilini falan anlatıordu ne oldu bilior musundoktor tayfun bey aradı beni amniyosentezimi sordu ne ysptınız yaptırdınız mı sonuç ne diye şok oldum ben devamlı hastadı bile değilim ne kadar ilgili bi doktor dedi. bir de birkaç kişi yapı gereği soğuk bi insan demiş ben aylarca gittim hep gülee yüzlü ve espriliydi. her zaman diorum ben başkentte özel oda bulamayız korkusundan son iki hafta ortadoğuya gittim doğumu orda yaptım. ordakş doktorum da çok iyi ve ilgili olmasına rağmen tayfun bey gibi benimseyemedim. doktorun kimdi diye sorana elimde değil ortadoğudan bahsetmek aklıma bile gelmior.

hangi doktora gidersen git ilaçtan bahsetmz sana. eczacı bilgi verir ne yspacsğını. burada hemşireler ilgilenip anlatıolar ve bu tüm doktorlar için geçerli. o kadar yoğunlar ki çok normal, spesifik olsrak uzmanlıklsrını gerektirmeyen konularla uğraşmamakla. bu kendilerinden çok hastaların faydasına. dışardan çok anlaşılmıor belki ama ilk defa gidecek biri bi iki ay ilerisinden önce randevu alamıor ilaç bilgisini hemşireler verirken böyle, bir de gereksiz her ayrıntıyladoktorların ilgilendiğini düşünün randevu alma süresi 6 ayı bulur...

şu durumda bile o kadar yoğunlar ki, benim ilaç dozum için tahlil yapıldı artacak mı aynı mı kalacak sormak için esra hanım üst katta olmasınarağmen belki yarım saat ulaşamadılar. hangi bölümü arasa şimdi burdaydı çıktı şursya geçti orayı ara diolar orayı arıor orda da aynı cevap. hemşire o zamam bana esra hanım öğle yemeği bile yemior çalışıor o kadar yoğun demişti.

hazır emzirirken gece gece baya uzun yazmışım. bence şaşma derim tayfun beyden. birazcık beklentilerini değiştirerek gitmeyi deneyebilirsin. ama tabi herkese en önemli tavsiyem doktorluğuna, kararlarına güvenmiyorsanız bi doktora devam etmeyin. emin ol doktorun her bir hastasıyla yakınen ilgili ve bilgi sahibi ki bu yoğunlukta çalışan insanlar için hiç de normal değil bu. o ikili test yaptıran arkadaşımın 15 aylık da bi kızıvar, istanbuldaki doktoruma her kontrolde 500 lira verioruz ikinci gebeliğim ve ilk gebeliğim de yakın tsrihte olmasjna rağmen yolda karşılaşsak ismimi bilmez senin doktor, hemşiresi ne kadar ilgili seni adlı soyadlı hemen görünce tanıorlar dedi. hakkında hayırlısı olsun :)

ha bir şeyi söylemeyi unutmuşum benim kontrollerim sanırım pınar hanımın ameliyat günlerine denk geliordu çünkü bazen onun odasında hazırlanıp bekliorfum esra hanımı beni muayene ettikren sonra da çıkıp kendi odasında hazırlanmış bekleyen hastanın yanına gidiordu. her muayenede soru sorulmasını beklemiolar sanırım sonuçta o anki gidişat ilk muayeneden sonra belli oluor. sadece folikül takibi yapılıyor ilaca başladıkran sonra...

Canım sağol cevabın için tüp bebeğe başlamadan ilk önce bence sperm testi ve bayan muayene edilir USG le bu zaten rutin bir işlem bunun parayla ilgisi yok özel bir tetkik de değil tüp bebek deyince ilk bunlar yapılır bence herneyse ben gördüm yaşadım o ortamda bulundum hastayla iletişimi sıfır olan Dr hele hele bu DT tüp bebekciyse insanların oraya nasıl bir ruh halinde binlerce soru ve umutla heyecanla gittiklerini bilmesi gerekir insan psikolojisi hasta psikolojisi açısından çok çok eksik hemşire benim adımı bilse ne olur bilmese ne olur yani bunlar teferruat kesinlikle çok eksik ortalamaya gore her bakımdan

Birde burada arkaslarin bir çoğu çok yoğun o yüzden öyle davranıyorlar diyor yanlız bir tüp vebe serüveni yaklaşık 15/20 gün sürüyor ve yaklaşık bu surede 5 veya 6 kez görüşüyor Dr la bu surede senin Dr nu sen toplamda 15 dk gormuyorsan çok yazık çok vahim hastasiyla yoğun olmayan Dr neyle yoğun hastaya vakit ayirmiyor neyle yoğun o zaman ben anlamadım siz söyleyin

Canım sen galiba olumsuz iki tüp bebek denemesinden sonra kendiliğinden hamile kaldin ilaç felan kullandinmi bende normal yolla denemek istiyorum özel olarak yaptigin bir şey varmı acaba

Ilk tedavi mi kendisi yoktu Pinar hanım yaptı ama bak bizde eşimde çok büyük sıkıntı vardı eşimde hormon düşüklüğü var o yuzden ancak iğneyle sperm çıkışımız oldu ve biz bu kadar yükseleceğini tahmin etmiyorduk doktorumda söyledi ilk tedavide 10 tane sperm le işlem gördük öyle düşün yani bizim durum çok farklı inşallah sende memnun olacağın doktorlar bulursun canim

Canım sen galiba olumsuz iki tüp bebek denemesinden sonra kendiliğinden hamile kaldin ilaç felan kullandinmi bende normal yolla denemek istiyorum özel olarak yaptigin bir şey varmı acaba
Tabiki tayfun bey bana quenzim q10 verdi bizde sorun eşimde olduğu için bayağı vitamin kullandı öyle geldi bebisim çok şükür ve bizde imkansızdı ben ilk adetim geçildiğinde sağolsun B breakfast ve burdaki arkadaşlar test yap dediler ben inanmadım ilaç iceyim falan diyordum adet olayın tedaviye başlayacağım dedim var ya ben hep adet olacağın diye bekliyordum meğer ben hamileymisim ben bu yüzden diyorum önce allah sonrada tayfun bey sayesinde çünkü bu testi yaptırmasak eşim ilaç kullanmayacak ve biz daha ugrasacaktik

İyi canım sağlıklı şekilde kucağına alırsın inşallah bebeğini senin anlattığına gore sana faydasi dukunmus cok ama inanki bizi hic umursamadi ozenmedi umarım bende beni anlayan bir Dr bulurum

Geçmişe gidip okuyamadım canım sorun neydi başkenti mi beğenmediniz . yoksa hastane seçimimi yapamıyorsunuz . ben tayfun bey in hastasıyım arkadaşın dediği gibi bir sorun olduğu zaman not bırakıyordum kendisi dönüyordu ayrıca şöyle birşey de oldu 2 tedavi gördüm 2sindede döllenme problemi oldu.1.tedavi sonrası dna hasar testi istedi bunun için direk kendi beni aradı sonucu alınca gelirsiniz demişti . 2.tedavimde de aynı sorun oldu ki ben pgt hastasıyım 2.tedavi sonrası embriyolar tahlile gidecekti 3.tedaviyi önerdi pgt pahalı bir işlem olduğundan aradan 3 4 gün geçti tekrar aradı qenzim ve vitamin hapları içmemizi istedi.baska doktor olsa ki bunu esra hanım topik te olan bir arkadaşa yaptı 1. tedavi yapıp kaç embriyo olduğuna bakmaksızın pgt ye gönderiyor . kısaca tayfun bey sorun yaşayacağınız bir dr olmaz

U umut_20114 Merhaba . Ben de tup bebekten önce gereken tüm tahlillerin yapilmasindan yanayım ama malasef ülkemizde bu şekilde olmuyor önce deneniyor olmazsa araştırılıyor . Aslında doktorlara da hak vermek lazım 1 kagitta tüm tahlilleri yazıp verseler off bu doktor da amma da abartıyor diyenler olacaktır.
Bu yüzde ben tüp bebeğe başlamadan kendim arastirarak tahlilleri yaptırdım ki hala da eksiğim var. Ablam yıllarca çocuk sahibi olamadı hep transfer yapıldı tutmadı meğerse rahim kalp şeklindeymis ve kan pihtilasmasi varmış .
Tüp bebekten önce doktora kan pihtilasma genetik testi yaptirayim mi diye sorduğumda gerek yok demişti ama ben dinlemedim yaptırdım ki iyi ki yaptirmisim 4 gene bakildi 3 ü mutasyon . Eşime sperm dna hasari morfoloji hormonlar ne varsa baktirdim . Eşimle karyotip analizi yaptırdım . Ben çok pinpirikli olduğum için de biraz böyleyim sanırım .
Belki faydası olur diye hem eşime hem kendime vitamin takviyesi başladım .
Her insanın doktordan beklentisi farklıdır . Ben Tayfun beyi sevmiştim ama herkese hitap etmeyebilir. İnşallah gönlüne gore bir doktor bulabilirsin.

gülşahın bahsettiği spermiogram değil. dna hasar testi dışarıda özel labda yapılan ileri derece bir tetkik. sulu usg de bir belirti olmadan yapılmıor yine. il etapta yaplması gereken rahim filmi ve spermiogram bunu da zaten yapılmamışsa ilk etapta istiyorlar hemen. bence sen her şeye negatif yaklaşıyorsun. bu kadar olumsuz düşünce sadece olumsuzluk getirir. her insan arasınds iletişim aynı düzeyde olmuyor veya beklentiler farklı olabiliyor ancak beklentileri de makul tutmak lazım. ilk dediğin gibi doktorun uyguladığı tedaviyi bilince size ayrıntılı anlatınca her muayenede sizle sohbet edince sonuç değişmeyecek. her hastaya gereken özenin gösterildiğine onlarca kişiden bire bir, buradaysa yüzlerce kişiden duyduğum kadarıyla şahidim.

burada kimse doktordan komisyon falan almıyor sadece faydasını gördüğü için başkalarına tavsiye ediyor. yapılan her yoruma olumsuz bir kulp takma davranışın bana pek hoş gelmedi açıkçası.

umarım aklındaki ütopik doktor bir yerlerde vardır ve karşılaşırsın. ütopik diyorum çünkü hiçbirimiz kolaylıkla hamile kalmadık. bir sürü doktorla bir sürü hastaneyle vakit kaybettik. o yüzden gözü kapalı öneriorum başkenti herkese. doktorların hepsi iyi ama oradaki en iyi iki doktor da tayfun bey ile esra hanım. benim gibi kimse boşa vakit kaybetsin istemem. o doktora mı gitsem bu doktor da şöyle falan dediğin her an zararın kendine. vakit kaybediyorsun çünkü. olmadıkça bünyedeki stres artıyor ve daha da olmaz hale giriyor. belki doğru zamanın olan ayı kaçırıyorsun... dediğim gibi bu kadar negatiflik sadece sana zarar /:

canım kanama olayı ne oldu devam etmedi di mi? iyisin inşallah? bizim ufaklık uyumamaya başladı gaz sancısı oluyor bakamadım o yüzden sonra

diğer hamileler nasılsınız inşallah yolundadır her şey.

hayat_gun sen nasıl oldun canım? düştü mü değerin tamamen? ne var ne yok?

Canım o bahsettigin tesler bana ilk gün yapıldı rahim filmi sulu USG esimdende DNA hasarı istendi bunda bir proplem yok zaten Gülşah arkadaşımızın anlattıklarına cevaben yazdım önce yapılmadı gerekeni sonda yapmış gibi geldi çünkü bize bu tetkikler ilk gün yapıldı bu bir ikincisi bir Dr hastayla iletişimi bütün yapacağı tedaviden daha önemli sonuç değişmez demissin burada sana katılmıyorum çok şey değişir bu iki komisyon almadiginizi bende biliyorum yanlız Dr burayı okuduğunu bildiğiniz için bu kadar yorum bu uç kulp takma cabam yok bu dort ütopik sıra dışı bir Dr aramiyorum normal bir Dr arıyorum sunuda söyleyeyim Dr kişiliğine şahsiyetine bir şey demiyorum sadece hastaya gereken önemi vermediğini söylüyorum çünkü bunu ben yaşadım birebir ve sunuda belirteyim ben turkiyedeki en unlu merkezlerin hemen hemen hepsine gittim ve konfor lüks otel konforunda bina açısından demiyorum hastaya yaklaşım açısından diyorum ve ayrıca esinle bende hic bir şey bilmeyen insanlar değiliz mevki sahibi insanlariz insana nerde nasıl davranılır bilen insanlariz ben gittim beklentime cevap vermedi bu kadar basit memnun olunmayan hizmetten burada bahsedilmesi sizi rahatsız etmemeli nasıl ki memnuniyet etmiyorsa eleştiri her muessesede olur canim

Canim günaydın benim sadece için oldu bidaha olmadı büyük ihtimal agdadan oldu rosebady öyle söyledi canim çok şükür iyiyiz sen nasılsın gaz problemi bu dönem çok olur inşallah hemen geçer canim bebisin sari ligi atlatti demi sutunude emiyor inşallah gaz dışında başka sorunu yoktur

merhaba ben de adana da ANKADA TÜP BEBEK MERKEZİNİ DUYDUM ÇOK BAŞARILI DİYE..

Bence insanlar olumsuz yorumlarını da söylemeli U umut_20114 bu konuda katılıyorum eleştiri yapmak en doğal hakkı.Ben Tayfun bey i doktor olarak beğeniyorum iletişimi iyi ama arkadaşımız isinamamis demek ki olabilir .
Ben adana da bir başka merkeze daha gittim görüşmeye o doktora hiç mi hiç isinamadim hatta hastaneden çıkarken gergindim. Bazılari kendilerine umut veren esprili doktoru sever ki ben sevmem bana net konuşacak gereksiz umut vermiycek. Az ve öz konuşacak .
Burda olumlu olumsuz yorumlar olabilir birbirimizi kirmayalim.
Ayrıca Tayfun beyin burayı takip etmesi benim hoşuma gidiyor kendisi hakkında her türlü yorumu okuyor . Hastalarının yorumlarını merak etmesi işiyle ilgili olduğunu gösteriyor bana göre tabi

Merhaba canm değerim kanamadan bir hafta sonra tam düşmüştü.O yüzden şükür kürtajlik bir durumum olmadı. Bu Perşembe laparoskopik ameliyat olacam.Myomumdan kurulacağım inşallah ama ister istemez heyecan ve endişe var şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…