- Konu Sahibi gulsahhh01
- #8.081
canım bu işler öyle olmuyor ne yazık ki. denemeden bir süreç yaşamadan neyin olup neyin olmadığını görmesi mümkün değil. her gelen hastaya bütün testleri anca özel klinikler dayıyor onlar da hemen sorunu bulmak için değil, bu tetkiklerden para aldıkları için tamamen kazanç sağlamak için yapıyorlar. benim tüp bebek yaptırmam biraz aceleye geldi aşılamadan dönüldü de yapıldı. o yüzden öncesinde hiçaraştırma imkanım olmadı.transferimden sonra okudukça pıhtılaşma diye bir şeyden haberdar oldum. neredeyse hamileliğimin son aylarına kadar ya bende pıhtılaşma varsa tahlil yapılmamış diye korktum. neredeyse her kontrolde ben ne olur ne olmaz asprin içeyim mi ya pıhtılaşma çıkarsa dedim. hamile kaldığımı öğrendikren sonra esra hanıma, gebelik boyunca tayfun beye ve gittiğim iki randevuda da ebru tarıma sordum ve hepsi de aynı cevabı verdi. zaten maddi bi yük altında olan hastalara bi işaret bi bulgu yokken böyle pahalı testleri rutin diyrek dayatamayız yaptıramayız. düşük yaşamadıysa ailesinde pıhtılaşma olan kimse yoksa peşin peşin isteyemiyoruz dedi. o yüzden tüp bebek öncesi çok araştırma yapan arkadaşlar bu tür tahlilleri dışarıdan labda yaptırıp doktora öyle gitmete başlıor ki zaten bu tahliller genelde hastanede yapılmıor özel lablar yapıor. örneğin SchonerDuft öyle yapmıştı diye hatırlıyorum.Valla canım sana yardımı dukunduysa ne güzel senin anlattıklarına gore söylüyorum basta yapması gerekeni sonra yapmış gibi durmuyormu tedaviyi sana yapmadan önce eşinin spermlerine baksaydi sanada sulu USG yi bastan yapsaydi daha iyi olmazmiydi ama sen sansliymissin da bebeğine doğal yoldan kavusmussun
ben kışlada esra hanımın hastasıydım hamile kaldıktan sonra da tayfun beye gittim yani ikisinin hastası da olmuş biri olarak şunu söyleyeyim esra hanımın da doktorluğundan çok memnun kaldım ama hastaya doğrudan ilgi konusunda tayfun bey çok çok daha önde. örneğün esra hanıma bir şey soracağımda telde hemşire iletişim sağlıyordu souyu sorunu esra hanıma aktarıp sonra dönüş yapıyorlardı. söylenen şeyle ilgili yeniden bi sorum olursa yine sorup dönelim diyorlardı. ama tayfun bey hastalarından tekefonkabul edior hatta şöyle bir şey oldu. istanbulda yaşayan bi arkadaşım adanada kalış süresini uzatınca ikili testini burda yaptırmak zorunda kaldı. tayfun beyden randevu aldım onun için. muayenede ensesi kalın çıktı kan sonucu bekleniordu. tayfun bey sonucunçıkacağı gün öğleye kadar kışladayım oraya gelin dedi. sonra kan verirken öğleden sonra çıksr dediler. o gün geldiğinde öğleden sonra tayfun bey arkadaşımı direkt kendi aramış sonuçla ilgili konuşmuş. daha sonra yanına gitmişler mi tam hstırlamıorum ama amniyosentez önermişti ana 3 hafta beklemesi gerekiordu istanbula döndü, geçen orada ne ysptıklsrını tahlilini falan anlatıordu ne oldu bilior musundoktor tayfun bey aradı beni amniyosentezimi sordu ne ysptınız yaptırdınız mı sonuç ne diye şok oldum ben devamlı hastadı bile değilim ne kadar ilgili bi doktor dedi. bir de birkaç kişi yapı gereği soğuk bi insan demiş ben aylarca gittim hep gülee yüzlü ve espriliydi. her zaman diorum ben başkentte özel oda bulamayız korkusundan son iki hafta ortadoğuya gittim doğumu orda yaptım. ordakş doktorum da çok iyi ve ilgili olmasına rağmen tayfun bey gibi benimseyemedim. doktorun kimdi diye sorana elimde değil ortadoğudan bahsetmek aklıma bile gelmior.
hangi doktora gidersen git ilaçtan bahsetmz sana. eczacı bilgi verir ne yspacsğını. burada hemşireler ilgilenip anlatıolar ve bu tüm doktorlar için geçerli. o kadar yoğunlar ki çok normal, spesifik olsrak uzmanlıklsrını gerektirmeyen konularla uğraşmamakla. bu kendilerinden çok hastaların faydasına. dışardan çok anlaşılmıor belki ama ilk defa gidecek biri bi iki ay ilerisinden önce randevu alamıor ilaç bilgisini hemşireler verirken böyle, bir de gereksiz her ayrıntıyladoktorların ilgilendiğini düşünün randevu alma süresi 6 ayı bulur...
şu durumda bile o kadar yoğunlar ki, benim ilaç dozum için tahlil yapıldı artacak mı aynı mı kalacak sormak için esra hanım üst katta olmasınarağmen belki yarım saat ulaşamadılar. hangi bölümü arasa şimdi burdaydı çıktı şursya geçti orayı ara diolar orayı arıor orda da aynı cevap. hemşire o zamam bana esra hanım öğle yemeği bile yemior çalışıor o kadar yoğun demişti.
hazır emzirirken gece gece baya uzun yazmışım. bence şaşma derim tayfun beyden. birazcık beklentilerini değiştirerek gitmeyi deneyebilirsin. ama tabi herkese en önemli tavsiyem doktorluğuna, kararlarına güvenmiyorsanız bi doktora devam etmeyin. emin ol doktorun her bir hastasıyla yakınen ilgili ve bilgi sahibi ki bu yoğunlukta çalışan insanlar için hiç de normal değil bu. o ikili test yaptıran arkadaşımın 15 aylık da bi kızıvar, istanbuldaki doktoruma her kontrolde 500 lira verioruz ikinci gebeliğim ve ilk gebeliğim de yakın tsrihte olmasjna rağmen yolda karşılaşsak ismimi bilmez senin doktor, hemşiresi ne kadar ilgili seni adlı soyadlı hemen görünce tanıorlar dedi. hakkında hayırlısı olsun :)