- 15 Mayıs 2013
- 6.264
- 4.986
- 148
- Konu Sahibi gulsahhh01
-
- #8.101
Canim bundan kurtul sonra inşallah hamile kalirsin korkma canim inşallah herşey yolunda olacakMerhaba canm değerim kanamadan bir hafta sonra tam düşmüştü.O yüzden şükür kürtajlik bir durumum olmadı. Bu Perşembe laparoskopik ameliyat olacam.Myomumdan kurulacağım inşallah ama ister istemez heyecan ve endişe var şu an.
İyi cnm çok şükür. Bunu da atlatıp hedefine biraz daha yaklaşacaksın. Bende yarın rahim filmi çektireceğim. Dış gebelikten sonra tüpler de hasar var mı diye bakılacak. Bende de tedirginlik birazda korku var. Çektiren olmuştu ama kim hatırlamıyorum. Nasıl olduğunu paylaşırlarsa sevinirim.Merhaba canm değerim kanamadan bir hafta sonra tam düşmüştü.O yüzden şükür kürtajlik bir durumum olmadı. Bu Perşembe laparoskopik ameliyat olacam.Myomumdan kurulacağım inşallah ama ister istemez heyecan ve endişe var şu an.
İyi cnm çok şükür. Bunu da atlatıp hedefine biraz daha yaklaşacaksın. Bende yarın rahim filmi çektireceğim. Dış gebelikten sonra tüpler de hasar var mı diye bakılacak. Bende de tedirginlik birazda korku var. Çektiren olmuştu ama kim hatırlamıyorum. Nasıl olduğunu paylaşırlarsa sevinirim.[/Q
nerde çektireceksinz rahim filmini herkesin bünyesi farklı olduğu için kimi çok ağrılı oluyor kimi de hiç ağrısız olduğunu söylüyor ben yaptımıştım bi arkadaşada yazmıştım hatta başkentte sorunsuz oldu yani hiç ağrımadı nedense
U umut_20114 Merhaba . Ben de tup bebekten önce gereken tüm tahlillerin yapilmasindan yanayım ama malasef ülkemizde bu şekilde olmuyor önce deneniyor olmazsa araştırılıyor . Aslında doktorlara da hak vermek lazım 1 kagitta tüm tahlilleri yazıp verseler off bu doktor da amma da abartıyor diyenler olacaktır.
Bu yüzde ben tüp bebeğe başlamadan kendim arastirarak tahlilleri yaptırdım ki hala da eksiğim var. Ablam yıllarca çocuk sahibi olamadı hep transfer yapıldı tutmadı meğerse rahim kalp şeklindeymis ve kan pihtilasmasi varmış .
Tüp bebekten önce doktora kan pihtilasma genetik testi yaptirayim mi diye sorduğumda gerek yok demişti ama ben dinlemedim yaptırdım ki iyi ki yaptirmisim 4 gene bakildi 3 ü mutasyon . Eşime sperm dna hasari morfoloji hormonlar ne varsa baktirdim . Eşimle karyotip analizi yaptırdım . Ben çok pinpirikli olduğum için de biraz böyleyim sanırım .
Belki faydası olur diye hem eşime hem kendime vitamin takviyesi başladım .
Her insanın doktordan beklentisi farklıdır . Ben Tayfun beyi sevmiştim ama herkese hitap etmeyebilir. İnşallah gönlüne gore bir doktor bulabilirsin.
Hayır aslında doktorlar istemiyor ben çok pinpirikli biri olduğum için kendim yaptırdım . İstersen yaptırabilirsin tabimrb cnm tüp bebekten önce bu tahlilleri yaptırmak gerekir mi gerçekten ben ilk defa deneyeceeğim dr gerekli görse kendi istemezmi acaba şimdi ben söylersem olmaz yani kafama takıldı valla benimde
Tup bebeğe mi baslayacaksin canim inşallah herşey yolunda gider strese gerek yokG gulsahhh01 canım nasılsın . Çarşamba günü baskente gidiyorum Tayfun beye randevu aldım . Şimdiden stres olmaya başladım .
türkiyedeki ünlü merkezlerde de mi istediğiniz gibi bir doktor bulamadınız peki? açıkçası tayfun beyin burayı okuyor olması kimse için bir şeyi değiştirmiyor. çok çok kontrole gittiğimizde ufak şakalaşmalar oluyor okumasıyla ilgili. hem ben kalan hayatımda istesem de tayfun beyin hastası olamayacağım doğumumu yaptım artık. infertilite veya gebe harici hasta bakmıor çünkü.Canım o bahsettigin tesler bana ilk gün yapıldı rahim filmi sulu USG esimdende DNA hasarı istendi bunda bir proplem yok zaten Gülşah arkadaşımızın anlattıklarına cevaben yazdım önce yapılmadı gerekeni sonda yapmış gibi geldi çünkü bize bu tetkikler ilk gün yapıldı bu bir ikincisi bir Dr hastayla iletişimi bütün yapacağı tedaviden daha önemli sonuç değişmez demissin burada sana katılmıyorum çok şey değişir bu iki komisyon almadiginizi bende biliyorum yanlız Dr burayı okuduğunu bildiğiniz için bu kadar yorum bu uç kulp takma cabam yok bu dort ütopik sıra dışı bir Dr aramiyorum normal bir Dr arıyorum sunuda söyleyeyim Dr kişiliğine şahsiyetine bir şey demiyorum sadece hastaya gereken önemi vermediğini söylüyorum çünkü bunu ben yaşadım birebir ve sunuda belirteyim ben turkiyedeki en unlu merkezlerin hemen hemen hepsine gittim ve konfor lüks otel konforunda bina açısından demiyorum hastaya yaklaşım açısından diyorum ve ayrıca esinle bende hic bir şey bilmeyen insanlar değiliz mevki sahibi insanlariz insana nerde nasıl davranılır bilen insanlariz ben gittim beklentime cevap vermedi bu kadar basit memnun olunmayan hizmetten burada bahsedilmesi sizi rahatsız etmemeli nasıl ki memnuniyet etmiyorsa eleştiri her muessesede olur canim
yaa iyi bak kürtaj olmaman da çok iyi. hepsi geçiyor emin ol. ben safra kesesi ameliyatı olmuştum laparoskopiyle, ilk günler zorlanmıştım ama sonra bi anda geçior ağrılar. bir de benim yapılan ameliyat da zorluymuş aşrıların büyül kısmı ondanmış. şimdi ameliyat yerleri belli belirisz birkaç nokta... inşallah bundan sonrası güzel olacak :) büyük bi adım attın sonuçtaMerhaba canm değerim kanamadan bir hafta sonra tam düşmüştü.O yüzden şükür kürtajlik bir durumum olmadı. Bu Perşembe laparoskopik ameliyat olacam.Myomumdan kurulacağım inşallah ama ister istemez heyecan ve endişe var şu an.
ben de başkentte çektirmiştim. hatta internette okuduğum korkunç şeyler yüzünden anestezili randevu aldım. o zaman hakan kalaycıya gidiordum. tayfun beyin seyhan başkentteki hemşiresi derya hakan beyin hemşiresi aslında. sanırım cumaları hakan beyin ameliyat günü o günler tayfun beyin yanında oluyor. bana damar yolu açıldı anestezi uzmanını beklerken filmi çekecek doktor ve derya bana çok ısrar ettiler boş yere anestezi alacaksın hiç ağrımıor diye. doktor hanım en skm dedi ki başlayalım sen uyanıkken eğer canım acıor dersen bırakıp anestezi uzmanını çağırcam olur mu dedi. kabul ettim. hatta kapıda arkadaşım bekliordu beni. derya kapıdan çıkıp anestezi almaktan vazgeçti diince arkadaşım kendi kendine yok yaa başka birinden bahsediorlardır demiş, o kadar canı tatlı biriyimdir. ağrısız bir şekilde çektirdim. sadece arabada dönerken 15dk kadar çok şiddetli bir adet sancısı çektim. gerçekten şiddetliydi ama. sonra bi anda kesildi o sancı. o kadar yani basit bi işlem korkma. ama tedirginsen anestezili isteyebilirsin. bir de ped götür yanında hafif bi kanama olabiliormuş sonrasında. bende olmamıştı. biraz da kişiden kişiye değil de tüplerde kapalılık varsa acıtıor diolar bilmiorm ne kadar doğruİyi cnm çok şükür. Bunu da atlatıp hedefine biraz daha yaklaşacaksın. Bende yarın rahim filmi çektireceğim. Dış gebelikten sonra tüpler de hasar var mı diye bakılacak. Bende de tedirginlik birazda korku var. Çektiren olmuştu ama kim hatırlamıyorum. Nasıl olduğunu paylaşırlarsa sevinirim.
Yok canım tup bebege daha baslayamam . Yeni kaybettim biliyorsun . Bi kontrole gıdıcem ama cekiniyorum. Çok stresliyim çok . Çarşamba bi an once gelip geçsinTup bebeğe mi baslayacaksin canim inşallah herşey yolunda gider strese gerek yok
Biliyorum canim inşallah bebisin artık seni bekletmez çarşamba da çok güzel geçer inşallahYok canım tup bebege daha baslayamam . Yeni kaybettim biliyorsun . Bi kontrole gıdıcem ama cekiniyorum. Çok stresliyim çok . Çarşamba bi an once gelip geçsin
Teşekkürler cnm o kadar acıya dayanabilirim diye düşünüyorum ama inşallah şiddetli ağrı olmaz.ben de başkentte çektirmiştim. hatta internette okuduğum korkunç şeyler yüzünden anestezili randevu aldım. o zaman hakan kalaycıya gidiordum. tayfun beyin seyhan başkentteki hemşiresi derya hakan beyin hemşiresi aslında. sanırım cumaları hakan beyin ameliyat günü o günler tayfun beyin yanında oluyor. bana damar yolu açıldı anestezi uzmanını beklerken filmi çekecek doktor ve derya bana çok ısrar ettiler boş yere anestezi alacaksın hiç ağrımıor diye. doktor hanım en skm dedi ki başlayalım sen uyanıkken eğer canım acıor dersen bırakıp anestezi uzmanını çağırcam olur mu dedi. kabul ettim. hatta kapıda arkadaşım bekliordu beni. derya kapıdan çıkıp anestezi almaktan vazgeçti diince arkadaşım kendi kendine yok yaa başka birinden bahsediorlardır demiş, o kadar canı tatlı biriyimdir. ağrısız bir şekilde çektirdim. sadece arabada dönerken 15dk kadar çok şiddetli bir adet sancısı çektim. gerçekten şiddetliydi ama. sonra bi anda kesildi o sancı. o kadar yani basit bi işlem korkma. ama tedirginsen anestezili isteyebilirsin. bir de ped götür yanında hafif bi kanama olabiliormuş sonrasında. bende olmamıştı. biraz da kişiden kişiye değil de tüplerde kapalılık varsa acıtıor diolar bilmiorm ne kadar doğru
Cnm bu kadar stres yapma. Bende dış gebelikten sonra ilk randevuma perşembe günü gitmiştim iyi geçti çok şükür. Yarın da rahim filmi çektireceğim. Tedirginlik var ama inşallah iyi geçecek. Seninde iyi geçer inşallah cnm.Yok canım tup bebege daha baslayamam . Yeni kaybettim biliyorsun . Bi kontrole gıdıcem ama cekiniyorum. Çok stresliyim çok . Çarşamba bi an once gelip geçsin
Aynen canm şu an ilk yapmam gereken şey myomu aldırmak. Esra hanimla yola devam edeceğiz inşallah ama öncesinde bir ihtimal normal dener miyim emin değilim. Zaman gösterecek artık.Canim bundan kurtul sonra inşallah hamile kalirsin korkma canim inşallah herşey yolunda olacak
İnşallah iyi olacak bu defa canm..Umut varsa yaşam var ve hayatta yine amaçlarımız var.Rahim filmini ben çektirdim.Acı eşiğim çok düşük ve çok cesaretsizim ama bu işlemin kolay bir işlem olduğunu duyduğumda bir nebze rahatladım.Tabi yine de tedirgin ve gergin girdim işlem yapılacak odaya ama canm gerçekten o kadar rahat ve kısa bir işlemki bukadar rahat geçeceğini tahmin etmiyordum. Ben Esra hanima anestezi almak istiyorum dediğimde hiç gerek yok ağrılı bir işlem değil demişti ve gerçekten de tam dediği gibiydi.Druna sor yine de herkesin farklı olabilir.O da gerek görmeyebilir ama dedigim gibi benim için çok rahat geçti ve kısa sürdü.İyi cnm çok şükür. Bunu da atlatıp hedefine biraz daha yaklaşacaksın. Bende yarın rahim filmi çektireceğim. Dış gebelikten sonra tüpler de hasar var mı diye bakılacak. Bende de tedirginlik birazda korku var. Çektiren olmuştu ama kim hatırlamıyorum. Nasıl olduğunu paylaşırlarsa sevinirim.
Evet canm büyük bir adım olacak ama öncelikle sağlığım için myomdan kurtulmam lazım çünkü kaçış yok hatta myom büyüdükçe ameliyatım da daha zor olacak belki.İşte o uyuma ani ve ayiktiktan sonraki çekeceğim ağrılar düşündürüyor.Halbuki sezeryan ameliyat oldum biliyorum ama kapalı ameliyat daha mı ağrılı olur ya da uyurken Allah korusun uyanamama korkusu oluyor.Ameliyat öncesi Esra hanımı görürsem daha bir destek alarak rahat gireceğim ameliyata inşallah.yaa iyi bak kürtaj olmaman da çok iyi. hepsi geçiyor emin ol. ben safra kesesi ameliyatı olmuştum laparoskopiyle, ilk günler zorlanmıştım ama sonra bi anda geçior ağrılar. bir de benim yapılan ameliyat da zorluymuş aşrıların büyül kısmı ondanmış. şimdi ameliyat yerleri belli belirisz birkaç nokta... inşallah bundan sonrası güzel olacak :) büyük bi adım attın sonuçta
Benim gerildigim filan yok da sen biraz gerildin sanırım canım YAZDIKLARIMI dikkatli okursan Dr isini kotu yaptigiyla ilgili birşey demedim vasıtasıyla iletişiminin olmadığını söyledim malum tüp bebek sureci insani duygusal yönden çok etkileyen bir tedavi Dr hastasına nasılsın demez mi dedim demedi hep ilgisizliğinden yakindim Dr o yönüyle eleştiri yorum sok olmana gerek yok burası ağlama duvarı değil demissin benim agladigim yok kimseden de yorumlarima katılmasını beklemedim bu arada son olarak evt buldum unlu merkezlerde memnun da kaldım ama şuan görevim dolayısıyla bu cevrede bir merkeze gitmem gerekiyor hepsi butürkiyedeki ünlü merkezlerde de mi istediğiniz gibi bir doktor bulamadınız peki? açıkçası tayfun beyin burayı okuyor olması kimse için bir şeyi değiştirmiyor. çok çok kontrole gittiğimizde ufak şakalaşmalar oluyor okumasıyla ilgili. hem ben kalan hayatımda istesem de tayfun beyin hastası olamayacağım doğumumu yaptım artık. infertilite veya gebe harici hasta bakmıor çünkü.
tabi olumsuz yorumlar da yapılabilir herkes ısınamaz birbirine bunu ben de söyledim ama doktorun işini eksik veya kötü yaptığını ima ettiğiniz için haliyle hastaları şok oluyor.
kaldı ki ben kötü bir şey söylemedim. olumsuz yaklaşımların sizi olumsuz etkileyeceğini diğer merkezlerin başkentten daha iyi olmadığını söyledim. bir de bu işlerde embriyolog ve laboratuvar da çok önemli. tanıdığımız bütün kadın doğumcular adanada tek adres başkent diolar infertilite konusunda. her türlü gelişmeyi çok yakından takip ediyorlar.
çok önemli mi bilmiyorum ama anlamıolarsa daha net ifade edebilirsin tam olarak memnun kalmadığın neydi diye . hem kimseye kendini anlatmak zorunda değilsin. burada önemli olan birbirimize faydamızın dokunması. benim hoşuma gitmeyen durumun bir boyutu da buydu. ağlama duvarı değil burası sonuçta. sen yardım tavsiye almak istiyor gibisin. ama yazılan şeyleri de hemen eleştiriyorsun olumsuz bi şekilde. yani sanki tavsiye değil de eleştirilerine destek bekliyor tavırdaydın. bu konuda son yazdıklarım bunlar gerilecek bi konu yok yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?