- 15 Mayıs 2013
- 6.264
- 4.986
- 148
- Konu Sahibi gulsahhh01
-
- #6.981
Dikkat et canm geçmiş olsun..Yazmayinca acaba doğurdu mu dedim.:) Bebişin hayırlı zamanda gelsin inşallah.Canm havuz işleminden bahsetmediler.Yarın kaç embriyo varsa hepsine biyopsi yapılacak. Salı gününe kadar sonuç gelecek,aynı zamanda o zaman embriyoların beşinci günü oluyor.Sonuç geldiğinde sağlıklı ve gelişimi iyi olan varsa transfer edilecek yoksa edilmicek. Yarın işlem sonrası arayıp bilgilendirecekler.Söylediğin iyi oldu ben şimdi sorsam belli olur mu kalitesi sorayım mı yani?canım perşembeden beri hastayım biraz soğuk algınlığıymış gittim doktora. biraz da hız verdim artık evde yapılacak şeylere hasta olmama rağmen :) korku sardı artık iyice ya erken olursa diye... embriyolog aradığında mutlaka kalitelerini de sor sormazsan söylemiorlar. bir de embriyo az kalırsa havuz yapılacaktı sana geçen sefer. olmadı bu sefer öyle olmasını istersin. sonuçta eğer kaç embriyo giderse gitsin pgt için aynı ücreti ödüyorsan dah fazla embriyoya yaptırabilirsin di mi? gerçi donduktan sonra mı pgt ye çözülüp girior yoksa pgt yapıp mı donduruluor bilgim yok ama mutlaka senin için iyi olacak şekilde yönlendirecektir esra hanım
Bir de havuz olursa benim bildiğim bunlar dondurulur sonraki embriyolarla birlikte biyopsi yapılır canm.Dikkat et canm geçmiş olsun..Yazmayinca acaba doğurdu mu dedim.:) Bebişin hayırlı zamanda gelsin inşallah.Canm havuz işleminden bahsetmediler.Yarın kaç embriyo varsa hepsine biyopsi yapılacak. Salı gününe kadar sonuç gelecek,aynı zamanda o zaman embriyoların beşinci günü oluyor.Sonuç geldiğinde sağlıklı ve gelişimi iyi olan varsa transfer edilecek yoksa edilmicek. Yarın işlem sonrası arayıp bilgilendirecekler.Söylediğin iyi oldu ben şimdi sorsam belli olur mu kalitesi sorayım mı yani?
sor tabi belli değilse bile ne zaman belli olacağını sor. yani direkt kalitesi ne kadar önemli bilmiyorum gerçi pgt söz konusu olunca... sen pgt yapılacağı için sorduğunu belirt... bi ipucu verir mi kalite diye sor. mesela blast olunca tutma oranı daha yüksek gibi anlatılıyor her yerde ama ben embriyoloğa kaliteyi sorduğumda bana buna takılmamam gerektiğini, kalite sınıflandırmasını mikroskpbik incelemede dış görünüme göre yaptıklarını ve kalitesiz görünüşlü bi embriyonun da çok güçlü ve sağlıklı çıkabildiğini, kalitesiz tek embriyo ile de çoğu zaman gebelik sağlanabildiğni söylemişti. zaten benim sorma nedenim o kadar yumurtadan niye bu kadar az döllenme oranı olduğuydu anormallik olduğu belliydi yani... yumurta kaliteleri çok iyi değilmiş ondanmış... muhtemlen o da zaten sayının fazla olmasından kaynaklı. o yüzden daha önce de dediğim gibi 5 gayet iyi yeter ki sağlıklı olsunlar :)Dikkat et canm geçmiş olsun..Yazmayinca acaba doğurdu mu dedim.:) Bebişin hayırlı zamanda gelsin inşallah.Canm havuz işleminden bahsetmediler.Yarın kaç embriyo varsa hepsine biyopsi yapılacak. Salı gününe kadar sonuç gelecek,aynı zamanda o zaman embriyoların beşinci günü oluyor.Sonuç geldiğinde sağlıklı ve gelişimi iyi olan varsa transfer edilecek yoksa edilmicek. Yarın işlem sonrası arayıp bilgilendirecekler.Söylediğin iyi oldu ben şimdi sorsam belli olur mu kalitesi sorayım mı yani?
Günaydın canm beş tane embriyo belki iyi ama 15 yumurta toplaninca hani fazla yumurta toplanması kalitesiz olduğunu gösteriyorsa benimki de öyle mi acaba?..15 ten bes yumurta döllendi.Gerçi 15 te çok fazla değil ama inşallah beş taneden bana tutunacak sağlıklı embriyo olur.Söylediğin aklımda bulunsun birazdan embriyologa sorarım ama ben de kalitesiz embriyonun tutunabildigini duymuştum. Bakalım ne dicek çok teşekkür ederim canım bilgilendirdigin için.sor tabi belli değilse bile ne zaman belli olacağını sor. yani direkt kalitesi ne kadar önemli bilmiyorum gerçi pgt söz konusu olunca... sen pgt yapılacağı için sorduğunu belirt... bi ipucu verir mi kalite diye sor. mesela blast olunca tutma oranı daha yüksek gibi anlatılıyor her yerde ama ben embriyoloğa kaliteyi sorduğumda bana buna takılmamam gerektiğini, kalite sınıflandırmasını mikroskpbik incelemede dış görünüme göre yaptıklarını ve kalitesiz görünüşlü bi embriyonun da çok güçlü ve sağlıklı çıkabildiğini, kalitesiz tek embriyo ile de çoğu zaman gebelik sağlanabildiğni söylemişti. zaten benim sorma nedenim o kadar yumurtadan niye bu kadar az döllenme oranı olduğuydu anormallik olduğu belliydi yani... yumurta kaliteleri çok iyi değilmiş ondanmış... muhtemlen o da zaten sayının fazla olmasından kaynaklı. o yüzden daha önce de dediğim gibi 5 gayet iyi yeter ki sağlıklı olsunlar :)
canım benim 32 de 5 senin 15 de 5... kıyaslayınca iki katı kaliteli desek yanlış olmaz :d sen havuzu da sor bence embriyologa. tam arama saatleri beni bu saatlerde ararlardı. erkek olur arayan inşallah kızlar bişe bilmiormgibiydi sorularıma cevap veremiorlardı adam iyiydiGünaydın canm beş tane embriyo belki iyi ama 15 yumurta toplaninca hani fazla yumurta toplanması kalitesiz olduğunu gösteriyorsa benimki de öyle mi acaba?..15 ten bes yumurta döllendi.Gerçi 15 te çok fazla değil ama inşallah beş taneden bana tutunacak sağlıklı embriyo olur.Söylediğin aklımda bulunsun birazdan embriyologa sorarım ama ben de kalitesiz embriyonun tutunabildigini duymuştum. Bakalım ne dicek çok teşekkür ederim canım bilgilendirdigin için.
Anladım canım demek yiyecek kısmeti varsa ne olursa olsun hiç birşey gelmesine engel olmuyor.Dün arayan erkekti,bugün aramadilar henüz.Havuz sistemini söyleyim diyorum ama içim de elvermiyor daha fazla uzatmaya.canım benim 32 de 5 senin 15 de 5... kıyaslayınca iki katı kaliteli desek yanlış olmaz :d sen havuzu da sor bence embriyologa. tam arama saatleri beni bu saatlerde ararlardı. erkek olur arayan inşallah kızlar bişe bilmiormgibiydi sorularıma cevap veremiorlardı adam iyiydi
hislerini dinle o halde :) böyle dönemlerde biraz güvenmek lazım iç sesimizeAnladım canım demek yiyecek kısmeti varsa ne olursa olsun hiç birşey gelmesine engel olmuyor.Dün arayan erkekti,bugün aramadilar henüz.Havuz sistemini söyleyim diyorum ama içim de elvermiyor daha fazla uzatmaya.Olumsuz sonuclanacagindan emin olsam havuz isterim ama bilmiyorum.Besinden daha azına pgt yapılacak olsa havuz çok daha iyi ama bugün beşi devam ediyorsa hepsine yapılacak ancak Salı günü sağlıklı ve gelişimi iyi olan transfer edilecek.
Bir yanım umutlu olacak diyor ama his sadece.Canm iyiki söyledin,embriyolog aradı beş embriyonun gelişimi devam ediyormuş,hepsinden biyopsi alınıp Ankara'ya gönderilmiş.Kalitelerini sordum hepsi de ikinci gün ikinci kaliteymis,bugün de ikinci kalite ve hücre sayısı yenilenmiş. İyi diyebiliriz dedi gelişimleri için. İkinci kalite nasıl canm iyi mi?Bugün 3.gün,sonra kalite düşer mi?Hiç bilgim yok bu konuda,o yüzden sana soruyorum canm.Kaliteyi söylemeseydin sormayacaktim.Allah razı olsun canm..hislerini dinle o halde :) böyle dönemlerde biraz güvenmek lazım iç sesimize
inan ben de çok iyi bilmiorum dedim ya ben neden bu kadar az döllenme oranı var kaliteleri mi kötü diye sormuştum. sen de pgt açısındsn nasıl kaliteleri diye sor dedim zTen ki embriyolog iyi diyebilirz demiş. hadi hayırlsıı olsun canım. ama emin ol iyi olmasa iyi demezler. kalitesi ne olursa olsun en azından iki sağlıklı embriyo dönsün ve inşallah en azındsn biri tutunsun. inşallah sıradaki güzel haber verem sen olacaksın :)Bir yanım umutlu olacak diyor ama his sadece.Canm iyiki söyledin,embriyolog aradı beş embriyonun gelişimi devam ediyormuş,hepsinden biyopsi alınıp Ankara'ya gönderilmiş.Kalitelerini sordum hepsi de ikinci gün ikinci kaliteymis,bugün de ikinci kalite ve hücre sayısı yenilenmiş. İyi diyebiliriz dedi gelişimleri için. İkinci kalite nasıl canm iyi mi?Bugün 3.gün,sonra kalite düşer mi?Hiç bilgim yok bu konuda,o yüzden sana soruyorum canm.Kaliteyi söylemeseydin sormayacaktim.Allah razı olsun canm..
döllenir canım pftye gider gider merak etme örneğini gördüm ... bir topikte okudum pgtye gidiyor embiyolar 1 tane kalitesiz sağlıklı çıkıyor doktor diyoki ben bunu transfer ediyorum ama ümitlenme tutmaz bu diye kadın tek emriyo ile ikizlere hamile kalıyor 2 oğlu oluyor o yüzden çok takılma benim 7 embriyom var kalitesiz çğu ama umudum varİnşallah canım inşallah bu da olmazsa birdaha deneyemem.Kalitesini de yarından itibaren öğreniriz diye düşünüyorum.Çünkü kalitesiz olsa döllenmez dimi ya da döllense bile devam etmez.
İnşallah canm çok teşekkür ederim.Bugün embriyolog aradı. Besinin gelişimi iyi dedi.Kalitesi aynı şekilde devam ediyor mu dedim.Su andan itibaren kalite değil de günüyle uyumlu mu değil mi ona bakarız,günüyle uyumlu hücre sayılarını arttırmış ve birbirlerine kenetlenmis durumdalar dedi..:)) Yarın sağlıklı çıkarsa inşallah transferim var.Benim için de dua et canm..:)inan ben de çok iyi bilmiorum dedim ya ben neden bu kadar az döllenme oranı var kaliteleri mi kötü diye sormuştum. sen de pgt açısındsn nasıl kaliteleri diye sor dedim zTen ki embriyolog iyi diyebilirz demiş. hadi hayırlsıı olsun canım. ama emin ol iyi olmasa iyi demezler. kalitesi ne olursa olsun en azından iki sağlıklı embriyo dönsün ve inşallah en azındsn biri tutunsun. inşallah sıradaki güzel haber verem sen olacaksın :)
Evet cnm pgtye gitti.Yarın sağlıklı gelen olursa inşallah transfer yapılacak. Duanizi esirgemeyin lütfen..hayat_gun haber var ı son durum ne pgtye gitti mi embriyolar
Aa çok iyiymiş darısı bize olsun inşallah..İnşallah senin tedavin de hızlıca ilerler ve güzel biter inşallah..döllenir canım pftye gider gider merak etme örneğini gördüm ... bir topikte okudum pgtye gidiyor embiyolar 1 tane kalitesiz sağlıklı çıkıyor doktor diyoki ben bunu transfer ediyorum ama ümitlenme tutmaz bu diye kadın tek emriyo ile ikizlere hamile kalıyor 2 oğlu oluyor o yüzden çok takılma benim 7 embriyom var kalitesiz çğu ama umudum var
kaç tane gitti cnım inşallah canım sağlıklı embriyoların olur .. dualaım seninle canım sonucun banada umut olcakEvet cnm pgtye gitti.Yarın sağlıklı gelen olursa inşallah transfer yapılacak. Duanizi esirgemeyin lütfen..
İnşallah tedavim güzel sonuçlansin sana da umut olsun,sen de güzel haberler al innnşallah canm.Beş embriyo gitti sağlıklı çıkan olursa bir de gelişimine bakılıp ona göre transfer yapılacak. Yarın genetik tahmini bir sonuç verecekmiş,biz de ona göre bir saat öncesinden filan orda olacağız canm.kaç tane gitti cnım inşallah canım sağlıklı embriyoların olur .. dualaım seninle canım sonucun banada umut olcak
inşallah 5te 5 ile güzel haber alırsın canım.. hücre aldıktan sonra dondurmadılar mı canım .. benimkiler 3.günden donduruldu 5.güne bekletilmedi ...zaman şimdi geçmek bilmiyordur :)İnşallah tedavim güzel sonuçlansin sana da umut olsun,sen de güzel haberler al innnşallah canm.Beş embriyo gitti sağlıklı çıkan olursa bir de gelişimine bakılıp ona göre transfer yapılacak. Yarın genetik tahmini bir sonuç verecekmiş,biz de ona göre bir saat öncesinden filan orda olacağız canm.
Aynen canm heyecanliyim.Az önce eksik yazmışım genetik hastaneye sonuç için tahmini bir saat söyleyecek ona göre bir saat öncesinden orda bekleyeceğiz.Dondurulmadi canm yarın 5.günü oluyor embriyoların.inşallah 5te 5 ile güzel haber alırsın canım.. hücre aldıktan sonra dondurmadılar mı canım .. benimkiler 3.günden donduruldu 5.güne bekletilmedi ...zaman şimdi geçmek bilmiyordur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?