- Konu Sahibi gulsahhh01
-
- #5.961
Canım öyle bi durum varsa arayıp sor hemen. Ben her randevumda bana pıhtılaşma testi yapılmadı ya bebeğime bişe olursa diyordum... Öyle sormasam bne ne olur ne olmaz günds bi asprin içeyim mi diyordum. En son ebru tarıma da sordum. Çok saçma ama düşük yaşanmadan istemiorlar... test pahalı olduğu için herkesten talep etmemiz etik olmuor dedi. Duruma göre tayfun bey gelene kadar asprin içersin ssn deAmin canım korkuyorum elimde değil 3 yıl oldu ben bugünleri bekliyorum sadece keseyi görsem yeter bana ya şimdi aklıma ne takıldı ben kan sulandirici kullanmıyorum biz tayfun beyle bu tedavide kullanacaktik ben doktoru arayıp sorayım mi ya birşey olursa
şekeri tam aksine hiç sevmem. bana tuzlu acılı ekşili olacak. ailede diabeti olanda yok ama işte bebişi zor bulduk ya. herşeyin önlemini alalım diyorumCanım sende şekerle ilgili bilinen bir sorun yoksa bu kadar katı olmayacaktır sana vereceği liste. 3 ay sonra yükleme ile bakılır anca.. var mı ailede diabeti olan?
Canim benim arkadasimda o ignelerden kullaniyor kol Cok agriyor ve morariyor dedi bacaga gecti .. Sor hemsireye gittiginde göbek gibi ya bacakta agrimiyor orayada vurabilirsin..benim testte çıkmamıştı ama doğal yolla hamile kalıp düşüklerim olmuştu. bişrisi 5 haftalık diğer 9 haftalıkken. doktor bana kullandırıyor. hemde sabah akşam dolabın kapağı iğne dolu. göbeğim morardı iğne yapmaktan bugün koldan denedim çok acıdı göbek acıtmıyordu o kadar. ama göbek büyüdükçe iğneyi nasıl yapacam şimdi onu düşünüyorum.
Insallah sag salim kucagina almak nasip olsun canim..canım bendede başı benzer ama sonu benzemesin benzer oldu. dğerim ilk zaman iki kat arttı sonra bende kendi isteğimle yine gidip ölçtürdüm dğerler dediğin gibi iki kat artmıyordu. ama hemşire %50 artması bile iyi dedi. sonra doktor kese biraz küçük dedi her hafta gidiyordum doktora. kromozom anomalisi olabilir demişti tayfun bey. çok korktum bebeğin boyutu iyiydi kalp atışıda iyiydi. hergün dua okudum zemzem suyu içip bebeğime şifa ver diye dua ettim.son muayenelerde kesenin boyutu iyi dedi doktor.bebekte iyi görünüyordu. hatta en son gittiğimizde gelişimi gününe göre öne bile geçti. ama tabi bana doktor transfer gününden beri kan sulandırıcı kullandırttı.. o yüzden senin yaşadığın şeyi çok iyi anlıyorum. inşallah ben bu bebeği sağ salim kucağıma alırım sende bir an önce sağlıklı bir gebelik geçirirsin.
Vardır herşeyde bir hayır erhan beye hiç mauyne olmadım ama iyi ki gitmemişsin diyorum doktor seçme hakkımızın olmaması kötü bu durumda belki ben esra yı yada bülent beyi isticem sonuçta kendi doktorum yok. olumlu bak canım biraz bayramda kafanı toplarsın önümüzdeki ay tedavini olursun sıcaklar azalmış olur ... hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama mersinden gelmek zor oluyordu benim için.Canım sağol simdi gördüm bende az önce aradım çünkü bugün adet oldum. Yarına erhan beye vereyim randevuyu dedi tayfun bey gelince derreder dedi EE zaten o gelene kadar hemen hemen herşey bitmiş oluyor sabah randevusu bize uymaz dedim öğleden sonra randevu ver dedim öğleden sonra Dr yok dedi hafta sonu kapaliyiz diyor valla ben bu merkezi anlamadım gitti daha bayrama 17 gün var o doktor yok bu doktor yok anlayagin bu merkez beni çileden çıkarttı dediğin gibi iki doktora da kendimi anlatmam gerek yarim yamalak yani içim sisti arkadaşım tayfun bey olsaydı adetim ilk defa dört gün erken geldi ve bayrama kadar herşey bitmiş olurdu bu kez de tayfun bey izne gitmiş sinir sistemin çöktü inanki
Maşallah severim ben o pit pit atan minik kalbi. Canım aslında benim kese randevum 29 ağustos idi. Ohss olunca ultrasonla sıviya baktılar salı günü. Sürpriz yaptı kuzucuklar o arada gözüktuler . Doktorum izinde olduğu için tayfun bey baktı sağolsun . Tayfun bey gebelik takibini Seyhan da mı yapıyor. Benim doktor gebelik takibi yapmiyorms. Tayfun beyi de sevdim iyi bi doktor . Şimdi kararsizim nerde devam ediceme. Aslında benim eski doktorum metodu da Gökmen bey o da iyi bi doktor ama doğumhane ve odalardan memnun olmayanları duydum. İlerleyen zamanlarda araştırıp karar vermem gerekecekCanım bebek daha çok küçük olduğu için doppleri açmayalım henüz demişti esra hanım ama ekranda gösterdi bakın nasıl atıor diye... Ben 8 haftalıkken ilk defa dinledim kalp atışını. Gökhan bey var seyhanda, ben sekreterlere ne zaman takibe başlamam gerekir ona göre randevu alcam diye sorduğumda gökhan bey müsait ona danışın dediler. Biz de hala kalbi atıor mu diye tedirgindik. Ankaraya falan gidip gelmiştik. Haftaya başlayın takibe randevunuzu alın sonra sekretere gökhan bey ultrasonu hazırlamnızı söyledi beni bi kontrol edecekmiş de içinizi rahatlatalım dedi. O kadar duamı aldı ki o adam o gün... Randevum falan yokken giriş falan yapmadan baktı her şey yolunda kalp atışını da dinletelim annesi dedi... Sonraki hafta da tayfun beye başladım zaten. Gün saymazsan zaman daha hızlı geçer. Başka randevu verdiler mi kalp atışı için?
Başkentten mi bahsediyorsun? şöyle bir şey var ben de birbirlerinin hastalarını etik gereği kabul etmiorlar diye biliyorum. Çok şaşırdım ben esra hanımla tayfun beyden başka doktkr bilmiorm pek bi sefer bülent bey yumurtalar büyümüş mü diye kontrol etmişti cmt günüydü... Birinde de tahlil günümde pınar hanım ohss için batın muayneesi yapmıştı. O da çok tatlıydı . Sanki her türlü kolaylığı sağlıorlar gibi geldi bana hep. Ama işte bazılarımızı şanssızlık bulabilior. Sen bildiğin doktkrdan şaşma bu bile bi etken...Sağol canım desteğin için de darbeden dolayı olduğunu sanmıyorum gecen bayram öncesinde böyleydi burası ve ben Dr dedinki ben bu ay istiyorum dedim madem siz izne gidiyorsunuz ben diğer doktorla basliyayim dedim yok olmaz dediler bir doktora giriş yapınca diğerine gidemessin dediler nerde hekim seçme hakkı ben bunu da anlamadım diğer isim vermiyeyim doktoru cebinden aradım dedin hocam benim gideceğim doktor izne gidiyor sözle devam edelim diye bana doktorun cevabı sen bana geldiğinde yani bir hastam fazla olunca devlet bana fazla maaş vermicek dedi ayni maaşı aliyom dedi özel yerim olsa kacirmazdim dedi burada hastanın önemi yok dedi ben sok oldum yanı Dr o kadar da hastaya profesyonel yaklasmiyor burada hic olumlu biseyle karşılaşmadık hep olumsuz
Ben de aynen ohss yüzünden tahlilimi bir gün önce yaptırmıştım :) kontrole gidip güzel haberi alıp çıkmıştık... Tayfun bey gebe takibini seyhanda yapıor. Sadece cuma günleri. Daha önce perşembeleriydi değişmiş yakın zamanda. Ben detaylıya kadar devam ettim tayfun beye. Doğum ani olursa sezaryen bile olsa doktkrlar hastalarının doğumuna gelmior başkentte. 5-6 tane icapcı doktor varmış onlar nöbet tutuor. Hangisinin nöbetine denk gelirsen doğumunu o yaptırıor. Bilmediğim bir doktorla doğum fikri beni tedirgin ettiği için ben dsğiştirdim hastaneyi. Medline a başlıorum. Metro konusunda bsn de olumsuz çok şeyMaşallah severim ben o pit pit atan minik kalbi. Canım aslında benim kese randevum 29 ağustos idi. Ohss olunca ultrasonla sıviya baktılar salı günü. Sürpriz yaptı kuzucuklar o arada gözüktuler . Doktorum izinde olduğu için tayfun bey baktı sağolsun . Tayfun bey gebelik takibini Seyhan da mı yapıyor. Benim doktor gebelik takibi yapmiyorms. Tayfun beyi de sevdim iyi bi doktor . Şimdi kararsizim nerde devam ediceme. Aslında benim eski doktorum metodu da Gökmen bey o da iyi bi doktor ama doğumhane ve odalardan memnun olmayanları duydum. İlerleyen zamanlarda araştırıp karar vermem gerekecek
Canım kendiliğinden de kalmışsın aşılamayla da anladığım kadarıyla... Sorun da inşallah pıhtılaşmadır. Senin herkesten umutlu olman lazım. Belki burdaki en eski bildiğim kişi sensin ocak aşılama başlığjndan neden bu kadar bekledin ki... Geciktirme daha fazla çok beklemeyecek gibi görünüyorsun zaten :)Canim benim arkadasimda o ignelerden kullaniyor kol Cok agriyor ve morariyor dedi bacaga gecti .. Sor hemsireye gittiginde göbek gibi ya bacakta agrimiyor orayada vurabilirsin..
Zor walla 9 ay igneSenin sabah aksam birde cok zor benimki cok hafif bir pihtilasmaymis ama onlem amacli kullanacagiz dedi doktor tabi gebe kalirsam :-/
Ay canım ya aslında Gökmen sukgen çok iyi bi doktor ve onda kendimi rahat hissediyorum. Ama hastane koşulları da çok önemli. Evet iki kese göründü inşallah sonuna kadar sağlıkla devam ederler ikizlerim :) başkent i n iyi olduğunu duydum ama işte dediğin gibi eğer acil durumda bilmediğim doktorla doğuma girmek hiç iyi değil. Medline da hijyen açısından iyiymiş ameliyathaneler pırıl pırıl diyorlar ama doktor ya da farklı detaylari arastitmadim daha. Peki Medline da hangi doktora gidcen. Sen bi git bakalım canım memnun kalırsan bana da fikir olur.Ben de aynen ohss yüzünden tahlilimi bir gün önce yaptırmıştım :) kontrole gidip güzel haberi alıp çıkmıştık... Tayfun bey gebe takibini seyhanda yapıor. Sadece cuma günleri. Daha önce perşembeleriydi değişmiş yakın zamanda. Ben detaylıya kadar devam ettim tayfun beye. Doğum ani olursa sezaryen bile olsa doktkrlar hastalarının doğumuna gelmior başkentte. 5-6 tane icapcı doktor varmış onlar nöbet tutuor. Hangisinin nöbetine denk gelirsen doğumunu o yaptırıor. Bilmediğim bir doktorla doğum fikri beni tedirgin ettiği için ben dsğiştirdim hastaneyi. Medline a başlıorum. Metro konusunda bsn de olumsuz çok şey
Duyddudm. Yenidoğan ünitesi geniş, fazla kuvez varmış falan diye eşim de metro istiordu ama içime sinmedi bir türlü benim. Gerçi yeni bina açılmış denemek için bi sefer randevu alacaktım ama sonra vazgeçtim... Her şey oda değil ben hep pis olduğunu ve enfeksiyondan kuvezde ölen çok bebek olduğunu duydum allah korusun. Senin ikizse bence başkentten şaşma zaten erken dönemde sezaryenle yapıorlar genelde ikiz doğumunu. Sezaryen olursa tayfun bey doğumu kendi yapıor. İkiz olunca başkent daha güvenli bence.
Canim bu pıhtılaşma testi ne zamn yapılıyor. Herkese yapılmıyor sanırım. Ya benim de bi düşugum var bana test yapılmadı. Merak ettim şimdi. Ama benim trombosit ime sürekli bakıldı. O düşük çıkıyor sanırım pıhtılaşma nin tam tersi oluyor bu trombosit düşüklüğü ya da ben yanlış mı biliyorum acaba.[/QUOTE]="keyra, post: 47825192, member: 311552"]canım bendede başı benzer ama sonu benzemesin benzer oldu. dğerim ilk zaman iki kat arttı sonra bende kendi isteğimle yine gidip ölçtürdüm dğerler dediğin gibi iki kat artmıyordu. ama hemşire %50 artması bile iyi dedi. sonra doktor kese biraz küçük dedi her hafta gidiyordum doktora. kromozom anomalisi olabilir demişti tayfun bey. çok korktum bebeğin boyutu iyiydi kalp atışıda iyiydi. hergün dua okudum zemzem suyu içip bebeğime şifa ver diye dua ettim.son muayenelerde kesenin boyutu iyi dedi doktor.bebekte iyi görünüyordu. hatta en son gittiğimizde gelişimi gününe göre öne bile geçti. ama tabi bana doktor transfer gününden beri kan sulandırıcı kullandırttı.. o yüzden senin yaşadığın şeyi çok iyi anlıyorum. inşallah ben bu bebeği sağ salim kucağıma alırım sende bir an önce sağlıklı bir gebelik geçirirsin.
Ikisindede igne kullanmistim gebe kalmistim sonrasinda 2kere igne tedavi oldu 1 asilama ama olmadi.Canım kendiliğinden de kalmışsın aşılamayla da anladığım kadarıyla... Sorun da inşallah pıhtılaşmadır. Senin herkesten umutlu olman lazım. Belki burdaki en eski bildiğim kişi sensin ocak aşılama başlığjndan neden bu kadar bekledin ki... Geciktirme daha fazla çok beklemeyecek gibi görünüyorsun zaten :)
pıhtılaşma testini doktorlar 3 düşüğün varsa istiyor. ben doktor istemeden gidip parayla düzen laboratuvarında yaptırmıştım. düşük benden kaynaklıysa neden yeni bir düşük yaşayım diye düşündüm. illaki 3 kere kayıpmı yaşamak zaten her kayıp bir travma oluyor. trombosite bakılarak çıkmıyor. pıhtılaşma testi ayrı. bence bir düşüğün varsa doktor yaptırmaz bu testi. kadınlar kulubunde hatta okumuştum doktora gittiklerinde 1 yada 2 düşüğü olanlar 3 düşüğüm oldu deyip testi yaptırıyorlarmış. yada benim gibi için rahat etmeyecekse kendin yaptırabilirsin.[/QUOTE]Canim bu pıhtılaşma testi ne zamn yapılıyor. Herkese yapılmıyor sanırım. Ya benim de bi düşugum var bana test yapılmadı. Merak ettim şimdi. Ama benim trombosit ime sürekli bakıldı. O düşük çıkıyor sanırım pıhtılaşma nin tam tersi oluyor bu trombosit düşüklüğü ya da ben yanlış mı biliyorum acaba.
Haklısın canım. Allah korusun zorla sahip oluyor z zaten. Kayıp çok zor. Bu gün metroya gidicem doktora sorayım bi aklımda kalmasın. Yaptırmak istiyorum derim.[/QUOTE]pıhtılaşma testini doktorlar 3 düşüğün varsa istiyor. ben doktor istemeden gidip parayla düzen laboratuvarında yaptırmıştım. düşük benden kaynaklıysa neden yeni bir düşük yaşayım diye düşündüm. illaki 3 kere kayıpmı yaşamak zaten her kayıp bir travma oluyor. trombosite bakılarak çıkmıyor. pıhtılaşma testi ayrı. bence bir düşüğün varsa doktor yaptırmaz bu testi. kadınlar kulubunde hatta okumuştum doktora gittiklerinde 1 yada 2 düşüğü olanlar 3 düşüğüm oldu deyip testi yaptırıyorlarmış. yada benim gibi için rahat etmeyecekse kendin yaptırabilirsin.
Haftaya git canm.O zamana kadar büyük ihtimal kese oluşmuş olur inşallah.Eşim burda olsa giderim ama akşam gelecek belki haftaya giderim keseyi görsem rahatlayacagim vallahi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?