cnm çikolata kisti olan bir hasta olarak söylüyorum sakın ama sakın kistini aldırma. yumurta rezervin inanılmaz düşüyor. ben çok pişman oldum. zaten bir çok doktor tavsiye etmiyor. kisti doktorlar alırken etrafını traşladığı için henüz olgunlaşmamış yumurta hücrelerinide kazıyıp atıyor. yumurtalığının birini kaybedende çok fazla kişi var. benim yumurtalığım duruyor. ama ameliyattan sonra yıllar boyu ameliyat olan tarafımdan hiç yumurtlamadım. tüp bebekle zaten hamile kalınıyor kistler hamile kalınınca baskılanıyor hatta tamemen yok oluyor. tavsiyem sakın ha sakın ameliyat olma. rahim yapısını bilemem histereskopi ile düzeltiyorlar t shape uterus veya rahimde perde olması gibi durumlarda. senin rahimdeki sıkıntı neymiş onu öğren. histereskopi yapıldığında komplikasyon az oluyor. ve sorun yaşamazsın. benim ameliyattan sonra iki taraftada tekrar kist oluştu ve ameliyat boşuna olmuş oldum. azalan rezervlerde cabası. ama
tüp bebek ilk denemede tuttu. keşke hiç ameliyat olmasaydım direk tüp bebekle bitirseydim.