- 18 Haziran 2012
- 6.201
- 4.381
- 448
- Konu Sahibi gulsahhh01
-
- #5.941
Günaydın cnm bugünkü test sonucuna göre haftaya bir başka Dr git cnm böyle beklerken çok stres oluyorsun streste çok zararlı biliyorsun inşallah hakkında hayırlısı olsun cnmGunaydin kizlar ben nedense artık uyuyamiyorum offf çok tedirgin olduğum için galiba çok erken uyaniyorum
Canm kafanı dağıtacak bişeylerle meşgul ol.Zaman öyle böyle geçiyor. Randevun 7sindeydi galiba.Az kaldı canm sağlık ocağında bugün mü test yaptıracaksin?Başka bir dra gidip muayene olsan kese oluşmuş mu diye.Ama boşuna kuruntu yapıyorsun bence.Gunaydin kizlar ben nedense artık uyuyamiyorum offf çok tedirgin olduğum için galiba çok erken uyaniyorum
Eşim burda olsa giderim ama akşam gelecek belki haftaya giderim keseyi görsem rahatlayacagim vallahiCanm kafanı dağıtacak bişeylerle meşgul ol.Zaman öyle böyle geçiyor. Randevun 7sindeydi galiba.Az kaldı canm sağlık ocağında bugün mü test yaptıracaksin?Başka bir dra gidip muayene olsan kese oluşmuş mu diye.Ama boşuna kuruntu yapıyorsun bence.
Amin canım korkuyorum elimde değil 3 yıl oldu ben bugünleri bekliyorum sadece keseyi görsem yeter bana ya şimdi aklıma ne takıldı ben kan sulandirici kullanmıyorum biz tayfun beyle bu tedavide kullanacaktik ben doktoru arayıp sorayım mi ya birşey olursaGünaydın cnm bugünkü test sonucuna göre haftaya bir başka Dr git cnm böyle beklerken çok stres oluyorsun streste çok zararlı biliyorsun inşallah hakkında hayırlısı olsun cnm
İnşallah göreceksin cnm himm öyle dediyse bir sor cnm kafan rahat etsin sana test yaptirmsmismiydi peki pıhtılaşma için cnmAmin canım korkuyorum elimde değil 3 yıl oldu ben bugünleri bekliyorum sadece keseyi görsem yeter bana ya şimdi aklıma ne takıldı ben kan sulandirici kullanmıyorum biz tayfun beyle bu tedavide kullanacaktik ben doktoru arayıp sorayım mi ya birşey olursa
ezgi hanım diyetisyenmi bende ona gideyim o zaman. ben 3 ayda 7 kilo aldımda şimdi korkmaya başladımCanım şeker, beyaz ekmek, hamur işi, patates, mısır,pilav, börek çörek her şey yasak işte :d 3 ana öğün 3 ara öğün yiyorum şekerimde dalgalanma olmaması için. Seyhan başlentte ezgi hanıma gidiorum ücreti de çok uygun 25 lira bi randevu al kendine göre liste iste sen de... Gerçi ilk 3 ayı geçirdin sen ama ben ilk 6 haftalıkken gitmiştim gizli şekerim olduğu için endokrinci yönlendirdi tedbir almalısın 7. Aya kadar dikkat edersen belki gebelik şekeri çıkmaz demişti. Son bi buçuk ayda biraz sapıttım bayram tatili ve sonrasında... Belki o dönemde dd dikkat etsem hiç çıkmayacaktı. Bana ilk 3-4 ay kilo verdirmeye yönelik bir liste vermişti. Ben listeye uymadım ama kendimce dikkat ettim. Kilo vermedim ama almadım da o süreçte. Bayram sonrası 2 kilo almıştım geçsn ay da 500 gr almışım. Bazı meyveler yasak. Yediklerimi de sınırlı tüketiyorum.
bence bekleme arayıp hemen sor. önemli bunlar. benim testlerde pıhtılaşma çıkmadı ama tekrarlayan düşüğüm olduğu için önlem amaçlı kullanıyorum.Amin canım korkuyorum elimde değil 3 yıl oldu ben bugünleri bekliyorum sadece keseyi görsem yeter bana ya şimdi aklıma ne takıldı ben kan sulandirici kullanmıyorum biz tayfun beyle bu tedavide kullanacaktik ben doktoru arayıp sorayım mi ya birşey olursa
canım benim gittiğim sağlık ocağında 1000 üzerine çıkınca değer >1000 yazıyor ama kaç olduğu belli olmuyor. o yüzden gidip hastanede tekrar kan vermiştim. bilgin olsunCanım sağlık ocağında kan verdikten sonra tahlil şifresini al mutlaka. İnternetten bakabiliyorsun sonuca. 4 gibi falan çıkıor bizim sağlık ocağında verdiğim sonuç. Ertesi güne kalacaksa da onlar söylüorlar. Her şartta yeniden gitmek zorunda kalmazsın. Ben kalp atışını duyduktan sonra sağlık ocağına gitmeye başladım tahliller için falan
benim testte çıkmamıştı ama doğal yolla hamile kalıp düşüklerim olmuştu. bişrisi 5 haftalık diğer 9 haftalıkken. doktor bana kullandırıyor. hemde sabah akşam dolabın kapağı iğne dolu. göbeğim morardı iğne yapmaktan bugün koldan denedim çok acıdı göbek acıtmıyordu o kadar. ama göbek büyüdükçe iğneyi nasıl yapacam şimdi onu düşünüyorum.Pihtilasmasi olmayana veremiyorlar malesef ilac bende hamileyken bilmedigim icin hicbirsey kullanmadim..
Doktor ne diyecek ki ona gore normal seyler olabilirmis .. Ondan sonra doktorumu degistim zaten tayfun beye gectim ikinci asilamayi yaptiracagim ama bu ayda bayram araya giriyor bakalim ne zaman kismet olacak ..
aynen öyle kistler 3 cmi geçince yumurtanın tüplere rahatça bırakılmasını engelliyor. birde o bölgede yapışıklıklara neden oluyor buda hamileliği engelliyor. kisti aldırınca 3 ay sonra hamile kalanda çok oluyor. endometriozisin derecesine bağlı olarak doğal yollada hamile kalma ihtimali var ama hiç kalınamayadabiliyor. bu arada ben ingiliz karbonatı kullanmıştım kistlerim erimişti 2 doktora muayene oldum detaylı ultrasona girdim kistler kaybolmuştu ama hamile kalmadım kistler yeniden çıktı. ama bi arkadaşım 5 cm kisti vardı ve daha önce laparoskopi ameliyatı olmuştu tüp bebek yapacaktı öncesinde karbonat kullandı. q enzim beta glukan da kullandı kırmızı eti bıraktı beslenmesine dikkat etti ve doğal yolla hamile kaldı. kistide kayboldu hamileliği boyunca gitgide küçüldü. demem oki doktorlar inanmasada bu karbonat bu hastalıkta olumlu etki yapıyor.Canım çook teşekkür ederim benim de bu yüzden kafam çok karışmıştı.. Peki dedikleri gibi doğal yolla gebe kalamama sebebi bu kist mi sence?
Sağol canım desteğin için de darbeden dolayı olduğunu sanmıyorum gecen bayram öncesinde böyleydi burası ve ben Dr dedinki ben bu ay istiyorum dedim madem siz izne gidiyorsunuz ben diğer doktorla basliyayim dedim yok olmaz dediler bir doktora giriş yapınca diğerine gidemessin dediler nerde hekim seçme hakkı ben bunu da anlamadım diğer isim vermiyeyim doktoru cebinden aradım dedin hocam benim gideceğim doktor izne gidiyor sözle devam edelim diye bana doktorun cevabı sen bana geldiğinde yani bir hastam fazla olunca devlet bana fazla maaş vermicek dedi ayni maaşı aliyom dedi özel yerim olsa kacirmazdim dedi burada hastanın önemi yok dedi ben sok oldum yanı Dr o kadar da hastaya profesyonel yaklasmiyor burada hic olumlu biseyle karşılaşmadık hep olumsuzCanım bu olay darbeden kaynaklandı. Herkesin iznini kitlediler ve izinler daha yeni açıldı. öyle olunca bir anda herkes tatile çıkmaya başladı. Her yerde durum bu çünkü. Bankalar falan da aynı durumda. Geç olsun güç olmasın canım belki de senin için doğru ay bi sonraki ay olacaktır :) bi olumsuzluk yaşarsan başka doktkra gittiğine pişman olacağına bekle derim ben. Bu kadar sıkma canını
canım keseyi görünce içinde bebiş varmı diye stres oluyor içinde bebişi görüyor kalbi atıyomu diye stres oluyor. kalbi atıyor ya kalbi durursa diye stres oluyor 3 ayı doldursam rahatlarım diyordum şimdi 3 ayı doldurdum karnımda bebeğin yerini hissediyorum ama her zaman değil. bu seferde onu uzun süre hissedemeyince acaba bir şeymi oldu stresine giiriyorum. anlayacağın biz bu bebişleri kucağımıza alana kadar stresimiz bitmez. :)Amin canım korkuyorum elimde değil 3 yıl oldu ben bugünleri bekliyorum sadece keseyi görsem yeter bana ya şimdi aklıma ne takıldı ben kan sulandirici kullanmıyorum biz tayfun beyle bu tedavide kullanacaktik ben doktoru arayıp sorayım mi ya birşey olursa
enteresan benim bildiğim doktorlar sabit bir maaş üzerinde % alıyorlar hasta üzerinden. başkentte yakın tanıdığımız doktor yokta özel hastanede çalışan etrafımızdaki doktor arkadaşlar hep öyleydi. duyunca şaşırdım. o doktor hiç profesyonel davranmamış. bence ayıp etmiş. bir hastayla öyle konuşulmaz bence. canım ben orada hiç olumsuz bir şeyle karşılaşmadım. orda tedavi oldum. sonucu pozitif.ama hep şuna inanırım bir şeye karar kıldığımda önüne hep bir engel çıkıyorsa orası benim için hayırlı değil demekki derim. çokta zorlamam içime sinen yere giderim. yada biraz daha bekle.Sağol canım desteğin için de darbeden dolayı olduğunu sanmıyorum gecen bayram öncesinde böyleydi burası ve ben Dr dedinki ben bu ay istiyorum dedim madem siz izne gidiyorsunuz ben diğer doktorla basliyayim dedim yok olmaz dediler bir doktora giriş yapınca diğerine gidemessin dediler nerde hekim seçme hakkı ben bunu da anlamadım diğer isim vermiyeyim doktoru cebinden aradım dedin hocam benim gideceğim doktor izne gidiyor sözle devam edelim diye bana doktorun cevabı sen bana geldiğinde yani bir hastam fazla olunca devlet bana fazla maaş vermicek dedi ayni maaşı aliyom dedi özel yerim olsa kacirmazdim dedi burada hastanın önemi yok dedi ben sok oldum yanı Dr o kadar da hastaya profesyonel yaklasmiyor burada hic olumlu biseyle karşılaşmadık hep olumsuz
Bende öyle biliyordum her hasta başına iste Yani bilmiyorum arkadaşım Dr aynen öyle dedi sen bana gelişen ne olur gelmeden ne olur dedi sanırım buradan bana hayır yok dediğin gibienteresan benim bildiğim doktorlar sabit bir maaş üzerinde % alıyorlar hasta üzerinden. başkentte yakın tanıdığımız doktor yokta özel hastanede çalışan etrafımızdaki doktor arkadaşlar hep öyleydi. duyunca şaşırdım. o doktor hiç profesyonel davranmamış. bence ayıp etmiş. bir hastayla öyle konuşulmaz bence. canım ben orada hiç olumsuz bir şeyle karşılaşmadım. orda tedavi oldum. sonucu pozitif.ama hep şuna inanırım bir şeye karar kıldığımda önüne hep bir engel çıkıyorsa orası benim için hayırlı değil demekki derim. çokta zorlamam içime sinen yere giderim. yada biraz daha bekle.
canım bendede başı benzer ama sonu benzemesin benzer oldu. dğerim ilk zaman iki kat arttı sonra bende kendi isteğimle yine gidip ölçtürdüm dğerler dediğin gibi iki kat artmıyordu. ama hemşire %50 artması bile iyi dedi. sonra doktor kese biraz küçük dedi her hafta gidiyordum doktora. kromozom anomalisi olabilir demişti tayfun bey. çok korktum bebeğin boyutu iyiydi kalp atışıda iyiydi. hergün dua okudum zemzem suyu içip bebeğime şifa ver diye dua ettim.son muayenelerde kesenin boyutu iyi dedi doktor.bebekte iyi görünüyordu. hatta en son gittiğimizde gelişimi gününe göre öne bile geçti. ama tabi bana doktor transfer gününden beri kan sulandırıcı kullandırttı.. o yüzden senin yaşadığın şeyi çok iyi anlıyorum. inşallah ben bu bebeği sağ salim kucağıma alırım sende bir an önce sağlıklı bir gebelik geçirirsin.Benim degerlere hastanede bakildi cok guzel artiyordu ilk baslarda sonradan yavasladi iki kati artmasi gerekirken bir kati filan artmaya baslamisti .. Doktor degerin iyi artmadigi söyledi kese olmasi gerektiginden kücüktü ilkide kimyasal olunca doktor cok temkinli davrandi iki gunde bir kan verdim 4-5kere yani verdim..
Tabi bu arada kalbi atiyordu yasiyordu .. Sonra kurtaj gunu verdi ogun son kez bakariz kalbi durmussa alacagiz dedi ve o gunde kalbi atiyorduEve geldim iki gun sonra kanamam basladi ve kendiliginden düstü...
Sonradan arastirma yaptim ve bebek beslenemedigi icin düstügünü ögrendim ve yine kendi cabamla test yaptirdim kan pihtilasmasi cikti bebek ondan beslenememis
Canım sende şekerle ilgili bilinen bir sorun yoksa bu kadar katı olmayacaktır sana vereceği liste. 3 ay sonra yükleme ile bakılır anca.. var mı ailede diabeti olan?ezgi hanım diyetisyenmi bende ona gideyim o zaman. ben 3 ayda 7 kilo aldımda şimdi korkmaya başladımmaşallah herşey yasakmış ama bebişimiz için yapacağız mecbur herşeyi.
Ya ben de öyleydim ilk dönemde. 6 da falan uyanıordum sonra bi uyku geldi bana... Akşam 9 da uyuyup sabah 12 de uyanmaya başladım :d sonra o da geçior ama son zamanlarda yine biraz fazl uyumaya başladımGunaydin kizlar ben nedense artık uyuyamiyorum offf çok tedirgin olduğum için galiba çok erken uyaniyorum
Evet canım her aşama merak verici heyecanlı. Şimdi sırada kalp atışı onun telaşı paniği merakı... sanırım kucagimiza alana kadar bu telaş bitmiycek :) görürsün inşallah canım bence daha erken de görünebilir .Çok şükür canım ya bende görmek istiyorum çok merak ediyorum acaba 6 eylule çok var ya ben burda meraktan oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?