Tüp Bebek Merkezleri Adana'da tüp bebek doktoru ve merkezi

Canim ben orda deneme yapmadım . Bu sebepten soğudum biraz aslında ama tayfun bey iyi biri ablamin doktoru ablam çok memnundu ben istanbula gidiyorum canım.

@Garakiz

Ben de bir sürü tahlil bana yapılmadığı için her gittiğim randevuda doktora tacizde bulunuorm. Ya bende pıhtılaşma çıkarsa tahlil yapılmadı niye yapılmadı asprin içeyim mi falan diye bıktırıorm. Geçen hafta ebru tarıma gittik detaylı ultrason için, ona da sordum, başkentte bile testin farkı sanırım 500 lira. Her gelen hastaya ailesinde yoksa veya düşük öyküsü yoksa böyle maliyetli bir şeyi rutin olarak isteyemeyiz dedi. Detaylı sperm analizinde de konu aynı muhtemelen. Ben de çok kızıorm ama olumsuzluk yaşamadan detaylı tetkik yapmıor hiçbir doktor. Aslında o özel merkezlerin birazcık da ticari olarak her testi isteyelim yapalım gibi bir zihniyeti var. Herkese yapıp belki büyük kısımda bi problem bulamıorlar. Ama sizin gibi anlaşılmamış sorunlar da çıkıor.

Karman çorman cevap veriorm ama ben ohss yaşadım. Daha önce iğne kullanıp fazla yumurta oluşması gibi bir durumun oldu mu? Her pkoluda ohss olacak kadar yumurta olmuor çevremden biliorm. Benden 32 yumurta toplandı. Ohss yi ortanın altında geçiriosun dedikleri halde baya bişe çektim. Opudan sonraki gün karnımda şişme ve ağrı oldu. 5.gün transfer oldum. Sanki transferden çıktığımda bi anda iyileşmiştim. Sonra transferden 5 gün sonra yeniden nüksetti ağrılarım daha da arttı. Transferin 9. Günü doktor bunun önemli olduğunu kontrole gelmem gerektiğini söyledi. Muayene etti. Tahlilini de yapalım bugünden, muhtemelen gebesin çünkü transfer sonrası şikayetlerin nüksetmesi veya artması bhcg artışından oluor. Ohss olup da transfer sonrası şikayeti olmayanların tutmadı bununki diye tahminini yaparız hatta dedi. Dediği gibi hamileydim. İki hafta sonra kalp atışı için randevuya çağırdılar bu arada da kaburgamda batma ve nefes darlığı başladı. Kbbye yönlendirdi doktorum. Bişi çıkmadı göğüs hastalıklarına git dediler. Esra hanım şimdilik gerek yok biraz bekle geçmez veya artarsa gidersin dedi. Nitekim kalp atış randevusunda yine tüm batına usg ile baktı sızıntı görünmüor dedi. Ertesi güne göğüs hastalıklarına yine de gitmemi söyledi ve ord plevral efuzyon olduğunu yani akciğer zarımda sıvı biriktiğini ve enjektörle girip çekeceklerini söylediler. Hem çok acı çektim hem çok üzüldüm bebeğime bişe olacak diye ama hepsi geride kaldı. İnan o acıyı çekiosun ama aklındaki tek şey bebeğime bişe olacak mı oluor. Yani toplamda bi ay sıkıntı çekmiş oldum. Belki böyle acılı bi tecrübeyi anlatmam seni korkutabilir ama dediğim gibi öncelikle iğneleri kullan, yumurtalar oluşsun saysını gör... 40 yumurta toplansa dahi ohss yaşamayanlar da var. Bir yola giriyoruz no pain no gain. Acı olmadan ödül alamıosun yani :)ama ben de senin gibi tüp bebek sürecinde anlatılan safsatalardan ( yumurtalıklarını dışarı çıkarıorlarmış falan filan...) eşim hep ısrar etmesine rağmen 2 yıl kaçtım ben bunları yaşadığım halde tüp bebek çok basit bi işlem aşılamadan farkı yok diyebiliorum. Bu kafar takma kafana sonucu düşün :)

Çok haklsın. Ben opu sonrası her arayan embriyologu sıkıştırıordum telefonda. En son, kalite olayına takılmayın çünkü kalite dediğimiz şey mikroskobik incelemede görüntüsü düzgün demek. İçinden ne çıkacağı aslında muamma. Yani kısmetinizde varsa kalitesiz denen embriyo tutuor yoksa da kaliteli 3 tsne de transfer edilse tutmuor dedi. Bence pgt ye mecbur olmanız maddi olarak eksi ama sağlıklı olduğunu bildiğiniz embriyo ile içinin rahat olması da bi avantaj. Hem bence 3 embriyodan 2 sinin kalması da yüksek bi oran. Belki bunu bininci yazışım ama, benden 32 yumurta toplandı ve geriye 5 embriyo kaldı. Bunlarfan da sadece 1 tanesi blasttı ve sadece o transfer edildi. Kalan 4 tane ayrı kapta donmaya müsait feğil, kullanacağımız zaman çözdürüp 4 taneden hangisi iyiyse onu kullanacağız dediler. Bu kadar umutsuz olma. Şimdi daha iyi anladım esra hanım biraz manevi yönüne de bakıor. Allahın takdiri demiş. Yükü üstünden atmış :)

Aynen öyle canm Allah yardımcımız olsun. .

Kizlar acil yardim prednol tableti kullandinizmi hic ne zamana kadar kullandiniz. Pozitiften sonra kullandinizmi prednol hakkinda hic iyi sey yazmiyorlar. Doktor tatilde merkez kapali hemsire kullan dedi bana veeilen kagitta kam testine kadar kullan yazilmis. Kafam karisti. Bebegede iyi gelen bi ilac degilmis. Bilgisi olan varmiii

Selam canım. Ben iğne diye hatırlıyorum onu .on gün boyunca hergün on ml göbekten yapmıştım. Bir problem de olmadı. Estrofem için iyi değil diyorlar aslında özellikle erkek bebekte .ama onu da bir kutu kullandim.sonuçta kötü bir etki olsa dr vermezdi

çok sevindim cnm maşallah güzün aydın inşallah sağlıkla mutlulukla kucağına alırsın bebişini bizlere de umut oldun

mesela aşılamada kullandığım iğnelerde 1 tane yumurtam istenilen büyüklüğe geldi diğerleri küçük kalmıştı çünkü doktor bakarken banada anlatıyordu bu defa iğnede farklı olacak dafa fazla yumurta oluşması için farklı dozlarda kullancağız ya hani onlardan korkuyorum aslında çok araştırmamak lazım denemeden ne olacağını bilemeyizde işte yinede araştırmacı ruhum var vazgeçemiyorum. teşekkür ederim sayende baya rahatladı beynim

Kizlar bhcg degerim 77 idi iki gun sonra 146 cikti bundan 4 gun sonra 471 cikti. Hesaplayinca 600 civari cikmasi lazimdi. Cok korkuyorum umarim bebisim benimle kalir. Bugun afedersiniz cikan jelde kahverengi leke vardi. Ama sadece jelde.

Kizlar bhcg degerim 77 idi iki gun sonra 146 cikti bundan 4 gun sonra 471 cikti. Hesaplayinca 600 civari cikmasi lazimdi. Cok korkuyorum umarim bebisim benimle kalir. Bugun afedersiniz cikan jelde kahverengi leke vardi. Ama sadece jelde.
canım hayırlı olsun. bunlara takılmana gerek yok. önemli olan iki test arasındaki artış oranı. 3. bir teste gerek yoktu. artış da öyle simetrik falan olmuyor. kafanı takmana gerek yok. jel kullnanan herkese de kahverengi akıntı oluor çok normal. kiminden jel simsiyah top şeklinde dökülüyordu hatta doktor normal diyor. hayırlısıyla kalp atışını da görürsün haftaya. söylediğin şeyler dert edilecek şeyler değil yani...gözün aydın tekrar. jelini sıktıktan sonra ev içinde en az 10 dk yürümeyi ihmal etme.

Ay içimi rahatlattın. Çok sağolasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…