- Konu Sahibi gulsahhh01
-
- #3.781
Canım hayırlı olsun inşallah güzel sonuçlar alırsın. Bu ağrılar hiç bir şeyin göstergesi değil maalesef. Çünkü adet ile tutma belirtileri neredeyse aynı. Benim de aynı kaşık ağrılarım oluyordu çok şükür pozitifı gördüm kızım oldu.insallah senin de tutunma ağrılarını. Bol bol Ananas yeMerhaba arkadaşlar 6 qün önce embriyo transferi yaptırdım ve dün qeceden beri kasık aqrılarım başladı acaba aqrıları olup hamile kalan varmı aranızda çok üzqünüm ve düşünmekten Yoruldum..
İnşallah ablam yaaCanım hayırlı olsun inşallah güzel sonuçlar alırsın. Bu ağrılar hiç bir şeyin göstergesi değil maalesef. Çünkü adet ile tutma belirtileri neredeyse aynı. Benim de aynı kaşık ağrılarım oluyordu çok şükür pozitifı gördüm kızım oldu.insallah senin de tutunma ağrılarını. Bol bol Ananas ye
Zaten tüp bebek yöntemi denmesinin sebebi ilk olarak yumurta ve spermler bir tüpün içine konur döllenme si bekleniyordu.artık standart olan mikroenjeksiyon yöntemi. Yani her uygulama bu sekilde spermin yumurtanın içine enjeksiyonu şeklinde oluyor.doğru diyorsunMikroenjeksiyon konusunda da ben ani bir şekilde tüp bebeğe başladığım için hiçbir bilgim yoktu süreçle ilgili. Yumurtalar toplandıkran sonra mikroenjeksiyon diye bir şeyden haberdar oldum. Embriyologun günlük aramalarından birinde sordum. Milroenjeksyonu özellikle seçmemiz mi gerekiordu diye. Hayır zaten mikroenjeksiyon yapıoruz dedi. Bir de bizim dosyada bir şey söylenmediği halde mikrocip veya fertiçip yapılacak yazıordu hangisini hatırlamıorm. Hemşirelerin yanındayken masadaydı dosya orda tesadüfen gördüm. Sormaya da fırsat olmadı ama bi ödeme yapmadık özel olarak onun için.
Mikroenjeksiyon değil de diğer daha ilkel olan yöntemde bir miktar sperm ve yumurta aynı ortama bırakılıyor. Hangisinin gideceği doğal haline kalıor. Miktoenjeksiyonda seçilmiş sperm direkt yumurtaya enjekte ediliyor
Çok doğru söylüosun. Daha yeni, bi arkadaş pıhtılaşma yüzünden 9 haftalık bebeğini kaybetti. Tüp bebek öncesi yapılmamış. Hatta düşük sonrasında acaba ondan olabilir mi test yaptırayım demiş yok gerek yok demişler kendi ısrar edince çok istiorsan yaptır demiş doktor ve pıhtılaşma çıkmış. Maddi manevi yıpranmanın tüm faturası anne babaya kesiliyor ama... Nedense rutin haline getirmiyorlar bu testleri. Ama başkenti öneririm çok insna var mersinden gidip gelen. Muayene sırası beklerken sohbet ettiğim o kadar çok denk geldi ki...Canim ben tüp bebeğe başlamadan her testi yaptırmak istiyorum . Kan pihtilasmasi genetik test doktorlara soruyorum gerek yok diyorlar ama ben ablamdan biliyorum yıllarca çocuk istedi olmadı tup bebek denedi tutmadı maddi manevi çöktü kizcagiz. En son kan pihtilasmasi varmış ilaç kullandı hamile kaldı. O yüzden doktorlara sormadan ben kendim bişeyler araştırıyorum. 8 yıl oyalandi ablam resmen
Canim söyle dusun morfoloji içeri girince ye kadar önemli ama burda zaten kendileri spermi enjekte EDIYOR YANI EN IYI Spermi seçiyorlar hareket onlar için önemli canim biraz kendini rahatlat bu kadar düşünürsen olacaksa da olmaz ve kendini biraz doktora bırak çünkü o bizden daha iyi biliyo biz okiduklarimizla onları yönlendirmeye çalışıyoruzKarar vermedim .aa neden morfolojiye bakmiyorlarmis. Morfolji sorunsa düşük olabiliyor kalbi durabiliyor . Gülşahcimm napsam hiç bilmiyorum .
Insallah anneler gününe bebisinle girersiniz canim bizde 2.5 yıl oldu hep acaba hamile miyim acaba birsey olurmu diye geçirdim özellikle esimin durumunu ogrenene kadar sonra zaten devamı geldiInsallah canim bende bir umut belki anneler gününe guzel girerim diyorum ..
Ama inanki alistim artik 3 sene oldu ..Olmazsa artik gercekten yapmak isteyipte erteledigim herseyi yapacagim ..
Yok doktor kontrolum var yok iliski var is yapma agir kaldirma onemli gunler gezme yolculuk yapma artik bunlardan sıkıldım ..
kiloyu geçen sene eylülden beri veremiyorum ki sporada gidiyorum açlığa dayanamıyorum dayanabilsem belki verirdim şimdiye kadar ...bizde embriyo kalitesi önemli pgt olcak çünkü hücre alınacak test içim embriyo yapısı bozulabiliyor yani birde bağılşıklık sistemim düşük benim onun da etkisi varCanım benden 32 tane toplandı. Transfer günü 5 tane kalmıştı. 1 tanesi 5. Gün blast, diğer 4 tanesi de 5. Gün blasttan bi önceki evre olan morula blast. Benim de döllenme oranı çok düşük olmuştu. Kilonun etkilediğini bilmiyordum o halde bekle doğru zamanda doğru şartlarda yap. Ben biraz kendimden pay biçtim belki de öyle zora gelince yapmam gerekeni hayatta yapamıyorum. Benim de öyle 6 kilo vermem gerekiyordu onu vereceğime bir dönem 4 kilo daha aldım üstüne. Transferden sonra 6 kilo verebildim. Mesela iki yıl önce yine kpss sürecim vardı. Çocuk meselesini eylüle kadar bırakalım sınava yoğunlaşayım dedim yine de ders çalışamadım. Cidden yapacaksan bekle. Ama ağustosu bekleyip bir de kilo vermezsen işte o zaman boşa beklemiş olursun.
bend
Rabbim hayirlisiyla hepimize anne olmayi nasip etsin bu anneler gunu olmazsa seneye yanimizda olsun beraber kutlayalim..Insallah anneler gününe bebisinle girersiniz canim bizde 2.5 yıl oldu hep acaba hamile miyim acaba birsey olurmu diye geçirdim özellikle esimin durumunu ogrenene kadar sonra zaten devamı geldi
Ben simdi böyle söylesem başlar konuşmaya sen kendi kenDine kuruntu yapiyosun kimse sana böyle soylemez cekemem ama ben burda durmak istemiyorum off yaBu duyguyu iyi biliyorum canım. Hele de bu sonuçtan sonra yakın bir tarih de olunca daha toparlanamadan anneler günü geldi çattı. En iyisi eşinle konuş dà o hafta sonu bir yerlere gidin fırsat bulursan. Hem senin için de iyi olur
doktora gittiğinde ablanın sorunlrınıda anlat ona göre yönlendirir seni bazı testleri isteyebilirsin ön muaynede yapmak istiyorumde zaten yok demezler sana .. birde çok tedbirli davranma inan öyle olunca işler sarpasarıyor ben de senin gibi 1 seneye yakın merkez aradım didikledim her sorunuda yaşadım takıntım yüzünden ve halende yaşıyorum biraz rahatla .. kaan testlerini yaptır yediklerine dikkat et birde bana tayfun hoca tavuk yeme , interneti kapat uyu pc uyuduğun odada olmasın telefonda öyle demiştiCanim ben tüp bebeğe başlamadan her testi yaptırmak istiyorum . Kan pihtilasmasi genetik test doktorlara soruyorum gerek yok diyorlar ama ben ablamdan biliyorum yıllarca çocuk istedi olmadı tup bebek denedi tutmadı maddi manevi çöktü kizcagiz. En son kan pihtilasmasi varmış ilaç kullandı hamile kaldı. O yüzden doktorlara sormadan ben kendim bişeyler araştırıyorum. 8 yıl oyalandi ablam resmen
Aynen öyle canim bide herkeze ayrı açıklama yapiyosun esim çok rahat hiç konuşmaz bırakır bana ya bikere olmuyo işte Anlamiyormusunuz diyecektim herkez gözünün içine bakiyo ee hani bebek bende siparis verdik gelmesini bekliyoruz dedimRabbim hayirlisiyla hepimize anne olmayi nasip etsin bu anneler gunu olmazsa seneye yanimizda olsun beraber kutlayalim..
Evlilikten tad alamaz olduk artik cocuk ta cocuk 4 sene bitecek hala densizler cok neyi bekliyorsun diyenler cok..
4 sene neyi bekler insan demekki olmuyor ne diye sorarsin ee geri zekalilar diyesim geliyor :)
dr söyledi kalitede iyi değildi hem yumurtada hem embriyoda bende iyi gelişim gösteren de kötüye gitti ben pgt yaptıracağım birde benden 12 yumurta toplandı bir tedavide 4 diğerinde 3 embriyo döllendi yarısından az ikiside senin 7de 4Canım dr mu döllenme sorunu var dedi.yani 12 de dört tane mi çoğaldı hücre olarak.yoksa sen mi bu sayıyı sorun olarak gördün. Benim de yedi yumurta olmuştu dördü döllenmişti sadece bir tanesi iyi gelişim gosterdi
sizde ki sorun neydi canım biz hiç doğal denememiştik ama eşimde sorun yok onun herşeyine bakıldıMikroenjeksiyon konusunda da ben ani bir şekilde tüp bebeğe başladığım için hiçbir bilgim yoktu süreçle ilgili. Yumurtalar toplandıkran sonra mikroenjeksiyon diye bir şeyden haberdar oldum. Embriyologun günlük aramalarından birinde sordum. Milroenjeksyonu özellikle seçmemiz mi gerekiordu diye. Hayır zaten mikroenjeksiyon yapıoruz dedi. Bir de bizim dosyada bir şey söylenmediği halde mikrocip veya fertiçip yapılacak yazıordu hangisini hatırlamıorm. Hemşirelerin yanındayken masadaydı dosya orda tesadüfen gördüm. Sormaya da fırsat olmadı ama bi ödeme yapmadık özel olarak onun için.
Mikroenjeksiyon değil de diğer daha ilkel olan yöntemde bir miktar sperm ve yumurta aynı ortama bırakılıyor. Hangisinin gideceği doğal haline kalıor. Miktoenjeksiyonda seçilmiş sperm direkt yumurtaya enjekte ediliyor
Benim esime cesaret edemez kimse sormaya tersler cok kizar banada hayirlisi de bir daha sorarlarsa bu konu hakkinda konusmak istemiyorum dersin yine sorarlarsa bu sefer bu konuyu acarsaniz ne arar ne sorarim sizi de diyor :)Aynen öyle canim bide herkeze ayrı açıklama yapiyosun esim çok rahat hiç konuşmaz bırakır bana ya bikere olmuyo işte Anlamiyormusunuz diyecektim herkez gözünün içine bakiyo ee hani bebek bende siparis verdik gelmesini bekliyoruz dedim
Canjm peki endokrine göründün mü hiç? Benim tsh normal olduğu halde esra hanım tedbiren endokrine de yolladı beni.tiroid usgsi çektiler. Tiroid bezlerim küçükmüş ve yavaş çalışıomuş. o yüzden tiroid eksikliğim varmış ve metabolizmamı yavaşlatıormuş kilo almamı kolaylaştırıp vermeyi güçleştirior. İnsülin direnci ve bir de gizli şeker çıktı. Dikkat etmezsen eninde sonunda şeker hastası olursun ama dikkat edersen hiç olmayabilirsin dedi. Başkentte gülay hanıma gidiorum onu da tavsiye ederim. Tiroid ve şeker de gebe kalmayı etkilior. Transferden bi ay önce tiroid hormonu almaya başaldım belki de onun faydası oldu bana. Bir de gebelik sonrası aldığım hormonu iki katına çıkardılar çok güzel kilo verdim hamile olmama rağmen aşırı iştahım veya abur cubur yeme isteğim hiç yok. Doktor bu sonuçlar ilk çıktığında obez olsan yeriymiş kilon bu kadar çok kilo yapan 4 hastalığa rağmen yine iyi dedi.kiloyu geçen sene eylülden beri veremiyorum ki sporada gidiyorum açlığa dayanamıyorum dayanabilsem belki verirdim şimdiye kadar ...bizde embriyo kalitesi önemli pgt olcak çünkü hücre alınacak test içim embriyo yapısı bozulabiliyor yani birde bağılşıklık sistemim düşük benim onun da etkisi var
Canım bende pkos var. Eşimin değerleri hem hareket hem sayı olarak hep çok iyi çıkıordu. Sebepsiz infertilite tanı olarak. Pkosu engel olarak görmüolar. Aşılamayla olabilir demişti doktor ama ikinci aşılama iğnelerne aşırı hassasiyet gösterdim çok fazla yumurta oluşunca aşılamayı iptal edip tüp olarak devam ettik o yumurtalarla.sizde ki sorun neydi canım biz hiç doğal denememiştik ama eşimde sorun yok onun herşeyine bakıldı
dahiliyeye gittim mersinde devlet hastanesine şekerim 111 çıktı şeker yüklemesi yapılacaktı sonra vazgeçtim zararı olacak çünkü bana .. endokrin bölümü var mı bilmiyorum hangi testi yaptırdın sen isimlerini biliyormusun direk o testleri isteyim bende .. adanaya gidip gelmek çok zor oluyor benim için sürekli açlık hissediyorum .. sen kaç kilosunCanjm peki endokrine göründün mü hiç? Benim tsh normal olduğu halde esra hanım tedbiren endokrine de yolladı beni.tiroid usgsi çektiler. Tiroid bezlerim küçükmüş ve yavaş çalışıomuş. o yüzden tiroid eksikliğim varmış ve metabolizmamı yavaşlatıormuş kilo almamı kolaylaştırıp vermeyi güçleştirior. İnsülin direnci ve bir de gizli şeker çıktı. Dikkat etmezsen eninde sonunda şeker hastası olursun ama dikkat edersen hiç olmayabilirsin dedi. Başkentte gülay hanıma gidiorum onu da tavsiye ederim. Tiroid ve şeker de gebe kalmayı etkilior. Transferden bi ay önce tiroid hormonu almaya başaldım belki de onun faydası oldu bana. Bir de gebelik sonrası aldığım hormonu iki katına çıkardılar çok güzel kilo verdim hamile olmama rağmen aşırı iştahım veya abur cubur yeme isteğim hiç yok. Doktor bu sonuçlar ilk çıktığında obez olsan yeriymiş kilon bu kadar çok kilo yapan 4 hastalığa rağmen yine iyi dedi.
G gulsahhh01Aynen öyle canim bide herkeze ayrı açıklama yapiyosun esim çok rahat hiç konuşmaz bırakır bana ya bikere olmuyo işte Anlamiyormusunuz diyecektim herkez gözünün içine bakiyo ee hani bebek bende siparis verdik gelmesini bekliyoruz dedim
Ben 2 yildir tavuk yemiyorum.salam sosis kola çikolata yapay gıda yemiyorum. Ekmek çok az tüketiyorum. Köylerden tereyağ koy ekmeği yumurta buluyorum. O konuda eşimle çok dikkat ediyoruz. Şöyle yapmak istiyorum herseyi yapıyım olmazsa kısmet değilmiş diyeyim ama bana olmayınca doktor sende kan pihtilasmasi var mı bi bakalım derse sinirlenirim uyuz olurum . O yüzden kendim testleri yapmak istiyorum . Tüp bebekte kolay değil her tup bebekte menapoza yaklaşıyoruz malasef.doktora gittiğinde ablanın sorunlrınıda anlat ona göre yönlendirir seni bazı testleri isteyebilirsin ön muaynede yapmak istiyorumde zaten yok demezler sana .. birde çok tedbirli davranma inan öyle olunca işler sarpasarıyor ben de senin gibi 1 seneye yakın merkez aradım didikledim her sorunuda yaşadım takıntım yüzünden ve halende yaşıyorum biraz rahatla .. kaan testlerini yaptır yediklerine dikkat et birde bana tayfun hoca tavuk yeme , interneti kapat uyu pc uyuduğun odada olmasın telefonda öyle demişti
Canım orda da endokrin bölümüne gitmen gerek. Test istemekle olmaz ama bana da şeker yüklemesi yapıldı. Önce açlık şekerime baktılar. Onun sonucu kötü çıkınca şeker yüklemesi istedi doktor. Tiroidle ilgili zaten yüksek değildi hormon değerim ama ultrasonda boğazdan tiroidlere baktı. O zaman söyledi zaten tiroid bezlerin küçük diye. Dediğim gibi, ben bütün doktorlar tüm tahlilimi ve durumumu ekrandan görebilsin diye başkente gitmeyi tercih etrim hep. Orda da devlette de olsa bi endokrinoloji bölümüne gitmelisin. Tayfun bey de tsh baktkrmıştır muhakkak sana. Yine eve geçtiğimde tahlillerime bakarım endokrinde neler istemişler diye.dahiliyeye gittim mersinde devlet hastanesine şekerim 111 çıktı şeker yüklemesi yapılacaktı sonra vazgeçtim zararı olacak çünkü bana .. endokrin bölümü var mı bilmiyorum hangi testi yaptırdın sen isimlerini biliyormusun direk o testleri isteyim bende .. adanaya gidip gelmek çok zor oluyor benim için sürekli açlık hissediyorum .. sen kaç kilosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?