• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adana'da doktor hastayı ameliyathaneden kovdu

avrupa ile Türkiye yi karşılaştırma haricinde lafım ortaya idi........bak doktorda değilmişsin kadına ne yapılacağı konusunda tıp biliminden çok uzak yorumlar yapıyorsun......doktor kendi yerine başka cerrah ayarlamış habere göre .....bari haberin ayrıntılarını dikkate alsaydınız......Akut apandisit hemen teşhisi konan tıbbi bir durum değil 4 saatte bekler Kızkardeşim gibi 3 günde bekler.......Ağrı kesici yapmak tıbbi hatadır..kimse kimseyi hastaneden kovamaz doktor tedaviden çekilirken kendi yerine cerrah ayarlamak zorunda
mütemadiyyen gazla çalışan bir milletiz:19::19::19:

Iyide, zaten apandasit degilmiski? Ben anlayamdim, bir yakinim karin agrisiyla hastaneye alinmisti. Apandasit oldugu ortaya çikinca derhal ameliyata alindi.
Benim bildigim, apandasit patladiginda vücüdün zehirlenmesi ve hatta ölüme yol açilmasidir. O hastada bu ayni bilgiye sahiptir.

Ben zaten benim çok genis tibbi bilgim oldugunu iddia etmedim, fakat bu doktorun rolu zaten. Gereken seyleri hastalara iletmek ve prosedürleri anlatmaktir. Tekrar diyorum, madem ameliyat o kadar gerekli degildir, niye o kadina umut verip "ha ameliyat olacak, ha listeye alindi" gibi seyler zirvaladilar? Insanlari çileden çikaran sey, birsey bilmeden beklemektir. Ki dedigim gibi, zaten üstelik yalnis teshisi koymuslar. Yani o insanlar bos yerinde beklediler. Ve üstelik hastaneden atildilar. Yani tekrar diyorum, yalnisa yalnis demek gerekiyor.

Hiç zenginlerin hastanede beklediklerini gördünmü Türkiyede? Niyese bu fakirler için tip farkli bir sekilde çalisiyor gibi :27:

Ben hastaneden kovulma gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ameliyata uzun saatler alınmayınca doktorla bir tatışma yaşanmış ve hasta yakını hastasını alıp çıkmış gibi bir görüntü var ortada. Ve çok çirkin hasta kadını kameralar eşliğinde öyle götürmesi. Belli ki hastaneden izin verilmemiş zorla çıkmışlar.

Ancak apandist teşhisi beni çok rahatsız etti. Bilmediğimden soruyorum bunu. Doktorlar ameliyat başına ücret alıyor değil mi? O nedenle devlet ve özel hastanelerdeki apandist ameliyatlarında artış olmuştu bir aralar, ona önlem alındı mı alınmadı mı bilmiyorum ben. Burda da öyle bir şeyler var gibime geldi. Hastaneden çıkmasalar kadıncağızı yok yere kesiceklermiş. nasıl karar vermişler apandiste hemen. Bu teşhis nasıl konmuş. ORtada çok büyük bir problem var.

Iyide, zaten apandasit degilmiski? Ben anlayamdim, bir yakinim karin agrisiyla hastaneye alinmisti. Apandasit oldugu ortaya çikinca derhal ameliyata alindi.
Benim bildigim, apandasit patladiginda vücüdün zehirlenmesi ve hatta ölüme yol açilmasidir. O hastada bu ayni bilgiye sahiptir.

Ben zaten benim çok genis tibbi bilgim oldugunu iddia etmedim, fakat bu doktorun rolu zaten. Gereken seyleri hastalara iletmek ve prosedürleri anlatmaktir. Tekrar diyorum, madem ameliyat o kadar gerekli degildir, niye o kadina umut verip "ha ameliyat olacak, ha listeye alindi" gibi seyler zirvaladilar? Insanlari çileden çikaran sey, birsey bilmeden beklemektir. Ki dedigim gibi, zaten üstelik yalnis teshisi koymuslar. Yani o insanlar bos yerinde beklediler. Ve üstelik hastaneden atildilar. Yani tekrar diyorum, yalnisa yalnis demek gerekiyor.

Hiç zenginlerin hastanede beklediklerini gördünmü Türkiyede? Niyese bu fakirler için tip farkli bir sekilde çalisiyor gibi :27:

Ben meramımı Iyi anlatamadım Akut apandisit kliniğiyle laboratuarıyla ultrasouyla % 100 teşhisi konan bir hastalık değil belli ki burada da daha klinik oturmamış akut karın ön tanısıyla yatırılmış bir hasta bazı cerrahlar beklemez operasyona alır hem teşhis hem tedaviyi ameliyat şartlarında gerçekleştirir hastada da cerrahi karın olduğunu duşundurecek muayene bulguları varlığı neticesinde operasyon kararı alınmış araya giren tartışmala klinik tam oturdugundan akut apandisit olmadığı anlaşılmış. Benim kardeşim in kliniği 3 günde oturdu
bek-le-ye-cek ti..zengin olsada bekleyecek acil bir vaka ama hastanenin en acil vakası değil insanlar için kurallara uymak neden bu kadar zor ya da bu kadar gaza gelmek bilmediği konularda ahkam kesmek neden kadar kolay
zenginler birinci sınıf hastanelere gider çünkü zenginler en iyi evlerde oturup en iyi eğitimi alırlar en iyi yerde tatillerini yaparlar fakirler devlet hastanesinde yerine göre daha çok beklemek zorundadır

Ben hastaneden kovulma gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ameliyata uzun saatler alınmayınca doktorla bir tatışma yaşanmış ve hasta yakını hastasını alıp çıkmış gibi bir görüntü var ortada. Ve çok çirkin hasta kadını kameralar eşliğinde öyle götürmesi. Belli ki hastaneden izin verilmemiş zorla çıkmışlar.

Ancak apandist teşhisi beni çok rahatsız etti. Bilmediğimden soruyorum bunu. Doktorlar ameliyat başına ücret alıyor değil mi? O nedenle devlet ve özel hastanelerdeki apandist ameliyatlarında artış olmuştu bir aralar, ona önlem alındı mı alınmadı mı bilmiyorum ben. Burda da öyle bir şeyler var gibime geldi. Hastaneden çıkmasalar kadıncağızı yok yere kesiceklermiş. nasıl karar vermişler apandiste hemen. Bu teşhis nasıl konmuş. ORtada çok büyük bir problem var.

Dans o kadar kalabalık bir hastanede kimse bir ameliyat fazla yapayım diye uğraşma devlet hastanelerinde cerrahlar operasyon yapmaya çok meraklı değil çünkü ameliyat başına verdikleri ücret doktorların ameliyat yapmaya hirslandiracak bir ücret değil alacağı para aldığı riske değmez. Ama özel hastaneler için aynı guvenceyi veremem seni sorarlar öyle taburcu olursun

Dans o kadar kalabalık bir hastanede kimse bir ameliyat fazla yapayım diye uğraşma devlet hastanelerinde cerrahlar operasyon yapmaya çok meraklı değil çünkü ameliyat başına verdikleri ücret doktorların ameliyat yapmaya hirslandiracak bir ücret değil alacağı para aldığı riske değmez. Ama özel hastaneler için aynı guvenceyi veremem seni sorarlar öyle taburcu olursun

Yani içeride ne yaşandı bilemeyiz. Sadece apandistten şüphelendiler de tetkikler mi devam ediyordu, yoksa teşhis kondu mu şu an anlamam da mümkün değil bu durumda. Benim kardeşime özel hastanede apandist teşhisi konduğunda gecenin körü üniversite hastanesine koşturduk. Sabaha kadar bir sürü tahlil ultrason vs apandist olmadığı ortaya çıkmıştı. Evet süründük sabahlara kadar pislik acil köşelerinde ama ben güveniyorum devlet hastanelerine her koşulda. Bu olayı duyunca içime şüphe düştü. Apandist ameliyatı yapıcaklar mıydı gerçekten acaba..

Ama ailenin zaten çok mantıklı hareket etmediği ortada her koşulda. Müdahale istemiyorlarsa imzasını alır hastasını giydirir bir taksiye bindirir çıkar.

Back