• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adana///01

iyi akşamlar adanalılarım.
ne güzel ya, şenlendiriyorsunuz burayı.
kızlar siz adana dışında mısınız?
buluşmalara gelmiyor musunuz?​

a.s.:teytey:günaydın canım ben balıkesir erdekdeyim ancak yazdan yaza geliym okullardan dolayı çocukların anca ama 2 yıl sonra temeni gelecem inşallh görüşmek dileğiyle uzaktada olsak adanam başka ya çok özledimmmmmmm:1hug::1hug::nazar:

cumamh3.jpg

tünaydın nasılsınz kızlar yokmu adanalı nerdesiinz

a.s.:teytey:hoş geldn canım hemşerim nasılsın ben varım yeni geldim iyiki varsın senle tanıştıma çok sevindim hemşerimmmmmmmmmmkaydirigubbakcemile5:1hug:

ii akşamlar ben geldimmmmmmmmmm sizlerde hoş geldiniz masun menekşeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmm papatyaaaaaaaaa zehra koç azra sıla nasılsınız

sevgili adanalaılar biz bugün yine buluştuk
muhteşem bigündü

yeni gelen adanalı arkadaşlar hoşgelmişsinz Şeniz

Böyle sessiz sedasızmı buluşuyonuz. Resimsiz falan. Nİye bizi çağırmadınız. Trene biner gelirdik Adana. Mersine nekikaydirigubbakcemile4 Bakmayın böyle yazdığıma ben gezme özürlüyüm. Pek sevmem evde oturup meşgul olmayı daha severim.:oklava:

Böyle sessiz sedasızmı buluşuyonuz. Resimsiz falan. Nİye bizi çağırmadınız. Trene biner gelirdik Adana. Mersine nekikaydirigubbakcemile4 Bakmayın böyle yazdığıma ben gezme özürlüyüm. Pek sevmem evde oturup meşgul olmayı daha severim.:oklava:

hoşgelmişin öncelklea.s.

sessis sedasız dğeil biz herzmn en az 1 hafta önceden haber verriz
resim de koyduk cnm buyur bak
senide herzmn bekleriiz sadece evde oturmakla olmuyoo buyur gelgamyoncuiremsu

dilber halayı anlama sözcüğü:teytey:

Avrupa Yakası'nın senaristi Gülse Birsel, diziye yeni katılan, ancak kısa sürede büyük ilgi gören Dilber Hala karakterini anlamak için rehber hazırladı.

Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde Dilber Hala'ye yer veren Birsel, "Artık herkesin Dilber hala gibi konuşuyor olduğu gerçeği ve halanın popülaritesi gözden kaçacak gibi değil. Adanalıların favorisi Dilber'in kullandığı yöreye özgü kelime ve deyimler müthiş merak uyandırıyor. Bu vesileyle bir sözlük vermek bir nevi görevim diye düşünüyorum" dedi.

İŞTE DİLBER HALA SÖZLÜĞÜ:

* Hoşşik: Yalaka, karaktersiz, ukala
* Dinelmek: Ayakta kalmak
* Banadura: Domates
* Gındırık: Aralık
* Gıllik, gıllicik: Küçük, küçücük
* Sası: Tatsız, yavan
* Zebil gibi: Çok, gereğinden fazla
* Hatın kız: Hanım kız
* Booy boy: Eyvaah eyvah
* Bahele: Bak hele
* Çekticeği damar kurusun: Çektiği damar, soy, kurusun
* Soykası batasıca: Soyu sopu batasıca
* Zaar: Zahir, herhalde, öyle görünüyor ki
* Kele: Ayol
* Cıvır: Diri, genç
* Avel: Aptal
* Cibilliyet: Geçmiş
* Bici bici: Adana'ya özgü, nişasta, gül suyu ve buzla yapılan bir tatlı
* Gadasını almak: Derdini, belasını almak
* Zumzuk: Yumruk

bnmde arasında kullandığım bi çok kelimm var örn kele zaar gadanı alayıım zumzuksırnaşık şey

tam adanalıyık desene sengözlerimebaksanab

slm canlarim cigerlerim sizlerle coktandir gorusemedik ya neler yapiyosunuz bakalim
bu sene 4 sene aradan sonra adanama kavustum yazin izine gittim vede superdi cok ozlemisim inanain aglayarak girip aglayarak ciktim insallah seneye tekrar kavusurum
bende kele vede zaar kelimesini cok kullananlardanim

Buradayım şekerimyerimsenibenSen nerelerdesin...
Miyase'm baktın mı buluşma resimlerimize,inşallah seninde gelme imkanın olursa buluşuruz hep beraber:1hug:

a.s.a.s.a.s. burdyım ya hemşerim hafta sonu eş çocuklardan pc bana düşmedi anca açtım sen yoksun papatyam aktım gerçekten çok hoş hepiniz dosluğunuzu daim etsin allh :1hug::1hug::1hug:

gördüm hemşerilerim resimleri ya hepiniz süpersiniz toprağım benim ya:teytey::lepi::lepi::1hug::1hug:hihoyyytkaydirigubbakcemile4

Back