Adam anlamıyor bir türlü..

Maalesef iş değişikliği yaptı maaşı bir tık düştü sonuç bu öncesinde para lafı hiç olmazdı ya ben daha cevvaldim pısırık özgüvensiz hala düştüm onu fırsat bildi özü çıktı sanırım

Oğlunu prensesler gibi büyüten bir kaynana daha.

Çocuk olunca biraz çaresiz hale düşmeniz çok normal dengeleri kuramadınız daha ben 30 yaşı geçtim kendimi çocuk sahibi olacak güçte görmüyorum çok zor, bütün yük kadının üstünde üstüne bir de odun bir eş olunca vay halimize. Ondan diyorum ya sakin olup, eşinizin eline ipleri daha fazla vermeyip yavaş yavaş alarak düzeninizi oturtun önce bir. Bu sürede gözlemleyin. Yeni hayatınıza bi alışın. Normalde aynı durumda olsam boşayıp kurtulayım derim ama bekara koca boşamak kolay. Fazla kavga etmenin de bir yararı olacağına inanmam ben. İşler daha da zora girebilir. Benim de Bebeğim olsa bütün paramı ona harcamak isterim gibi geliyor ama bunu da dizginleyin biraz. Ekonomik açıdan sizi daha da zora sokmasın. Her şeyin en iyisi olmasına gerek yok. Ekonominiz bozulursa evliliğiniz daha kötü olacak sanırım... denge kurmanız lazım, biliyorum zor ama önce kendi içinizde dengenizi sağlayın olaylara dışarıdan bakmaya çalışın derim naçizane...

Eve bir yardımcı alın, yemeği temizliği yapsın, sizin de kendinize zamanınız kalsın kişisel bakımınızı, sporunuzu yapın. Hiç mi kıymeti yok canınızın. Siz böyle saçınızı süpürge edip, fedakarlık yaparken adam pır diye ilk gördüğü bakımlı kadına koşar hiç şaşmaz. Kendinize kıymet verin,

Rezalet resmen siz ev arkadaşı değilsiniz ki bunların lafı edilsin. Adam resmen sizi hem hizmetçi gibi kullanıyor yetmiyor paranızı da yiyor. Haberiniz olmadan boşamış sizi. Bırakın gidin şu adamı Allah aşkına. Bu ne böyle. Temiz bir konuşun her şeyi açık açık, baktınız olmuyor yolunuza bakın. Bu adamın daha fazla sizden yararlanmasına izin vermeyin.

Oğlunu prensesler gibi büyüten bir kaynana daha.
Ne prens ama sorma... Zaten diş geçiremediği geliniyim ben tek çocuk olduğum için bayramlar da vs anneme gidelim derim geçen yıl ramazan bayramında benimle telde kavga etti bayramlaşma için aradım benim yerim kocamın yanıymış bende kaynana olacakmışım oğlum varmış görürmüşüm... Sürekli üstümde otorite kurma çabaları bizde kalıyor 15 gün daha dün akşam senin gereksiz eşyan var bunları kaldır bana kızma ama sıkılırsan çıkarırsın yine diye eleştirdi yer yok nereye kaldırayım dedim çamaşır sepeti al balkona koy dedi ve bunu tüm gece tekrarladı istemediğimi söylediğim halde onlar ana oğul ev sahibi ben misafir evde pişecek yemekte bile fikir sormaz

Kredi ev kredisi mi? Eğer öyleyse bakıcı tutun çocuğa. Aynı evin içinde kv ile yaşamak istemezdim, kendi annemle de. Olmadı yemeğe, temizliğe bakacak birini bulun paralı siz de kendinize zaman ayırın. Eşiniz ne güzel alışmış yakında sen bakımsızlaştın, ilgisizleştin diye başka kadına gider siz de yaptığınız fedakarlıklarla kalırsınız.

En az Haftada 1 gün temizlikçi al derim bir de kendini paralama ev sürekli derli toplu olacak diye anladığım kadarıyla senin kocan ev düzenini takan tiplerden değil.Kadın giyinip kuşanıp süslensin evi b.k görürsede olur diyen erkekler var seninki de onlardan.Öyle çeşit çeşit yemek falan yapmaya da kalkma haftanın birkaç günü hafif aparatif şeyler yap geç.

Temizlik için yardımcı almaya karar verdim zaten şu salgın süreci tedirgin ediyor belki de koşmuştur bilemiyorum bebek 15 günlükken iş teli diye bir teli saklamaya çalışırken bebeği düşürcekti kucağından kavga edip günlerce konuşmayınca tel kayboldu tel nosunu gizlice alıp sorguladım işyeri üzerine kayıtlı belediye adına sonra ikna oldum

Evet ev kredisi bende istemiyorum yaşamak üstelik evi arabayla 15 dakika mesafede ona bırakıp alalım diyorum ona da yanaşmıyor anlamadım gitti

Sizin kaynananızın haddini bilmesi gerekiyor acilen. Ev sizin eşya sizin öneride bulunursun ama karşıdaki istemiyorsa diretmenin ne anlamı var. Kocanız da ses etmiyor anlaşılan bu duruma. Kocada iş yok kaynana desen felaket. Nereden tutulsa elde kalıyor bu evlilik şu an. Çocuğunuz için bir süre daha mücadele etmenizi öneririm böyle devam ederse lütfen ayrılıp kendi hayatınıza odaklanın bundan çok daha iyi bir hayatınız olur çalışan bekar bir anne olarak.

Asla anlamıyor eşim söylese de anlamıyor o da sıkıldı arada kaldı bu konuda hakkını yiyemem ama annesi bebeğe baktığı için ona mecburum sanıyor ondan daha bir evi sahiplendi bilmiyorum bazen ben mi kötü niyetliyim diyorum ama artık çok yoruldum resmen eve gitmek istemiyorum

Annenizin geçici bir süreliğine yanınıza yerleşme imkanı yok mu?
Anneniz yanınıza gelse, eşinizi de kayınvalidenize yollasanız? Krediyi o ödesin, evin ve çocuğun masraflarını siz karşılarsınız. Ayrılın demiyorum ama bu adama iyi bir ders lazım. Gitsin, eğer her türlü yardımı yapmaya hazırsa geri gelsin.

Ya da bir iki günlüğüne kayınvalideyi almayın eve. Anneniz gelsin o da sizler işten gelince gitsin. Çocuğu verin babaya. Duş alıp yatın, emzirmeye kalkın. Ev işlerini de bırakın.

Çok üzüldüm durumunuza, ama böyle bir aksiyon almazsanız bu adam sizi bitirir. Annem hala babamın yapmadığı yardımları yüzüne vuruyor, çok da haklı. Unutamamış, siz de unutamazsınız bu da evliliğin temeline bomba koyar.

Allah analı babalı büyütsün, yüzü hep gülsün yavrunuzun.

Calistiğinizi eve vermeyin. Sizde spora falan gidin kendinize ye iç yapın . Çocuğun eksiği olunca 40 kere söyleyin almak zorunda kalsın istediği kadar söylensin. Hala vıdı vıdı yaparsa ana oğul çalışmiyorum çocuğumun başında durucam deyin ozaman zaten böylesi adam mum olur. Sizin çalışma ma fikriniz bile onu tedirgin eder. Kenarıniza para da atın . Nefret ettim esinizden ve anasindan

"eşim bebeğin ihtiyaçlarını söylediğimde hep beni geçiştirir aldım der almaz çünkü bilirki ben alırım hep ona kalmadan"

İşte cevabınız bu cümlede. Siz bebek sahibi olmuş ama bunun sorumluluğunu eşinizle paylaşmamışsınız. Ev işlerini ve bebeğin ihtiyaçlarını kısaca herşeyi tek başınıza yapmaya alıştırdığınız için adam kendi hayatını dilediğince yaşamaya devam ediyor. Sporunu da eksik etmiyor kendine de zaman ayırıyor çünkü ona bebeğin ve evim tüm yükü bende rahatlığını vermişsiniz bir kere. Üzgünüm ama hem ben çalışıp didinicem hem de eş kişisi benimle hayat yükünü paylaşmayacak üstüne bir de kabaca eleştiri yapacak öyle mi? ona bu hakkı asla tanımam. Bu saatten sonra nasıl olur bilemem ama acilen önce size her konuda yardımcı olması gerektiğinin konuşmasını yapıp bu durumu düzeltmelisiniz.

Allah sabır versin ama sizin çok sorununuz var. Kv bir yandan, bebek ruhlu koca bşr yandan. Maddi sıkıntı bir yandan. En önce maddiyatı hallerin derim. Umarım kocanız da bir an önce büyür

Allah sabir versin zor calismiyorum halimden memnunum esim de parayi eve getirrir birlikte hesap yapariz evimizi de aldik sukur 4 yillik evliyiz kv de karisamaz esim hemen cevabini verir o paralar baska kadina gitmesin dikkat et de kuafore git bakimini yap bundan sonra boyle is paylasimi bitti gitti taviz verme bir anda yap

Benzer bir dönemdeydim, şimdi azaldı ama özellikle çocuğun ihtiyaçları konusunda grıtlaklayacaktım adamı.
Tamam eve, kendime falan yetişemiyorum, yardımcı kimse de yok ona laf etmezdi ama şu alınacak diyince ne gerek var derdi. İnanamıyordum bana paramız yok mama yerine inek sütü içsin, pirinç unlu mama yap ne farkı var diyordu. Ben zaten lohusa depresyonundayım, çıkamamışım; bir de bunun zırvalıklarıyla uğraşıyordum. Çenem asla durmadı elbette, artık anlattığımı anlamayınca açıklama yapmayıp sadece şu kadar zaman içnde bu alınacak diye kestirip atıyordum. Şimdi bana şunda indirim var diyor, bana ne gerek var kitaba derken çocuğu götürüp ona kitap seçtirtiyor, bu oyuncağı da alalım diye ısrarcı oluyor. Ama elbette onlar unutulmuyor...

Eşiniz çalışıyor mu
Ne iş yapıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…