• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adalet istiyorum bu kadar zor mu?

seraphimax

Alcatraz Kuşçusu....
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
248
0
46
İstanbul
Arkadaşlar ben daha önce de foruma yazıyordum fakat sorunlarımı hallederim diye bir süre evle ilgilendim ve foruma uğramadım...
Ama yanlış ne yapıyorum diye düşünmekten bıktım usandım artık...

Bundan yaklaşık bir hafta on gün önce kulağım çok şiddetli biçimde ağrıyordu. Eşime dedim ki, kulağım çok ağrıyor ne yapalım dedim bana ''Kulağına tuvalet pompası sok belki açılır'' dedi...
Bu verilecek cevap mı?

Dün ve evvelsi gün de bana sırtımda yumurta küfesi değilsin diyor...İki hafta önce alt komşumuz balkonunda mangal yaptı. Yasak biliyorum ama yaptı ben de eşime dedim ki bak komşuları uyar, eve duman doldu, evde 11 yaşında oğlum var et mi pişirdi tavuk mu evde koktu, perde battı, aman ya boşver görgüsüzlükleri dedi, arıza çıkarmayalım dedi, dün alt komşu eşime tel açmış evinizden gürültü geliyor rahatsız oluyoruz demiş...Ben de sen ona yaptığı mangalı hatırlatsaydın dedim...Ondan sonra ne aptallığım kaldı ne beyinsizliğim ne şuyum ne buyum...
Ben mi hata yapıyorum, yoksa evliliğim bitmek üzere mi...Lütfen yardım edin..Hatalı isem de söylemekten lütfen çekinmeyin...Kulağınız ağrıdığında ya da başınıza böyle bir komşu alçaklığı geldiğinde eşiniz bu tepkileri verirse siz ne yaparsınız???

eşinizin diğer insanlarla iletişim problemi var sanırım..
çekingen bi yapıya mı sahip?
bana biraz öyle geldi,
aman ağzımın tadı bozulmasın diye düşnüp komşuları uyarmamışta olabilir.
yada dediğim gibi çekinmiştir.
birincisi komşunuzun yaptığı büyük ayıp,
çok saygısızca,eşinizin uyarmadıysa siz en kısa zamanda komşu hanımı uyarın..
kulak konusunda ne desem bilemedim,tmm ayıp etmiş ama belkide sizi kızdırmak için şaka yapmıştır,
erkeklerin böyle gereksiz takılmaları oluyor
:9::9:

Seviyeyi iyice düşürmüş eşiniz. Değil eşe, kimseye söylenmez sağlık ya da başka konuda böylesi bir laf. Şakaysa eğer onun da bir ölçüsü olmalı.
Evliliğiniz krizde gibi geldi bana. Sevgi aşk neyse de saygı bitmişse, ciddi ciddi oturulup konuşulması gerekiyor

Peki sen bu cevaplara nasıl tepki veriyorsun?
Eşinle karşılıklı bu hakaretlerini bilinçli mi yoksa başka problemleri yüzünden mi yapıyo konuştunuz mu?
Eşinin davranışları eğer yeni olduysa yani daha önceden bu hareketler yok ise
iş ile veya geçim sıkıntısı vardır ya da seninle ilgili problemi vardır konuşmadıysan mutlaka konuş.
Ben de rahatsızdım mesela dün bana adaçayları sevdiğim çikolatalar yemekleri yaptı ve gece boyunca başımda bekledi, tabiki her erkek böyle olmaz ama yani eşin biraz dengesizce konuşmuş. Yapman gereken konuşmak.

Konuşuyorum anlamıyor....Bak bana böyle sözler söyleme gücüme gidiyor diyorum bana gülüyor...Gücüne gidecek tabi, benim laflarım taştan ağırdır diyor...Yani ben onun söylediği laflara gücensem, kırılsam, kızsam hoşuna gidiyor heralde...

Konuşuyorum anlamıyor....Bak bana böyle sözler söyleme gücüme gidiyor diyorum bana gülüyor...Gücüne gidecek tabi, benim laflarım taştan ağırdır diyor...Yani ben onun söylediği laflara gücensem, kırılsam, kızsam hoşuna gidiyor heralde...

Neden böyle konuşuyormuş peki onu sorun. Normal insanlar bu şekil cümleler kurmazlar çünkü

eşiniz şöyle bir adam bence, esprili (kulağa pompa olayı basit bir espriden ibaret) sorun çıkarmak istemeyen (komşu ile yüzgöz olmaması gibi)

ve bence siz abartıyorsunuz olayları tamamen..

Eşiniz başkalarına veremediği tepkileri, sizin üzerinizde boşaltarak deşarj oluyor sanırım. Bence ilk yapılması gereken şey; tüm düşüncelerinizi kendisine de söylemeniz, durumu bir çözüme kavuşturmaya çalışmanız. Size karşı saygılı ve ilgili olmak zorunda.

Konuşmak bir işe yaramıyorsa ne yaparsınız bilemem. Ben fazla tahammülsüz bir insanım, böyle durumlarda karşımdaki insanın hatasını anlamasını, değişmesini çok fazla beklemem.

Son düzenleme:
Espri demiş de bir arkadaşımız. Sağlığın şakası olmaz. Ben kendime böyle birşey söylense, hele bir de acı çekerken bu "espri" yapılsa çok abartırdım.

Sürekli böyle...O istediğini söylesin, ben karşılık vermeyeyim istiyor...Geçenlerde kahve içme konusu açıldı, ben de teyzem bu üçü bir aradaları sevmiyor, kavanoz kahve seviyor deyince sanki teyzenin ağzı altından diyor...
teyzem, çağırıyor gel bir süre bizde kal, çocuğun gözü gönlü açılsın diyor, bana ''benden sakladığın bişeyler mi var, neden gitmeye bu kadar heveslisin diyor...
Kriz mi değil mi siz karar verin....
Türkiye'nin en güvenilir hastanelerinden birine oğluma hiperaktivite teşhisi kondu ve ilaç kullanması gerekiyor...Ayrıva yakınlarım da bu konuda bilgili....Eşim kalkmış bana, o ilacı sen kullan, çocuğa hap yutturma diyor....
Ne yapayım ben??

Evet, ben de bunu düşünüyorum. Biraz evden ayrılıp şöyle 2 ay kadar kafamı dinlemek, 2 ayı hakaretsiz geçirmek istiyorum. bir süre ayrı kalıp düşünmek istiyorum....doğru mu sizce??? Kafam çok karışık....

daha önce de eşinle ilgili bir derdini okumuştum ve sana çok hak vermiştim şimdi olduğu gibi.
kesinlikle yolunda gitmeyen bir şeyler var ama düzelmesi imkansız olan şeyler değil.
konuşarak halledemediysen başka şeyler dene.birlikte iyi vakit geçirmenizi sağla,dışarı çıkın eğlenin ne bileyim birbirinizin yanında mutlu olduğunuzu hissedin eminim farkedip silkelenecektir haa yine mi olmadı o zaman köklü değişikliklerin zamanı gelmiş olabilir ama o kısmı hiç düşünmeyelim umarım bir an önce herşey yoluna girer.

bi kaç gündür senin durumunu merak ediyordum acaba bi gelişme varmı diye ama görüyorum ki hiçbi gelişme yok, koskoca bi ömür hakaret duymakla geçermi canım

Evet, ben de bunu düşünüyorum. Biraz evden ayrılıp şöyle 2 ay kadar kafamı dinlemek, 2 ayı hakaretsiz geçirmek istiyorum. bir süre ayrı kalıp düşünmek istiyorum....doğru mu sizce??? Kafam çok karışık....

Eşinizin size bu yaptığı zulümdür. Bu sözlerle nasıl hayat geçirilir. hemen ayrılın. Ya kendini toparlar adam gibi konuşur, hareket eder, ya da bundan sonra sizsiz devam eder hayatına.
Nasıl bir saygısızlıktır bu böyle. İçim şişti okurken. Bir kadın olarak yaşadıklarınız çok canımı acıttı.
Yakında çocuğunuz da onun gibi konuşmaya hareket etmeye başlarsa ne yapacaksınız? Çocuklar görerek öğreniyorlar.
Yazık size de. Aşağılatmayın kendinizi lütfen

Evet, eski dostlar gelmiş....
yeni dostlara da çooooook teşekkür ederim.
Evet chess, daha önceki sehpa fırlatma muhabbetini biliyorsun...Ama onların üstüne değişen bişey olmadı.
Ama 1 aya kadar buradan da gidiyormuşuz daha güzel, dha iyi bir yere...
Ama şehirler değişse de insan değişmedikten sonra ne fayda...
Okudun işte...Son bomba sırtımda yumurta küfesi değilsin diyor....
Ayıp değil mi bunlar?

uzaklaşmak ve sorunu görmezden gelmek sorunu çözmez, sadece biraz ötelemiş olursunuz. böyle saklan, kaç tarzı şeyler kalıcı sorunlarda asla işe yaramaz.

sizin yaptığınız hata baştan kendinizi yeterince ortaya koymamak olmuş. eşinizin size nasıl davranacağını sizin tutumlarınız belirliyor. mesela daha başlangıçta size hakaret edip ağır birşey söylediğinde bu şaka bile olsa tavrınızı koyup ''hayır bunu kabul etmiyorum, şaka da olsa bana bunu söyleyemezsin. aynı şeyi ben sana söylesem nasıl senin hoşuna gitmezse sen de bana bunu söyleyemezsin'' deyip net olarak tavrınızı ortaya koysaydınız durum böyle vahim bir hale gelmezdi...

ha bundan sonra ne yapılabilir, konuşuyorum anlamıyor diyorsunuz fakat bunun konuşmaktan başka bir çaresi de yok. tekrar konuşmaya çalışın, bu durumun ne kadar ciddi olduğunu, aranızı nasıl soğuttunu, ondan nasıl uzaklaştığınızı böyle giderse evliliğinizin de bitme noktasına gelmesinden korktuğunuzu anlatın. ona değer verdiğiniz ama bu tür şeylerin de ilişkinizi yıprattığını anlatmaya çalışın.

umarım eşiniz de basiret sahibi olup, bunları görür ve evliliğini kurtarmaya çalışır...Allah yardımcınız olsun.

Eşinizin size bu yaptığı zulümdür. Bu sözlerle nasıl hayat geçirilir. hemen ayrılın. Ya kendini toparlar adam gibi konuşur, hareket eder, ya da bundan sonra sizsiz devam eder hayatına.
Nasıl bir saygısızlıktır bu böyle. İçim şişti okurken. Bir kadın olarak yaşadıklarınız çok canımı acıttı.
Yakında çocuğunuz da onun gibi konuşmaya hareket etmeye başlarsa ne yapacaksınız? Çocuklar görerek öğreniyorlar.
Yazık size de. Aşağılatmayın kendinizi lütfen

Daha öncekileri okusan canım kardeşim...Chess biliyor, kafama sehpalar mı fırlatılmadı, yakam mı toplanmadı?
Ailem araya girdi düzeldi sanmıştım...İnsanların önünde oscarlık oyun çıkarıyormuş meğerse....

Back