Ciğer iyi bir demir kaynağıdır. Demir vücuttaki oksijen nakli için vazgeçilmez bir maddedir. Ciğer aynı zamanda cilt, tırnak ve saç sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunan B grubu vitaminleri (B12, B9, B5 ve B2) açısından da zengindir.
Özgün teknolojisiyle patates kızartmalarını %3 yağ oranı ile pişirebilmenize olanak sağlar.
Patates kızartmasının yanı sıra et, tavuk, balık, sebze ve tatlı gibi yiyecekleri de hazırlama olanağı sunar.
Kokusuz pişirme sağlar. Kullanımı ve temizlemesi kolaydır. Parçaları kolayca ayrılarak bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Yiyeceklerin arasında dolaşan sıcak hava teknolojisi ve karıştırma aparatı sayesinde tüm patatesler eşit miktarda kızarır.
Bir yıl önce satın almıştım. Amacım besinleri sağlıklı bir şekilde pişirmekti. Ürünü her kullanımdan sonra talimatlara uygun şekilde temizledim. 2 ay önce karıştırıcı aparatı temizlerken contasını fark ettim. Temizlediğimi sandığım karıştırıcı aparatının deterjan, yağ ve yiyecek artığı kalıntılarıyla dolu olduğunu fark ettim. Kalıntıların biriktiği karıştırıcı aparatın hiçbir temizlik malzemesiyle temizlenmiyor.
Çünkü, hem derin, hem dar, hem de pratikte mümkün değil. Bu şekliyle de kullanımı son derece sağlıksız. Bu ürünü kullananlar contasını söküp baksınlar. Girintinin sonunu görmek için el feneri kullanmalarını tavsiye ederim.
evet arnavut ciğerini nefis yapıyor kalamarı da diğer yiyecekleri de..patlıcanı tavsiye etmem..daha önce bununla ilgili açılmış 2 konu vardı.ikisinde de yorumlarım mevcut.hatta konuları ben mi açmıştım acabaBir "Arnavut Ciğeri" yapıyor süper ötesi kesinlikle herkese öneririm.
Adım 1
Un, toz biber ve tuzu bir kasede karıştırıp, ciğerleri bu karışıma bulayın. Fazla unu silkeleyin.
Adım 2
Pişirme haznesine zeytinyağını koyup ActiFryı çalıştırın. 2 dakika sonra ciğerleri ilave edip 15 dakika pişirin.
Adım 3
Arnavut ciğerini servis tabaklarına alın, üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın. İsteğe bağlı olarak ince dilimlenmiş kırmızı soğan ile de servis yapabilirsiniz.
Besin Değerleri Tablosu /1 porsiyon için
249 kcal
Protein = 26.4 gr.
Yağ = 9.3 gr.
Karbonhidrat = 13.6 gr.
Sodyum = 0.1 gr.
[video=youtube;YY-5qvFt-aI]http://www.youtube.com/watch?v=YY-5qvFt-aI[/video]
actifry, actifry tefal, actifry tarifleri, actifry yemek tarifi, actifry yemek tarifleri, kızartma, actıfry, actıfry tefal, actıfry tarıflerı, actıfry yemek tarıfı, actıfry yemek tarıflerı, kızartma, gourmand, fritöz, tefal fritöz, fritoz, frıtoz, kokusuz kızartma, yağsız kızartma
http://www.kadinlarkulubu.com/tavsi...ctifry-fritoz-kullananlar-5.html#post27135653
bakın burada ilginç bir yorum var ! Hijyen konusunda sanırım soru işaretleri var....
evet arnavut ciğerini nefis yapıyor kalamarı da diğer yiyecekleri de..patlıcanı tavsiye etmem..daha önce bununla ilgili açılmış 2 konu vardı.ikisinde de yorumlarım mevcut.hatta konuları ben mi açmıştım acabahatırlamıyorum tam olarak :44:
karıştırma aparatını,tel filtresini ve kapağını bulaşık makinasına atıyorum,hiç sıkıntı olmuyor.Aralarda kalan kısımlarına da bitkisel yağ çözücümden sıkıyorum ve siliyorum,tamamdır
Bu arada aramızda kalsın "Arnavut Ciğerini" sakın ola ki galeta unu ile yapmayın : ))))
aramızda kalsın bu konu lütfen... Daha öncede denemiştim aynı sonuçtu ama bunda sanki biraz değişik olur gibi geldi de : )
Ben vejetaryenim ve ete, balığa, tavuğa dokunamam. Eşim ise eti çok sever. Evlendiğimizden beri tartışmalarımızın büyük çoğunluğu yemek üzerine olmuştur.
Bu alet ciddi anlamda işimi kolaylaştırıyor. Daha önce de olmasına rağmen niye akletmedim şaşıyorum. Şu anda bile çalışıyor. Hafif haşladığım tavuk biftekleri maşayla içine koydum, baharat ve yağlarla şu an pişiyor. Sonuç :etli yemek(yanına bir de patates püresi)
O kadar basit ki onda yemek yapmak. Başında beklemiyorum, zamanım bebişime kalıyor, eşim etli yemek yapmıyorsun diye kızmıyor :)
Çok şey denedim hepsinden memnun kaldım.
Ayrıca temizlenmesi de çok kolay, makineye atıyorum çıkabilen tüm parçalarını.
Peki dışarıya koku veriyormu?benim mutfak açık o yüzden hiç kızartma yapmak istemiyorum
arkadaslar actifry la köfte yapan var mi?
arkadaslar actifry la köfte yapan var mi?
ben de actifry almak istiyorum
1kg yeterli mi yoksa 1,5 kilo olanlardan mı alayım
kapağına da karar veremedim :))
ne tavsiye edersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?