ActiFry Tefal kullanıcı yorumları !

Tefal ActiFry....

• Ankete Katılan
    189

Kazen

Ahtapotlara takılıp gidiyor aklım 🦀
Administrator
14 Kasım 2001
21.390
En iyi cevaplar
2
69.530
1.623
101
Bir "Arnavut Ciğeri" yapıyor süper ötesi kesinlikle herkese öneririm.

Adım 1
Un, toz biber ve tuzu bir kasede karıştırıp, ciğerleri bu karışıma bulayın. Fazla unu silkeleyin.

Adım 2
Pişirme haznesine zeytinyağını koyup ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra ciğerleri ilave edip 15 dakika pişirin.

Adım 3
Arnavut ciğerini servis tabaklarına alın, üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın. İsteğe bağlı olarak ince dilimlenmiş kırmızı soğan ile de servis yapabilirsiniz.

Besin Değerleri Tablosu /1 porsiyon için
249 kcal
Protein = 26.4 gr.
Yağ = 9.3 gr.
Karbonhidrat = 13.6 gr.
Sodyum = 0.1 gr.

[video=youtube;YY-5qvFt-aI]http://www.youtube.com/watch?v=YY-5qvFt-aI[/video]

actifry, actifry tefal, actifry tarifleri, actifry yemek tarifi, actifry yemek tarifleri, kızartma, actıfry, actıfry tefal, actıfry tarıflerı, actıfry yemek tarıfı, actıfry yemek tarıflerı, kızartma, gourmand, fritöz, tefal fritöz, fritoz, frıtoz, kokusuz kızartma, yağsız kızartma

http://www.kadinlarkulubu.com/tavsi...ctifry-fritoz-kullananlar-5.html#post27135653

bakın burada ilginç bir yorum var ! Hijyen konusunda sanırım soru işaretleri var....

evet arnavut ciğerini nefis yapıyor kalamarı da diğer yiyecekleri de..patlıcanı tavsiye etmem..daha önce bununla ilgili açılmış 2 konu vardı.ikisinde de yorumlarım mevcut.hatta konuları ben mi açmıştım acaba hatırlamıyorum tam olarak :44:
http://www.kadinlarkulubu.com/tavsi...ctifry-fritoz-kullananlar-5.html#post27135653

bakın burada ilginç bir yorum var ! Hijyen konusunda sanırım soru işaretleri var....

karıştırma aparatını,tel filtresini ve kapağını bulaşık makinasına atıyorum,hiç sıkıntı olmuyor.Aralarda kalan kısımlarına da bitkisel yağ çözücümden sıkıyorum ve siliyorum,tamamdır

Özellikle diyet yapanlara ve kızartmadan kaçanlara birebir..ben kızartmadan kaçamayan ama mütemadiyen diyette olan bir insan olduğum için,tabi kızıma sağlıklı yemekler yedirme isteğim de olduğu için almıştım 2009 da..Maalesef birkaç ay önce actifryımı kaybettim şöyle ki;fazla kullanımdan motoru dağılmış yaptırmaya çok uğraştım ancak maalesef tamir olmadı.Garantisi bittiği için servisi de güzel bir para istedi.Ben de o parayı vereceğime yenisini alırım diye düşündüm.Çünkü yenileri 289 TL ye düştü,ben 500 TL ye almıştım yazzıııkkk ne çektim be! şu an gırgıra vuruyorum ama gerçekten çok üzülmüştüm bozulunca,elim ayağımdı mutfakta,haftada 3-4 gün yemeğimi onda pişirirdim.Balık,kanat,baget,köfte,kabak,havuç,biber,patates vb.. çok güzel yapıyor.Patlıcanı kızartma olarak yiyecekseniz fırında közlenmiş tadı oluyor tavsiye etmem ama musakka yapacaksanız çok tavsiye ederim.Çoban kavurma,kalamar,arnavut ciğeri..bir çırpıda aklıma gelenler..Yani memnun kalırsınız,kullanırsınız,alıp bir kenara atmazsınız ama çok mu elzem,hayır..Fırında da sağlıklı kızartmalar yapabilirsiniz,aynı lezzette olmuyor yalnız ve harcadığı enerji fırının yarısı kadar,onu da eklemiş olayım..

bende bunu soracaktım, kadına sordum önce çizer mizer dedi sonra hiç birşey olmaz at makinaya yıkasın dedi. Sen yıkıyorsun sorun yok sanırım ?

süper bak bunu öğrendiğimde iyi oldu....

yok yok sorun olmuyor.zaten yazıyor,tüm parçalar makinada yıkanabiliyor,ana gövde hariç tabiki

Ben vejetaryenim ve ete, balığa, tavuğa dokunamam. Eşim ise eti çok sever. Evlendiğimizden beri tartışmalarımızın büyük çoğunluğu yemek üzerine olmuştur.

Bu alet ciddi anlamda işimi kolaylaştırıyor. Daha önce de olmasına rağmen niye akletmedim şaşıyorum. Şu anda bile çalışıyor. Hafif haşladığım tavuk biftekleri maşayla içine koydum, baharat ve yağlarla şu an pişiyor. Sonuç :etli yemek (yanına bir de patates püresi)

O kadar basit ki onda yemek yapmak. Başında beklemiyorum, zamanım bebişime kalıyor, eşim etli yemek yapmıyorsun diye kızmıyor :)

Çok şey denedim hepsinden memnun kaldım.

Ayrıca temizlenmesi de çok kolay, makineye atıyorum çıkabilen tüm parçalarını.

Son düzenleme:
mutfaktaki elim ayağım. kızartmayı, eti hep onunla yapıyorum. dumansız ızgara falan tarih oldu o gelince.
ama temizliği zor. ben o pervaneyi her seferinde kürdanla temizliyorum o nedenle birikme yok.

Bu arada aramızda kalsın "Arnavut Ciğerini" sakın ola ki galeta unu ile yapmayın : ))))

aramızda kalsın bu konu lütfen... Daha öncede denemiştim aynı sonuçtu ama bunda sanki biraz değişik olur gibi geldi de : )

Yapmayız

Peki dışarıya koku veriyormu?benim mutfak açık o yüzden hiç kızartma yapmak istemiyorum

Peki dışarıya koku veriyormu?benim mutfak açık o yüzden hiç kızartma yapmak istemiyorum

Hayır, zaten kapağı kapalı ya, açık ta olsa kızartma gibi kokmuyor zaten. Mutfakta yemek yaptığım anlaşılmıyor bile. Koku yok yani :)

benimde actifryım var ama sizin yazdıklarınızı okuyunca SAPHİRA fazla kullanmadığımı anladım memnun olduğunuz tarifleri yazarmısınız ölçüleriyle

Son düzenleme:
arkadaslar actifry la köfte yapan var mi?

Ben hamsi bile yaptım Actfry'da ve ev balık kokmadı.En iyi özelliği bence kızartma yapsanızda kokmaması...Tabii ki daha da önemlisi herşeyi sağlıklı bir şekilde yiyebilmek.Yalnız sistemi gereği gıdaları kurutarak pişirdiği için,örneğin tavukları çok ufak ufak kesmemelisiniz yoksa kuru kuru olur yiyemezsiniz : )))

ben de actifry almak istiyorum
1kg yeterli mi yoksa 1,5 kilo olanlardan mı alayım
kapağına da karar veremedim :))
ne tavsiye edersiniz?

ben de actifry almak istiyorum
1kg yeterli mi yoksa 1,5 kilo olanlardan mı alayım
kapağına da karar veremedim :))
ne tavsiye edersiniz?

Bende 1 kiloluk var çok rahat yetiyor. 6-7 kişiye yemek çıkıyor. Daha fazla kişi olursa iki postada pişiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…