kıslar bu emla kremiyle ilgili başka bir sitede bir yorum okudum sizinlede paylaşayın ne kadar doğru bilemem ancak okumakta da fayda var diye düşünüyorum aynen kopyalıyorum
Emla Kremi Hakkinda Uyarilar !!!
YAN ETKıLER / ADVERS ETKıLER :
Lokal anesteziklerle gerçek anlamda görülen advers etkiler, tedavi edilen hastaların 1/1000’inden daha azında görülür.
Sık
(>1/100) Deri: Uygulama bölgesinde solukluk, kızarıklık ve ödem
Daha az sıklıkta
Deri: ılk uygulama anında hafif yanma ya da kaşınma hissi (uygulama bölgesinde).
Nadir
(< 1/1000) Genel: alerjik reaksiyonlara (en ağırı anafilaktik şok) Çocuklarda methemoglobin (cok yeni dogmus bebekler de gorulse de yetiskinler de bu hastaliga yakalanabilir.."mavi bebek sendromu" olarakta bilinen bu hastalik, hucrelere yeterince oksijen gitmemesinden baska bir sey degildir)
Özellikle atopik dermatit veya mollusk olan çocuklarda uzun süreli uygulamalardan sonra nadiren, uygulama yerinde purpura ya da peteşi gibi farklı reaksiyonlar bildirilmiştir. Yanlışlıkla göze temas etmesi halinde kornea irritasyonu görülebilir.
DOZ AŞIMI HALıNDE ALINACAK TEDBıRLER
Çocuklarda nadiren klinik açıdan önemli methemoglobinemi görüldüğü bildirilmiştir. Yüksek dozlardaki prilokain, methemoglobin düzeyinde yükselmeye neden olabilir. 3 aylık bir bebekte 125 mg prilokainin 5 saat süreyle topikal uygulanması orta derecede methemoglobinemiye neden olmuştur. Bebeklerde 8.6-17.2 mg/kg lidokainin topikal uygulanması ciddi intoksikasyona neden olmuştur.
EMLA kremin normal kullanımı ile sistemik toksisite görülmez. Sistemik toksisitenin diğer semptomları ortaya çıkarsa, bunların belirtilerinin, diğer yollardan uygulanan lokal anestetiklerin yol açtığı belirtiler ile aynı olması beklenir. Lokal anestezik toksisitesinin semptomları sinir sistemi eksitasyonu ve ağır vakalarda merkezi sinir sistemi ile kardiyovasküler depresyondur.
Ağır nörolojik semptomlar (konvülziyonlar, merkezi sinir sistemi depresyonu), solunum desteği ve antikonvülsan ilaçlarla semptomatik olarak tedavi edilmelidir. Methemoglobinemi durumunda antidot olarak metiltiyonyum kullanılmalıdır. Yavaş sistemik absorbsiyon nedeniyle, toksisite semptomları görülen hastalar, semptomların tedavisinden sonra uzun süre yakın gözlem altında tutulmalıdır.
EMLA krem, atopik dermatitli hastalarda kullanılırken dikkatli olunmalıdır; uygulama süresi kısaltılmalıdır (15-30 dakika). Yapılan çalışmalarda EMLA’nın yeni doğanlarda topuktan kan alma işleminde analjezik etkisi belirlenememiştir.
EMLA kremaçık yaralar üzerine uygulanmamalıdır
EMLA krem, emilimi hakkında yeterli bilgi bulunmaması nedeniyle, çocuklarda genital mukoza üzerine uygulanmamalıdır.
EMLA krem hasar görmüş kulak zarı üzerine ve kulak zarına penetrasyonun olabileceği diğer durumlarda uygulanmamalıdır.
EMLA kremin üç aylıktan küçük bebeklerdeki etkinliği ve güvenilirliği sadece tek doz uygulaması ile incelenmiştir. Bu yaş grubundaki bebeklerde
EMLA krem uygulandıktan sonra methemoglobinemi düzeylerinde 13 saate kadar varabilen, klinik olarak anlamlı olmayan Bir artış görülmüştür.
arkadaşlar bu bilgileri ilacın prospektüsünden aldım.. linklerinide yazı sonunda var. birde su kadınlık hissiyatının kaybı konusunda bende söyle bir kanaate vardım.. şöyleki bu krem acı hissini bastırması için sinirleri gevsetiyor ve acı hissi kayboldugu gibi hiç bir his vermiyor.. dolayısıyla kısavadede etkili ve sorun yaratmayacak olsada ileri seviyelerde yani uzun vadeli kullanımda sinir sisteminin işleyişinin değişmesine neden olabilir.. sonucta sinirler bizim hissetmemizi saglıyor.. zamanla dengesi bozulan sinir sistemi yavaslayabilir ve kadınlık hisside azalabilir.. bu benim yorumum.. zaten prospektüs de otada.. kullanacaksanız ve uzun vadede düşünüyorsanız bu konuyu doktorunuza danısın..
...............alıntıdırrr
aynı konuda başlık da açılmış gerçi sanırım buradaki başlıkta yazılan şeyleri üye başka bir foruma da yazmış bende ordan kopyalamışım yine de kalsın silmeyeyim belki benim gibi okumayan arkadaşlar da vardır