- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.982
- 34
-
- Konu Sahibi birderdindelisi
Neden bu kadar lafı dolandırıyorsunuz ki ? Kv niz evinin temizlenmesini istediğinde “Anne biz kendimize ucu ucuna yetiyoruz, kendin temizlet . Hatta artık kendi faturalarınızı da kendiniz ödeyin , oğlunda söyleyecekti ama ayıp olur diye söyleyemedi.” deyip kestirip atmanız gerekirdi.:) Güldürdünüz beni ya sağolun
Yani başka çözümler olur mu ki diyorum. Mesela maddi zorlukta olduğumuzu hissettirmek ?
Ek bir şeyler istediklerinde bahane bulup yapmamak, atıyorum temizlikçi bulamadık, biz evi şöyle bir toparladık falan.
Yani bilemiyorum işte,Onlar kendiliğinden biz ödeyelim desinler ya da hesaplar karışsın otomatik ödeme iptal olsun gibi bişe uydurmak ooff bilemiyorum vicdan da yapıyorum diğer taraftan o banka hesabı gözüme gelince tekrar kızıyorum
Siz kv nizle mi konuşsanız? Faturaları ödemeyelim diye değil de, maddi durumumuz iyi değil, üzülüyorum, kuaförümden, giyimimden, her türlü giderdimden kıstım olmuyor artık çocuğun giderlerinden kısmak zoruma gidiyor açıkçası. Kenarda bir kuruşumuz kalmadı. diye. Öyle gülerek filan değil biraz üzgün, çokça da ciddi bir ifade ile.
Bizim faturaları ödemeyin kızım derse anne lütfen eşime de söyleyin bunu, çok zorlanıyoruz size söylemeye çekiniyor. dersiniz. Hiç oralı olmazsa da bir alt zemin olur,durumunuzdan haberdar olmuş olurlar. Hiç bir şey olmasa kulaklarına su kaçmış olur.
Sonra da eşinize pahalılıktan filan konu açıldı ben de durumumuzdan bahsettim. Olur da faturalarınızı ödeme gibi bir çözüm getirirlerse sakın boş bulunup hayır deme. Onlar zaten kendilerine yetebiliyorken çocuğumuzun rızkını onlara vermenin bir anlamı yok gibisinden bir konuşma yaparsınız
Neden bu kadar lafı dolandırıyorsunuz ki ? Kv niz evinin temizlenmesini istediğinde “Anne biz kendimize ucu ucuna yetiyoruz, kendin temizlet . Hatta artık kendi faturalarınızı da kendiniz ödeyin , oğlunda söyleyecekti ama ayıp olur diye söyleyemedi.” deyip kestirip atmanız gerekirdi.
Gidişata sur demezseniz sömürülmeye devam edersiniz. Eşimin ailesi de sizinkiler bu konuda tecrübeliyim yani o yüzden hemen cözün.Offf bu çok ağır olur hiç öyle bir dialogumuz yok ve inanılmaz hassas kırılgan tipler, yaşları da 70 üstü, üzüntüden bir şey olur falan o kadarını yapamam.
Bir Şahika Koçarslanlı kolay yetişmiyiiiiiiEvlendiğinizde keşke verseydiniz tepkinizi.
Ben şöyle yapıyorum ona bir yere harcıyacak para bırakmıyorumBen huysuz ve uyumsuz bi kadınım.
Dönem dönem aileye destek olmak gerekir elbette ama bu sürekli olarak ailenin yükünü omuzlamak olmamalı. Kv nizin bunu düşünmesi gerekiyor . Kaldı ki bilerek düşünmüyor,işine geliyor diyelim birinin de bu durumu ona hatırlatması gerekir . Bu da eşiniz ya da sizsiniz . Direk ödemiyoruz yoluyla değil de sıkıntı çektiğinizi belirterek bu yükten kurtulabilirsiniz. Çünkü dil öyle bir organ ki söylediğimiz en ufak bir şey yanlış anlaşılmaya müsaittir. Hele ki konu sahibi eşlerimizin ailesi olunca :) hatta konu öyle yerlere kadar gider ki bu zamana kadar yapılan unutulur bile :) Lisan-ı münasiple durumunuzun artık müsait olmadığını anlatmaya çalışın .. Bol şans :)Estağfurullah özür ne demek, ifadenizi gayet iyi anladım.
Eşim çok iyi niyetli bir insan, ben de aileme destek olsam mesela asla laf etmez, hatta dönem dönem sağlıkla ilgili acil durumlarda desteklediğimiz de oldu benim ailemi. Ama ben tek çocuk değilim haliyle sorumluluk tümüyle ben de değil.
Onun yaklaşımını anlamaya çalışıyorum, ama dediğiniz çok doğru ben hesap kitap yapıp bir çok şeyi kısma noktasına gelmişken onların rahat rahat beklentilerini iletmeleri ağır geliyor. Bir de ben kv yerinde olsam ki son derece uyanık, herşeyi rahatlıkla fak edebilecek bir kadın, derdim ki siz ev almaya çabalıyorsunuz kiradasınız bu bile yeterli bir sebep artık masraflarımızı biz karşılayacağız. Yani gerçekten cadı gelin kafasında değilim ama benim annem olsa kesinlikle böyle yapardı.
Aslında sizin söylemenize gerek kalmadan eşinizin ailesi anlamalıydı. Ama belli ki bu ince düşünceden yoksunlar. Siz haklısınız. Eşinizin destek olması güzel ama önceliği kendi ailesi olmalı. Zorda kalmayacak kadar destek olmalı. Eşiniz kesinlikle bunu ailesine anlatmalı doğrudan veya dolaylı
Bizde kp kredisine yardımcı oluyoruz nerdeyse 2 senedir her ay 2500 ödüyoruz. Ara ara zorlanıyoruz ama iki kişiyiz öyle aşırı bir zorlanmamız yok . Mart ayında doğumum olacak inşallah o zamana borç bitiyor kurtuluyoruz . Kp yine bir kredi daha çekti ve ödemesi bayağı yüksek ama eşim son krediyi çekerken uyardı anne babasını sakın benden bir şey beklemeyin diye .Çok şükür şimdilik geçiniyoruz sadece kp maaşı var o da yetmiyor ama ek olarak bizden hiçbir şey istemiyorlar. Ama sizinki çok farklı bir durum oğulları borç batağındayken onlar para biriktirme derdindeler . Biraz zor ama eşiniz bunu konuşmalı. Hiç olmasa ima etmeli . O etmiyorsa siz etmelisiniz. Çocuğunun hakkını niye ailesine yedirsin ki . Sonuçta bayağı zengin olsanız göze batmaz ama sizde zor geçiniyorsunuz. Tek çocuk olmak her zman zordur . Tabi Allah korusun onlara bir şey olsa her şey size kalacak ama yine de bu kadar yükün altına girmek zor . Hem de belli bir zamanı da yok yani bitecek bir şey değil . Taksit olsa bitecek az kaldı dersin.Çok karmaşık duygulardayım. Düşündükçe kendime de kızdığım anlar oluyor. Acımasızca da olsa eleştiriye açığım, gerçeklerle belki sizin aracılığınızla yüzleşmem lazım. Kimseyle paylaşamıyorum
Eşim evin tek çocuğu, İş hayatına girdiğinden bu yana ailesinin tüm faturalarını otomatik ödeme ile üstüne aldırmış, bekarken maddi kaygıları da pek yokmuş her şey yolundaymış. 3 yıllık evliyiz, bir tane çocuğumuz var, üç beş ay öncesine kadar her şey aynı biçimde devam etti. Ama malum ekonomik koşullar, hayat pahalılığı kirada oluşumuz vs. standartlarımızın altına düşmeye başladık ( ki kenara para atabilirdik önceden son aylarda kenarda kini bile tükettik) Kızımızın masrafları da arttı tabi bir de bakıcı eklendi falan. KV ve KP hem yazlık hem kışlık evlerin su elektrik doğalgaz, ayrıca cep telefonları tamamen bizim tarafımızdan ödeniyor, yaklaşık 1000 tl kadar. Dönem dönem ekstra bir şeyler de çıkıyor yine destek olunuyor. Ama artık son altı ay ben bireysel bir çok harcamamı kestim, lüks gibi görünen kuaför masrafımdan, alışveriş ya da arkadaşlarla dışarı çıkma vs konularına kadar. Bunlar olmadan da olur dedim kendimce. Ama eşimin anne babası emekli maaşları var, çok yüksek değil gelirleri fakat geçtiğimiz ay öğrendim ki uzunca bir süredir para biriktiriyorlarmış oldukça iyi bir rakam banka hesaplarında duruyormuş.
İleride bir durum olursa diye tedbir amaçlı.
Yani biz böyle üçün beşin hesabını yaparken böyle bir rakamın aylık faizini alsalar faturalarını çok rahat karşılar.
Haliyle ben bu durumdan çok rahatsız olmaya başladım, eşime de söyledim. O da bunca yıl sonra bunu bırakıyorum siz ödeyin diyemem dedi
Evet ben olsam ben de diyemem zor bir durum. Ama kv geçen gün arayıp eve dönmeden bizim evi bir temizletir misiniz deyince iyice film koptu bende. Ya gerçekten ben çalışıyorken bir sürü ihtiyacımı erteleyip yapmazken en azından çocuğumu hiç birşeyden mahrum etmiyim istiyorum ama onların rahatlığına da gerçekten üzülüyorum.
Netice itibariyle eşime maddi durumumuzun artık eskisi gibi olmadığını zorlandığımızı söylemesini ya da belli etmesini istiyorum
Ona bile yapamam diyor, artık iyice gerildik.
Siz olsanız nasıl yapardınız, ya da ben haksızlık mı ediyorum
Biraz uzun oldu kusura bakmayın, her türlü eleştirinize açığım.
Acımasız derken bir an okurken yokluğa düşünce aldattım melesi falan çıkıcak diye korktum tövbeÇok karmaşık duygulardayım. Düşündükçe kendime de kızdığım anlar oluyor. Acımasızca da olsa eleştiriye açığım, gerçeklerle belki sizin aracılığınızla yüzleşmem lazım. Kimseyle paylaşamıyorum
Eşim evin tek çocuğu, İş hayatına girdiğinden bu yana ailesinin tüm faturalarını otomatik ödeme ile üstüne aldırmış, bekarken maddi kaygıları da pek yokmuş her şey yolundaymış. 3 yıllık evliyiz, bir tane çocuğumuz var, üç beş ay öncesine kadar her şey aynı biçimde devam etti. Ama malum ekonomik koşullar, hayat pahalılığı kirada oluşumuz vs. standartlarımızın altına düşmeye başladık ( ki kenara para atabilirdik önceden son aylarda kenarda kini bile tükettik) Kızımızın masrafları da arttı tabi bir de bakıcı eklendi falan. KV ve KP hem yazlık hem kışlık evlerin su elektrik doğalgaz, ayrıca cep telefonları tamamen bizim tarafımızdan ödeniyor, yaklaşık 1000 tl kadar. Dönem dönem ekstra bir şeyler de çıkıyor yine destek olunuyor. Ama artık son altı ay ben bireysel bir çok harcamamı kestim, lüks gibi görünen kuaför masrafımdan, alışveriş ya da arkadaşlarla dışarı çıkma vs konularına kadar. Bunlar olmadan da olur dedim kendimce. Ama eşimin anne babası emekli maaşları var, çok yüksek değil gelirleri fakat geçtiğimiz ay öğrendim ki uzunca bir süredir para biriktiriyorlarmış oldukça iyi bir rakam banka hesaplarında duruyormuş.
İleride bir durum olursa diye tedbir amaçlı.
Yani biz böyle üçün beşin hesabını yaparken böyle bir rakamın aylık faizini alsalar faturalarını çok rahat karşılar.
Haliyle ben bu durumdan çok rahatsız olmaya başladım, eşime de söyledim. O da bunca yıl sonra bunu bırakıyorum siz ödeyin diyemem dedi
Evet ben olsam ben de diyemem zor bir durum. Ama kv geçen gün arayıp eve dönmeden bizim evi bir temizletir misiniz deyince iyice film koptu bende. Ya gerçekten ben çalışıyorken bir sürü ihtiyacımı erteleyip yapmazken en azından çocuğumu hiç birşeyden mahrum etmiyim istiyorum ama onların rahatlığına da gerçekten üzülüyorum.
Netice itibariyle eşime maddi durumumuzun artık eskisi gibi olmadığını zorlandığımızı söylemesini ya da belli etmesini istiyorum
Ona bile yapamam diyor, artık iyice gerildik.
Siz olsanız nasıl yapardınız, ya da ben haksızlık mı ediyorum
Biraz uzun oldu kusura bakmayın, her türlü eleştirinize açığım.
şu pahalılıkta hangi maaşı çar çur edecekler ki ?
Kendi birikimlerini kendileri de yapabilirler ayrıca, çocuk degiller.
Cocuk olmayabilirler.Bazi aileler böyle düşünüyor olabilir.Ben doğru olduğunu yazmadım zaten.Böyle birşey düşünüyor olabilirler anlamında yazdım.şu pahalılıkta hangi maaşı çar çur edecekler ki ?
Kendi birikimlerini kendileri de yapabilirler ayrıca, çocuk degiller.
Ozaman seslerini çıkarıp bunu direk söylesinler.Cok saçma geldi bana onların iki evi varken konu sahibinin kirada oturması.Adamlarin hem yazlik hem kislik evleri varmis, konu sahibi kiradaymis.
Yazlık ve kışlık evleri de varmış3 yıl olmuş evleneli faturaları siz ödüyorsunuz ve baya da bir birikmiş paraları emekli maaşları var ne güzelmiş