Acilmayan kumbara

Ben bugün ilk paramı koydum.5 TL:)))
Seneye bugün için de not ilistirdim üstüne bakalım ne kadar birikir:)
Normal kumbaramda ayda 150-200 biriktiriyorum.oda market üstleri demir paralarla.
Bu şekilde giderse oğluma ve ikizlerime eşit şekilde biriktirip 18 er yaşlarına girdiklerinde vermeyi planlıyorum

Normal kumbaramda ayda 150-200 biriktiriyorum.oda market üstleri demir paralarla.
Bu şekilde giderse oğluma ve ikizlerime eşit şekilde biriktirip 18 er yaşlarına girdiklerinde vermeyi planlıyorum
Siz arada o paralari altina cevirin belliki cocuklar kucuk ilerde o para komik hale donmesin.

Siz arada o paralari altina cevirin belliki cocuklar kucuk ilerde o para komik hale donmesin.
Biriksin tabi altının gidişatına göre altın da olur
Çocuklar biri 3 yaşında,ikizler 3 aylık:))
Ama ben kumbarayı illaki açarım bozuk para sevmem.ne kadar birikmiş sayar bütünletir koyarım

Biriksin tabi altının gidişatına göre altın da olur
Çocuklar biri 3 yaşında,ikizler 3 aylık:))
Ama ben kumbarayı illaki açarım bozuk para sevmem.ne kadar birikmiş sayar bütünletir koyarım
Ya masallah Allah bagislasin minicikler daha :nazar: 2035 te senin hedef bitiyor :KK70:

Ya masallah Allah bagislasin minicikler daha :nazar: 2035 te senin hedef bitiyor :KK70:
Rabbim nasip ederde o günleri görürsem inşallah böyle bir planım var bakalım hayat neyi getirecek
Bide ben çalışmıyorum evde iş bakıyorum bide para kazanırsam hepten altın alıp koyarım
Ama hadi bı çeyrek alıp biriktirelim dedinmi olmuyor göze büyük geliyor
Ama böyle kumbarayla neler neler aldım ben
Ama her ay açtım tabi
Bu topikten ilham aldım umarım deste deste birikir bende çocuklarıma alın harcayın diye veririm

Yag tenekesi temizlenmedi malesef yapis yapis geliyo ele 5lt lik su sisesini kumbara yaptim artik ama ihtiyac oldugnda acilmamasi icin naparim bilmiyorum bir fikrin var mi :)
Bende geçen sene denedim bunu içine sadece 1 tl atıyordum. 1 yılda ancak 650 tl oldu ama nerdeyse hiç dolmadı yani 2 boğumu ancak doldu. 5 lt dolmuyor. Şimdi daha küçük bir kumbara var. Doldukça gram altın alıcam

kumbaralar ve topik hayırlı uğurlu ve bereketli olsun. :KK51:bizde de var kumbara. hemen girişte duruyor. önceden iki taneydi, biri sadaka diğeri kendimiz içindi. kendi kumbaramızı aydan aya açardım, sadaka kumbarasını da ramazandan ramazana (bu baba evinden gelen bir aile geleneği oldu) ocak ayıyla birlikte hepsini sadaka kumbarasına aktardık. girişte de duruyor ki, durumu bilen aile büyükleri de içine atsın. hayırlı insanlara, hayırlı işlerinde destek olur inşallah:nazar:
Sadaka kumbarası fikri çok güzelmiş. Bende yapıcam.

Bende geçen sene denedim bunu içine sadece 1 tl atıyordum. 1 yılda ancak 650 tl oldu ama nerdeyse hiç dolmadı yani 2 boğumu ancak doldu. 5 lt dolmuyor. Şimdi daha küçük bir kumbara var. Doldukça gram altın alıcam
Bilmiyorum ki nasil olacak denicem bakalim olmazsa yine kucuklere donus yaparim

Kizlar ilk adimi attim bozuk paralari kagit paralari topladim 50lira attim kumbarama az once.esimlede anlasma yaptik o da hergun 10lira aticak bakalim bir senede neler yapicaz bebegim geliyo mayis ayinda dogum var ev kredisi oduyoruz dogum iznine ayrilinca biraz zorlancaz dogal olarak ins destegi olur kumbaranin :))

Bende çalışmıyorum hergün 10 lira atıyorum köşeye, Sonra elde kalanla çıkıyorum markete. Bu kumbarada marketten kalan içşn.
Diğer 10 ar biriktirdiğimle ayda bir gram alıp geri kalanla canım ne istiyosa onu alıyorum. Böylelikle çok darlamıyo para biriktirmek.

Tasarrufun babası deterjan reyonundan geçiyo bende. Eskiden ne bulsam alan ben artık sadece belli dererjanlarla devam ediyorum. Mesela cif jel var çok amaçlı. Yerede,mutfağada,banyoyada hep onu kullanıyorum artık. Çamaşır suyu katkılı zaten. Birde silikonlu cam sil..camları sildim su tutmadı. Güzelde toz alıyo. Ayrıca kokusu müthiş. Vismate mi neydi,happy marketten alıyorum. Başka dererjanlar yer kaplıyo benim içşn artık. kampanyaya girdikçe alıyorum.

Ne guzel dusunmussun canim :) bu ay ekstra harcamalardan dolayi atamiyordum sizi okuyunca bende cepteki bozuklari attim kumbarama :KK73:

Ne guzel dusunmussun canim :) bu ay ekstra harcamalardan dolayi atamiyordum sizi okuyunca bende cepteki bozuklari attim kumbarama :KK73:
Bende cepteki bozuklukları atarım hep valla bi birikiyor ki neler alınıyor onlarla
Bide ben eskiden mesela alışveriş tutarı 29 TL tuttu kalan 1 tlyide bisey alır marketten öyle çıkardım
Çocuk olunca biriktirmekten başka seçenek kalmadı
Eskiler boşa dememiş damlaya damlaya göl oluyor

Tasarrufun babası deterjan reyonundan geçiyo bende. Eskiden ne bulsam alan ben artık sadece belli dererjanlarla devam ediyorum. Mesela cif jel var çok amaçlı. Yerede,mutfağada,banyoyada hep onu kullanıyorum artık. Çamaşır suyu katkılı zaten. Birde silikonlu cam sil..camları sildim su tutmadı. Güzelde toz alıyo. Ayrıca kokusu müthiş. Vismate mi neydi,happy marketten alıyorum. Başka dererjanlar yer kaplıyo benim içşn artık. kampanyaya girdikçe alıyorum.
Bizde de eşim doldurup geliyor yok kireç çozucu yok musluk parlatıcı yok yağ çozucu derken dolaplar ağzına kadar dolu. Ben de highgenic mi ne var ya bimde onu seviyorum camlara.

Rabbim nasip ederde o günleri görürsem inşallah böyle bir planım var bakalım hayat neyi getirecek
Bide ben çalışmıyorum evde iş bakıyorum bide para kazanırsam hepten altın alıp koyarım
Ama hadi bı çeyrek alıp biriktirelim dedinmi olmuyor göze büyük geliyor
Ama böyle kumbarayla neler neler aldım ben
Ama her ay açtım tabi
Bu topikten ilham aldım umarım deste deste birikir bende çocuklarıma alın harcayın diye veririm
Insallah bol bol altinlari olur miniklerin bizimde elimiz darda su siralar heves etsemde kumbaralik param yok borclarimiz bitsin insallah bende beslik bidon yapicam.

Back
X