Açılmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Peripella

Hiç birşey sebepsiz değildir.
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2014
2.756
4.057
Kızlar kızlar.
Aklıma geldiniz, bide buradan dertleşeyim istedim. Bazı konularda insan tanımadıklarının yorumlarını istiyor.
Gireyim hemen konuya

16 yaşında sözde 'kendi isteğimle kapandım' evet kendi istediğimdi ama etkisiz, özgür veya düşünülerek yapılmış bişey değildi.
Toplum, çevre, belli edilmeden yapılan psikolojik baskılar sonucu, insanların benden beklentisinin o olduğunu bilinçaltında bilmem ve babamın böyle istediğini bilmemle kapandım işte..
Babam bigün 'burda benim evimde kapan, evlenince kocanın evinde istersen bikini giy banane' demişti :)

Hemde çok aktif bir spor hayatımı bırakarak ah......

Şimdi 28 yaşında 2 çocuk annesi bir kadınım.
Mesleğim olmasada ayakları üstünde duran, güçlü, kararlarını uygulayan, kimsenin baskısına vs girmeyen güçlü bi nasıl desem konuma getirdim kendimi.

Eşimle evlenirken zaten kapalı bir eş tercihi yoktu ben açıkta olsam evlenirdik (eşle mi alakalı diye düşünülmesin)

Geldim bu yaşa ama ben mutlu değilim...
1 senedir bu düşüncelerle savaşıyorum.
Evet açılmak istiyorum.
Kendime bakıyorum tam anlamıyla bie tesettürlü müyüm asla.
Saçlarım görünüyor, balkona açık çıkıyorum. Bazen nefsimi yenemiyorum belli olmayan renkte oje sürüyorum falan. (ne anladım kapalı olmaktan)

Diyorum ki kendime peripella sen zaten dikkat etmiyorsun, balkona ha açık çıkmışsın, ha çarşıya açık gitmişsin ne farkı var?

Elalem umrumda mı?
Değil.
Kapanırken bu kararı kendim verdim. Aksini de yalnız kendim veririm.
Ama insanların bi ayy ooğğ açıldın mı seeeğğn saçmalıklarına maruz kalacağımı biliyorum. Neyse.

Sıkıştım kaldım.
Eşimle çok önceden 1 defa konuşmuştum pek istemem ama karar senin demişti.
Ama o zaman bu kadar net değildim.

Şimdi netim. Bi yandan istiyorum ama bi yandan sanki istemiyorum. Ama bu istememem içten gelen değil, yeni hayata geçiş çekinceliği gibi geliyor daha çok yoruyor beni..

Var mı ben gibi yollardan geçen?
Veya tavsiyesi olan.

Öylesine yazdım işte sohbet başlar diye.
Öpüyorum yazan herkesi ♥️

emin olun insanlar bu kadar dusunmuyorlardir hakkinizda,
kapalisiniz veya aciksiniz,
cok da fark etmez yabancilar icin.

he tabi ilk bir hafta on gun sohbetlere meze olursunuz, onun kacisi yok,
ama onu hayatinizda neyi degistirseniz olacaksiniz zaten,
peripella araba almis diyecekler mesela, demesinler diye araba mi almayacaksiniz.

kendinize gore karar verin, birakin sonra,
ne denirse densin bir kulaginizdan girsin, digerinden ciksin,
toplamda on gunluk bir meseledir nihayetinde.

Önemli olan sizin ne istediğiniz bence. Böyle konularda insanın içinden geleni yapması doğru geliyor bana.
Benim annem de evlenirken örtülüymüş ama kendi isteği ile değil. Evlenince 21 yaşındayken bu kez kendi isteği ile bırakmış bu durumu.
Tam tersi teyzem de evlenirken açık olmasına rağmen sonradan kendi isteği ile tesettüre girdi.
Sizin de içinizden gelen hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun inşallah :)

Neden kapalıyım sorunuzun cevabı babanız istediği içinse. Siz zaten hiç kapanmamışsınız.
Allah istediği için onun emrini sorgulamadan uymak ve rızasını kazanmak için olsaydı açılmayı düşünmezdiniz.
Şeytan size zaten dikkat etmiyorsun açıl diye vesvese veriyor.

Bundan mı çekiniyorum?
Yoksa vicdanım mı izim vermiyor?
Bu ikilemi çözemedim
Yıllardır aynı duygular var içimde çevre hiç umurumda değil ama vicdan olarak yapamıyorum bi yanımda diyor içten olmadıktan sonra hiçbir anlamı yok kapalı olmanın diye kendimi açıkken daha çok seviyorum ama açılmak tam olarak içimden gelmiyor vicdan olarak rahat olacagıma emin olsam açılırım kocam karşı dursa bile umursamam ama işte kendi içimde hiç emin olamıyorum ben kendi rızamla hazır olarak kapanmadım hatta başta bu durumu kabullenene kadar psikolojik savaş verip saçlarımı vs kesmiştim zamanım olsun hemen açmıyım diye bana engel olsun istedim ama hiçbir zaman içime sinmedi keşke aileler anlasa bunların kendi rızası ile hazır olunca olacak seyler oldugunu içten gelmedikten sonra kapanmış olmak insana hiçbir sevabı yok Tam tersine günaha giriyorum diye düşünüyorum bazen

İnsanlar ne der diye düşünmeyin. Maksimum üç gün konuşur, sonra unutur herkes.

Böyle mutlu olsaydınız aklınız karışmazdı diye düşünüyorum. Yine de kendinizi en iyi siz tanırsınız. Sadece alışkanlıktan mı örtülüsünüz, sadece laf söz olur diye mi açılamıyorsunuz? Tatilde vs. etraftaki kimsenin sizi tanımadığı bir yerde tesettürsüz dolaşıp kendinizi deneyebilirsiniz aslında. Öyle bir ortamda örtülü değilken rahatsız mı hissediyorsunuz yoksa gayet rahat mı?

Yıllardır aynı duygular var içimde çevre hiç umurumda değil ama vicdan olarak yapamıyorum bi yanımda diyor içten olmadıktan sonra hiçbir anlamı yok kapalı olmanın diye kendimi açıkken daha çok seviyorum ama açılmak tam olarak içimden gelmiyor vicdan olarak rahat olacagıma emin olsam açılırım kocam karşı dursa bile umursamam ama işte kendi içimde hiç emin olamıyorum ben kendi rızamla hazır olarak kapanmadım hatta başta bu durumu kabullenene kadar psikolojik savaş verip saçlarımı vs kesmiştim zamanım olsun hemen açmıyım diye bana engel olsun istedim ama hiçbir zaman içime sinmedi keşke aileler anlasa bunların kendi rızası ile hazır olunca olacak seyler oldugunu içten gelmedikten sonra kapanmış olmak insana hiçbir sevabı yok Tam tersine günaha giriyorum diye düşünüyorum bazen
Hah hah hah tam bu tam olarak bu. Ya sarılmak istedim sana.

Vicdan.

Mutlu olacağıma emin olamıyorum. Hay Allah razı olsun içimdeki karmaşayı cümleye döktün 😅

Tesettür sadece başı kapamak değil tabi ki ama, başınızı açınca devamı gelir bilginiz olsun...
ne demek istiyorsunuz? başı açık olan kadınların hepsi dekolte vb mi giyiyor?

hem giyiyorlarsa bile bu onları ilgilendirir?

ne alakası var Allah aşkına.

genellemeyin insanları.

herkesin kendi hassasiyet ve değerlerine kalmış bir konu bu.

yorum yazmayacaktım aslında konu kapatılır birazdan diye ama, yorumunuzu görünce dayanamadım.

Devamında ne var ki?
örnek vereyim, önce dirsekte ,sonra kisa kollu, devamında kolsuz askılı bodyler, bilek üstü diz kapağı derken mini etek ve elbiseler, bikiniye kadar gidebilir yani, kapalı bir tanıdığım bu süreçlerden geçti ki kız kamuda çalışırken başı açık çalışmamak için peruk takan birisiydi

ne demek istiyorsunuz? başı açık olan kadınların hepsi dekolte vb mi giyiyor?

hem giyiyorlarsa bile bu onları ilgilendirir?

ne alakası var Allah aşkına.

genellemeyin insanları.

herkesin kendi hassasiyet ve değerlerine kalmış bir konu bu.

yorum yazmayacaktım aslında konu kapatılır birazdan diye ama, yorumunuzu görünce dayanamadım.
Taviz tavizi doğuruyor bazen. Yakın çevremden gördüm, bazı şeyler kırılma noktası oluyor. Tabi ki kişinin kendisiyle de alakası var ama benim şahit olduğum kişi 180 derece dönmüştü. Beş parmağın beşi de bir değil tabi. Muhtemelen yazan kişi de bundan bahsetmiştir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X