Açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ahretliğim affetmez anında tıkar mapısa :olamaz: bana bile acımıyr hiç,bu kadın yaşlı napar mapısta hasta filan olurmu hiç yok direk atıyor :KK70:banın tadını aldıysan sıkıntı yok o zaman hadi ben alışığımda.

Abla dikkat ettim zaten ne zaman gelse içinde sen varsan ilk seni banlıyor 🤭

Bence şu ahretlik meselesini bir daha düşünelim gel ben sana ahretlik olayım 🥰 Temiz don filan halledeyim 🙈

Kimse lütfen beni yargilamasın siz de üzerinize alinmayın ama bası kapatıp sacları 1 karış gösterenlerin kapanmasindansa açık olmasi daha iyi eğer o tarz bir tesettüre sahipseniz hic düşünmeyin..O sekilde tesettürü temsil etmis olmuyorlar zaten bu moda fenomenlerle hayatimiza girdi
Ben bu fikre de karşıyım. Herkes istediği gibi giyinsin bence,isteyen başını kapatıp mini etek giysin, isteyen başını açsın uzun elbiseler giysin. Ne kapalı ne açık herkes istediğini karşısındakine zarar vermeden yapsın.

Abla dikkat ettim zaten ne zaman gelse içinde sen varsan ilk seni banlıyor 🤭

Bence şu ahretlik meselesini bir daha düşünelim gel ben sana ahretlik olayım 🥰 Temiz don filan halledeyim 🙈
Aynen daha geçenlede mis gibi konumu kapattı hiç acımadı bile bana :olamaz: gel valla sende ahretliğim ol,cigaramıda unutma lütfen :KK200:

Aynen daha geçenlede mis gibi konumu kapattı hiç acımadı bile bana :olamaz: gel valla sende ahretliğim ol,cigaramıda unutma lütfen :KK200:

Ahh tamam abla asıl onu getiririm cigarasız durulmaz 🤭 İçenin halinden bir tek içen anlar 😂🙈
Geçende beni banladı abla dedik bağrımıza bastık 2017'den beri ilk banımı attı 😂 Alışmış kudurmuştan beterdir şimdi o düşünsün 🙈🙈

Benim tanıdıklarım üniversite bitip işe girdikten sonra açıldılar. Eğer üniversite bitimine az kaldıysa bence siz de öyle yapın. Kendi maaşınız olduktan sonra karışsalar bile size koymaz. Ama öğrenciyken parasal yaptırımlara da girebilirler. Ya da her eve geldiğinizde bunun lafını işitirsiniz.

Ben bu fikre de karşıyım. Herkes istediği gibi giyinsin bence,isteyen başını kapatıp mini etek giysin, isteyen başını açsın uzun elbiseler giysin. Ne kapalı ne açık herkes istediğini karşısındakine zarar vermeden yapsın.
Belki de o sekilde yapanlar aile baskısıyla kapanıp tesettürü atmaya cesaret edemeyenlerdir cünkü kapanmanın gerekliligine inanıp bunu sadece Allah için kabul eden biri icin saçın bir teli de bin teli de birdir ve göstermekten kaçınır.Ha tabii bana ne beni ilgilendirmez orası ayrı isteyen istedigini yapsın

Zorla olmuş veya olmamış kendisi artık dini sorumluluklarinin farkında bir birey. Baskıyla oldu diye açılsın mi herkes. İçinde olmayan için dışını da mi yok etsin. Herkes bu açıdan bakıyor ve hiçbir şey kalmıyor islama dair. Tesettüru farz olduğunu arastirsa içine sinse bu durum zaten zorla değil severek takar başörtüyu. Yani içimde yok diye üniversite okumayayim demedikleri gibi içimde yok diye mesul degilim olmuyor. Sözüm size değil böyle düşünen gerçekten çok.
İyi de istemiyor işte, içine sinmiyor. Üniversite okumak istemeyen de okumamalı zaten çünkü boş diplomadan başka bir kazancı olmaz, kendini geliştirmediği için doğru düzgün iş bulamaz. Bu durum da böyle. İçine sinmeden kapansa bile hareketleri uyuşmayacak daha saçma bir görüntü olacak.

Ahh tamam abla asıl onu getiririm cigarasız durulmaz 🤭 İçenin halinden bir tek içen anlar 😂🙈
Geçende beni banladı abla dedik bağrımıza bastık 2017'den beri ilk banımı attı 😂 Alışmış kudurmuştan beterdir şimdi o düşünsün 🙈🙈
Yaktım şimdi hemen derin derin içiyorum)) maşallah çok iyi gene,1 ban olması bile mucize yani,benim herhalde 40'a yakın olması lazım bu aralar duruldum niyeyse :olamaz: :KK53:

Kimse kimseyi uyarmasın bir zahmet,biri bana gelip dini vecibe verecekse orada duracak önce.
Ben nasıl ki ateistim gel sende ol deme hakkım yok,banada tersini kimse söyleyemez.

Aynen katiliyorum. Ben inancli biriyim ama acik biriyim. Biri bana gelip sen kapanacaksin dese sen kimsin ya bir haddini bil derim. Benim gidip herkese basini ac deme hakkim yoksa bir baskasinin da bana kapan deme hakki yok. Cunku benim inandigim dinde herkes kendinden sorumlu. Ben nasil ki tesetturlu birine saygi duyuyorsam bana da saygi duyulmasini beklerim. Benim dogrum, yanlisim beni ilgilendirir ve Allahla benim aramdadir.

Aynen katiliyorum. Ben inancli biriyim ama acik biriyim. Biri bana gelip sen kapanacaksin dese sen kimsin ya bir haddini bil derim. Benim gidip herkese basini ac deme hakkim yoksa bir baskasinin da bana kapan deme hakki yok. Cunku benim inandigim dinde herkes kendinden sorumlu. Ben nasil ki tesetturlu birine saygi duyuyorsam bana da saygi duyulmasini beklerim. Benim dogrum, yanlisim beni ilgilendirir ve Allahla benim aramdadir.
Böyle söyleyenlerede ayar oluyorum nedense,benim fikrim dşüncem beni bağlar sadece,eşimede hesap vermem ki bu konuda öyle bir hakkı yok sonuçta.
Herşey karşılıklı aslında,kimsenin hayatı beni bağlamaz,benimkide bağlamasın kmseyi.
Sen hepimizi cebinden çıkarırsın 😂 Nickin yeter 👍
Teşekkür ederim sağol :KK200:

İyi de istemiyor işte, içine sinmiyor. Üniversite okumak istemeyen de okumamalı zaten çünkü boş diplomadan başka bir kazancı olmaz, kendini geliştirmediği için doğru düzgün iş bulamaz. Bu durum da böyle. İçine sinmeden kapansa bile hareketleri uyuşmayacak daha saçma bir görüntü olacak.
Sakin olun ya. Sadece uyardım insanca bir müslüman olarak uyardım bu kadar rahatsızlık duyacak ne var. İstemediğiniz yorumu okumayıp geçin

Evet taciz, konu sahibesi zaten ailesinin baskısından muzdarip. Tepkilerinden çekiniyor o yüzden konu açmış. Siz de kızın ailesinden kim bilir kaç kere dinlediği ikazları yazarak bunaltıyorsunuz. Sigara içmek objektif şekilde zararlı mesela hiç sevmem ama gidip de tanımadığım insanları uyarmam. Çünkü bu rahatsız etmektir. Çok basit anlaması.
Konu sahibi beni taciz ediyorsunuz demedi bu size göre böyle.ben konu sahibini bunaltmiyorum siz bunu nereden çıkardıniz sadece uyarı olarak söyledim ben . Sizde bu kadar dert etmeyin, kız rahatsızsa yazsin yazmam bende

Kimse kimseyi uyarmasın bir zahmet,biri bana gelip dini vecibe verecekse orada duracak önce.
Ben nasıl ki ateistim gel sende ol deme hakkım yok,banada tersini kimse söyleyemez.
Aslında anlaşılmayan şu. Ateistlerin bir kitabı bir kuralı yok zaten. İslam da kardeşini uyarmak var . O yüzden bunu yaptım. Ben samimiyetle yazdım konu sahibine. Tek böyle yazan ben olduğum için sizin yorumunuza cevap verme gereği duydum yanlış anlamayın. İyi günler dilerim

Aslında anlaşılmayan şu. Ateistlerin bir kitabı bir kuralı yok zaten. İslam da kardeşini uyarmak var . O yüzden bunu yaptım. Ben samimiyetle yazdım konu sahibine. Tek böyle yazan ben olduğum için sizin yorumunuza cevap verme gereği duydum yanlış anlamayın. İyi günler dilerim
İşte uyarmayın lütfen artık din konusu öyle bir duruma geldi ki,incce bir çizgide artık..
Hassas konular bunlar,çoğu zamanda ters tepiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X